quote:
Originally posted by Dimitris75
Φίλε Κώστα. Τα περι vitoladens γράφτηκαν πρίν λίγες μέρες. Δεν υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη καμμίας εταιρίας ουτε μιλάω σαν δικηγόρος. Απλά το αν ένας λέβητας έχει 4-5-10 χιλιάδες ευρώ ενώ οι άλλοι έχουν 400 και δωρο 10 τετραγωνικα πλακάκια είναι θέμα καθαρά τιμολογιακής πολιτικης της κάθε εταιρίας. Δέν σημαίνει όμως οτι ο εισαγωγέας τα κουβαλάει με Rolls-Royce ή ο έμπορος καπελώνει το προϊόν με διαμαντένια λαγουδάκια.
Δεκτό. Με μια μικρή ένσταση. Αξίζουν τα πολλαπλά χρήματα για 5 ποσοστιαίες μονάδες απόδοσης; Μην σου κάνει εντύπωση. Παρόμοιο είναι και το ερώτημα: Αξίζει η τριπλάσια τιμή οποιουδήποτε αυτοκινήτου που κινείται με υδρογόνο για να έχουμε καθαρότερο περιβάλλον κλπ;
Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου :
1) Δεν πρόκειται να σου γράψω την τιμή που θα το πάρει. Όποιος ενδιαφέρεται πάει στην αντιπροσωπεία ή σε επίσημο συνεργάτη και ζητάει προσφορά. Τώρα γιατί έχει την τιμή αυτή μου είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω αφου δεν είμαι απο το οικονομικό τμήμα της Viessmann. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η συγκεκριμένη εταιρία δέν κάνει τσιγκουνιές με τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής. Αν σου φαίνεται ακριβός σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εκεί θέλεις να καταλήξεις θα σου πώ απλά οτι δέν είναι ακριβός. Απλα οι άλλοι είναι πιο φθηνοί γενικά. Πήγαινε και δές όλους τους μαντεμένιους λεβητες που γνωρίζεις (χωρις τα καπάκια και την μόνωση) και έλα να δείς απο κοντα και τον συγκεκριμένο και μετα θα μου πεις απο μόνος σου ¨"γιατι" εχει αυτή την τιμή. Όσον αφορα τον Vitoladens μικρη διεισδυτικότητα έχει στην χώρα μας. Ο Γερμανός δέν διανοείται να βάλει απλό λεβητα χωρις συμπυκνώματα.
Αν είχες ιστοσελίδα ( που μπορεί να έχεις ) θα ήταν πολύ πιθανό να είχες ποστάρει και τον τιμοκατάλογο. Εδώ για χάρη της κουβέντας δεν γράφεις μια τιμή για συγκεκριμένο λέβητα που σε ρώτησα. Έστω τιμοκαταλόγου. Την ίδια απάντηση ( φαντάζομαι ) δίνει και η αντιπροσωπεία της jaguar "Οι άλλοι είναι φθηνοί" ( ώρα είναι να μου πείς ότι έχεις jaguar

). Αυτή η απάντηση όμως σαν καταναλωτή με αφήνει αδιάφορο. Δεν κατηγορώ την μικρή διεισδυτικότητα κάποιου μοντέλου. Απλά επειδή είναι μικρή δεν υπάρχει αρκετή εμπειρία από τους συνφορουμίτες, οπότε τι σόι κουβέντα να κάνουμε; Ωραία. Πόσο κάνει σε περίπτωση βλάβης να αγοράσω μόνο τον συμπυκνωτή ( δεν ξέρω πως το λέτε ); Υπάρχει μια μεταβατικότητα στην χώρα μας. Εάν σε 6 χρόνια βάλω φυσικό αέριο τι θα κάνω; Αλλάζει ο συμπυκνωτής και βάζω αερίου ή αλλάζω λέβητα;
2)Καταρχάς οι πινακές του (όχι οι απλοι) έχουν ένα manual εκατοντάδων σελίδων με κωδικοποιήσεις. Δέν αποκλείω οτι ο αδειούχος καυστηρατζής που θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί μαζί του δέν θα τα βγάλει εις περάς. Αλλα θέλει να ασχοληθεί? Τώρα όσον αφορα την στήριξη του προϊόντος δέν μίλησα για κλειστό club προς θεού. Ο πελάτης ο οποιος θα προχωρήσει σε μια επένδυση στην συγκεκριμένη εταιρία το κάνει για να εξοικονομήσει χρήματα στο μέλλον. Έτσι πρέπει τα μαγαζιά τα οποια πουλάν το προϊόν να του δώσουν την κατάλληλη λύση για την περίπτωση του. Εμένα για παράδειγμα έρχονται για λέβητα 70.000 θερμίδων για 200 τετραγωνικά και όταν τους μιλάω για 30Kw μένουν άφωνοι.
Για να μην νομίζεις ότι αερολογώ, εάν αγόραζα κάτι για την περίπτωσή μου θα έπαιρνα τον VITOTRONIC 200 SYSTEM VERSION 3. Οk;
Δύο μόνο σελίδες με ενδιαφέρουν.
Εξήγησέ μου γιατί αξίζει τόσο. Έχει περισσότερη τεχνολογία από μια απλή τηλεόραση; Να σου πώ γιατί κάνει τόσο;
Ο λόγος είναι η χώρα κατασκευής. Εάν κατασκευαζόταν στην ίδια χώρα που φτιάχτηκε ο επεξεργαστής του Η/Υ σου θα είχε το 1/4 της τιμής. Τώρα τι να κάνω εγώ; Να πληρώσω το έλλειμμα της διοίκησης της εταιρείας; Συγνώμη που μακρηγορώ, αλλά ο μικρός και ασήμαντος υποφαινόμενος για άσχετους λόγους δεν αποφάσισα να κάνω κάτι στην Ινδία, και η μεγάλη εταιρεία δεν μπορεί; Μπορεί φυσικά, αλλά δεν θέλει. Γιατί δεν θέλει; Μήπως επειδή θα χάσει έργα του Γερμανικού δημοσίου; Λέμε τώρα.
Να το θέσω διαφορετικά. Επειδή φαντάζομαι ότι δεν μιλάμε για βίλες κλπ τότε πως σου φαίνεται το πιό ακριβό εξάρτημα σε μια πολυκατοικία να είναι ο πίνακας του λέβητα;
Μπορεί να το πάρω επειδή είμαι τρελός. Αλλά βάσει λογικής;
Έρχεται; Ποιός έρχεται; Ο πελάτης, και μάλιστα αυτός που είδε φως και μπήκε. Δεν μπορεί κάποιος με σοβαρή μελέτη στα χέρια του να ζητάει 81,40kw και εσύ να του λές 30Kw. Μην τρελαθούμε. Πλήρωσα και έμαθα κάτι. Όσο για τα μαγαζιά γράφω παρακάτω.
3) Δυστυχώς στην θέρμανση και Ψύξη δέν είναι έτσι τα πράματα. Δέν υπάρχουν αποκλειστικοι συνεργάτες. Μόνο κάποιες εταιρίες έχουν κύρος και μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Εδώ δίνεις προσφορά για λέβητα και έρχεται ο εισαγωγέας και δίνει προσφορά επάνω στην δική σου με τον ίδιο λέβητα που σου πουλάει. Βγαίνει δέ σε τιμη ακόμα πιο κάτω γιατι εσύ θα τον πληρώσεις με επιταγή και ο πελάτης μετρητά. Λέβητες φευγούν χωρίς παραστατικά και πάνε κατευθείαν σε λεβητοστάσια, Ηλιακά που αγοράζω εγώ σαν μαγαζί 600 Ευρώ για παράδειγμα (κομπλέ με ΦΠΑ) , πουλιούνται 500 στον υδραυλικό(μαύρα χωρίς ΦΠΑ) και πηγαίνουν κατευθείαν στον πελάτη ( ο πελάτης βέβαια τα πληρώνει 700€, όσο θα το αγόραζε κι απο μένα με ΦΠΑ - αποδείξεις κτλπ.) Τι να λέμε είναι νοσηρή και άρρωστη η κατάσταση. Δέν χρειάζεται να έχεις κατι το ιδιαίτερο για να γίνεις συνεργάτης αλλά κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον σχετικά με το θέμα πρέπει να τις έχεις. Το πιο σημαντικό πάντως που πρέπει να έχεις είναι αγάπη γι αυτο που κάνεις και αίσθημα ευθύνης.
Εδώ μιλάς γενικώς. Γενικά συμβαίνουν τα πάντα. Τα ξέρουμε. Ειδικά όμως με την εταιρεία που συνεργάζεσαι δεν λές κουβέντα. Οφείλω να σου πω ότι στους συνεργάτες που αναφέρει η εν λόγω εταιρεία στην ιστοσελίδα της υπάρχουν και πολλές γυναίκες. Δεν το γράφω υποτιμητικά γι΄αυτές αλλά τυγχάνει σε 2 περιπτώσεις να γνωρίζω ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο. Σύμφωνοι; Επίσης όταν λέμε "Κάποιος & ΥΙΟΣ ΟΕ" τι σημαίνει; Επαγγελματική αποκατάσταση στο παιδί σημαίνει κατά την γνώμη μου και τίποτε άλλο. Ούτε βασικές γνώσεις, ούτε αγάπη, ούτε αισθήματα κλπ.
Πάντα Φιλικά