Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 29

Θέμα: Στεγανοποιηση σπιρωματων κλπ

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Δέν ξέρεις όμως την συμπεριφορά του στον χρόνο. Ολα αυτά τα ελαστομερή υλικά έχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωής, την οποία δέν σου εγγυώνται καθαρά.
    Επίσης χάνεις την "μαγική" ιδιότητα του καναβιού να φουσκώνει.
    Τέλος είναι αρκετά ακριβό για αναλώσιμο.
    Δέν λέω ότι δέν είναι καλό ή κατάλληλο, λέω ότι δέν με έχει πείσει για τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πληρώσω περισσότερα χρήματα για να κάνω κάτι που ένας καλός τεχνίτης δέν έχει πρόβλημα να κάνει. Αυτά γενικά τα θεωρώ λύσεις "άτεχνες"...

w w w . m o n a c h o s . g r

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    Για την αντοχή στο χρόνο έχεις εν μέρει δίκιο όμως άν δεν δοκιμάζαμε καινούρια υλικά θα μέναμε στις εγκαταστάσεις ύδρευσης στον σιδηροσωλήνα.
    Η εταιρεία που πουλάει το προιόν πάντως αποτελεί μιά σχετική εγγύηση.
    Οσον αφορά την "άτεχνη" λύση μην ξεχνάς ότι όλες συνδέσεις δεν πραγματοποιούνται από έμπειρους τεχνίτες αλλά και από βοηθούς οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς ένα προιόν που "βοηθάει" από τη φύση του.
    Ειδικά στο αέριο όμως που μπορεί να χρησιμοποιούνται υλικά μή πιστοποιημένα και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις (σαν επιβλέπων) τι έχει χρησιμοποιηθεί σε μιά αποπερατωμένη εγκατάσταση το κορδόνι πιστεύω είναι μιά καλή λύση.
    Το κανάβι το χρησιμοποιώ μόνο σε συνδιασμό με pro dope που ανέφερε ο φίλος gregori.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Να σας προτείνω και ένα ακόμα εξαιρετικό υλικό για εφαρμογή σε ύδρευση,θέρμανση,πετρέλαιο***, φλάτζες, σιδερένια ρακόρ***, σύνδεση σιφονιών νιπτήρα με ατσούμπαλη πατούρα.
    Λέγεται grriplite τις Hercules

www.udravlikos.gr

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Η αλήθεια είναι, φίλοι και συνάδελφοι, ότι δύσκολα θα βρεθεί προϊόν που θα αντικαταστήσει επάξια το κανάβι.
    Εγώ χρησιμοποιώ κανάβι με προ-ντόπ στις περισσότερες περιπτώσεις.
    Έχω δουλέψει και άλλα υλικά βέβαια, όπως τεφλόν υγρό, ταινία και νήμα, γομολάκα και μίνιο.
    Το μίνιο δεν το χωνεύω, γιατί λερώνει και αν το ξεχάσεις ανοιχτό και σου χυθεί @*%$#@*~|\....
    Το υγρό τεφλόν, είναι ακριβό και για ξεβίδωμα, άστο καλύτερα... Σχετικά αξιόπιστο βέβαια και γρήγορο, αλλά θέλει προσοχή στην εφαρμογή. Αν δουλεύουμε σιδεροσωλήνα ας πούμε, καλό καθάρισμα απο τα λάδια.
    Το νήμα τεφλόν, το βρίσκω πολύ βολικό στο αέριο, αλλά έχω ακούσει πολλά παράπονα, στην εφαρμογή του σε συνδέσεις ζεστου νερου.
    Η ταινία τεφλόν, αν και δεν ενδυκνειται για καθημερινή, ή αν θέλετε για οικοδομική χρήση, είναι πολυ καλή λύση για ορισμένες περιπτώσεις. Π.χ. για βιδωμα εξαρτημάτων σε γραμμή πετρελαίου. Βαζεις την ταινία και καθάρισες. Δεν περιμένεις να στεγνώσουν κόλλες, γομολάκες κτλ...
    Επίσης είναι κατάλληλη για δίκτυα ατμού, πράγμα που το έμαθα δυστυχώς, κατόπιν εορτής.
    Το Φερμίτ δεν το έχω δει. Ελπίζω να το δούμε σε δύο εβδομάδες στην έκθεση, στο Ελληνικό.
    όσο για "γαρνιτούρες" του καναβιού, παλιότερα έβαζαν γράσο ή και λάδι. Δεν το έχω δεί, αλλά το έχω ακούσει.
    Να κλείσω με μια φράση ενός παλιού υδραυλικού, που έλεγε: "ο υδραυλικός, χωρις κανάβι, δεν πάει ούτε στην ταβέρνα"!

Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

quote:Originally posted by moustakias

Η ταινία τεφλόν, αν και δεν ενδυκνειται για καθημερινή, ή αν θέλετε για οικοδομική χρήση, είναι πολυ καλή λύση για ορισμένες περιπτώσεις. Π.χ. για βιδωμα εξαρτημάτων σε [u]γραμμή πετρελαίου. Βαζεις την ταινία και καθάρισες. Δεν περιμένεις να στεγνώσουν κόλλες, γομολάκες κτλ...
    Να ξέρεις ότι δε συμφωνώ. Το πετρέλαιο λειώνει το τεφλόν. Το λέω εκ πείρας. Σε όλα τα λεβητοστάσια το έχω συναντήσει. Για πετρέλαιο προτιμώ το καννάβι με μίνιο.
    Για υπόλοιπές υδραυλικές συνδέσεις χρησιμοποιώ καννάβι με Fermit. Το Fermit το βάζω όχι για τη στεγανότητα, αλλά επειδή το βίδωμα γίνεται πιο εύκολο και το καννάβι δεν κόβεται, όμως γλιστράει και πατιέται ανάμεσα στα πάσα.

Nobody is Perfect. I am Nobody

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    ath, Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    45
    Φίλοι, για συνδέσεις [u]αποκλειστικά σε γραμμές πετρελαίου ποια είναι η γνώμη σας όσον αφορά στην επιλογή υλικών? πχ κανάβι και γομολάκα είναι καλή επιλογή?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε τα έχω δοκιμάσει όλα...
    Νομίζω ότι το κανάβι με την γομαλάκα πράγματι είναι καλή επιλογή.
    Καλύτερη από όλες είναι το Loxail...με ένα μειονέκτημα...Αν κάνεις λάθος ή αν θέλεις να το λύσεις είναι πολύ δύσκολο...
    Θα να πω κάτι που το βλέπω συχνά σχετικά με τα στεγανωτικά σπειρωμάτων τύπου loxail...
    Δεν είναι υγρά τεφλόν.
    Είναι κάποια μορφή αναερόβιας κόλλας.
    Υπάρχουν πάρα πολύ τύποι και χρώματα για διάφορες χρήσεις διάφορα σπειρώματα και με ανάλογα αποτελέσματα.
    Είναι ντροπή των εταιριών που τα εισάγουν που δεν έχουν σαφή οδηγίες στα Ελληνικά μέσα και έξω απο τις συσκευασίες τους.
    Ελπίζω να δουν αυτό το πόστ

www.udravlikos.gr

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Originally posted by gregori
    Είναι ντροπή των εταιριών που τα εισάγουν που δεν έχουν σαφή οδηγίες στα Ελληνικά μέσα και έξω απο τις συσκευασίες τους.
    Ελπίζω να δουν αυτό το πόστ

www.udravlikos.gr

τώρα θα το δουν Γρηγόρη μου....

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Ξάνθη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33
    Σαν το καννάβι υλικό δεύτερο δεν θα βγει (άποψη μου). Τώρα αν ξέρεις να το τοποθετήσεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Διαφωνώ παιδιά και το θεωρώ παλιομοδίτικο το μίνιο στο καννάβι και θα ήθελα πολύ μια πιστοποίηση καταλληλότητας για πόσιμο νερό. Για αυτό το λόγο προτιμώ το νήμα τις loctite ακόμα και στην θέρμανση για μικρές διατομές μέχρι 1 1/4. Πιστεύω ότι δίνεις κάτι παραπάνω αλλά είσαι σίγουρος.

<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
    Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2009
    Θέση
    serres, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    31

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

+1 ξυσιμο το πασω ,καναβι (φτυσιμο σφυγκει καλητερα) ,νεο FERMIT(αρεομενο με λιγο λαδακι κοπης σπυρωματων απλωνεται καλητερα)

Α!! το FERMIT μπωριτε να το αλυψετε και σε ρακορ σιδεροσωλινας κονικα για να μην κολανε

τεφλων μονο σε πλαστικα σπυρωματα και σε λεπτα μικρα σπυρωματα

ΤΕΕ Β Κυκλος Συντηρηση Κ.Θ.
    Τεχνιτης Β

Δικαιώματα απάντησης