Σελίδα 5 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 34567 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 104

Θέμα: Χαλύβδινος ή μαντεμένιος λέβητας;

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φίλε Κώστα. Τα περι vitoladens γράφτηκαν πρίν λίγες μέρες. Δεν υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη καμμίας εταιρίας ουτε μιλάω σαν δικηγόρος. Απλά το αν ένας λέβητας έχει 4-5-10 χιλιάδες ευρώ ενώ οι άλλοι έχουν 400 και δωρο 10 τετραγωνικα πλακάκια είναι θέμα καθαρά τιμολογιακής πολιτικης της κάθε εταιρίας. Δέν σημαίνει όμως οτι ο εισαγωγέας τα κουβαλάει με Rolls-Royce ή ο έμπορος καπελώνει το προϊόν με διαμαντένια λαγουδάκια.
    Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου :

1) Δεν πρόκειται να σου γράψω την τιμή που θα το πάρει. Όποιος ενδιαφέρεται πάει στην αντιπροσωπεία ή σε επίσημο συνεργάτη και ζητάει προσφορά. Τώρα γιατί έχει την τιμή αυτή μου είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω αφου δεν είμαι απο το οικονομικό τμήμα της Viessmann. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η συγκεκριμένη εταιρία δέν κάνει τσιγκουνιές με τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής. Αν σου φαίνεται ακριβός σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εκεί θέλεις να καταλήξεις θα σου πώ απλά οτι δέν είναι ακριβός. Απλα οι άλλοι είναι πιο φθηνοί γενικά. Πήγαινε και δές όλους τους μαντεμένιους λεβητες που γνωρίζεις (χωρις τα καπάκια και την μόνωση) και έλα να δείς απο κοντα και τον συγκεκριμένο και μετα θα μου πεις απο μόνος σου ¨"γιατι" εχει αυτή την τιμή. Όσον αφορα τον Vitoladens μικρη διεισδυτικότητα έχει στην χώρα μας. Ο Γερμανός δέν διανοείται να βάλει απλό λεβητα χωρις συμπυκνώματα.

2)Καταρχάς οι πινακές του (όχι οι απλοι) έχουν ένα manual εκατοντάδων σελίδων με κωδικοποιήσεις. Δέν αποκλείω οτι ο αδειούχος καυστηρατζής που θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί μαζί του δέν θα τα βγάλει εις περάς. Αλλα θέλει να ασχοληθεί? Τώρα όσον αφορα την στήριξη του προϊόντος δέν μίλησα για κλειστό club προς θεού. Ο πελάτης ο οποιος θα προχωρήσει σε μια επένδυση στην συγκεκριμένη εταιρία το κάνει για να εξοικονομήσει χρήματα στο μέλλον. Έτσι πρέπει τα μαγαζιά τα οποια πουλάν το προϊόν να του δώσουν την κατάλληλη λύση για την περίπτωση του. Εμένα για παράδειγμα έρχονται για λέβητα 70.000 θερμίδων για 200 τετραγωνικά και όταν τους μιλάω για 30Kw μένουν άφωνοι.

3) Δυστυχώς στην θέρμανση και Ψύξη δέν είναι έτσι τα πράματα. Δέν υπάρχουν αποκλειστικοι συνεργάτες. Μόνο κάποιες εταιρίες έχουν κύρος και μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Εδώ δίνεις προσφορά για λέβητα και έρχεται ο εισαγωγέας και δίνει προσφορά επάνω στην δική σου με τον ίδιο λέβητα που σου πουλάει. Βγαίνει δέ σε τιμη ακόμα πιο κάτω γιατι εσύ θα τον πληρώσεις με επιταγή και ο πελάτης μετρητά. Λέβητες φευγούν χωρίς παραστατικά και πάνε κατευθείαν σε λεβητοστάσια, Ηλιακά που αγοράζω εγώ σαν μαγαζί 600 Ευρώ για παράδειγμα (κομπλέ με ΦΠΑ) , πουλιούνται 500 στον υδραυλικό(μαύρα χωρίς ΦΠΑ) και πηγαίνουν κατευθείαν στον πελάτη ( ο πελάτης βέβαια τα πληρώνει 700€, όσο θα το αγόραζε κι απο μένα με ΦΠΑ - αποδείξεις κτλπ.) Τι να λέμε είναι νοσηρή και άρρωστη η κατάσταση. Δέν χρειάζεται να έχεις κατι το ιδιαίτερο για να γίνεις συνεργάτης αλλά κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον σχετικά με το θέμα πρέπει να τις έχεις. Το πιο σημαντικό πάντως που πρέπει να έχεις είναι αγάπη γι αυτο που κάνεις και αίσθημα ευθύνης.

Πάντα Φιλικά

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by Dimitris75

1. Δεν πρόκειται να σου γράψω την τιμή που θα το πάρει.
    2. Ο Γερμανός δέν διανοείται να βάλει απλό λεβητα χωρις συμπυκνώματα.

Πάντα Φιλικά
    1. Αφού είσαι αντιπρόσωπος γράψε τουλάχιστον τιμή τιμοκαταλόγου (για τον Vitodens) για να συγκρίνουμε, αλλιώς μπορούμε κάλλιστα να εξακολουθούμε να ψάχνουμε για διαμαντένια λαγουδάκια.
    Γιατί ρε γμτ αυτή η μυστικοπάθεια με τις τιμές, τόσο μαγειρεμένες είναι στην Ελλάδα; Ο Νίκος απο τη Γερμανία πχ δεν έχει κανένα πρόβλημα να τις ποστάρει.

2. Ο jimos το έγραψε χαρακτηριστικά:

Σωστά, αλλά υποψιάζομαι οτι
    - με συνεχή χρήση, ενδοδαπέδια (ή μεγάλα σώματα) και αντιστάθμιση

Ξέρεις πολλές μελέτες με χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής; Αλλιώς τι να τον κάνεις τον λέβητα συμπυκνωμάτων;

3. Δεν απάντησες αν τελικά η απόδοση αξίζει την επένδυση. Αυτό θα έχει πραγματικά αξία για την κουβέντα μας. Δες τι ωραία τα είπε ο jimos:

Αλλά και πάλι 4.000 ευρώ + φπα δεν είναι λίγα. Εστω οτι η πραγματική απόδοση ενός χαλύβδινου είναι 90% και του Viessman 98% (νομίζω κάπου το είδα αυτό). Υπολογίζοντας μέση αύξηση τιμής πετρελαίου 10%/έτος, και σε μια εγκατάσταση με χαλύβδινο που υποθετικά καιει 2000 lt/χρόνο, η απόσβεση του Viessman θα γίνει σε 18 χρόνια περίπου (δεχόμενος την τιμή καταλόγου Γερμανίας συν το φπα) αφού η διαφορά τιμής με ένα χαλύβδινο των 40KW είναι 4300 ευρώ περίπου (!). Δεν συνυπολόγισα το κέρδος από τη μη μονωμένη καπνοδόχο που δεν είναι λίγα λεφτά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Για αρχή θέλω να σε καλωσορίσω στο φόρουμ...
    Μου άρεσε η δυναμική εμφάνισή σου.
    Διάβασα τα πόστ σου προσεχτικά και τα βρήκα πολύ ενδιαφέρων.
    Θεωρώ πως θα μας βοηθήσεις στο φόρουμ...και στην πορεία θα σε ρωτήσω αρκετά.
    Μου άρεσε επίσης ότι ανέφερες ότι ασχολείσαι με το εμπόριο και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι έχεις το ίδιο μικρόβιο που έχουμε εδώ μέσα να ανταλλάσσουμε απόψεις και να μαθαίνουμε ο ένας απο το άλλον.
    Η αλήθεια είναι πως έχεις να ακούσεις με την τσαντίλα που έχουμε με τους έμπορους αντιπροσόπου κλπ ...
    Εσύ θα την πληρώσεις
    Πλάκα κάνω.

Μου τα χαλάς με το παρακάτω σχετικά με την τιμή καταλόγου
    Για να καταλάβω διαφωνείς?

Εγώ αυτό που λέω το συναντάω χρόνια τώρα.....
    Βολεύει τους εμπόρους και καλά να παρουσιάζουν στον πελάτη ότι του κάνουν έκπτωση 30-40 και 50% απο την τιμή καταλόγου...
    Ας πούμε ότι για τους viessman δεν ξέρω πράγματι μιας και δεν έχω αγοράσει ποτέ...
    Αλλά θα ξαφνιαζόμουν αν η πραγματική τιμή ήταν κοντά στην καταλόγου....

Το να επαληθεύσουμε πόσο είναι η πραγματική αξία ενός λέβητα στην Γερμανία και πόσο στην Ελλάδα δεν είναι και δύσκολο...

Και παιδιά οκ...Καλή η οικολογία καλή η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά το θέμα είναι αυτό που λέει ο Dipoli για μένα....
    Θα εξοικονομήσω χρήμα με έναν ακριβό λέβητα? Πότε και πόσο?
    Μην το κάνουμε σαν ορισμένους που θέλουν μαζεύουν τα νερά της βροχής αλλά το υδρομασαζ υδρομασαζ....

quote:Μιλάς για τιμή καταλόγου στην Γερμανία?
    Δεν ξέρω πόσο απέχει η τιμή καταλόγου απο την πραγματική τιμή στην Γερμανία αλλά εδώ απέχει...........
    Αν δεν έχουν την Ελληνική μ@λ@κι@ και τιμή καταλόγου είναι σχετικά κοντά με την πραγματική συν το φπα συν το να έρθει στην Ελλάδα συν των εισαγωγέων συν των εμπόρων κλπ μέχρι να φθάσει στον αγοραστή που θα φτάσει βρε Νίκο η τιμή για έναν λέβητα 30kw?
    Και μην ξεχνάς ότι εδώ 30kw βάζουμε μόνο σε γκαρσονιέρες.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Δεν είπα οτι είναι δύσκολο, αλλα πρέπει να ακουστεί δημόσια αφού έγινε η κουβέντα ώστε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Φίλε Κώστα. Τα περι vitoladens γράφτηκαν πρίν λίγες μέρες. Δεν υπερασπίζομαι την τιμή και την υπόληψη καμμίας εταιρίας ουτε μιλάω σαν δικηγόρος. Απλά το αν ένας λέβητας έχει 4-5-10 χιλιάδες ευρώ ενώ οι άλλοι έχουν 400 και δωρο 10 τετραγωνικα πλακάκια είναι θέμα καθαρά τιμολογιακής πολιτικης της κάθε εταιρίας. Δέν σημαίνει όμως οτι ο εισαγωγέας τα κουβαλάει με Rolls-Royce ή ο έμπορος καπελώνει το προϊόν με διαμαντένια λαγουδάκια.

Δεκτό. Με μια μικρή ένσταση. Αξίζουν τα πολλαπλά χρήματα για 5 ποσοστιαίες μονάδες απόδοσης; Μην σου κάνει εντύπωση. Παρόμοιο είναι και το ερώτημα: Αξίζει η τριπλάσια τιμή οποιουδήποτε αυτοκινήτου που κινείται με υδρογόνο για να έχουμε καθαρότερο περιβάλλον κλπ;

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου :

1) Δεν πρόκειται να σου γράψω την τιμή που θα το πάρει. Όποιος ενδιαφέρεται πάει στην αντιπροσωπεία ή σε επίσημο συνεργάτη και ζητάει προσφορά. Τώρα γιατί έχει την τιμή αυτή μου είναι λίγο δύσκολο να σου εξηγήσω αφου δεν είμαι απο το οικονομικό τμήμα της Viessmann. Το μόνο σίγουρο είναι οτι η συγκεκριμένη εταιρία δέν κάνει τσιγκουνιές με τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής. Αν σου φαίνεται ακριβός σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εκεί θέλεις να καταλήξεις θα σου πώ απλά οτι δέν είναι ακριβός. Απλα οι άλλοι είναι πιο φθηνοί γενικά. Πήγαινε και δές όλους τους μαντεμένιους λεβητες που γνωρίζεις (χωρις τα καπάκια και την μόνωση) και έλα να δείς απο κοντα και τον συγκεκριμένο και μετα θα μου πεις απο μόνος σου ¨"γιατι" εχει αυτή την τιμή. Όσον αφορα τον Vitoladens μικρη διεισδυτικότητα έχει στην χώρα μας. Ο Γερμανός δέν διανοείται να βάλει απλό λεβητα χωρις συμπυκνώματα.

Αν είχες ιστοσελίδα ( που μπορεί να έχεις ) θα ήταν πολύ πιθανό να είχες ποστάρει και τον τιμοκατάλογο. Εδώ για χάρη της κουβέντας δεν γράφεις μια τιμή για συγκεκριμένο λέβητα που σε ρώτησα. Έστω τιμοκαταλόγου. Την ίδια απάντηση ( φαντάζομαι ) δίνει και η αντιπροσωπεία της jaguar "Οι άλλοι είναι φθηνοί" ( ώρα είναι να μου πείς ότι έχεις jaguar ). Αυτή η απάντηση όμως σαν καταναλωτή με αφήνει αδιάφορο. Δεν κατηγορώ την μικρή διεισδυτικότητα κάποιου μοντέλου. Απλά επειδή είναι μικρή δεν υπάρχει αρκετή εμπειρία από τους συνφορουμίτες, οπότε τι σόι κουβέντα να κάνουμε; Ωραία. Πόσο κάνει σε περίπτωση βλάβης να αγοράσω μόνο τον συμπυκνωτή ( δεν ξέρω πως το λέτε ); Υπάρχει μια μεταβατικότητα στην χώρα μας. Εάν σε 6 χρόνια βάλω φυσικό αέριο τι θα κάνω; Αλλάζει ο συμπυκνωτής και βάζω αερίου ή αλλάζω λέβητα;

2)Καταρχάς οι πινακές του (όχι οι απλοι) έχουν ένα manual εκατοντάδων σελίδων με κωδικοποιήσεις. Δέν αποκλείω οτι ο αδειούχος καυστηρατζής που θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί μαζί του δέν θα τα βγάλει εις περάς. Αλλα θέλει να ασχοληθεί? Τώρα όσον αφορα την στήριξη του προϊόντος δέν μίλησα για κλειστό club προς θεού. Ο πελάτης ο οποιος θα προχωρήσει σε μια επένδυση στην συγκεκριμένη εταιρία το κάνει για να εξοικονομήσει χρήματα στο μέλλον. Έτσι πρέπει τα μαγαζιά τα οποια πουλάν το προϊόν να του δώσουν την κατάλληλη λύση για την περίπτωση του. Εμένα για παράδειγμα έρχονται για λέβητα 70.000 θερμίδων για 200 τετραγωνικά και όταν τους μιλάω για 30Kw μένουν άφωνοι.

Για να μην νομίζεις ότι αερολογώ, εάν αγόραζα κάτι για την περίπτωσή μου θα έπαιρνα τον VITOTRONIC 200 SYSTEM VERSION 3. Οk;
    Δύο μόνο σελίδες με ενδιαφέρουν.
    Εξήγησέ μου γιατί αξίζει τόσο. Έχει περισσότερη τεχνολογία από μια απλή τηλεόραση; Να σου πώ γιατί κάνει τόσο;
    Ο λόγος είναι η χώρα κατασκευής. Εάν κατασκευαζόταν στην ίδια χώρα που φτιάχτηκε ο επεξεργαστής του Η/Υ σου θα είχε το 1/4 της τιμής. Τώρα τι να κάνω εγώ; Να πληρώσω το έλλειμμα της διοίκησης της εταιρείας; Συγνώμη που μακρηγορώ, αλλά ο μικρός και ασήμαντος υποφαινόμενος για άσχετους λόγους δεν αποφάσισα να κάνω κάτι στην Ινδία, και η μεγάλη εταιρεία δεν μπορεί; Μπορεί φυσικά, αλλά δεν θέλει. Γιατί δεν θέλει; Μήπως επειδή θα χάσει έργα του Γερμανικού δημοσίου; Λέμε τώρα.

Να το θέσω διαφορετικά. Επειδή φαντάζομαι ότι δεν μιλάμε για βίλες κλπ τότε πως σου φαίνεται το πιό ακριβό εξάρτημα σε μια πολυκατοικία να είναι ο πίνακας του λέβητα;
    Μπορεί να το πάρω επειδή είμαι τρελός. Αλλά βάσει λογικής;

Έρχεται; Ποιός έρχεται; Ο πελάτης, και μάλιστα αυτός που είδε φως και μπήκε. Δεν μπορεί κάποιος με σοβαρή μελέτη στα χέρια του να ζητάει 81,40kw και εσύ να του λές 30Kw. Μην τρελαθούμε. Πλήρωσα και έμαθα κάτι. Όσο για τα μαγαζιά γράφω παρακάτω.

3) Δυστυχώς στην θέρμανση και Ψύξη δέν είναι έτσι τα πράματα. Δέν υπάρχουν αποκλειστικοι συνεργάτες. Μόνο κάποιες εταιρίες έχουν κύρος και μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη. Εδώ δίνεις προσφορά για λέβητα και έρχεται ο εισαγωγέας και δίνει προσφορά επάνω στην δική σου με τον ίδιο λέβητα που σου πουλάει. Βγαίνει δέ σε τιμη ακόμα πιο κάτω γιατι εσύ θα τον πληρώσεις με επιταγή και ο πελάτης μετρητά. Λέβητες φευγούν χωρίς παραστατικά και πάνε κατευθείαν σε λεβητοστάσια, Ηλιακά που αγοράζω εγώ σαν μαγαζί 600 Ευρώ για παράδειγμα (κομπλέ με ΦΠΑ) , πουλιούνται 500 στον υδραυλικό(μαύρα χωρίς ΦΠΑ) και πηγαίνουν κατευθείαν στον πελάτη ( ο πελάτης βέβαια τα πληρώνει 700€, όσο θα το αγόραζε κι απο μένα με ΦΠΑ - αποδείξεις κτλπ.) Τι να λέμε είναι νοσηρή και άρρωστη η κατάσταση. Δέν χρειάζεται να έχεις κατι το ιδιαίτερο για να γίνεις συνεργάτης αλλά κάποιες βασικές γνώσεις τουλάχιστον σχετικά με το θέμα πρέπει να τις έχεις. Το πιο σημαντικό πάντως που πρέπει να έχεις είναι αγάπη γι αυτο που κάνεις και αίσθημα ευθύνης.

Εδώ μιλάς γενικώς. Γενικά συμβαίνουν τα πάντα. Τα ξέρουμε. Ειδικά όμως με την εταιρεία που συνεργάζεσαι δεν λές κουβέντα. Οφείλω να σου πω ότι στους συνεργάτες που αναφέρει η εν λόγω εταιρεία στην ιστοσελίδα της υπάρχουν και πολλές γυναίκες. Δεν το γράφω υποτιμητικά γι΄αυτές αλλά τυγχάνει σε 2 περιπτώσεις να γνωρίζω ότι ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο. Σύμφωνοι; Επίσης όταν λέμε "Κάποιος & ΥΙΟΣ ΟΕ" τι σημαίνει; Επαγγελματική αποκατάσταση στο παιδί σημαίνει κατά την γνώμη μου και τίποτε άλλο. Ούτε βασικές γνώσεις, ούτε αγάπη, ούτε αισθήματα κλπ.

Πάντα Φιλικά
    Φίλε Dimitris75 έπεσες σε άσχημη συναστρία. Άμα μας γνωρίσεις περισσότερο θα καταλάβεις. Έχουμε στήσει μηχανολόγους στον τοίχο, έχουμε λιώσει υδραυλικούς, έχουμε λιανίσει ροές, έχουμε τσακίσει λογιστές. Απλά τώρα κριτικάρουμε το γιατί κάνει τόσο αυτό το πράγμα, όπως επίσης και ότι δεν υπάρχει μόνο μία οπτική.

Υ.Γ. 1) Γνωρίζω ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες μαζεύουν στοιχεία πωλήσεων. Μην νομίζετε ότι μιλώ μόνο για την εταιρεία του Dimitris75.
    Μόλις μάθουν ή διαπιστώσουν ότι ο συνεργάτης τους πουλά κατ΄επανάληψη με 10% κέρδος έρχονται και τραβάνε αυτί. Γι΄αυτό στο τηλέφωνο όλοι δίνουν τιμή καταλόγου. Άμα πάς στο μαγαζί με το μαρούλι στην τσέπη τότε δεν πιστεύεις στα δικά σου αυτιά με αυτά που ακούς.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    dipoli : Επειδή είμαι στο σπίτι και δέν θυμάμαι τιμές σου υπόσχομαι οτι αύριο θα τίς έχεις. Δέν είναι μυστικό οι τιμες των VIESSMANN είναι πολύ εύκολο να μάθεις απλά με ένα τηλέφωνο.Οι διμεταλλικοί λέβητες πολυ χαμηλών θερμοκρασιών προτείνονται σε ενδοδαπεδια θέρμανση και φυσικά με αντιστάθμιση. Τώρα για το άν αξίζει να επενδύσεις σε έναν τετοιο λέβητα πρέπει να γνωρίζουμε και το σύνολο της εγκατάστασης που έχουμε. Το μόνο σίγουρο είναι οτι άν έχεις ενδοδαπέδια δυστυχώς ή ευτυχώς οι Vitola είναι μονόδρομος.

gregori : καλώς σας βρήκα. Πραγματικά θέλω να βοηθήσω όσο και να ανταλλάξω απόψεις και να μάθω απο τους άλλους. Άν έχετε τσαντίλα με τους εμπόρους είμαι έτοιμος να σας ακούσω και να αμυνθώ. Απλά να ξέρετε οτι δέν είμαι ένας απλός έμπορος αλλά και μάχιμος μηχανικος []. Το ταμείο μου δέν ειναι το ΟΑΕΕ αλλα το ΤΣΜΕΔΕ και συμμετέχω κανονικά στις κινητοποιήσεις και στον αγώνα[}]των μηχανικών. Ας πάμε και στις καταραμένες τις τιμες.Η τιμή καταλόγου είναι τέτοια ωστε να μπορεί ο εκάστοτε αντιπρόσωπος να <<παίζει>> με τις εκπτώσεις. Βγάζει λοιπον έναν κατάλογο και κάνει απο 70% έκπτωση (ναί υπάρχουν και τετοιες) μέχρι 20% (πιο κάτω δεν έχω δει) για τις τιμές χονδρικής. Αυτό συμβαίνει γιατι μας βοηθάει σε τυχόν αυξήσεις (μειώσεις σπάνια) να μήν αλλάζουν καταλόγους αλλά εκπτώσεις. Δλδ. άν ο προμηθευτής μας έχει δωσει έκπτωση 50% επι του καταλόγου σε ενδεχόμενη αύξηση τιμών κρατάει σταθερά την τιμή καταλόγου και το 50% το κάνει 45%. Έτσι ο πελάτης λιανικής πάει στο μαγαζί και ακούει έκπτωση 40 και 50 και ακούγεται γελοίο. Δέν μπορούμε συνέχεια να κάνουμε δικούς μας καταλόγους και μας βολευει να διαμορφώνουμε το περιθώριο κέρδους μας δίνοντας ένα ποσοστό έκπτωσης στην τιμή καταλόγου.
    Άν ποτε βρεθούμε θα σας τα ξεράσω όλα. Το υπόσχομαι [B)][B)]

CONSTANTINOS : Το έχουμε ανοίξει τόσο πολύ το θέμα που δέν συμμαζευεται. Προτιμώ να τα πούμε απο κοντά καποια στιγμή. Δέν σε αδικώ σε πολλά έχεις δίκιο αλλά μήν τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Προτιμώ να τα πούμε απο κοντά καποια στιγμή.
    Για ενημέρωση: WANTED DEAD
    και για συμμετοχή: OR ALIVE

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    Ο λέβητας Vitoladens 300-T (28.9 Kw για (50/30C)και 27 Kw για (80/60C)) έχει τιμή καταλόγου 3405 χώρις ΦΠΑ. Σε αυτή την τιμή μήν περιμένετε τις εξωφρενικές εκπτώσεις τών 40-50-60% αλλά κάποια λογική έκπτωση θα μπορεί να γίνει. Ο πραγματικός βαθμός του Vitoladens είναι 103% και του Vitola χωρίς τον εναλλάκτη συμπύκνωσης 96%. Η δέ τιμή του απλού Vitola για ισχύ 27-34Kw είναι 1692.
    Κάντε τους υπολογισμούς σας τώρα [8D]

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    τους κάναμε, τους κάναμε...
    Εμένα πάντω μου αρέσει ΠΑΝΤΟΤΕ να κάνω και απλούς υπολογισμούς του είδους:
    Πότε θα πάρω 103% από ένα λέβητα?
    Ποιά η διαφορά της απόδοσης ενός καταπληκτικού κομματιού από ένα πολύ καλό? (ο γαμ..τος θα είναι στο 95% μετρημένος και ο απλός στο 92% μήπως???) Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό το 3% στους 2 τόννους το χρόνο? Κάπου 60 λίτρα? Με πόσο το πετρέλαιο? Με 0.70 δλδ 42€ το χρόνο?
    Στις πόσες δεκαετίες θα γίνει απόσβεση διαφοράς (εάν γίνει ποτέ?) Σε 2 ??? Αξίζει άραγε?

Είναι μια υποθετική κατάσταση βγαλμένη από τη ζωή και στηρίζεται σε κάτι καταλόγους που ήρθαν από τη Γερμανία και κάτι άλλους που παίζουν στη Ελλαδίτσα μας (ΟΧΙ ΓΙΑ Viessmann) και είδα κάτι ατμοφαιρικά αερίου, εξαιρετικά μαντέμια, να πωλούνται στο δεκαχίλιαρο!!!
    Και δεν παίρνω ένα αυτοκίνητο να κάθομαι μέσα και να βάζω το καλοριφέρ

Κανένα υλικό δεν το αγοράζεις όμως με γνώμονα μόνο της απόσβεση.
    Το αγοράζεις επειδή:
    -Το γουστάρεις
    -Σε αναστατώνει
    -Είσαι κολλητός με τον έμπορο
    -Πιστεύεις ότι παράγχθηκε με περιβαλλοντική συνείδηση
    -Θέλεις να τρομάξεις τον καυστηρατζή
    -κλπ κλπ

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Περικλή, θα συμφωνήσω απόλυτα με την προσέγγισή σου. Καταντάω μονότονος αλλά θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά: η εγκατάσταση πρέπει να εξετάζεται και οικονομοτεχνικά σε βάθος 20ετίας κατά τη γνώμη μου.
    Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, αν πρόκειται στα 20 χρόνια να έρθω ίσα βάρκα ίσα νερά, θα προτιμήσω την εκδοχή με το φθηνότερο λέβητα, που θα μου αφήνει και περισσότερα περιθώρια να τον αντικαταστήσω νωρίτερα αν εν τω μεταξύ η τεχνολογία κάνει σοβαρά βήματα ή αλλάξουν τελείως οι ισορροπίες στην αγορά ενέργειας (και τα δύο καθόλου απίθανα). Το σκεπτικό δεν είναι τεχνικό, είναι καθαρά οικονομικό: σε ασταθές περιβάλλον προτιμώ τη μικρότερη αρχική επένδυση από όσες θα μου δώσουν την ίδια τελική απόδοση στην αναμενόμενη διάρκεια ζωής της, συνυπολογιζομένου και του κόστους λειτουργίας.

Και να προσθέσω στη λίστα των λόγων για τους οποίους αγοράζεις ένα υλικό:
    - Επειδή ως αδαής / ημιμαθής παραμυθιάζεσαι εύκολα
    - Επειδή το έχει βάλει ο γαμπρός της συνυφάδας σου και είναι τζαμάτο
    Μπορεί να μην ισχύουν για τους forumίτες εδώ, αλλά δεν είμαστε η αγορά, είμαστε μια ισχνή μειοψηφία.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης