Σελίδα 1 από 11 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 104

Θέμα: Χαλύβδινος ή μαντεμένιος λέβητας;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2

Χαλύβδινος ή μαντεμένιος λέβητας;

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Εάν πρόκειται να επιλέξει κανείς μεταξύ χαλύβδινου και μαντεμένιου λέβητα, ποιά θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μια πολυκατοικία;
    Edited by - monachus on 17 March 2003 02:34:25

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Μη βρίσκοντας άλλο καταλληλότερο θέμα, θα κάνω την ερώτησή μου εδώ, παρόλο που αφορά μονοκατοικία. Ηδη έχω δώσει πληροφορίες γι αυτήν εδώ:
    http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1412
    Ο λέβητας θα έχει ισχύ 35kcal/h και θα καίει πετρέλαιο, έως ότου φτάσει στην περιοχή το φυσικό αέριο (θα αργήσει). Εκτός αν κάνω το βημα και βάλω υγραέριο, αλλά έχω τους συνήθεις προβληματισμούς...

Αρχικά είχα προδιαγράψει μαντεμι εισαγωγής αλλά σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω ότι ίσως πρόκειται για ακριβή πολυτέλεια. Προσπαθώ να εξοικονομήσω χρήματα και θέλω να τα δώσω μόνο εκεί που έχει νόημα από τεχνικής πλευράς. Οπότε, να βάλω έναν καλό ελληνικό χαλύβδινο ή έναν γερμανικό μαντεμένιο; Εννοείται ότι θα προσπαθήσω για την σωστή συγκέντρωση των υγροποιήσεων, τακτική συντήρηση κλπ Επειδη στην αρχή είχα ζητήσει μαντεμένιο, ο εγκαταστάτης μου πρότεινε έναν γερμανικο Schonebecker G50-3 (ουτε καν στο ιντερνετ δεν τον βρισκω, είναι γνωστός με καυστήρα Riello RG1. Κοιταξα και για Buderus, 1350 ευρώ το μαλλί... Από ελληνικoυς χαλύβδινους, μόνο τον ΠΥΡΚΑΛ βλέπω να συνιστάτε και δεν τον έχω πετύχει πουθενά.
    Ξαναρωτάω σχεδόν τα ίδια με τον kalok παραπάνω επειδή η οικοδομή μου είναι διαφορετική και η ισχύς σημαντικά μικρότερη. Κι όταν λέτε ότι ο μαντεμένιος είναι πιο αθόρυβος, πόσο σημαντικο είναι αυτό για μια μονοκατοικία με λεβητοστάσιο στο υπόγειο το οποίο είναι μονωμένο από το ισόγειο; Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Συνάδελφε, ο προβληματισμός σου λύνεται άμεσα με το post του αρχηγού (βλ. παραπάνω).
    Βάζεις ένα καλό χαλύβδινο, με έναν καυστήρα που να συνεργάζεται με αυτόν (όχι ότι θέλει να πουλήσει ο έμπορος), φτιάχνεις καλή (σωστής διατομής και όχι φουγάρο) και μονωμένη καπνοδόχο, με καπναγωγό όχι φυσούνα, φωνάζεις και έναν επαγγελματία για ρυθμίσεις και συντηρήσεις και μη μασάς τίποτα.
    Στην δική σου περίπτωση, διαφορά θα έβλεπες μόνο στην τσέπη σου
    Το παν στη σωστή, αθόρυβη και οικονομική λειτουργία, είναι η σωστή μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Και αν αυτό σε βοηθά, εγώ σπίτι μου έχω λέβητα επίσης 35άρη (noname από καλό λεβητοποιό), χαλύβδινο, καπνοδόχους κλπ όπως τα είπα, καυστηράκι apen group λουλουδένιο και απροβλημάτιστο και αντιστάθμιση που στοίχισε παραπάνω από όλα τα παραπάνω!!![:0]
    Στα 3 χρονάκια που δουλεύει, τάβγαλε τα λεφτουδάκια του με το παραπάνω (και όλοι οι γείτονες αναρωτώνται πως αυτός ο πού..ης καίει όλη μέρα στους 21, 3 ορόφους και καταναλώνει τα 2/3 από εμάς που τ' ανάβουμε με το σταγονόμετρο).
    Σωστή μελέτη, σωστή επιλογή υλικών, σωστή εφαρμογή, σωστή συντήρηση και έφυγες!
    Και βασικό δεν κάνουμε τους ξερόλες και τους ειδικούς σε όλα τα θέματα.
    Παράδειγμα, την επόμενη εβδομάδα περιμένω τον καυστηρατζή μου να ελέγξει το μηχανάκι μου, στο οποίο ήδη έχω κάνει κάποια πραγματάκια μόνος μου (ναι και αναλυτή έχουμε, λόγω επίτοιχων αερίου) αλλά εν πάσει περιπτώσει, μπορεί να ξέρουμε 5 (ή 15) πραματάκια, αλλά ούτε την πείρα του έχω μιας και αυτός ΜΟΝΟ αυτό κάνει και στο φινάλε 2 κεφάλια και 4 μάτια είναι καλύτερα από τα μισά.
    ΥΓ. αφιερωμένο στον συνάδελφο που κόντεψε να πνιγεί στο λεβητοστάσιο του σπιτιού του, επιχειρώντας ρυθμίσεις με το πολυόργανο σουγιά victorinox και αναλυτή την μύτη και τα πνευμόνια του Βαγγελάκη περαστικά και άλλη φορά πάρε κανά τηλέφωνο πρώτα, πριν πας τον αέρα στο 2....
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Λοιπόν,καλημέρα κι από μένα
    Όσον αφορά τον Schonebecker,είναι πολύ καλός λέβητας,άν και σχεδιασμένος βασικά για αέριο.Φυσικά κάνει άνετα για πετρέλαιο (άν ήταν σχεδιασμένος για πετρέλαιο ίσως να είχαμε πρόβλημα).Θα τον έπαιρνα με κλειστά μάτια,γιατί έχει πολύ καλή σχέση τιμής/απόδοση.
    Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον Πέρη όσον αφορά τους χαλύβδινους λέβητες.Βλέπεις,ένας καλός και το κυριότερο ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟΣ χαλύβδινος λέβητας,βάζει κάτω πολλούς μαντεμένιους (με πρώτο και καλύτερο τον Βασιλιά Hoval).Άλλα έχει ο χάλυβας,άλλα το μαντέμι.
    Απλά να ξέρεις ότι σε περίπτωση αλλαγής καυσίμου σε αέριο,σε ένα χαλύβδινο λέβητα,τον καθαρίζουμε ΠΟΛΥ καλά και σχολαστικά από τα κατάλοιπα του πετρελαίου,γιατί με την υγρασία που έχει το καυσαέριο του αερίου,θα κλάψεις.Βέβαια κανείς δεν ξέρει πότε θα έρθει το αέριο στη περιοχή σου,αλλά έχε το υπ' όψη σου.
    Αυτά...
    Silence is not gold.Sometimes,it's just yellow.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Ωραία, πάω για χαλύβδινο. Μου έχουν ήδη προταθεί κάποιες μάρκες στην άλλη συζήτηση (αν κάποιος τεχνικός έχει να προτείνει και καμμία ακόμη, δε θα ήταν άσχημα). Η υπενθύμιση για καλό καθάρισμα του λέβητα όταν θα έρθει το αέριο ήταν πολύ χρήσιμη. Ελπίζω να την προσέξουν κι όσα άλλα νέα μέλη διαβάσουν αυτό το θέμα (γι αυτό την έκανα bold).

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133
    Πάρε μια προσφορά και για Hoval.Ίσως σου αρέσει....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by deeper ground

Πάρε μια προσφορά και για Hoval.Ίσως σου αρέσει....
    Εσείς οι καυστηρατζήδες είστε ερωτευμένοι με τους Hoval
    Βγαίνει και διαιρούμενος νομίζω σε μεγάλα μεγέθη? Εαν ναι... ξέρεις αν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα? Την σύνδεση την κάνει η εταιρεία η ο υδραυλικός?
    www.udravlikos.gr

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Viesman, TASSO, Buderus.
    Θεωρώ κορυφαίους...

w w w . m o n a c h o s . g r

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Uganda
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    133

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Χαίρετε κύριε επίτιμε
    Λοιπόν,ο Hoval είναι χαλύβδινος.'Αρα κάθε σύγκριση με μαντεμένια είναι ατυχής.
    Κατα δεύτερον,είναι ο μοναδικός που δέν χρειάζεται "κόφτες" στα τούμπα,γιατί είναι ειδικού τύπου με στροβιλιστές ΜΕΣΑ.
    Επίσης,μέχρι πριν από λίγα χρόνια όντως έβγαινε σε διαιρούμενο (άν και δεν είμαι φίλος πολύ-ένας πόρος στη κόλληση και έκλαψες).Τώρα τελευταία δεν μου έχει προκύψει,άρα δεν ξέρω τι να σου πώ.
    Και φυσικά,στις επιλογές σου στα μαντεμένια,ΦΥΣΙΚΑ και συμφωνώ (βάλε στη λίστα και τα De Dietrich).
    ΥΓ
    Τις κολλήσεις τις κάνει η εταιρία,εκτός άν έχεις εσύ υδραυικό που ΞΕΡΕΙ τι κάνει.

Δικαιώματα απάντησης