-
Διαχειριστής
Ερώτηση πυροπροστασίας του cpap.
Originaly posted by cpap
"Δεν ξερω αν το θεμα ταιριαζει απολυτα εδω αλλα σας παρακαλω να μου πειτε αν γινεται κατα ποσον το παρακατω σεναριο ειναι νομιμο...
Σε πιλοτι πολυκατοικιας στο δαπεδο υπαρχει ενα ανοιγμα 1μΧ0,5μ με σχαρα απο πανω και εκει, στο υπογειο απο κατω, ειναι ο καυστηρας. Απο εκει περνανε τα αυτοκινητα που παρκαρουν στην πιλοτι αλλα και οι ανθρωποι θα πρεπει να περασουν απο εκει καθημερινα αλλα και οταν χρησιμοποιουν την εξοδο διαφυγης του υπογειου. Περνώντας πανω απο τη σχαρα βλεπεις τον καυστηρα! Ειναι ΟΚ? Αν γινει κατι στον καυστηρα και περνα καποιος απο πανω? Αν πλενεται η πιλοτι και πεφτουν νερα μεσα στο δωματιο του καυστηρα?
Ποια ειναι η γνωμη σας?
Και παλι συγνωμη αν δεν ειναι το σωστο σημειο να ρωτησω αλλα ειμαι σιγουρος οτι το ...αορατο χερι... θα το βαλει εκει που πρεπει να παει αν χρειαζεται.
Ευχαριστω πολυ"
-
Διαχειριστής
Λοιπόν αφού κατάλαβες ότι δεν το είχες ποστάρει σωστά, άκου και τη γνώμη μου:
-Πυροδιαμέρισμα: τμήμα κτιρίου ή και ολόκληρο κτίριο που περικλείεται ερμητικά από δομικά στοιχεία με προκαθοριζόμενο, κατά περίπτωση, δείκτη πυραντίστασης.
-Επικίνδυνοι χώροι ή τμήματα κτιρίων με υψηλό βαθμό κινδύνου από τα περιεχόμενα (παράγραφος 1.2.3.π.χ. λεβητοστάσια, δεξαμενές καυσίμων κ.λ.π.) πρέπει υποχρεωτικά να αποτελούν πυροδιαμέρισμα, με δείκτη πυραντίστασης τον απαιτούμενο για το υπόλοιπο κτίριο και όχι μικρότερο των 60 λεπτών.
-Ανοίγματα πατωμάτων που δημιουργούνται αναγκαστικά μεταξύ των ορόφων, από το πέρασμα σκάλας, ράμπας, ανελκυστήρα, φωταγωγού, αεραγωγού κλπ. πρέπει να περικλείονται από κατακόρυφα φρέατα πυροπροστατευμένα, που αποτελούνται από δομικά στοιχεία με δείκτη πυραντίστασης τουλάχιστον ίσο με τον απαιτούμενο για το πυροδιαμέρισμα, ανάλογο με τη χρήση του κτιρίου.
-Όταν ένας αεραγωγός φυσικού ή τεχνητού ελκυσμού σχηματίζει ή περιέχεται μέσα σ’ ένα πυροπροστατευμένο φρεάτιο, πρέπει να κατασκευάζεται από υλικά άκαυστα ή περιορισμένης καυστότητας και να διαθέτει κατάλληλο σύστημα περιορισμού του κινδύνου εξάπλωσης της φωτιάς από ένα πυροδιαμέρισμα σ’ ένα άλλο (π.χ. shunt).
-Επικίνδυνοι χώροι σύμφωνα με την παράγραφο 3.2.5 των Γενικών Διατάξεων (λεβητοστάσια, αποθήκες καυσίμων, κ.λ.π.), πρέπει ν’ αποτελούν ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα ανεξάρτητα από το εμβαδόν τους, και να μην τοποθετούνται από κάτω ή σε άμεση γειτονία με τις εξόδους των κτιρίων.
το κατά ΠΔ 71/88 ευαγγέλιον...
Τώρα όσον αφορά τα νερά..... αντλία από κάτω έχει? και ο καυστήρας είναι ακριβώς από κάτω? μα τι μα$@%ες Θεέ μου[:0][B)]
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Επίλεκτο μέλος
Σε ευχαριστώ παρα πολυ για τον κόπο να μου απαντήσεις. Οφείλω να πω οτι ποτε ως τώρα δεν εχω απογοητευτεί απο την ανταποκριση σας.
Ε, λοιπόν ναι...δεν υπερβάλω καθόλου. Οταν το είπα στον κατασκευαστή (πριν ρωτήσω εδω, μου είπε οτι θα βαλει μια σιτα για τα σκουπιδια να μην πεφτουν στο λεβητοστάσιο και That's all!! Για τα νερά που μπορεί να πεφτουν θα πρεπει να φροντιζουμε εμεις και το συνεργειο καθαρισμου, και για το προβλημα που υπάρχει αν γινει καμμια στραβή με τον καυστήρα ΟΥΤΕ ΜΙΛΙΑ.
Αποφασισα να βαλουμε εναν πυροσβεστηρα οροφής και ζητησα απο τουσ υπολοιπους κατοικους να προσεύχονται κάθε βράδυ να μη γινει τίποτα!!!
Και παλι ευχαριστώ πολυ φίλοι.
-
Διαχειριστής
Φροντίστε ώστε ο καυστήρας να μην κινδυνεύει από βραχυκύκλωμα και (εάν δεν έχει) τοποθετείστε αντλία στο υπόγειο.
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Σπουδαίο μέλος
Για οποιονδήποτε χώρο θεωρείται πυροδιαμέρισμα έχει ήδη απαντήσει ο peris
Από τα λεγόμενα του cpap το λεβητοστάσιο είναι κάτω από την πυλωτή και όχι κάτω από την είσοδο. Αν τώρα η όδευση μεταξύ εισόδου και δρόμου περνάει πάνω από το λεβητοστάσιο τότε πρέπει να ξέρεις ότι:
α) υπάρχουν πολεοδομίες που το δέχονται
β) υπάρχουν πολεοδομίες που δεν το δέχονται.
Για να βγάλεις ένα συμπέρασμα θα πρέπει να ρίξεις μιά ματιά στα σχέδια τα θεωρημένα από την πολεοδομία.
-
Μέλος
Καλημερα. Ηθελα να ρωτησω αν εχει παρει το ματι καποιου φωτο απο σχαρα σε πυλωτη και απο κατω να φαινεται ο καυστηρας. Εχω την εντυπωση οτι εδω μεσα το ειχα δει. Εχω φαει το τοπο και δεν το βρισκω.
Και κατι αλλο, οι μηχανολογοι στις πολεοδομιες εχουν σταματησει να περνανε για αερισμο λεβητοστασιου σε υπογειο σκαφες φωτισμου; (cours anglaise) Αν ναι τι απαιτουν; Ευχαριστω.
Δικαιώματα απάντησης