Ανοιχτό δοχείο Διαστολής και προστασία
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Στο σπίτι μου έβαλα τζάκι ενεργειακό νερού φυσικά θα μπει ανοιχτό δοχείο πάνω στην ταράτσα και όλα τα απαραίτητα ασφαλιστικά και με το παραπάνω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι με ποιόν τρόπο θα το προστατέψω από την παγωνιά. Βέβαια μένω κέντρο Θεσσαλονίκη δεν έχει τρελές παγωνιές άλλα για να αποφύγω τα περσινά που έμειναν όλοι από θέρμανση. Σκέφτηκα κάποια πράγματα άλλα θα ήθελα γνώμες. Λίγα λόγια για την εγκατάσταση. 8 καλοριφέρ πάνελ 33αρια, 120 λίτρα μπόιλερ και υπάρχει και λέβητας αερίου. Μιλάμε για 2 απομονωμένα κυκλώματα με βάνες στον συλλέκτη. Θα δουλεύει κυρίως το τζάκι οπότε αέριο κλειστό.
1, Αντιψυκτικό στο κύκλωμα ( νομίζω μεγάλο κόστος 50€ 20 λίτρα γιατί λογικά θα θέλω πολλά λίτρα και επίσης άκουσα πως τα αντιψυκτικά ίσως δημιουργήσουν θέματα στο λέβητα αέριο)
2, Να βάλω κάποια αντίσταση μέσα στο δοχείο με έναν ηλεκτρονικό θερμοστάτη εβαπτιζόμενο, μόλις πέσει η εξωτερική θερμοκρασία κάτω από 0 να ζεστάνει ίσα ίσα να ανέβει 5-10 βαθμούς απλά δεν ξέρω πόσα w αντίσταση να πάρω. Είμαι ψυκτικός οπότε 5-10 τεχνικά τα γνωρίζω. Επίσης θα βάλω πάνελ ψυγείου θαλάμου για να υπάρχει μια προστασία γύρω από το δοχείο. Αν κάπου κάνω λάθος διορθώστε.