ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 2. Τεχνικά Forum.
 Εγκαταστάσεις θέρμανσης.
 προβλημα - πολλα κοινοχρηστα λογω θερμανσης
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  12:39:06  Show Profile  Reply with Quote
Παιδια γεια σας.
Απ' οτι βλεπω υπαρχουν εδω ανθρωποι με γνωσεις και ορεξη να βοηθησουν,
οποτε θα σας πω και εγω το προβλημα που εχω.
Ειμαι ασχετος με ολα οσα αφορουν θερμανση
Νοικιασα διαμερισμα πριν απο 5 μηνες.Καινουριο,δεν ειχε ξανακατοικηθει.Εχει αυτονομη θερμανση.Τα κοινχρηστα ερχονται του τρεις τελευταιους μηνες 230-240 euro απο τα οποια τα 220 για πετρελαιο.Ολοι οι υπολοιποι ενοικοι πληρωνουν απο 60 εως 110 euro.Ειμαι στον 1ο οροφο.το διαμερισμα ειναι 90τ.μ. με 6 σωματα.
Το λαμπακι του θερμοστατη ειναι αναμεννο για 30-40 λεπτα,σβηνει για 8-10 λεπτα,αναβει παλι για 40 λεπτα,σβηνει παλι για 10 λεπτα κ.ο.κ.
Αυτο συμβαινει συνεχως.Στην εγκατασταση του καυστηρα στο υπογειο (οπου πηγα με τον διαχειριστη) παρακολουθησαμε τους μετρητες,οπου ολα φαινονται σωστα.Το μονο που παρατηρησα ειναι οτι ενω το λαμπακι για ολα τα υπολοιπα διαμερισματα αναβοσβηνε ανα 5 περιπου λεπτα,στο δικο μου εμενε ανναμενο για 40 λεπτα και εσβηνε για 5-10.
Το θερμομετρο στο σπιτι δειχνει 21 βαθμους, ο θερμοστατης ειναι ρυθμισμενος στους 17 (!) και εξακολουθει να λειτουργει.
Εχουν ερθει : ηλεκτρολογος (αλλαξε θερμοστατη), μηχανικος και υδραυλικος της πολυκατοικιας ("Αφου τοσο καις,τοσο πληρωνεις.Ολα καλα ειναι" ... ),καυστηρατζης απο International Oil ("Παρακολουθησε το λιγο καιρο και ξαναπαρε με").
Τελικα λυση δεν εχω βρει και το εχω κλεισει τελειως.
Τι να κανω ρε παιδια?Καμια ιδεα?Προταση?
Ειναι λογικο ποσο 230 euro καθε μηνα?
Μαλλον λοιπον καιω οντως πολυ.Γιατι ομωσ?
Αλλαξα θερμοστατη,το προβλημα δεν λυθηκε.
Ευχαριστω πολυ
Κωστας

Edited by - kenmex on 02 February 2006 16:37:26

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  14:24:50  Show Profile  Reply with Quote
Είσαι στον πρώτο όροφο και από κάτω δεν υπάρχει διαμέρισμα ή υπάρχει ισόγειο (κατοικία ή μαγαζιά);
Η εξίσωση είναι σωστή γιατί είναι όμορφη. - Dirac
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  14:41:24  Show Profile  Reply with Quote
Απο κατω υπαρχει πιλοτη.
Ο θερμοστατης δουλευει συνεχως στους 17-18 βαθμους.Ποτε παραπανω
Ευχαριστω
Κωστας
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  15:21:43  Show Profile  Reply with Quote
Έχεις το θερμοστάτη στους 18 βαθμούς. Ανάβεις το καλοριφέρ και αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, από τους 15 ας πούμε βαθμούς που έχει το σπίτι.
Το λαμπάκι του θερμοστάτη είναι αναμένο. Μέχρι εδώ εντάξει;
Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το λαμπάκι του θερμοστάτη σβήνει. Τι θερμοκρασία έχει τότε το σπίτι; Στον ίδιο χώρο που είναι και ο θερμοστάτης, όχι κάπου αλλου.
Επειδή λες ότι το σπίτι φτάνει στους 21 βαθμούς που είναι ας πούμε μια αποδεκτή θερμοκρασία, αλλά ο θερμοστάτης είναι στους 18, εδώ υπάρχει κάτι ακατανόητο. 18 βαθμοί είναι λίγο. Εσύ κρυώνεις μέσα στο σπίτι; Δοκίμασε να μετρήσεις με ένα άλλο θερμόμετρο για να καταλήξουμε αν όντως έχεις 21 βαθμούς και ο θερμοστάτης σου που είναι στους 18 συνεχίζει να ζητάει θέρμανση.
Αν τώρα έχεις 17 βαθμούς και άρα κρυώνεις μέσα στο σπίτι, και δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία εύκολα, τότε τα σώματα που έχεις είναι μικρά για το σπίτι σου, έπρεπε να έχεις μεγαλύτερα για να μπορείς να ζεσταθείς και να αντισταθμίσεις τις απώλειες θερμότητας που έχεις από το δάπεδο και που δεν θα τις είχες αν από κάτω υπήρχε διαμέρισμα που θερμαινόταν κι αυτό (ή αν υπήρχε μόνωση που μάλλον δεν υπάρχει).
Όμως επειδή το θέμα των θερμοκρασιών με μπερδεύει, κοίταξε να βεβαιωθείς τι θερμοκρασία έχεις μέσα στο σπίτι σου. Πάρε ένα ψηφιακό θερμόμετρο και βάλτο δίπλα στο θερμοστάτη και κοίτα τι γίνεται.
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  15:37:08  Show Profile  Reply with Quote
Φιλε andronoglou σ' ευχαριστω για τη βοηθεια.
Χθες το βραδυ ακουμπησα ψηφιακο και αναλογικο θερμομετρο πανω στον θερμοστατη.Μετα απο μιση ωρα και τα δυο εδειχναν 21 βαθμους.Ο θερμοστατης ηταν ρυθμισμενος στους 17-18 και δεν εκλεινε.Περιμενα αλλα 15 λεπτα για να κλεισει και δεν εκλεισε τελικα,οποτε τον εκλεισα εγω απο τον διακοπτη.Εγω δεν κρυωνα,και μετα απο δυο ωρες με κλειστη τη θερμανση η θερμοκρασια ηταν 19,5 βαθμοι.Τα σωματα ζεσταινονται κανονικα, καινε δηλαδη σε ολη τους την επιφανεια.
Go to Top of Page

dipoli
Administrator

Greece
4047 Posts

Posted - 02 February 2006 :  15:51:22  Show Profile  Visit dipoli's Homepage  Reply with Quote
Μάλλον κάποιος άλλος αυτοματισμός δεν αφήνει την ηλεκτροβάνα να κλείσει...
Υπάρχει περίπτωση να γίνεται από τον πίνακα των ωρομετρητών(bypass στην τελευταία ηλεκτροβάνα);
Κάποιος πιο έμπειρος μήπως γνωρίζει αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;
Αλλα είναι διαβολική σύμπτωση η τελευταία η/β να είναι πάντα η δική του...
Εκτός και εάν κάτι δεν πάει καλά στον πίνακα των ωρομετητών.

Edited by - dipoli on 02 February 2006 15:53:05
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  15:55:20  Show Profile  Reply with Quote
Παιδια τι ειναι το bypass?
Σας ειπα δεν εχω ιδεα..! :)
Go to Top of Page

dipoli
Administrator

Greece
4047 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:09:22  Show Profile  Visit dipoli's Homepage  Reply with Quote
Δές εδω
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=648&SearchTerms=bypass,τελευτ
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:25:03  Show Profile  Reply with Quote
Όταν λες ότι δεν κλείνει ο θερμοστάτης εννοείς ότι το λαμπάκι του είναι αναμένο ενώ έχεις 21 βαθμούς και ο θερμοστάτης λέει 18, και αυτό συμβαίνει και με το νέο θερμοστάτη που έχεις αλλάξει;
Ο μηχανικός θερμοστάτης κάνει ένα "κλικ" όταν ανοίγει ή κλείνει. Ακούγεται ο ήχος αυτός όταν ανεβοκατεβάζεις θερμοκρασία. Με τον ήχο ανάβει και σβήνει αντίστοιχα το λαμπάκι του θερμοστάτη; Ή ακούγεται μεν ο ήχος αλλά δεν σβήνει το λαμπάκι;
Κάνε τη δοκιμή με το θερμόμετρο δίπλα, και δες όταν πχ έχεις 21 βαθμούς με βάση το θερμόμετρο, σε τι θερμοκρασία ακούς το "κλικ" όταν γυρίζεις το ρυθμιστικό του θερμοστάτη. Το σημείο του "κλικ" στο ανέβασμα είναι διαφορετικό από ότι στο κατέβασμα της κλίμακας λόγω της υπολογισμένης υστέρησης του θερμοστάτη. Όμως το κλικ αυτό, πρέπει να συνοδεύεται από το άναμα και σβήσιμο στο λαμπάκι του θερμοστάτη. Συμβαίνει αυτό;
Και ένα τελευταίο, αυτός που σου άλλαξε το θερμοστάτη είναι ο ίδιος που είχε τοποθετήσει τον αρχικό θερμοστάτη;
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:32:51  Show Profile  Reply with Quote
Φιλε andronoglou
Κατ' αρχην οχι δεν ειναι ο ιδιος που μου εβαλε τον δευτερο θερμοστατη
με αυτον που ειχε βαλει τον αρχικο.
Δευτερον,οταν ανεβοκατεβαζω την θερμοκρασια στον θερμοστατη το κλικ ακουγεται και το λαμπακι αναβοσβηνει.
ΑΛΛΑ ... προχθες που ημουν στο σπιτι μονος και ειχε σχετικη ησυχια,
ακουγα το κλικ απο τον θερμοστατη (χωρις εγω να τον πειραζω καθολου)
αλλα το λαμπακι ΔΕΝ αναβοσβηνε οταν ακουγα το κλικ.
Υπαρχει περιπτωση να εχουν συνδεθει αναποδα καλωδια στον θερμοστατη ή λεω βλακειες?
Ευχαριστω
Κωστας

Edited by - kenmex on 02 February 2006 16:34:02
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:39:48  Show Profile  Reply with Quote
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει τοποθετηθεί λανθασμένα η καλωδίωση του θερμοστάτη και να στέλνει εντολή για θέρμανση συνεχώς και όχι μόνο όταν η θερμοκρασία του χώρου είναι χαμηλότερη από αυτή που έχεις ρυθμίσει. Είναι πολύ απλό να το δοκιμάσεις αν συμβαίνει αυτό, αλλά πρέπει να είσαι δίπλα στο θερμοστάτη.
Το άλλο που μπορεί να συμβαίνει είναι να παραμένει ανοιχτή η ηλεκτροβάνα σου επειδή κάτι άλλο δεν είναι συνδεμένο σωστά, αλλά ας ξεκινήσουμε από το θερμοστάτη και αν αυτός δίνει την εντολή που πρέπει, σβήνοντας το λαμπάκι και κλείνοντας την ηλεκτροβάνα σου.
Ρίξε μια ματιά και στην ηλεκτροβάνα σου, αν ο θερμοστάτης σβήνει το λαμπάκι του, να δεις αν κλείνει. Την ώρα που κλείνει ή ανοίγει η ηλεκτροβάνα κάνει χαρακτηριστικό ήχο που μπορείς να ακούσεις αν πας κοντά, ενώ μπορεί και η ηλεκτροβάνα σου να έχει κι αυτή λαμπάκι, κάποιες έχουν.
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:49:48  Show Profile  Reply with Quote
ΟΚ θα το δοκιμασω μολις παω σπιτι.
Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι το εξης:
Ενω το λαμπακι του θερμοστατη ειναι κλειστο,αν τον χτυπησω ελαφρα με το δαχτυλο,μερικες φορες το λαμπακι αναβει.Επισης συμβαινει και το αναποδο (οταν ειναι αναμμενο σβηνει).
Δεν ξερω αν αυτο βοηθαει.
Κωστας
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:56:16  Show Profile  Reply with Quote
Αυτό συμβαίνει αν θερμοκρασιακά είσαι κοντά στο σημείο ισορροπίας του συστήματος, τότε με ένα ελαφρό χτύπημα μπορείς να προκαλέσεις ταλάντωση στο διμεταλικό έλασμα που καμπυλώνεται με τη μεταβολή της θερμοκρασίας. Αν το πλάτος της ταλάντωσης του ελάσματος είναι αρκετό, τότε μπορεί να υπερνικήσει την υπολογισμένη υστέρηση του ελάσματος και να προκαλέσει αλλαγή της κατάστασης. Είναι φυσιολογικό.
Όμως το βασικό που πρέπει να δεις είναι αν η μεταβολή της κατάστασης γίνεται σε θερμοκρασία που συμβαδίζει με ότι δείχνει το εξωτερικό θερμόμετρο και αν αυτή η μεταβολή προκαλεί σβήσιμο στο λαμπάκι και στην ηλεκτροβάνα σου.
Άντε, καλό ψάξιμο!
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 02 February 2006 :  16:57:43  Show Profile  Reply with Quote
Να 'σαι καλα andronoglou,θα επανελθω αυριο με φρεσκα στοιχεια!
Ειναι ομως φυσιολογικο να ακουγεται το κλικ χωρις εγω να το πειραζω και το λαμπακι να μην αναβοσβηνει???

Edited by - kenmex on 02 February 2006 17:01:30
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 02 February 2006 :  17:19:30  Show Profile  Reply with Quote
Οπωσδήποτε κάτι είναι στραβό εκεί μέσα, θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχουν οι δοκιμές που θα κάνεις. Γενικά "κλικ" = "αλλαγή κατάστασης" που σημαίνει και αλλαγή κατάστασης στο λαμπάκι και στην ηλεκτροβάνα.
Να λάβεις υπόψη αν και άλλα διαμερίσματα χρησιμοποιούν τη θέρμανση κατά το χρόνο που θα κάνεις τις δοκιμές. Το στοιχείο αυτό μπορεί να χρειαστεί στις δοκιμές που θα κάνεις στην ηλεκτροβάνα σου. Αυτό γιατί μερικοί πίνακες αυτονομίας κρατάνε ανοιχτή την τελευταία ηλεκτροβάνα που ζήτησε θέρμανση, σβήνοντας όμως τον καυστήρα, ώστε όσο νερό ζεστάθηκε να πάει εκεί, στον τελευταίο που ζήτησε θέρμανση.
Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι μόνος στην πολυκατοικία και ο πίνακας αυτονομίας σου είναι όπως περιγράφεται παραπάνω, τότε η ηλεκτροβάνα σου δεν θα κλείνει όταν σβήνει το λαμπάκι του θερμοστάτη.
Go to Top of Page

dimis
Moderator

Greece
1276 Posts

Posted - 03 February 2006 :  01:36:31  Show Profile  Visit dimis's Homepage  Reply with Quote
Μέτρα τα σώματα που έχεις ένα ένα και σημείωσα τα (μήκος ύψος και πλάτος) Πάνε στον δεύτερο όροφο σε κάποιο διαμέρισμα ίδιο με το δικό σου και αν είναι δυνατό στο πάνω από το δικό σου. Μέτρα και τα σώματα αυτού του διαμερίσματος και κάνε σύγκριση. Αν έχετε τα ίδια σώματα και τα ίδια ανοίγματα (δηλαδή ίδια σε μέγεθος παράθυρα και ίδιους εξωτερικούς τοίχους) τότε εντάξει δεν τρέχει και τίποτε Μπορεί να πληρώνεις λίγα και για τον αποπάνω σου.
Επίσης ρώτα ποιος και πως βγάζει τα κοινόχρηστα. Γιατί αν τα βγάζει με απλή μέθοδο των τριών τότε.... άστα να πάνε γιατί τότε σίγουρα πληρώνεις για τον αποπάνω σου.
andronoglou απ ότι κατάλαβα με αυτά που λέει ο φίλος όση ώρα ζητάει θέρμανση (είναι αναμένο το λαμπάκι του θερμοστάτη χώρου) τόση ώρα είναι ανοικτή και η ηλεκτροβάνα του και ακριβώς τόση ώρα αναμένο και το λαμπάκι του ωρομετρητή του και τόση ώρα γράφει και ο ωρομετρητής του.
Εντάξει ο θερμοστάτης του είναι της πλάκας με απόκλειση απ ότι κατάλαβα 4-5 βαθμούς δηλαδή περίπου 20% ενώ δεν δικαιολογείται πάνω από 5%. Μπορεί να τον αλλάξει με ένα απλό ηλεκτρονικό αλλά δεν νομίζω να βρίσκεται εκεί το πρόβλημα. Εκτός και αν ζεστένεται και ανοίγει τα παράθυρα
Επίσης κάνε κάτι άλλο. Βάλε τον θερμοστάτη στο 0 (μηδέν) για κάποιες ώρες που λείπεις από το σπίτι και πάνε δες την ένδειξη του ωρομετρητή σου. Λίγο πριν ανεβάσεις τον θερμοστάτη πάνε δες αν η ένδειξη στον ωρομετρητή σου έμεινε σταθερή
Κάτι ακόμη για να διαπιστώσουμε αν ισχύει αυτό που λέει ο dipoli. Βάλε το θερμοστάτη στο μηδέν για καμιά ώρα και δες αν κρυώσουν τα σώματα σου.
http://levitostasia.com

Edited by - dimis on 03 February 2006 02:06:15
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 03 February 2006 :  10:28:33  Show Profile  Reply with Quote
Καλημερα,
Λοιπον,μετα τις χθεσινες δοκιμες "ανακαλυψα" τα εξης:
1.Εξω απο το διαμερισμα ολα λειτουργουν κανονικα.(Ηλεκτροβανα,πινακας αυτονομιας κ.λπ. Αυτο ειναι σιγουρο μετα απο παρατηρσεις ωρων.)
2.Το προβλημα βρισκεται στον θερμοστατη.Οταν τον ρυθμιζω στους 18,ειναι σαν να τον εχω στους 25.Δεν σβηνει ποτε...
Οταν τον βαλω στους 16 ολα ειναι κανονικα,το λαμπακι αναβει για 7-8 λεπτα και σβηνει για 1h 30min.
Οταν το βαλω στους 15,7 περιπου (ουτε μισο βαθμο παρακατω δηλαδη)
το λαμπακι δεν αναβει σχεδον ποτε (πρεπει να περασουν 2-3 ωρες για να ξανααναψει) και το σπιτι κρυωνει.
Ειναι δηλαδη σαν να ειναι "συμπιεσμενο" το range του θερμοστατη στην περιοχη 15,5 - 16,5 βαθμους.Εκτος αυτης της περιοχης,αρχιζει και κανει τα δικα του.(Η παντα ανοιχτος ή παντα σβηστος)
Τα κοινοχρηστα τα βγαζει η International Service Oil,δεν εχω ιδεα κατα ποσο ειναι αξιοπιστη σαν εταιρια.
Μιλησα με τον μηχανικο της πλουκατοικιας και μου ειπε οτι θα ερθει σημερα ο ιδιος να δει το προβλημα.
Κατα διαβολικη συμπτωση εχω αλλαξει θερμοστατη πριν απο 1 μηνα περιπου
αν και το προβλημα υπηρχε απο πιο πριν.Ειμαι σιγουρος οτι ο μηχανικος θα μου πει οτι φταιει η αλλαγη του θερμοστατη και δεν εχει καμια ευθυνη πια αυτος,αλλα ο ηλεκτρολογος που μου εβαλε τον δευτερο θερμοστατη.Αλλα και ο πρωτος ηταν προβληματικος απ' οτι φαινεται.
Τελικα δεν ξερω απο ποιον να ζητησω ευθυνες για τα 800 euro κοινχρηστα μεσα σε τρεις μηνες.
Να βαλω ηλερκτονικο θερμοστατη?
Υπαρχουν ηλεκτρονικοι με ακριβεια ρυθμισης θερμοκρασιας σε δεκατα του βαθμου?
Να πιασω απο τον λαιμο κανεναν ή να κανω τον μ@λ@λ@?
Ευχαριστω παιδια.
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 03 February 2006 :  10:54:01  Show Profile  Reply with Quote
Πάρε αυτόν να βρεις την υγειά σου.
http://www.olympia-electronics.gr/news_results.asp?id=212
Τον έχω κανένα χρόνο, και τα δυο μοντέλα, για boiler και άνευ boiler και είναι πρώτο πράμα, σε σχέση και με τα λεφτά που πληρώνεις, γιατί έχει και πολύ ακριβώτερους από άλλες εταιρίες, αλλά όπως πάντα εγώ διαλέγω τα φθηνά!!!
Go to Top of Page

devan
Starting Member

14 Posts

Posted - 03 February 2006 :  12:19:43  Show Profile  Reply with Quote
Γεια χαρά,
παρακολουθώ την όλη κουβέντα σχετικά με τον θερμοστάτη. Δεν έχει αναφερθεί σε ποιό σημείο του σπιτιού είναι τοποθετημένος.
Μήπως είναι σε εξωτερικό τοίχο του διαμερίσματος;
Μήπως επιπρόσθετα δίπλα υπάρχει εξωτερική πόρτα;
Μου έχει τύχει όταν αγόρασα το σπίτι μου ο θερμοστάτης να είναι στο βορεινό έξωτερικό τοίχο, κάτω από τον πίνακα του ηλεκτρικού, και δίπλα από την εξώπορτα.
Η εξώπορτα δεν ήταν θωρακισμένη ούτε σωστά περασμένη με αποτέλεσμα ο εξωτερικό αέρας να περνά μέσα από τα μπασκιά μέσα από τις οπές των τούβλων και να καταλλήγει στον ηλεκτρικό πίνακα και ακολούθως να περνά μέσα από τον θερμοστάτη.
Αποτέλεσμα, ο θερμοστάτης να λειτουργεί ακόμη και στους 0οC.
Go to Top of Page

GFON
Starting Member

Greece
30 Posts

Posted - 03 February 2006 :  12:23:58  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andronoglou

Πάρε αυτόν να βρεις την υγειά σου.
http://www.olympia-electronics.gr/news_results.asp?id=212
Τον έχω κανένα χρόνο, και τα δυο μοντέλα, για boiler και άνευ boiler και είναι πρώτο πράμα, σε σχέση και με τα λεφτά που πληρώνεις, γιατί έχει και πολύ ακριβώτερους από άλλες εταιρίες, αλλά όπως πάντα εγώ διαλέγω τα φθηνά!!!

Αυτη τι μαρκα χρησιμοποιώ και εγω, αλλα χωρις προγραμματισμό, εδω και 3+ χρονια δουλευει αψογα.
Τον ειχα παρει 40ε ενω πχ ενας της legrand που πηρε ενας γειτονας πριν λιγες μερες τον πηρε 100ε
Go to Top of Page

GFON
Starting Member

Greece
30 Posts

Posted - 03 February 2006 :  12:26:33  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by devan

Γεια χαρά,
παρακολουθώ την όλη κουβέντα σχετικά με τον θερμοστάτη. Δεν έχει αναφερθεί σε ποιό σημείο του σπιτιού είναι τοποθετημένος.
Μήπως είναι σε εξωτερικό τοίχο του διαμερίσματος;
Μήπως επιπρόσθετα δίπλα υπάρχει εξωτερική πόρτα;
Μου έχει τύχει όταν αγόρασα το σπίτι μου ο θερμοστάτης να είναι στο βορεινό έξωτερικό τοίχο, κάτω από τον πίνακα του ηλεκτρικού, και δίπλα από την εξώπορτα.
Η εξώπορτα δεν ήταν θωρακισμένη ούτε σωστά περασμένη με αποτέλεσμα ο εξωτερικό αέρας να περνά μέσα από τα μπασκιά μέσα από τις οπές των τούβλων και να καταλλήγει στον ηλεκτρικό πίνακα και ακολούθως να περνά μέσα από τον θερμοστάτη.
Αποτέλεσμα, ο θερμοστάτης να λειτουργεί ακόμη και στους 0οC.

Και ο δικος μου ειναι διπλα την εξωπορτα , αλλα η εξωπορτα ειναι απο "θυσαυροφυλακιο" steel-door μοντ. SD220
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 03 February 2006 :  12:57:54  Show Profile  Reply with Quote
ο θερμοστατης ειναι οντως διπλα στην πορτα (στο εσωτερικο του σπιτιου βεβαια) αλλα η πορτα ειναι ασφαλειας,δεν μπαινει καθολου αερας.
Αν υπαρχει καποιο τηλεφωνο για καταστημα απ' οπου τον αγορασατε τον συγκεκριμενο θα ηταν μεγαλη βοηθεια.
Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 03 February 2006 :  13:09:10  Show Profile  Reply with Quote
Τους δικούς μου τους πήρα από τον Χαμπέρη στη Θηβών, στο Σίτυ (Αιγάλεω) τηλ. 210 5697445, πήρα ένα τηλ. πριν λίγο, έχει 56,30 Ευρώ ο 816 που δεν έχει ρελέ για μπόϊλερ και ό άλλος άντε να έχει και 10 Ευρώ παραπάνω. Τζάμπα πράμα που λέμε...
Πάντως ο εγκαταστάτης μου όταν είδε τους θερμοστάτες που πήρα για να βάλω, μου έλεγε "μα που τα βρήκες αυτά;" αγνοούσε πλήρως την ύπαρξή τους αν και γνώριζε την εταιρία που τα παράγει και το μαγαζί του είναι 100 μέτρα από τον Χαμπέρη...
Go to Top of Page

devan
Starting Member

14 Posts

Posted - 03 February 2006 :  13:19:18  Show Profile  Reply with Quote
Όταν έμενα σε ένα διαμέρισμα με ωρομέτρηση είχα παρατηρήσει ότι ενώ είχα το μικρότερο σε τ.μ. πλήρωνα πολλά περισσότερα κοινόχρηστα από άλλα μεγαλύτερα διαμερίσματα με περίπου ίδιες ώρες λειτουργίας.
Μετά από ψάξιμο αντιλήφθηκα ότι η ωρομέτρηση δεν είναι ο πιο αντικειμενικός τρόπος υπολογισμού κοινοχρήστων μια και πολλοί ένοικοι της πολυκατοικίας είχαν κάνει αλλαγή των σωμάτων με μεγαλύτερα. Το ίδιο έκανα και γω με αποτέλεσμα να πληρώνω τα μισά και να κάνω και απόσβεση των καινούριων σωμάτων.
Τέλος πάντων την περίοδο εκείνη ανακάλυψα τυχαία, ότι ανάβοντας τον θερμοστάτη για λίγα δευτερόλεπτα τα σώματα μου ζεσταίνονταν ενώ ο ωρομετρητής δεν έγραφε τίποτα. Βέβαια ύστερα από λίγη ώρα κρύωναν πάλι γιατί δεν γινόταν κυκλοφορία του ζεστού νερού. Σκέφτηκα τότε να βάλω προγραμματιζόμενο θερμοστάτη και να τον ανοιγοκλείνω ανά τακτικά χρονικά διαστήματα χωρίς να γράφω καμμία ώρα στον μετρητή. Δεν το έκανα βέβαια γιατί μετακόμισα.
Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται σε χρονική καθυστέρηση της ηλεκτροβάνας (δεν είμαι σχετικός με το αντικείμενο).
Βέβαια όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι ηθικά σωστή σε σχέση με τους άλλους ενοίκους που στην ουσία πληρώνουν τη δική σου θέρμανση, αλλά αν δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζίτ τους ή είναι στραβόξυλα νομίζω ότι είναι μια καλή μέθοδος.
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 03 February 2006 :  13:31:59  Show Profile  Reply with Quote
Αυτό οφείλεται στο ότι η ηλεκτροβάνα κάνει ας πούμε 30 δευτερόλεπτα να ανοίξει τελείως και μόνο τότε δίνει εντολή να ξεκινήσει ο ωρομετρητής. Όμως η ροή του ζεστού νερού ξεκινάει προοδευτικά από τη στιγμή που αρχίζει το άνοιγμα.
Αν εφάρμοζες το σύστημα που λες, μάλλον θα είχες μεγάλη φθορά στην ηλεκτροβάνα από τις συνεχείς κινήσεις και επίσης ο ήχος της ηλεκτροβάνας που θα ανοιγόκλεινε συνεχώς θα μπορούσε να γίνει αντιληπτός και να προκαλέσει υποψίες στους υπόλοιπους.
Οπωσδήποτε η ωρομέτρηση είναι σύστημα με πολλά μειονεκτήματα και γι αυτό ορισμένοι προτιμούν να πληρώσουν κάτι παραπάνω και να βάλουν θερμιδομέτρηση που είναι πιο δίκαιο σύστημα.
Go to Top of Page

dipoli
Administrator

Greece
4047 Posts

Posted - 03 February 2006 :  13:34:16  Show Profile  Visit dipoli's Homepage  Reply with Quote
...όπως επίσης και συνεχείς αυξομειώσεις στην πίεση του συνολικού δικτύου με ευνόητες συνέπειες σε όλα τα εξαρτήματα
Go to Top of Page

dimis
Moderator

Greece
1276 Posts

Posted - 03 February 2006 :  16:24:03  Show Profile  Visit dimis's Homepage  Reply with Quote
Βρε παιδιά το πρόβλημα του ανθρώπου πρέπει να είναι και όλης της πολυκατοικίας. Οπότε ή ας ρυθμίζει τον θερμοστάτη του στους 15-16 όπως λέει ή ας πάρει ένα ηλεκτρονικό με 10 Ευρώ. Νοικάρης είναι. Αυτός θα πληρώσει την νύφη? 53 Ευρώ για ένα όργανο το οποίο ουσιαστικά το αγοράζεις για άλλον είναι πολλά.
Όσο για τα 800 Ευρώ που λες οτι πλήρωσε φίλε παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις τίποτε μια και όντως τα κατανάλωσες. Θα σου πει ο άλλος καλά εσύ τον θερμοστάτη κοιτούσες? Δεν έβλεπες ότι έσκανες μέσα στο σπίτι?
Ένας βαθμός πάνω από τους 20 βαθμούς θερμοκρασία σημαίνει συν 20% παραπάνω καύσιμα. Δηλαδή αν έχει όλο το χρόνο μια σταθερή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σου 20 βαθμούς και καταναλώσεις πχ 1000 λίτρα πετρέλαιο τότε την ίδια χρονιά αν είχες 21 βαθμούς μέσα στο σπίτι θα είχες κατανάλωση 1200 λίτρα αν είχες 22 βαθμούς 1400 λίτρα κοκ
Εγώ στο σπίτι μου δεν ανεβάζω ποτέ την θερμοκρασία χώρου πάνω από τους 18 βαθμούς. Αν κάτσω να δω τηλεόραση σκεπάζομαι και με μια κουβέρτα. Γιατί αν δεν το έκανα αυτό τότε δεν μου φτάνανε 4000 λίτρα το χρόνο (αποδεδειγμένο από την πρώτη χρονιά που ήθελα να το πάιζω τσιτσιολίνος ) ενώ τώρα την βγάζω με 2000 λίτρα.
http://levitostasia.com
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 03 February 2006 :  17:40:53  Show Profile  Reply with Quote
Σωστος και ο Dimis...
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 15 February 2006 :  12:39:35  Show Profile  Reply with Quote
Παιδια γεια σας και παλι.
Τελικα μετα απο διαφορα μπλεξιματα ηρθε ο ηλεκτρολογος της πολυκατοικιας και μου εγκατεστησε εναν ηλεκτρονικο θερμοστατη Siemens.
Το προβλημα ομως δεν λυθηκε.
Πριν αναψω τον θερμοστατη,το θερμομετρο εδειχνε 16 βαθμους.
Μετα απο 3 ωρες συνεχους λειτουργιας,η θερμοκρασια ανεβηκε στους 18.
Ειναι λογικο αυτο?
Τις επομενες ωρες εσβηνε για 1 ωρα και 15 λεπτα και εμενε αναμμενος για 15 λεπτα.Δηλαδη αν συνεχισει ετσι,με εναν προχειρο υπολογισμο θα ειναι αναμενος για 4 ωρες ανα 24ωρο = 120 ωρες τον μηνα = περιπου 300 ευρω πετρελαιο τον μηνα !!
Μαλλον κατι δεν παει καθολου καλα.
Το δωματιο ειναι 39τ.μ.,στον πρωτο οροφο,απο κατω πυλωτη,εχει δυο σωματα panel ιδια με υψος περιπου 1,20 και πλατος περιπου 80-90cm.
Ειναι αρκετα τα σωματα αυτα?
Εγω ειμαι ενοικιαστης,μπορω απο καπου να βρω τη μελετη της πολυκατοικιας?
Υπαρχει κατι που μου προτεινετε?
Ευχαριστω πολυ
Κωστας
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 15 February 2006 :  13:18:04  Show Profile  Reply with Quote
Με τις καιρικές συνθήκες που έχουμε αυτές τις μέρες, και αν δεν είχε λειτουργήσει η θέρμανση για μερικές μέρες και το σπίτι ήταν παγωμένο... ναι, ίσως είναι "φυσιολογικό".
Αν όμως εσύ θέλεις 3 ώρες για να ανεβάσεις 2 βαθμούς, και αυτός που μένει στον 3 όροφο ανεβάζει 2 βαθμούς σε μισή ώρα, τότε πληρώνεις πολλά εσύ χωρίς να πληρώνουν αντίστοιχα πολλά και οι υπόλοιποι, μιας και έχεις ωρομέτρηση.
Στην περίπτωση αυτή θέλεις μεγαλύτερα (πολύ μεγαλύτερα) σώματα, ώστε να ανεβάζεις κι εσύ 2 βαθμούς σε μισή ώρα όπως οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία (ο χρόνος και ο ρυθμός ανόδου θερμοκρασίας είναι υποθετικός) και να είναι η κατανομή δίκαιη.
Ή αλλιώς, βάλτε θερμιδομέτρηση και θα πληρώνεις πολύ λιγώτερα. 300 ευρώ το μήνα είναι απίθανο ποσό για τέτοιου μεγέθους διαμέρισμα, αν λάβουμε υπόψη ότι θέλεις απλά να έχεις 18 βαθμούς και όχι 22 ή 23 εκτός και αν μένεις στο Νευροκόπι Δράμας ας πούμε.
Αν έχεις κανένα γνωστό στην πολυκατοικία, κάνε τη δοκιμή να δεις με τι ρυθμό ανεβαίνει η θερμοκρασία στο διαμέρισμά του, είναι πολύ χοντρικός τρόπος υπολογισμού αλλά θα πάρεις μια ιδέα για το αν ο εργολάβος έκανε σωστή δουλειά ή έκανε "εργολαβική" δουλειά στη θέρμανση της πολυκατοικίας.
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 15 February 2006 :  13:19:26  Show Profile  Reply with Quote
Αλήθεια, πόσο πήγε το μαλλί για τον ηλεκτρονικό siemens; Ποιός τον πλήρωσε; Εσύ ή ο ιδιοκτήτης;
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 15 February 2006 :  13:50:27  Show Profile  Reply with Quote
Απ' οτι μου ειπε η ιδιοκτητρια περιπου 60 ευρω.Εννοειται οτι τον πληρωσε αυτη.
Στον πινακα αυτονομιας βλεπω τα λαμπακια των αλλων διαμερισματων να
αναβουν για 3-4 λεπτα το πολυ και μετα να σβηνουν για 1 ωρα περιπου.
Το δικο μου αναβει για 15 λεπτα ανα μια ωρα περιπου.
Αυτο δεν σημαινει οτι το σπιτι δεν μπορει να ζεσταθει με τα υπαρχοντα σωματα δεδομενου οτι ο θερμοστατης λειτουργει σωστα?
Οταν ειχε ερθει ο υδρουλικος θυμαμαι μια φραση που ειχε πει και μου εχει μεινει (μου τη μετεφερε η γυναικα μου,εγω δεν ημουν εκει) : "Εδω παντα ετσι θα λειτουργει..." .Τι σημαινει αυτο? Ισως οτι εχει κανει μ@λ@κι@ στη εγκατασταση και σιγα μην το παραδεχτει?
Την μελετη απο ποιον να την ζητησω?
Κωστας
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 15 February 2006 :  14:16:34  Show Profile  Reply with Quote
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει πραγματική μελέτη που φτιάχτηκε για το συγκεκριμένο κτήριο, ζήτα την από τον κατασκευαστή του κτηρίου. Φυσικά θα υπάρχει κάποια "μελέτη" αλλά το τι ακριβώς μελέτησε αυτή η μελέτη... άστο καλύτερα.
Προφανώς θέλεις μεγαλύτερα (πολύ μεγαλύτερα) σώματα εκεί μέσα για να ζεσταθείς στο χρόνο που ζεσταίνονται οι υπόλοιποι. Ίσως ο εγκαταστάτης να έβαλε ότι προέβλεπε η "μελέτη" ή ότι του έφερε ο εργολάβος. Ο εργολάβος μπορεί να πήρε σώματα με "αισιόδοξες" αποδώσεις για να το πούμε ευγενικά. Αλλά το ότι οι υπόλοιποι ζεσταίνονται κανονικά φαίνεται περίεργο, εκτός και αν τους πρότεινε μιας και ήταν ιδιοκτήτες "μήπως θέλετε να δώσετε κάτι παραπάνω και να βάλουμε μεγαλύτερα σώματα".
Το θέμα θα ήταν σχετικά πιο απλό αν ήσουνα ιδιοκτήτης, άλλαζες τα σώματα και ξεμπέρδευες. Αλλά τώρα ποιός θα πληρώσει το λογαριασμό; Βέβαια είναι παράνομο να αλλάξεις τα σώματα με μεγαλύτερα, όπως είναι παράνομο να κλείνεις τους ημιυπαίθριους, να χτίζεις χωρίς άδεια ή να παρκάρεις εκεί που απαγορεύεται... λέμε τώρα...
Γιατί όπως είπε και ο Σημίτης "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1626 Posts

Posted - 15 February 2006 :  14:34:53  Show Profile  Visit monachus's Homepage  Reply with Quote
Συμφωνώ με τον andronoglou (εν μέρει)
Απο ότι καταλαβαίνω, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
1. Τα σώματα είναι υπολογισμένα οριακά για το δικό σου διαμέρισμα, άρα χρειάζονται περισσότερη ώρα να ζεστάνουν το σπίτι απο ότι των υπολοίπων ενοίκων. Αυτό φαίνεται απο τον χρόνο που κάνει το σπίτι να ζεσταθεί. Αν π.χ. τα σώματα καίνε αμέσως με το άναμα του θερμοστάτη, αλλά το σπίτι αργεί να ζεσταθεί, τότε μάλλον είναι μικρά τα σώματα.
2. Ο θερμοστάτης σου είναι τοποθετημένος σε κρύο σημείο (λάθος θέση). Αυτό μπορείς να το ελέγξεις με ένα καλό θερμόμετρο στο υπόλοιπο σπίτι. Αν ο θερμοστάτης σου είναι τοποθετημένος σε λάθος θέση και μετράει μικρότερη θερμοκρασία απο αυτήν που έχεις στο σπίτι, αυτό σημαίνει ότι υπερθερμαίνεις το σπίτι χωρίς λόγο. (Εσύ δηλαδή ζητάς απο τον θερμοστάτη σου 20ο , αλλά ο θερμοστάτης είναι εγκατεστημένος σε κρύο τοίχο και όταν το σπίτι "πιάνει" τους 20ο , ο θερμοστάτης διαβάζει 19 ή 18, άρα δέν δίνει εντολή να κλείσει η θέρμανση. Οταν ο θερμοστάτης κλείνει , κατα πάσα πιθανότητα στο σπίτι δέν έχεις τους 20ο που ζητάς, αλλά 21 ή 22). Αυτή η απόκλιση σε βάθος χρόνου αυξάνει το κόστος. Πάρε ένα καλό θερμομετρο και δές τις θερμοκρασίες στο σπίτι.
Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι η ωρομέτρηση γενικώς είναι άχρηστη, και μόνο με θερμιδομέτρηση μπορεί να γίνει σωστή κατανομή δαπανών.
Αν κάνεις "search" και ψάξεις "θερμιδομέτρηση" , "Ωρομέτρηση" κ.λ.π., θα βρείς πολλά topics πάνω στο θέμα.
Ζητω η θερμιδομέτρηση!

w w w . m o n a c h o s . g r
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 15 February 2006 :  14:46:39  Show Profile  Reply with Quote
Φιλε Monachus
Μαλλον το πρωτο συμβαινει, και αυτο γιατι τα σωματα ζεσταινονται αμεσως και καινε κανονικα.Εχω τρια θερμομετρα (1 του θερμοστατη ψηφιακο, ενα αναλογικο και ενα ακομα ψηφιακο) τοποθετημενα σε διαφορετικα μερη του δωματιου, τα οποια συμφωνουν
μεταξυ τους .Το σπιτι σε καμια περιπτωση δεν ειναι ζεστο παντως.
Το πολυ να ειναι στους 18 βαθμους.
Πηρα μολις τον μηχανικο τηλεφωνο και μου ειπε οτι θα βρει και θα μου πει τι λεει η μελετη για τις θερμιδες που χρειαζεται το διαμερισμα μου.Αλλα εχει καποια αξια αυτο το νουμερο ή ειναι τελειως πλασματικο,βασισμενο σε "επιστημονικες θεωριες του κ@λου"?
Απ' οτι καταλαβαινω,ανετα μπορει να με κοροιδεψει...
Κωστας
Go to Top of Page

andronoglou
Average Member

Greece
947 Posts

Posted - 15 February 2006 :  15:06:18  Show Profile  Reply with Quote
Ζήτα κι ένα αντίγραφο από τη μελέτη, δεν βλάπτει να την έχεις (και θα δείξει και αν υπάρχει καλή πρόθεση από την άλλη πλευρά). Μπορεί να δεις πολύ ενδιαφέροντα πράγματα εκεί, π.χ. τι σώματα έχουν εγκατεστημένα οι υπόλοιποι στη θεωρία, και στην πράξη με μια επίσκεψη σε κάποιο διαμέρισμα από αυτά που ζεσταίνονται καλά και γρήγορα.
Θεωρητικά δεν έχει λόγο να σου αρνηθεί να πάρεις αντίγραφο μιας και έχεις έννομο συμφέρον καθόσον κατοικείς εκεί και πληρώνεις κοινόχρηστα με βάση αυτή τη μελέτη.
Go to Top of Page

kenmex
Starting Member

22 Posts

Posted - 15 February 2006 :  16:32:24  Show Profile  Reply with Quote
Μολις μιλησα με τον μηχανικο.
Θα περασω αυριο πρωι απο το γραφειο του να παρω αντιγραφο της μελετης.
Τωρα το τι (και αν...) θα καταλαβω ειναι αλλο θεμα...
Παντως δεν εφερε καμια αντιρρηση οταν του τη ζητησα.
Για να δουμε τι θα δουμε...
Κωστας
Go to Top of Page

monachus
Διεύθυνσις Γενικώς

Greece
1626 Posts

Posted - 15 February 2006 :  18:39:14  Show Profile  Visit monachus's Homepage  Reply with Quote
Αν μπορέσεις να κάνεις ένα σκαρίφημα με διαστάσεις και τα σώματα που έχεις στο σπίτι, θα μπορέσουμε να σου πούμε αν τα σώματα είναι μικρά ή όχι...
w w w . m o n a c h o s . g r
Go to Top of Page

GFON
Starting Member

Greece
30 Posts

Posted - 16 February 2006 :  09:56:59  Show Profile  Reply with Quote
Να εκμεταλλευθω την ευκαιρεια να ρωτησω κατι σχετικο..
Στο δικο μου διαμερισμα, εχω την μελετη θερμανσης μπροστα μου, και γραφει "Θερμικες Απωλειες Ιδιοκτησιας" 4671 Kcal/h.
Αυτο σημαινει, οτι η αποδοση που θα πρεπει να εχουν τα σωματα που εχω στο σπιτι θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον τοση???
Go to Top of Page

A.S.Diamond
Moderator

Vanuatu
839 Posts

Posted - 16 February 2006 :  10:15:02  Show Profile  Visit A.S.Diamond's Homepage  Reply with Quote
και βάλε..
Κατά την υδραυλική επίλυση του δικτύου, σύμφωνα με την σειρά και τον αριθμό των θερμαντικών σωμάτων σε ένα βρόγχο καθώς και την θέση τους μέσα στα δωμάτια (λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιομορφίες π.χ. κάλυψη των σωμάτων με σήτες, τοποθέτηση μέσα σε εσοχές ή πλησίον σε γωνίες κ.λ.π) γίνονται σαφώς προσαυξήσεις.
Επίσης θα πρέπει να ληθφεί πολύ σοβαρά και η αξιοπιστία των εγκατεστημένων (ή των προς εγκατάσταση) θερμαντικών σωμάτων όσον αφορά την ονομαστική τους ισχύ..
Τι να λέει..
Go to Top of Page

GFON
Starting Member

Greece
30 Posts

Posted - 16 February 2006 :  10:38:44  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by A.S.Diamond

και βάλε..
Κατά την υδραυλική επίλυση του δικτύου, σύμφωνα με την σειρά και τον αριθμό των θερμαντικών σωμάτων σε ένα βρόγχο καθώς και την θέση τους μέσα στα δωμάτια (λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ιδιομορφίες π.χ. κάλυψη των σωμάτων με σήτες, τοποθέτηση μέσα σε εσοχές ή πλησίον σε γωνίες κ.λ.π) γίνονται σαφώς προσαυξήσεις.
Επίσης θα πρέπει να ληθφεί πολύ σοβαρά και η αξιοπιστία των εγκατεστημένων (ή των προς εγκατάσταση) θερμαντικών σωμάτων όσον αφορά την ονομαστική τους ισχύ..
Τι να λέει..

Λοιπον, οταν πηγα στο σπιτι δεν υπηρχε ικανοποιητικη θερμανση, και ειχα το ιδιο προβλημα με τον φιλο μας.
Το σπιτι ειναι στον 3 οροφο κλειστο και στις 2 πλευρες και ανοιχτο μπροστα και πισω (διαμπερες).Εχει μονωση ,το κτιριο ειναι 15 ετων, η θερμανση ειναι με ωρομετρηση καιτο συστημα εχει 2 κλαδους και ο καθενας τροφοδοτει 3 σωματα.
Εκανα τις εξης διορθωτικες κινησεις.
1.Αλλαξα ολα τα αλλουμινια με νεας γενιας διπλα θερμοηχομονωτικα.
2.Αλλαξα ολα τα σωματα με καινουργια και η αποδοση πλεον σε θερμιδες ειναι 10,100 Kcal/h.(σωματα τυπου Αρκαν)
3.Αλλαξα και θερμοστατη με ψηφιακο.
Αποτελεσμα εκπληκτικο....το σπιτι με 1 ωρα θερμανση την ημερα γινεται αψογο, με θερμοκρασια χωρου σε πολυ κρυες μερες 22 με 23 βαθμους.
Το ξερω οτι ειναι παρανομο αλλα δεν γινοταν αλλιως .... εδω ο αλλος εχει βαλει ηλιακο 3πλης ενεργειας
Οι ωρες που πλεον "καιω" ειναι το 1/3 των αρχικων.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ © 2000 monachos Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000