Μη βρίσκοντας άλλο καταλληλότερο θέμα, θα κάνω την ερώτησή μου εδώ, παρόλο που αφορά μονοκατοικία. Ηδη έχω δώσει πληροφορίες γι αυτήν εδώ:
http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1412
Ο λέβητας θα έχει ισχύ 35kcal/h και θα καίει πετρέλαιο, έως ότου φτάσει στην περιοχή το φυσικό αέριο (θα αργήσει). Εκτός αν κάνω το βημα και βάλω υγραέριο, αλλά έχω τους συνήθεις προβληματισμούς...
Αρχικά είχα προδιαγράψει μαντεμι εισαγωγής αλλά σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω ότι ίσως πρόκειται για ακριβή πολυτέλεια. Προσπαθώ να εξοικονομήσω χρήματα και θέλω να τα δώσω μόνο εκεί που έχει νόημα από τεχνικής πλευράς. Οπότε, να βάλω έναν καλό ελληνικό χαλύβδινο ή έναν γερμανικό μαντεμένιο; Εννοείται ότι θα προσπαθήσω για την σωστή συγκέντρωση των υγροποιήσεων, τακτική συντήρηση κλπ Επειδη στην αρχή είχα ζητήσει μαντεμένιο, ο εγκαταστάτης μου πρότεινε έναν γερμανικο Schonebecker G50-3 (ουτε καν στο ιντερνετ δεν τον βρισκω, είναι γνωστόςμε καυστήρα Riello RG1. Κοιταξα και για Buderus, 1350 ευρώ το μαλλί... Από ελληνικoυς χαλύβδινους, μόνο τον ΠΥΡΚΑΛ βλέπω να συνιστάτε και δεν τον έχω πετύχει πουθενά.
Ξαναρωτάω σχεδόν τα ίδια με τον kalok παραπάνω επειδή η οικοδομή μου είναι διαφορετική και η ισχύς σημαντικά μικρότερη. Κι όταν λέτε ότι ο μαντεμένιος είναι πιο αθόρυβος, πόσο σημαντικο είναι αυτό για μια μονοκατοικία με λεβητοστάσιο στο υπόγειο το οποίο είναι μονωμένο από το ισόγειο; Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
με καυστήρα Riello RG1. Κοιταξα και για Buderus, 1350 ευρώ το μαλλί... Από ελληνικoυς χαλύβδινους, μόνο τον ΠΥΡΚΑΛ βλέπω να συνιστάτε και δεν τον έχω πετύχει πουθενά.
Βαγγελάκη περαστικά και άλλη φορά πάρε κανά τηλέφωνο πρώτα, πριν πας τον αέρα στο 2....