ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Home | Profile | Active Topics | Active Polls | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 2. Τεχνικά Forum.
 Ηλιακά συστήματα - φωτοβολταϊκά
 θερμοστατης ηλιακου
 Forum Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

kolovelonis
Starting Member

18 Posts

Posted - 29 April 2008 :  19:01:57  Show Profile
Μηπως θα μπορουσατε να με ενημερωσετε για την θερμοκρασια που πρεπει να ρυθμισω το θερμοστατη που ανοιγει τον κυκλοφοριτη του ηλιακου? Εχω μποιλερ τριπλης ενεργειας και δυο κατοπτρα στην ταρατσα. Αν για παραδειγμα τον βαλω στους 35 βαθμους σημαινει οτι θα κλεινει τον κυκλοφοριτη οταν η θερμοκρασια του νερου πεσει χαμηλοτερα?
Ευχαριστω..

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 29 April 2008 :  19:12:03  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Σε ποιο σημείο της εγκατάστασης βρήσκετε αυτός ο θερμοστάτης?

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

kolovelonis
Starting Member

18 Posts

Posted - 29 April 2008 :  19:21:14  Show Profile
ο θερμοστατης ειναι στα κατοπτρα στην ταρατσα
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 29 April 2008 :  19:22:03  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Κανονικά πρέπει να έχει διαφορικό θερμοστάτη....στην δικία σου περίπτωση είναι απλή εκγατάσταση όχι πολύ σωστή αλλά δουλεύει και έτσι... Ο υδροστάτη σου λογικά είναι στην πάνω σωλήνα των τζαμιών....Θα πρέπει να τον έχεις στους 60β...Δηλαδή όταν το νερό στα τζάμια είναι 60 και πάνω να παίρνει μπροστά ο κυκλοφορητής.

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

kolovelonis
Starting Member

18 Posts

Posted - 29 April 2008 :  19:41:27  Show Profile
Πως μπορω να δω αν δουλευει ο θερμοστατης? με καποιο μαγνητακι η κατι τετοιο?
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 29 April 2008 :  20:13:39  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Α...αυτο για μαγνητάκια ή άλλα κόλπα ηλεκτρολογικά πρέπει να στο πουν άλλοι...εγώ σαν υδραυλικός στέλνω έναν στην ταράτσα και γυρνάει τον υδροστάτη και εγώ από κάτω βλεπω αν πήρε ο κυκλοφορητής.

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

Vasilios Theodorou
Starting Member

Greece
83 Posts

Posted - 30 April 2008 :  08:51:25  Show Profile  Visit Vasilios Theodorou's Homepage
Καλημέρα και χρόνια πολλά,
Αν θες τη γνώμη μου ο απλός θερμοστάτης κάνει κακό και όχι καλό. Κανονικά χρειάζεσαι διαφορικό θερμοστάτη.
Για την πληροφόρησή σου μπορείς να δεις και στό

www.charmeg.gr/index.php?comp=faq&PHPSESSID=79ae696e8b98b98928ee9883a05e4e92
Go to Top of Page

miltos
Moderator

Greece
3131 Posts

Posted - 30 April 2008 :  11:27:32  Show Profile
Ο υδροστάτης μπορεί να κάνει το σύστημα να δουλέψει. Αλλά όχι βέλτιστα. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, αυτό που πιστεύω ότι είναι το πιο αδύνατο σημείο είναι πως στο τέλος μιας καλοκαιρινής μέρας κρυώνει το ζεστό νερό που έχει αποθηκευτεί.

Vasilios Theodorou
Starting Member

Greece
83 Posts

Posted - 30 April 2008 :  11:48:22  Show Profile  Visit Vasilios Theodorou's Homepage
Ακριβώς. Το σύστημα δουλεύει αλλά όχι όπως πρέπει. Ο βαθμός απόδοσης είναι από αρκετά έως πολύ μειωμένος. Κανονικά ενέργεια μεταφέρεται από τους συλλέκτες προς το δοχείο ΖΝΧ και ποτέ αντίθετα.
Η μια περίπτωση απώλειας είναι στο τέλος της ζεστής μέρας. Επίση άλλη περίπτωση είναι όταν χρησιμοποιώντας τον καυστήρα ή την αντίσταση έχεις φέρει το ΖΝΧ σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από αυτή του υδροστάτη και βγεί ο ήλιος.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι ο διαφορικός κάνει και άλλες χρήσιμες εργασίες π.χ. παρασκευάζει ΖΝΧ σε περίπτωση μειωμένης ηλιοφάνειας, προστατεύει τους συλλέκτες από παγετό και το σύστημα ολόκληρο από υπερθέρμανση κ.α.
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 30 April 2008 :  22:02:13  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Εδώ θα πρέπει να καλωσορίσουμε τον φίλο Βασίλη στο φόρουμ....
έχω διαβάσει αρκετά το σίτε σας Βασίλη και είμαι σίγουρος ότι η γνώσεις σου και η εμπειρία σου θα είναι πολύ σημαντικές για το φόρουμ.

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 30 April 2008 :  23:09:51  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Φυσικά υπάρχουν και ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα όπως θα έλεγε ο φίλος μου ο Σταυριανάκης...Όπως για παράδειγμα ο κυκλοφορητής να στέλνει νερό σε πακέτα των τουλάχιστον 60β συγκρίνοντας πάντα το αποθηκευμένο στο μπόιλερ νερό με αυτό των συλλεκτών. Αυτό λέγεται PID(αναλογική,ολοκληρωμένη,διαφορική)ρύθμιση του συστήματος.
Έτσι αυξάνεις τον βαθμό απόδοσης του συστήματος κατακόρυφα και με χαμηλό κόστος.
Έχω ξανά αναφέρει σχετικά με τα σεμινάρια που θα οργανωθούν από τον Γιώργο Σταυριανάκη για διαχείριση συστημάτων θέρμανσης,ηλιακών,πισίνας.
Μην με ρωτάτε παραπάνω θα μας τα πούν εκεί.......

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

ziko
Average Member

Greece
887 Posts

Posted - 01 May 2008 :  02:40:13  Show Profile  Visit ziko's Homepage
Άντε ρε φίλε! Πότε? Ακόμα περιμένουμε....
Go to Top of Page

Vasilios Theodorou
Starting Member

Greece
83 Posts

Posted - 01 May 2008 :  21:13:43  Show Profile  Visit Vasilios Theodorou's Homepage
Ευχαριστώ το φίλο Gregori για το καλωσόρισμά του και εύχομαι σε όλους καλή πρωτομαγιά.
Ελπίζω οι όποιες γνώσεις μου να είναι κατά το δυνατόν χρήσιμες. Υπάρχει αρκετή δουλειά από πίσω και πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Πράγματι η αποθήκευση ενέργειας από τους συλλέκτες στο θερμοδοχείο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σε πειραματικό στάδιο δοκιμάζουμε ειδικούς αλγόριθμους βελτιστοποίησης της απόδοσης του συστήματος. Το PID είναι μια υποψήφια τεχνική που όπως λες υπόσχεται πολλα.
Δε γνωρίζω τον κ Σταυριανάκη. Πάντα οι καλοπροαίρετες συζητήσεις και τα σεμινάρια είναι εποικοδομητικά. Θα ήθελα όταν μάθεις κάτι να με ενημερώσεις.
Go to Top of Page

miltos
Moderator

Greece
3131 Posts

Posted - 01 May 2008 :  21:16:06  Show Profile
pid στους ηλιακούς; Δε μπορώ να φανταστώ ποιον σκοπό εξυπηρετεί...

Τι είναι αυτά τα σεμινάρια; Πότε θα γίνουν; Θα πάμε να φάμε και να πιούμε μετά;

Μήπως ο pid έχει να κάνει με ηλιακά υποβοηθούμενη θέρμανση;

Edited by - miltos on 01 May 2008 21:31:29
Go to Top of Page

panos09
Junior Member

Greece
426 Posts

Posted - 01 May 2008 :  22:21:57  Show Profile  Visit panos09's Homepage
quote:
Originally posted by miltos

pid στους ηλιακούς; Δε μπορώ να φανταστώ ποιον σκοπό εξυπηρετεί...

Τι είναι αυτά τα σεμινάρια; Πότε θα γίνουν; Θα πάμε να φάμε και να πιούμε μετά;

Μήπως ο pid έχει να κάνει με ηλιακά υποβοηθούμενη θέρμανση;

Εμείς χρησιμοποιούμε κάτι Γερμανικά πανελάκια που παίζουν με την ταχύτητα του κυκλοφορητή (χωρίς να είναι inverter) αλλά και τά όρια λειτουργίας ώστε να βελτιστωποιήσουν την απόδοση των συλλεκτών στο δοχείο.

Βασικά αυτό που κάνουν είναι να ρίχνουν σταδιακά τις στροφές του κυκλοφορητή όταν δουν ότι οι συλλέκτες δεν μπορούν να ζεστάνουν το κύκλωμα αρκετά. Έτσι μειώνεται η παροχή και ανεβαίνει το ΔΤ...

Είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις το πως δουλεύουν τον κυκλοφορητή ανάλογα με την ένταση του ήλιου, κλπ.
Go to Top of Page

kolovelonis
Starting Member

18 Posts

Posted - 06 May 2008 :  23:33:30  Show Profile
ok ημουν σιγουρος οτι ουτε και αυτο θα μου το εχουν κανει σωστο στην εγκατασταση στο λεβητοστασιο. Ο κατασκευαστης του σπιτιου μου ειχε φερει για υδραυλικο εναν θειο του ο οποιος μονο υδραυλικος οπως φαίνεται δεν ηταν!!! Ποσο κοστιζει ενας διαφορικος θερμοστατης μαζι με την εγκατασταση του? Θα συντονίζει και τον λεβητα για το ποτε θα περνει μπροστα για να ζεστανει το νερο στο μποιλερ η μονο τους ηλιακους συλλεκτες? Ευχαριστω...
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 07 May 2008 :  00:12:23  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Από τιμές δεν ξέρω να σου πω...
Ο διαφορικός θερμοστάτη ναι θα συντονίζει και τον λεβητα για το πότε θα παίρνει μπροστά για να ζεστάνει το νερό στο μποιλερ και ακόμα θα ενεργοποιεί τον κυκλοφορητή για αντιπαγωτική προστασία....
Εντάξει άμα ο μάστορας ήταν και λίγο μπάρμπας μπορεί να μην γνώριζε σχετικά με το διαφορικό θερμοστάτη....που για να λέμε και του στραβού το δίκαιο κανονικά θα έπρεπε να είχε μία μελέτη στα χέρια του και να την ακολουθούσε...έτσι όπως εξελίσσετε η τεχνολογία δεν είναι και εύκολο να την ακολουθήσεις....ο διαφορικός θερμοστάτης ή αντιστάθμιση οι ζώνες οι λέβητες χαμηλών θερμοκρασιών και συμπηκνωμάτων ξεπέρασαν τον παλαιό υδραυλικό αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο στο μέλλον θα ξεπεράσει την δικιά μας γενιά και πάει λέγοντας........

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

gregori
Moderator

Greece
4393 Posts

Posted - 09 May 2008 :  00:06:02  Show Profile  Visit gregori's Homepage
Οσοι δεν γνωρίζετε ο Βασίλης Θεοδώρου που γράφει παραπάνω είναι υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης σε εταιρία που εμπορεύεται αυτοματισμούς λεβητοστασίου....
Φίλε Βασίλη διάβασα το άθρο σου στον Υδραυλικό σχετικά με τους θερμιδομετρητές ροικής ταλάντωσης....είναι από τα άθρα που έμενα προσοπικά με ενδιαφέρουν πολύ....
Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχω την άδεια σου να το αναδημοσιεύσω στο φόρουμ στο παρακάτω τόπικ για να δοθεί η ευκαιρία να σε ρωτήσουμε σχετικά?
Ευχαριστώ.
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1576&SearchTerms=%E8%E5%F1%EC%E9%E4%EF%EC

www.udravlikos.gr
Go to Top of Page

Vasilios Theodorou
Starting Member

Greece
83 Posts

Posted - 09 May 2008 :  11:49:09  Show Profile  Visit Vasilios Theodorou's Homepage
Ναι φίλε Γρηγόρη έχεις την άδειά μου και μπορείς να το αναδημοσιεύσεις.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To:
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ © 2000 monachos Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000