ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Home | Profile | Active Topics | Active Polls | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 2. Τεχνικά Forum.
 Κλιματισμός.
 Eναλλαγες αερα
 Forum Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

k_ar
Moderator

Greece
307 Posts

Posted - 20 January 2006 :  13:02:18  Show Profile
Καήμερα φιλοι μου....θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.....για μια διαστασιολογηση....
Σε εναν χωρο μονοκομματο με μεγαλους υαλοπινακες 100τετραγωνικων και υψος χωρου 5μετρων το οποιο ειναι τιγκα στον καπνο ποσες εναλλαγες περιπου την ωρα αερα πρεπει να βαλω ωστε να μου βγει ενας αξιοπρεπης αερισμος?
Ευχαριστω...

ziko
Average Member

Greece
887 Posts

Posted - 24 January 2006 :  09:16:10  Show Profile  Visit ziko's Homepage
Νομίζω ότι με 3-5 εναλλαγές είσαι πολύ καλά.
Go to Top of Page

k_ar
Moderator

Greece
307 Posts

Posted - 26 January 2006 :  01:00:53  Show Profile
quote:
Originally posted by ziko

Eυχαριστω φιλε ziko.....5 εναλλαγες υπολογισα και εγω...(με μπακαλικο βεβαια τροπο).....
Ας ελπισουμε οτι θα επαρκει....
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 26 January 2006 :  13:11:27  Show Profile
Άμα είσαι καπνιστής επαρκεί μια χαρά. Εδώ καπνίζουν μέσα στα αυτοκίνητα με όλα τα παράθυρα κλειστά...
Άμα είσαι όμως μή καπνιστής... άστο καλύτερα...
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Go to Top of Page

k_ar
Moderator

Greece
307 Posts

Posted - 26 January 2006 :  19:32:00  Show Profile
quote:
Originally posted by andronoglou

Άμα είσαι καπνιστής επαρκεί μια χαρά. Εδώ καπνίζουν μέσα στα αυτοκίνητα με όλα τα παράθυρα κλειστά...
Άμα είσαι όμως μή καπνιστής... άστο καλύτερα...

Yπαρχει ξεχωριστος χωρος για μη καπνιζοντες....Οποτε απο αυτη την αποψη ειμαστε καλυμενοι....Ευχαριστω...
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 26 January 2006 :  20:16:00  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Οι εναλλαγές στον χώρο εξαρτώνται απο την χρήση του χώρου (cafe, γυμναστήριο, γραφείο κ.λ.π.) και δέν ορίζονται μονοσήμαντα.
Οι 5 εναλλαγές είναι καλές για γραφείο, και λίγες για cafe ή γυμναστήριο (~ 8 ~ 10).
πληροφορίες θα βρείς στο handbook της ASHRAE, στο βιβλίο του Recknagel, στον Σελούντο.
... είτε όπως σωστά έκανες στο monachos.gr ...
w w w . m o n a c h o s . g r
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 26 January 2006 :  20:17:42  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Ανάλογα με την μεθοδολογία που θα ακολουθήσεις, μπορείς να υπολογίσεις τον αερισμό είτε σαν αριθμό εναλλαγών, είτε σαν κυβικά αέρα ανα καπνίζοντα, μή καπνίζοντα κ.λ.π., (με το κεφάλι δηλαδή...)
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 27 January 2006 :  11:05:10  Show Profile
Πολύ ενδιαφέρον αυτό, πόσο είναι ανα καπνίζοντα και ανά μη καπνίζοντα; Από περιέργεια το ρωτάω, γιατί στα Ελληνικά μαγαζιά συνήθως (αν υπάρχουν και αυτά) έχουν κάτι τραπέζια που είναι για μη καπνίζοντες και υποτίθεται ότι εκεί δεν πάει ο καπνός γιατί διαβάζει την πινακίδα που λέει "Μη καπνίζοντες".
Αλλά τι λέω τώρα, είμαστε στη χώρα που καπνίζουν ακόμα και τα σκυλιά!!!
Go to Top of Page

ziko
Average Member

Greece
887 Posts

Posted - 04 February 2006 :  22:35:31  Show Profile  Visit ziko's Homepage
Πάντως από την μέχρι τώρα εμπειρία μου αν κανείς προσπαθήσει να εφαρμόχει τις εναλλαγές που αναφέρει η ASHRAE ή η ΤΟΤΕΕ θα παρατηρήσει ότι προκύπτουν μεγάλες τιμές για τις απαιτούμενες παροχές αέρα, που οδηγούν σε επιλογές ανεμιστήρων μεγάλου μεγέθους και μάλλον ασύμφορους κατά την αγορά, την λειτουργία και τη συντήρηση. Επίσης μην ξεχνάμε ότι δεν μπορείς εύκολα να εκτιμήσεις τη συγκέντρωση ατόμων σε χώρους μη γραφειακούς. Οι 8-10 εναλλαγές μου φαίνονται πολλές...
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 08 February 2006 :  22:49:54  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Ε τότε μήν ρωτάτε πόσες εναλλαγές ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, αλλά πόσες εναλλαγές ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο πελάτης, και ξεμπερδεύετε με τις μελέτες...
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 08 February 2006 :  22:53:23  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Οι 8 εναλλαγές σε αποδυτήρια, γυμναστήρια κ.λ.π. είναι το μικρότερο νούμερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις (μιλάμε για εξαερισμό για καλές συνθήκες διαμονής και όχι εξαερισμό νάχαμε να λέγαμε).
Αν πρόκειται για πολυκατάστημα ή γραφεία, οι 5 είναι μία χαρά.
Αν πρόκειται για καφετέρια οι 5 είναι τίποτε.
Προσπαθείστε να μελετήσετε και κατασκευάσετε μαγαζιά που να μήν περιμένεις την ώρα να φύγεις απο την κάπνα.
Επιτέλους.
Go to Top of Page

dimis
Moderator

Greece
1277 Posts

Posted - 09 February 2006 :  04:06:04  Show Profile  Visit dimis's Homepage
Ανιχνευτής ποσότητας καπνού δεν υπάρχει? Λέω εγώ ο άσχετος τώρα... μια και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχει οποσδήποτε ορισμένος προκαθορισμένος αριθμός εναλλαγών. Και απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός μια και οι γνώμες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει αυτοματισμός σ αυτές τις περιπτώσεις?
http://levitostasia.com
Go to Top of Page

gianniat
Starting Member

Greece
92 Posts

Posted - 09 February 2006 :  11:17:09  Show Profile
"τότε μήν ρωτάτε πόσες εναλλαγές ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε, αλλά πόσες εναλλαγές ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο πελάτης, και ξεμπερδεύετε με τις μελέτες"
ειπες μεγαλη κουβεντα monachus...
και αν σκεφτεις οτι οσο πιο πολύ αέρα ανανεώνεις, τόσο επιβαρύνεις τη θερμανση...
Να σας πω τι γίνεται :
Του λες εσύ πως χρειάζεται τόση θέρμανση και τόσο εξαερισμό και κάνουν αυτά τόσα λεφτά
Πάει αυτός σε άλλον και του λέει ο άλλος : θα στο κάνω εγώ με τα μισά. Και το κάνει το αφεντικό. Και δε δουλεύει καλα.. Αλλα εσυ εχασες τη δουλειά
Αν πάνε καλά οι δουλειές τις καφετέριας και βγάζει λεφτά αλλα το αφεντικό παραπονιέται οτι εχει πολύ καπνό, θα κάνει αργότερα ανακαίνιση του συστήματος. Αλλά όχι με εσένα, αλλά με όποιον βρεί και του το κάνει φτηνα
Σπάνιοι οι μερακληδες, που ξέρουν από μαγαζιά και πληρώνουν ένα αξιοπρεπές σύστημα
Γιάννης
Go to Top of Page

A.S.Diamond
Moderator

Vanuatu
839 Posts

Posted - 09 February 2006 :  16:19:28  Show Profile  Visit A.S.Diamond's Homepage
Φίλοι μου, απ' οτι βλέπω, η κουβέντα σηκώνει τσιγάρο..
Τι να λέει..
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 09 February 2006 :  21:55:07  Show Profile  Visit monachus's Homepage
ειπες μεγαλη κουβεντα monachus...
και αν σκεφτεις οτι οσο πιο πολύ αέρα ανανεώνεις, τόσο επιβαρύνεις τη θερμανση...
Να σας πω τι γίνεται :
Του λες εσύ πως χρειάζεται τόση θέρμανση και τόσο εξαερισμό και κάνουν αυτά τόσα λεφτά
Πάει αυτός σε άλλον και του λέει ο άλλος : θα στο κάνω εγώ με τα μισά. Και το κάνει το αφεντικό. Και δε δουλεύει καλα.. Αλλα εσυ εχασες τη δουλειά
Αν πάνε καλά οι δουλειές τις καφετέριας και βγάζει λεφτά αλλα το αφεντικό παραπονιέται οτι εχει πολύ καπνό, θα κάνει αργότερα ανακαίνιση του συστήματος. Αλλά όχι με εσένα, αλλά με όποιον βρεί και του το κάνει φτηνα
Σπάνιοι οι μερακληδες, που ξέρουν από μαγαζιά και πληρώνουν ένα αξιοπρεπές σύστημα
Γιάννης

Τίθεται ζήτημα ποσότητας συμβιβασμού. Υπάρχουν και πελάτες που δέν με ενδιαφέρουν όπως π.χ. αυτοί που δέν έχουν σκοπό να με πληρώσουν, ή αυτοί που θα με αναγκάσουν να φτιάξω πράγματα για τα οποία θα ντρέπομαι.
Στους υπόλοιπους πελάτες που θέλουν φθηνή λύση μπορείς να προτείνεις διαιρούμενα απ' ευθείας εκτόνωσης και ένα καναλάκι εξαερισμού. Φθηνή λύση που μάλλον θα μου φέρει την δουλειά, συμβιβαζόμαστε στις απαιτήσεις του πελάτη, κι έτσι όταν δέν φτάνει ο εξαερισμός η γκρίνια θα είναι πάντα γκρίνια άσχετα με το αν έχεις προειδοποιήσει τον πελάτη.
Σκέψου ότι ο πελάτης μπορεί μερικές φορές να σε δυσφημεί σε τρίτους για να δικαιολογήσει την έλειψη εξαερισμού στο μαγαζί του.
Πάντως η αρχική ερώτηση ήταν η εξής:
Καήμερα φιλοι μου....θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.....για μια διαστασιολογηση....
Σε εναν χωρο μονοκομματο με μεγαλους υαλοπινακες 100τετραγωνικων και υψος χωρου 5μετρων το οποιο ειναι τιγκα στον καπνο ποσες εναλλαγες περιπου την ωρα αερα πρεπει να βαλω ωστε να μου βγει ενας αξιοπρεπης αερισμος?
Ευχαριστω...

απο τον k_ar.
Φαντάζομαι ότι ο χώρος (που "είναι τίγκα στον καπνό") είναι κάφέ, club ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ο k_ar μιλάει για αξιοπρεπή εξαερισμό, και στην περίπτωση αυτή θα έβαζα ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ 8 εναλλαγές την ώρα.
Οι περισσότεροι κανονισμοί din, ashrae, elot κ.λ.π. ορίζουν παροχές μεγαλύτερες. Με τις οκτώ εναλλαγές είσαι καλυμένος ώς μηχανολόγος.
Για το θεωρητικό κομμάτι της υπόθεσης:
Στις νορμάλ δουλειές (υπάρχουν και τέτοιες) μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απλό χειριστήριο απ' ευθείας σε ανεμιστήρα με σκάλες (π.χ. 5) και να "παίζεις" με τον εξαερισμό όπως θέλεις, πετυχαίνοντας ευρύ πεδίο λειτουργίας σε σχέση με αυτό που προτείνεις.
Στις καλές δουλειές μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις τον ανεμιστήρα με inverter ώστε να λειτουργείς με πλήρη εξαερισμό όποτε χρειάζεται, και ελάχιστο (εξαερισμό) για οικονομία. (κόστος 200 ευρώ). (Σκέψου ότι όταν το μαγαζί είναι γεμάτο ανεβαίνει η θερμοκρασία, οπότε δέν σε πειράζει η αύξηση του εξαερισμού, αντίθετα "ανασαίνεις".
Βεβαίως το κόστος των αεραγωγών πάντα θα πρέπει να υπολογίζεται στις μέγιστες συνθήκες λειτουργίας.
Πολύ ρομαντικά όλα αυτά θα μου πείς για τον τύπο που θέλει να ανοίξει το μαγαζί του τζάμπα.
Αυτό έχει να κάνει με το μέγεθος του συμβιβασμού όπως είπαμε. Αλλο το φθηνό, άλλο το τζάμπα. Θα πρέπει να μάθουμε να "χάνουμε" και καμμία δουλειά - και εννοώ το τζάμπα.
Οσον αφορά στο κόστος λειτουργίας το οποίο όπως σωστά λές επιβαρύνει ο εξαερισμός, υπάρχουν VAM, (εναλλάκτες αέρα-αέρα) που σου κάνουν ανάκτηση μέχρι και 60%. (κόστος 2.500ευρώ) είναι η ιδανική λύση για γυμναστήρια και μεγάλα μαγαζιά.
Μπορείς να κάνεις συνδιασμό VAM και inverter με κόστος 2.700 ευρώ όπου πλέον μπορεί κάποιος να φανταστεί τί παιχνίδι μπορεί να γίνει σε κόστος λειτουργίας αφού το VAM θα εναλλάσει ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια (στα ρεύματα αέρα) σε μικρότερη παροχή.
Για την συγκεκριμένη δουλειά θα πρότεινα 12 εναλ/ώρα με inverter σαν πρώτη λύση και 8 εναλ/ώρα με χειριστήριο σαν δεύτερη.
Αν πρόκειται για καφέ ή club, 8 εναλλαγές ακατέβατες.
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 09 February 2006 :  21:56:48  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Εχω βαρεθεί να ελπίζω...
quote:
Originally posted by k_ar

quote:
Originally posted by ziko

Eυχαριστω φιλε ziko.....5 εναλλαγες υπολογισα και εγω...(με μπακαλικο βεβαια τροπο).....
Ας ελπισουμε οτι θα επαρκει....

Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 09 February 2006 :  21:58:57  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Υπάρχει, και μάλιστα μπορεί να οδηγεί το inverter, οπότε εσύ μιλάς για "ακριβή" λύση σε σχέση με τα παραπάνω.
quote:
Originally posted by dimis

Ανιχνευτής ποσότητας καπνού δεν υπάρχει? Λέω εγώ ο άσχετος τώρα... μια και δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχει οποσδήποτε ορισμένος προκαθορισμένος αριθμός εναλλαγών. Και απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός μια και οι γνώμες είναι διαφορετικές. Δεν υπάρχει αυτοματισμός σ αυτές τις περιπτώσεις?

Με εξέπληξες ευχάριστα πάλι.
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 09 February 2006 :  22:04:23  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Αριθμός εναλλαγών υπάρχει και παραυπάρχει, σε ΟΛΟΥΣ τους (σχετικούς βεβαίως βεβαίως) ελληνικούς και διεθνείς κανονισμούς.
Το σκανάρισμα εικόνων είναι time consuming εργασία, αφού δέν επιτρέπεται να αναρτηθούν όπως είναι, και ο χρόνος είναι κάτι λιγότερο απο μηδενικός...
Go to Top of Page

dimis
Moderator

Greece
1277 Posts

Posted - 10 February 2006 :  02:11:48  Show Profile  Visit dimis's Homepage
quote:
Originally posted by monachus

Υπάρχει, και μάλιστα μπορεί να οδηγεί το inverter, οπότε εσύ μιλάς για "ακριβή" λύση σε σχέση με τα παραπάνω.
quote:
Originally posted by dimis

Με εξέπληξες ευχάριστα πάλι.

Το σκέφτικα γιατί μου συναίβει το εξής πριν λίγο καιρό
Κολλούσα κάτι χαλκοσωλήνες στην οροφή και ξαφνικά άρχισε να σφυρίζει ο συναγερμός και μάλιστα πλάκωσε και η πυροσβεστική μετά από ώρα. Όταν ρώτησα το γιατί ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι αισθάνθηκε καπνό ο ανιχνευτής πυρασφάλειας που έχει. Ναι αλλά εγώ έπρεπε να συνεχίσω οπότε σκέφτηκα το εξής. Έβαλα ένα βοηθό να στέκεται με ένα σεσουάρ για τα μαλιά δίπλα από τον ανιχνευτή. Μόλις αυτός έκανε ένα χαρακτηριστικό θόρυβο λίγο πριν αρχίσει να τσιρίζει φυσούσε για λίγο ο βοηθός και σταματούσε και πάλι από την αρχή μέχρι που τελείωσα την δουλειά
Διαβάζοντας λοιπόν εδώ σκέφτηκα αυτό. Δηλαδή να μπει ένας απλός ανιχνευτής καπνού ο οποίος αντί να δίνει εντολή στον συναγερμό και σήμα στην πυροσβεστική να οπλίζει ένα ρελέ που θα δίνει φάση στους ανεμιστήρες του εξαερισμού. Οπότε μπορεί να έχουμε εκατοντάδες εναλλαγές αλλά για λίγα δευτερόλεπτα και μια ατμόσφαιρα πεντακάθαρη. Για να μην δίνει πάλι συχνές εντολές μπορεί να τοποθετηθεί ας πούμε μισό μέτρο κάτω από το ταβάνι ή αυτό μπορεί να ρυθμιστεί (η απόσταση τοποθέτησης του από το ταβάνι)
Μπορεί να εφαρμοστεί αυτό?
Go to Top of Page

ziko
Average Member

Greece
887 Posts

Posted - 10 February 2006 :  08:57:57  Show Profile  Visit ziko's Homepage
Αυτό που αναφέρεις γίνεται με τη βοήθεια αισθητηρίου ποιότητας αέρα, το οποίο μετρά την περιεκτικότητα του αέρα ενός χώρου σε CO νομίζω και δίνει εντολή ακκίνησης σε ανεμιστήρα εξαερισμού. Αλλά το κόστος του είναι υψηλό...
Go to Top of Page

ziko
Average Member

Greece
887 Posts

Posted - 10 February 2006 :  09:05:51  Show Profile  Visit ziko's Homepage
Φίλε Monachus σε βρίσκω πολύ επιθετικό! Όσο για το VAM που προτείνεις αφορά μόνο μικρές εγκαταστάσεις αφού η στατική που "βγάζει" είναι πολύ μικρή ενώ το κόστο αγοράς του είναι υπολογίσιμο νομίζω (περίπου 3000 Ευρώ). Και φυσικά ξαναλέω ότι η συγκέντρωση ατόμων ποικίλει. Τι θα κάνεις? Θα διαστασιολγήσεις έναν ανεμιστήρα με τη δυσμενέστερη περίπτωση! Νομίζω ότι είναι κάτι αντίστοιχο με τη διαστασιολόγηση του λέβητα σε πολυκατοικίες όπου λαμβάνεται το μέγιστο φορτίο για την εκλογή του, αλλά στατιστικές έδειξαν ότι στο μέγιστο ο λέβητας δουλέυει μόνο στο 30-40% επί του συνόλου των ωρών λειτουργίας!
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1627 Posts

Posted - 10 February 2006 :  11:44:47  Show Profile  Visit monachus's Homepage
Δέν είναι θέμα επίθεσης, είναι θέμα άποψης.
Οι στατιστικές που έδειξαν ότι ο λέβητας δουλεύει μόνο στο 30% των ωρών λειτουργίας δέν κρύωναν όταν απαιτούνταν πλήρες φορτίο στον λέβητα.
Ασφαλώς και πρέπει τον λέβητα να τον διαστασιολογείς για πλήρες φορτίο!
Δηλαδή τί θα τους πείς στις χαμηλές θερμοκρασίες, κρυώστε για να κάνετε οικονομία;
Δέν νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος του μηχανολόγου.
Οι εγκαταστάσεις και οι μηχανολογικές κατασκευές γενικότερα πρέπει υποχρεωτικά να μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες ΠΛΗΡΟΥΣ φορτίου.
Το αυτό και για τις εγκαταστάσεις εξαερισμού. Αυτός είναι και ο λόγος που εφευρέθηκαν τα VAM. Στα VAM μπορείς να προσαρμόσεις ότι ανεμιστήρα θέλεις κατόπιν παραγγελίας. Σε περιπτώσεις που το κόστος είναι απαγορευτικό, προτείνονται και άλλες λύσεις χαμηλού κόστους που ήδη αναφέραμε.
Σε κάθε περίπτωση ο εξαερισμός θα πρέπει να κατασκευασθεί με αεραγωγό διαστασιολογημένο για πλήρες φορτίο, και αντίστοιχο ανεμιστήρα, και ο ανεμιστήρας μπορεί να προσαρμοσθεί στην συγκέντρωση των ατόμων που όπως λές ποικίλει είτε με διακόπτη πολλαπλών ταχυτήτων, είτε με inverter.
Go to Top of Page

k_ar
Moderator

Greece
307 Posts

Posted - 10 February 2006 :  12:51:27  Show Profile
Σηκωθηκαν αντιδρασεις βλεπω....
Για να ειμαστε ολοι ησυχοι λοιπον σας λεω τα εξης...Χρησιμοποιηθηκαν 10 εναλλαγες αερα...(ειναι πολλες γενικα αλλα better safe than sorry)....
Η παροχη βγηκε στα 5000 κυβικα την ωρα...και εννοειται οτι μπηκε αυτοματισμος με ανεμιστηρα τριων ταχυτητων και αντιστοιχα αισθητηρια...(ουτως η αλλως θα εμπαινε αυτοματισμος για προφανης λογους ετεροχρονισμου..)
Το 5 που ειχα βγαλει στην αρχη με τον rule of thumb..... ηταν αστοχο το παραδεχομαι....με παρεσυρε το γεγονος της ξεχωριστης ζωνης καπνιστων και μη καπνιστων....(στην ουσια ηθελα να βγαλω μια τιμη στο περιπου για την ηλεκτρικη παροχη)
Μην τσακωνεστε....ηταν ποτε δυνατον να εκλεξω κατι και να μην το χιλιοτσεκαρω???... ....(Δεν ξερετε ποσο ψειρας ειμαι...)
Ευχαριστω το φιλο Monachus και το φιλο ziko...
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 10 February 2006 :  14:56:20  Show Profile
Να παραθέσω και μια βιομετρική μέθοδο μέτρησης για τέτοιες καταστάσεις.
Βάζουμε στο χώρο καπνιστών τους καπνιστές που προβλέπουν οι νόμιμες θέσεις του μαγαζιού (...) και προσθέτουμε έναν μη καπνιστή στο χώρο μη καπνιστών.
Οι καπνιστές φυσικά καπνίζουν ασταμάτητα (αυτό έλλειπε...) ενώ ο μη καπνιστής κάθεται σε σημείο πλησίον της οριογραμμής μεταξύ των χώρων καπνιστών και μη καπνιστών.
Ο εξαερισμός βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στη μεγαλύτερη σκάλα.
Δίνουμε ένα τηλεχειριστήριο στον καπνιστή και του λέμε ότι αν ενοχλείται από τους καπνιστές και πατήσει το κουμπί, θα έρθουν αμέσως τα ούφο να απαγάγουν όλους τους καπνιστές και να τους κλωνοποιήσουν με μετατροπή στον εγκέφαλο ώστε να μην καπνίζουν.
Από το χρόνο που θα παρέλθει μεταξύ της παράδοσης του τηλεχειριστήριου στον μη καπνιστή, μέχρι αυτός να πατήσει το κουμπί, μπορούμε να υπολογίσουμε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού που έχουμε στον εν λόγω χώρο.
Go to Top of Page

StavrosD
Starting Member

Greece
9 Posts

Posted - 05 June 2009 :  17:45:23  Show Profile
quote:
Originally posted by k_ar

Ευχαριστω...

Οι τιμές που θα θεωρείς στους υπολογισμούς δίνονται από το ΤΟΤΕΕ 2425/86 (Εγκαταστάσεις σε κτήρια: Στοιχεία υπολογισμού φορτίων κλιματισμού κτηιακών χώρων),στον πίνακα 2.4, σελίδα 48.
Ενδεικτικά για γραφεία 4-8 φορές και για καταστήματα 6-8 φορές.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To:
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ © 2000 monachos Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000