| Author |
Topic  |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 05 September 2011 : 19:59:46
|
Γεια σας και απο μενα,εχω να πω ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για την δουλεια που κανεται,ειστε φανταστικοι!!! Τωρα στο θεμα μας,θα συνδεσω τζακι-καλοριφερ στο υπαρχων συστημα που δουλευει με Η/Βανες για 2 διαμερισματα,το τζακι θα το συνδεσουμε στο 1 διαμερισμα,θελω τις γνωμες σας.Εχω 1 πινακακι ελεγχου με εβαπτιζομενο θερμοστατη που μας δειχνει την θερμοκρασια του νερου,δινει εντολη στον κυκλοφορητη,εντολη σε Η/Β,εχει αλαρμ οπτικο και ηχητικο στους 90oC,γυρναει τα νερα στους 6oC για να μην παγωσουν και εχει και βοηθητικες επαφες NO και NC. Θα βαλω βαλβιδα ασφαλειας στα 2,5 bar,θερμοστατικη βαλβιδα ασφαλειας στους 95οC και κλειστο Δ/Δ. Στο συστημα δεν θα βαλω Η/Β αλλα 2 αντεπιστροφα. Τι λετε για αυτο? Ευχαριστω εκ των προτερων.
|
|
|
nkx
Junior Member

276 Posts |
Posted - 05 September 2011 : 21:50:56
|
Καλησπέρα Απο το τζάκι του ενός διαμερίσματοε θα τροφοδοτείς και τα δύο διαμερισματα; |
 |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 05 September 2011 : 22:10:29
|
quote: Originally posted by nkx
Καλησπέρα Απο το τζάκι του ενός διαμερίσματοε θα τροφοδοτείς και τα δύο διαμερισματα;
Οχι μονο το ενα. |
 |
|
|
nkx
Junior Member

276 Posts |
Posted - 06 September 2011 : 21:52:56
|
Είπα κι εγώ... Χωρίς να έχω πρακτική εμπειρία στο θέμα καλά μου ακούγονται.Το κομμάτι τησ αυτόματησ πλήρωσης να προσέξεις μη μείνει χωρίς νερό και μήπως η θερμοστατική να "σκάει" πιο γρήγορα;
Εχω δεί σπίτι που καταστράφηκε απο κακή δουλεία σε συμβατικό τζάκι. Θέλει προσοχή και έμπειρο τεχνίτη.
Καλή συνέχεια... |
 |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 06 September 2011 : 22:28:56
|
Τελικα μαλλον εκτος της θερμοστατικης και της σκαστρας θα βαλω και 2 μαγνητικες ΝΟ,ετσι οταν κοβεται το ρευμα να ανοιγουνε και απο την μια να μπαινει κρυο νερο και απο την αλλη να βγαινει το ζεστο για μεγαλητερη ασφαλεια. |
 |
|
|
nyannaco
Administrator

Greece
4583 Posts |
Posted - 07 September 2011 : 01:30:23
|
Το τζάκι δε νομίζω να είναι ευτυχισμένο με αυτό το θερμικό σοκ... κρρρρακκκκ 
Νίκος |
 |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 08 September 2011 : 19:27:24
|
Την παροχη του κρυου δεν θα την βαλουμε κοντα στο τζακι. |
 |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 14 September 2011 : 17:39:28
|
| Το συστημα εαν δουλευει με 2 δοχεια διαστολης θα εχει προβλημα? |
 |
|
|
gregori
Moderator

Greece
4393 Posts |
|
|
nyannaco
Administrator

Greece
4583 Posts |
Posted - 15 September 2011 : 07:53:28
|
Θα πρέπει όμως να είναι ρυθμισμένα στην ίδια πίεση, αλλιώς ό,ποιο είναι στη μικρότερη θα είναι σαν να μην υπάρχει.
Νίκος |
 |
|
|
jimmys
Starting Member
Greece
6 Posts |
Posted - 15 September 2011 : 22:18:56
|
Το συστημα δουλευει με 2 Η/Β,εχει τον πινακα της JES που αφηνει την τελευταια Η/Β ανοικτη για να πεσει η θερμοκρασια.Εχουν βαλει τις γραμμες των μποιλερ πριν τις Η/Β ξεχωριστα. Εαν θελω να συνδεσω το τζακι-καλοριφερ με το συστημα αλλα να βαλω ανοικτο δοχειο τι πρεπει να κανω? |
 |
|
| |
Topic  |
|