ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Home | Profile | Active Topics | Active Polls | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 2. Τεχνικά Forum.
 Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
 Ενδοδαπεδια, ξηρη τοποθετηση και θερμοδυναμικο τζα
 Forum Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

otso
Starting Member

Greece
79 Posts

Posted - 26 October 2007 :  16:11:20  Show Profile
δεν αντλω πληροφοριες ντε σωνει και καλα απο τα φορουμ ταλαιπωροντας επαγγελματιες, τους ταλαιπορω live, ομως χθες δεν ελαβα καμια απαντηση σε αποριες μου απο μηχανολογους οι οποιοι ειχαν και απο ενα στρεμμα εξαρτηματα θερμανσης, τεραστιες αποθηκες ρε παιδια ,χοντρα λεφτα. τελος παντων η πρωτη ερωτηση ηταν αν μπορουμε να τοποθετησουμε ενδοδαπεδιο χωρις θερμομπετον και ποια η διαφορα κοστους.
και οι δυο απαντησαν αρνητικα με το προσπεκτους της REHAU μπροστα τους το οποιο ζητησα και ελαβα.
τι να πω καποιοι βγαζουν χοντρα λεφτα χωρις να εχουν ανοιξει ουτε τα φυλλαδια των εταιρειων που αντιπροσωπευουν.
ερωτηση δευτερη. ενδοδαπεδιο και θερμαδυναμικο τζακι πανε μαζι? τζακι ενοω αυτο με το τζαμι μπροστα , περυσι επαθα πλακα απο το ποσο ζεσταινε ενα σπιτι. αναβουμε το τζακι λοιπον αλλα εχουμε ενδοδαπεδιο και να το σβησουμε θα κανει μια μερα το λιγοτερο να πεσει η θερμοκρασια τι κανουμε λοιπον σκαμε? η δεν συμβιβαζονται μαζι?

dipoli
Administrator

Greece
4047 Posts

Posted - 26 October 2007 :  16:23:44  Show Profile  Visit dipoli's Homepage
Θα μπορούσε ο χώρος στον οποίο έχεις το τζάκι να αποτελεί ξεχωριστή ζώνη του κτηρίου, κατα συνέπεια θα είχες και θερμοστάτη χώρου που να κλείνει την παροχή προς την ενδοδαπέδια μονο στον χώρο αυτό, οταν η θερμοκρασία θα είναι αυξημένη λόγω του τζακιού.
Go to Top of Page

otso
Starting Member

Greece
79 Posts

Posted - 26 October 2007 :  17:15:06  Show Profile
επεξηγηματικα.
η ενδοδαπεδια ειναι σκεψη για καλα μονωμενη σοφιτα 70 τετραγ. περιπου
και την σκεφτομαστε σαν λυση επειδη θα ειναι οι κρεβατοκαμαρες των τριων παιδιων και η δικη μας . ολες οι κρεβατοκαμαρες θα ειναι περιμετρικα του μικρου σαλονιου που θα ειναι το τζακι και οι πορτες τους θα βλεπουν σαυτο , ωστε με ανοιχτες πορτες με αυτο το ειδος τζακιου να ζεσταινονται κατα το δυνατον τα δωματια.
φιλε dipoli δεν θα συνεχισει να ζεσταινει το δαπεδο ακομα και αν κλεισει η ενδοδαπεδια? ποσος ειναι ο χρονος που απαιτειται για να σταματησει να φερνει ζεστα ενδοδαπεδιο ξηρης με πατωμα laminate?
επισης αλλος ενας λογος που ενδιαφερομαστε για ενδοδαπεδιο ξηρης ειναι , μικροτερο υψος πατωματος λογω σοφιτας και μειωμενο βαρος επειδη ειναι πετρνο σπιτι του 50.
Go to Top of Page

Giorgos
Starting Member

Greece
67 Posts

Posted - 26 October 2007 :  18:35:22  Show Profile
Φίλε otso…αν η απόδοση του ενεργειακού τζακιού που θα βάλεις καλύπτει τις θερμικές απώλειες των χώρων που θέλεις να ζεστάνεις...τότε η σωστότερη λύση είναι οχι οι ανοιχτές πόρτες (καθώς αυτό δεν ξέρω άν είναι πάντα εφικτό...καθώς σίγουρα κάποιοι θα θέλουν ιδιαίτερες στιγμές), αλλά να δημιουργήσεις αεραγωγούς και να κατανείμεις τον ζεστό αέρα που παράγει το τζάκια ανάλογα στο κάθε δωμάτιο.
Ετσι θα κερδίσεις και ολο το ύψος που «δεν έχεις» στη σοφίτα γιατί δεν θα χρειαστείς ενδοδαπέδια.
Go to Top of Page

otso
Starting Member

Greece
79 Posts

Posted - 28 October 2007 :  21:09:36  Show Profile
φιλε γιωργο ευχαριστω για την απαντηση σου
αλλα κατοπιν εμπειριας ξαδερφης μου με σουπερ ντουπερ αρχιτεκτονα και αρχιτεκτονικες βλακειες για κατασκευη οικολογικου σπιτιου(στον καμπο μονοκατοικια με εξτρημ + το καλοκαιρι και εξτρημ - τον χειμωνα)
επελεξε αυτο το συστημα για θερμανση. τον επομενο χειμωνα μπηκε καλοριφερ.
πιστευω λοιπον οτι τζακια αυτου του τυπου ειναι συμπληρωματικα , μπορεις να ζεστανης ολο το σπιτι οταν εχει ψυχρουλα εξω , αλλα οταν εχει -10 μεχρι -14 που εχω δει στο χωριο μου μαλλον θες συστημα κεντρικης θερμανσης.
απο monachos καμοια πληροφορια για κοστος ενδοδαπεδιας και κοστος ξηρης ενδοδαπεδιας? η ξηρη χρειαζεται οποσδηποτε τα ελασματα? αυτα φανταζομαι οτι θα ανεβαζουν υπερβολικα το κοστος ιδιως αν ειναι χαλκινα.
ενας μηχανικος μου ειπε να βαλω τα λαμινατε κατευθειαν πανω απο το ενδοδαπεδιο, λεει?
ευχαριστω.
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 29 October 2007 :  03:08:34  Show Profile  Visit gregori's Homepage
quote:
Originally posted by otso

αλλα κατοπιν εμπειριας ξαδερφης μου με σουπερ ντουπερ αρχιτεκτονα και αρχιτεκτονικες βλακειες για κατασκευη οικολογικου σπιτιου(στον καμπο μονοκατοικια με εξτρημ + το καλοκαιρι και εξτρημ - τον χειμωνα)

τον επομενο χειμωνα μπηκε καλοριφερ. ....
www.udravlikos.gr

Edited by - gregori on 29 October 2007 03:10:06
Go to Top of Page

Giorgos
Starting Member

Greece
67 Posts

Posted - 29 October 2007 :  11:37:45  Show Profile
quote:
Originally posted by otso

πιστευω λοιπον οτι τζακια αυτου του τυπου ειναι συμπληρωματικα , μπορεις να ζεστανης ολο το σπιτι οταν εχει ψυχρουλα εξω , αλλα οταν εχει -10 μεχρι -14 που εχω δει στο χωριο μου μαλλον θες συστημα κεντρικης θερμανσης.
απο monachos καμοια πληροφορια για κοστος ενδοδαπεδιας και κοστος ξηρης ενδοδαπεδιας? η ξηρη χρειαζεται οποσδηποτε τα ελασματα? αυτα φανταζομαι οτι θα ανεβαζουν υπερβολικα το κοστος ιδιως αν ειναι χαλκινα.
ενας μηχανικος μου ειπε να βαλω τα λαμινατε κατευθειαν πανω απο το ενδοδαπεδιο, λεει?
ευχαριστω.

Αγαπητέ otso
είναι πολύ λογικό αυτό...αφού επισημαίνω στο αρχικό μου σχόλιο "αν το τζάκι καλύπτει τις θερμικές απώλειες του χώρου..."
Αν δεν τις καλύπτει, επόμενο είναι να ζητήσεις και κάτι άλλο.
Μια τέτοια λύση με αεραγωγούς χρειάζεται πολυ καλό σχεδιασμό και πολλές λεπτομέρειες όπως τα ανάλογα τάμπερ ή "οδηγους" και πάει λέγοντας.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To:
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ © 2000 monachos Go To Top Of Page
This page was generated in 1.42 seconds. Snitz Forums 2000