Σελίδα 4 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 134

Θέμα: εξοικονόμηση πετρελαίου ???

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2004
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    13

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Υπαρχει και το ακολουθο ,
    http://cgi.ebay.co.uk/GAS-MISER-Save...QQcmdZViewItem
    Παρακαλω σχολιαστε

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    1ον ένα reply έφτανε (το 2ο το έφαγε η μαρμάγκα) και 2ον αυτό τι είναι πάλι?
    κανάς βιομαγνητικός μασαζοκορσές για γραμμή αερίου και σωληνάκι πετρελαίου?
    Και κάνει βουντού στο καύσιμο για να "απορροφά" περισσότερο οξυγόνο[:0][B)] και να πάει ο στοιχειομετρικός λόγος καύσης diesel στο 500:1!!!!!
    για να εξηγούμαι, εάν είναι κάτι τέτοιο, έτσι όπως το κόβω με το χρωματάκι το special και την οπή την κυριλέ και το παράξενο σχηματάκι, με 2-3 τέτοια και μια χοντρή καδενούλα, κάνετε ένα απίστευτα πρωτότυπο και μοντέρνο χαϊμαλί λαιμού, ή ζώνη μέσης!
    ουάααουυυυυυ[8D]
    Αγαπητοί αναγνώστες εάν κάποιος είχε όντως ανακαλύψει κάτι τέτοιο που θα δούλευε και θα είχε αποτελέσματα, θα τον είχαν καθαρίσει σε χρόνο dt, οι εταιρίες θα το έβαζαν standard παντού και θα είχε λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη!
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51
    quote:Originally posted by miltos

quote:Originally posted by Giorgos

Καλησπέρα και απο εμένα.
    Θεωρώ οτι μια πολύ καλή λύση για την μείωση κατανάλωσης είναι η χρήση θερμαντικών σωμάτων που απαιτούν μικρότερη ποσότητα νερού και αποδίδουν πολύ πιο γρήγορα.
    Υπάρχουν για παράδειγμα θερμαντικά σώματα που αποδίδουν από τους 40 βαθμούς κελσίου το ίδιο ακριβώς που αποδίδουν τα κοινά σώματα στους 90, με πολύ λιγότερο όγκο νερού και μικρότερης διάστασης.
    Ακόμα και να υπήρχαν τέτοια σώματα το κυριότερο που θα κέρδιζες είναι χώρος. Η μόνη οικονομία θα γινόταν από τις μικρότερες απώλειες των σωληνώσεων.
    Το κέρδος στα συγκεκριμένα δεν ειναι απο το λιγότερο νερό στις σωληνώσεις...αλλά από το ΣΥΝΟΛΙΚΑ λιγότερο νερό κατα 1/3 σε όλο το κύκλωμα.
    Και είναι παρα πολύ απλό να κάνεις την αναλογία...πόσο πετρέλαιο χρειάζεσαι για να ζεστάνεις μια ποσότης Χ λίτρα με μία ποσότητα 3Χ!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51
    quote:Originally posted by peris

Καλησπέρα και απο εμένα.
    Θεωρώ οτι μια πολύ καλή λύση για την μείωση κατανάλωσης είναι η χρήση θερμαντικών σωμάτων που απαιτούν μικρότερη ποσότητα νερού και αποδίδουν πολύ πιο γρήγορα.
    Υπάρχουν για παράδειγμα θερμαντικά σώματα που αποδίδουν από τους 40 βαθμούς κελσίου το ίδιο ακριβώς που αποδίδουν τα κοινά σώματα στους 90, με πολύ λιγότερο όγκο νερού και μικρότερης διάστασης.
    ???
    Δηλ. τι είναι αυτά? σώματα με ΔΤ 50c? Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου?
    Περικλής
    Ναι περικλή...πράγματι έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου...απλά δεν τα αναφέρω διότι επειδή εκτός του οτι τα έχω δουλέψει τα εμπορεύομαι κιολας και δεν θα ήθελα να θεωρηθεί ως διαφήμιση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Το κέρδος στα συγκεκριμένα δεν ειναι απο το λιγότερο νερό στις σωληνώσεις...αλλά από το ΣΥΝΟΛΙΚΑ λιγότερο νερό κατα 1/3 σε όλο το κύκλωμα.
    Δεν μίλησα για λιγότερο νερό αλλά για πιο κρύο συνεπώς με λιγότερες απώλειες.
    quote:Και είναι παρα πολύ απλό να κάνεις την αναλογία...πόσο πετρέλαιο χρειάζεσαι για να ζεστάνεις μια ποσότης Χ λίτρα με μία ποσότητα 3Χ!
    Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι η θέρμανση δουλεύει όλη τη μέρα (δεν κρυώνει ποτέ το νερό στη θερμοκρασία περιβάλλοντος) εξακολουθεί να υπάρχει η αναλογία αυτή;
    Το νερό είναι το μέσο που μας δίνει τη θερμότητα που επιθυμούμε, η οποία καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά του κτηρίου (απώλειες). Μα λίγο μα πολύ νερό, η θερμότητα που θέλουμε είναι συγκεκριμένη.
    Αν στα σώματα αυτά βάλουμε νερό 85C τι θα γίνει; Πόσο θα αποδίδουν σε σχέση με ένα συνηθισμένο, ίδιου μεγέθους panel;
    Το να φτιαχτούν σώματα με ελαφρώς καλύτερη απόδοση από τα συνηθισμένα είναι κάτι λογικό. Το να φτιαχτούν σώματα που τροφοδοτούμενα με 40C, αποδίδουν όσο τα συνηθισμένα με 90C, έχοντας συγχρόνως τις ίδιες διαστάσεις, είναι κάτι που ξεφεύγει από τη φαντασία κάθε εφευρέτη. Το να εξοικονομήσεις σημαντικά ποσά ενέργειας απ΄τα σώματα αυτά, πέρα από ότι προκύπτει από τις μειωμένες απώλειες στη στήλη και άλλα παρόμοια, είναι αδύνατο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Και είναι παρα πολύ απλό να κάνεις την αναλογία...πόσο πετρέλαιο χρειάζεσαι για να ζεστάνεις μια ποσότης Χ λίτρα με μία ποσότητα 3Χ!
    Συμφωνω με τον Μιλτο.
    To νερο στο κυκλωμα ΚΘ δεν την τρωει την θερμοτητα, απλα την δεσμευει απο τον λεβητα και την αποδιδει στους θερμαινομενους χωρους.
    Ετσι αν ζεστανεις λιγοτερο νερό, ναι μεν καις λιγότερο πετρέλαιο, αλλα εχεις και λιγοτερη ενεργεια αποθηκευμένη στο σύστημά σου, με αλλα λόγια αν εχουμε λιγοτερο νερο στο κυκλωμα τοτε εχουμε ενα σύστημα ΚΘ με μικρότερη "ισχύ". Αυτο δεν συνεπάγεται αυτόματα και οικονομια.
    Μπορείς να μας δώσεις αποδοση των σωματων αυτων σε Q60 ή εστω απόδοση με γνωστά τα Τεισόδου, Τεξόδου, και Τχώρου;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Dipoli να κάνω μια παρατήρηση σε ένα σημείο όσων είπες.
    quote: με αλλα λόγια αν εχουμε λιγοτερο νερο στο κυκλωμα τοτε εχουμε ενα σύστημα ΚΘ με μικρότερη "ισχύ"
    Η ισχύς εξαρτάται από το ρυθμό με τον οποίο μπαινοβγαίνει το νερό στο λέβητα και από τη διαφορά θερμοκρασίας που παίρνει από το μπες βγες (Q*ΔΤ). Αν έχεις λιγότερο νερό στο σύστημα έχεις απλά λιγότερη αποθηκευμένη ενέργεια που μπορεί να αποδόσει, αν κλείσεις τον καυστήρα. Με λίγα λόγια λιγότερη αδράνεια. Εύκολα ξεκινάει η θέρμανη από κρύα και εύκολα κρυώνει πάλι. Νομίζω πως θα συμφωνήσεις.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Ναι, σωστα τα λες, γι'αυτο το εβαλα εντος εισαγωγικων. Εννοω πως λιγοτερο νερο στο κυκλωμα συνεπαγεται και λιγοτερη αποθηκευμενη προς αποδοση ενεργεια ανα χρονικη στιγμη. Αλλα οντως μπερδευει ο ορος με την πραγματικη ισχυ οποτε ηταν μαλλον ατυχης η παρομοιωση.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Ναι περικλή...πράγματι έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου...απλά δεν τα αναφέρω διότι επειδή εκτός του οτι τα έχω δουλέψει τα εμπορεύομαι κιολας και δεν θα ήθελα να θεωρηθεί ως διαφήμιση.
    Μήπως έχεις στο μυαλό σου κάτι θολό ή μπερδεμένο? Κάτι δεν κατάλαβες σωστά. Αυτό που λες ΔΕΝ γίνεται (η απάντηση είναι παραπάνω από τους milto & dipoli)
    Περικλής

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Λοιπόν αγαπητοί μου…δεν έχω μπερδέψει κάτι…αλλά είναι λάθος μου που δεν έδωσα περισσότερες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο.
    Λοιπόν καταρχήν θα σας δώσω συγκεκριμένα συγκριτικά στοιχεία:
    Ένα κοινό panel 22/600/600 αποδίδει με 90/70/20 περίπου 1335 θερμίδες.
    Ένα αντίστοιχο θερμαντικό σώμα σύμφωνα απο αυτά που λέω αποδίδει στα 90/70/20 1339 θερμίδες με διαστάσεις 21,8/500/500 (!!!) και βάρος συμπεριλαμβανομένου του νερού 8,35kg ή 16,7kg/m!!! (Στοιχεία παρμένα απο τον κατασκευαστή φυσικά). Αν πάμε κατά EN442 τότε στα 75/65/20 αποδίδει 1043 (!!!!) θερμίδες. Θέλετε και την ποσότητα νερού; Στη συγκεκριμένη διάσταση μόλις 1,32 lt/m ήτοι 0,66 lt!!!!
    Και σαν να μην φτάνει αυτό, υπάρχει η δυνατότητα με ένα συστηματάκι για ταχύτερη θέρμανση του χώρου που προσαρμόζεται στο σώμα «αόρατα» με αποτέλεσμα ακόμα λιγότερο χρόνο λειτουργίας.
    Για να μην αναφέρω τη διαφορά σε design, ποικιλία χρωμάτων και μοντέλων, μέχρι και υποδαπέδια ή και εντελώς διακοσμητικά σε στυλ κάγκελου κλπ.
    Με μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια τους 43 βαθμούς κελσίου, πράγμα που σημαίνει καμία περίπτωση για εγκαύματα!!!
    Τώρα όσον αφορά τη κουβέντα περι νερού και κατανάλωσης πετρελαίου, ο χρόνος που χρειάζεται για να ζεστάνεις 20 λίτρα νερού στους 80 βαθμούς είναι προφανές οτι είναι κατα πολύ μεγαλύτερος απο το χρόνο που χρειάζεσαι για να ζεστάνεις 6 λίτρα νερού στους ίδιους βαθμούς. Διότι ναι μεν το μέσον είναι το νερό, αλλά το νερό δεν είναι ένα...έχει ποσότητα και στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφορετική. Ο λέβητας δεν καίει απλά «10 σταγόνες» πετρέλαιο για να ζεστάνει μια φορά το νερό που πέρασε 80 βαθμούς, καίει πολλές «σταγόνες» για να μπορέσει να ζεστάνει όλο το νερό που είναι στο κύκλωμα. Οπότε εδώ έχουμε και αυτό που αναφέρει πολύ σωστά κατα τη γνώμη μου ο miltos σχετικά με το ρυθμό...6 λίτρα περνούν πιο γρήγορα από 20 λίτρα, οπότε η εκμετάλλευση και της αδράνειας είναι μεγαλύτερη καθώς αυτή επηρεάζεται και από το χρόνο.
    Νομίζω οτι αυτή τη φορά τα σας τα είπα πιο ξεκάθαρα.

Δικαιώματα απάντησης