Σελίδα 6 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 104

Θέμα: Χαλύβδινος ή μαντεμένιος λέβητας;

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για τον λόγο αυτό υπάρχει η ελέυθερη αγορά φιλέ peris. Άν ήταν όλα έτσι απλά και βγάζαμε αποτέλεσμα με μια απλή μέθοδο των τριών τότε θα είχαμε όλοι τον φοβερό χαλύβδινο 30.000Kcal/h με τα σύρματα για περιοριστές και ταμπελάκι απόδοσης 92% Γερμανικής Τεχνολογίας (εεεε? και που κατασκευάζετε? και το 92% πώς βγαίνει?)τιμής καταλόγου 480 € και έκπτωση που φτάνει τα 30-40-50%. Η συζήτηση αρχίζει να μοιάζει με τους τσακωμούς που είχαμε πιτσιρικάδες για τα ποδήλατα , τα μηχανάκια και μέχρι τώρα για τα αυτοκίνητα. Συμφωνώ ότι δέν αγοράζεις κάτι με γνώμονα μόνο την απόσβεση και επαυξάνω και σάν οικονομικότερη λύση απο το αυτοκίνητο σου και το καλοριφέρ που έχει ένα κάρο μειονεκτήματα (καθε τόσο πρέπει να πατάς γκάζι για να μήν λειτουργει στο ρελαντί, μαζευείς ανώμαλους τριγύρω και τους απογοητεύεις, αυτα που θα εξοικόνομήσεις θα τα φάς σε φυσικοθεραπευτές και πολλά άλλα). Εγώ θα αντιπροτείνω να κυκλοφοράμε με τις παλιές γούνες βιζόν που όλο και κάπου κρυμμένες θα τις έχουν στήν οικογένεια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Είμαστε και εμείς των άκρων. Μιλάμε για το πιό ακριβό και για το πιό φθηνό ταυτόχρονα.

Εάν Dimitris75 συγκρίνεις κάποιο της Viessmann με το αδελφάκι Tasso τι γίνεται; Πως θα δικαιολογήσουμε τα 1000 πλέον ευρά;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Είμαστε και εμείς των άκρων. Μιλάμε για το πιό ακριβό και για το πιό φθηνό ταυτόχρονα.

Εάν Dimitris75 συγκρίνεις κάποιο της Viessmann με το αδελφάκι Tasso τι γίνεται; Πως θα δικαιολογήσουμε τα 1000 πλέον ευρά;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Δέν ξέρω να παρουσιάζει η VIESSMANN την εταιρία TASSO σάν αδερφάκι της. Ούτε έχω δει καμμιά αναφορά. Μερικές ερωτήσεις :
    1) Υπάρχει διμεταλλικός TASSO?
    2) Πού έχουν τα χυτήρια?
    3) Τί καλούπια χρησιμοποιούν?
    4) Τα υλικά είναι τα ίδια?

Δουλευώ μια τούρκικη εταιρία που έχει ίδια φέτα σε σχήμα με τους λέβητες Γερμανικής εταιρίας με μπλέ καπάκια. Να λέω κι εγώ οτι είναι αδερφάκι τους?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by Dimitris75

Δέν ξέρω να παρουσιάζει η VIESSMANN την εταιρία TASSO σάν αδερφάκι της. Ούτε έχω δει καμμιά αναφορά. Μερικές ερωτήσεις :
    1) Υπάρχει διμεταλλικός TASSO?
    2) Πού έχουν τα χυτήρια?
    3) Τί καλούπια χρησιμοποιούν?
    4) Τα υλικά είναι τα ίδια?

Δουλευώ μια τούρκικη εταιρία που έχει ίδια φέτα σε σχήμα με τους λέβητες Γερμανικής εταιρίας με μπλέ καπάκια. Να λέω κι εγώ οτι είναι αδερφάκι τους?
    1) Η Viessmann μόνο διμεταλλικούς έχει; VITOROND 100
    2) Στην Γερμανία VIESSMANN & TASSO εάν γυρίσεις όλο το site θα επιβεβαιώσεις ότι δεν πρέπει να πάω σε οφθαλμίατρο. Πάτα στο link με την Ελληνική σημαία. Κοίτα όμως και την Γερμανική σημαία.
    3) Για τα καλοπύπια καλούπια δεν ξέρω.
    4) Όχι. Το ένα αποδίδει 94,5% και το άλλο 90 ή 91%.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    Φίλε Κωνσταντίνε.
    Το χυτήριο WESO έχει εξαγοραστεί απο την VIESSMANN to 1978. Φτιάχνει υψηλής ποιότητας χυτά ακόμα και για την John Deere με τα τρακτέρ. Δέν μου λέει κάτι. Το μοντέλο VITOROND 100 που αναφέρεις δέν έχει απ'οσο ξέρω όμοιο του σε άλλη εταιρία. Άν γνωρίζεις καποιο μοντέλο που έστω λίγο μοιάζει πέστο μου να το τσεκάρω. Έκανα googling με την λέξη TASSO και βρήκα μόνο έναν έλληνα εισαγωγέα/αντιπρόσωπο. Τί παμε να συγκρίνουμε τώρα δέν μπορω να καταλάβω ειλικρινά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    WESO - το όνομα αυτό είναι συνώνυμο για υψηλής ποιότητας μαντεμένιους λέβητες „Made in Germany“.
    Καθόλου παράξενο, διότι η WESO εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια είναι η εξειδικευμένη εταιρία για μαντεμένους λέβητες μέσα στο όμιλο εταιριών Viessmann, η οποία όσον αφορά την τεχνολογία θέρμανσης είναι γνωστή για τις πρωτοποριακές της λύσεις.

Για την ελληνική αγορά η εταιρία WESO κατασκευάζει υψηλής ποιότητας λέβητες, οι οποίοι πωλούνται από την εταιρία Κατσαφάνας με την παραδοσιακή επωνυμία TASSO.

Aπό το site της WESO αν πιέσεις την ελληνική σημαία.
    Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ο θάλαμος κάυσης του TASSO είναι αντίγραφο του VEISSMANN όπως πχ ΠΥΡΚΑΛ και YGNIS. Ούτε οτι έχει τις μονώσεις και την παοιότητα κατασκευής του τελευταίου. Σημαίνει όμως ότι υπάρχουν κάποια υψηλά στάνταρς κατασκευής και ποιότητας υλικού.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Πάτησες στο link με την Ελληνική σημαία; Εάν το κάνεις θα δείς ότι εκεί φτιάχνεται και ο TASSO.
    Συγκρίνουμε τον TASSO με 90 ή 91% απόδοση και τον VITOROND 100 με 94,5% και 1000 επιπλέον ευρώ.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Πάτησες στο link με την Ελληνική σημαία; Εάν το κάνεις θα δείς ότι εκεί φτιάχνεται και ο TASSO.
    Συγκρίνουμε τον TASSO με 90 ή 91% απόδοση και τον VITOROND 100 με 94,5% και 1000 επιπλέον ευρώ.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Δέν μπορώ να ακολουθήσω την λογική σου δυστηχώς. Γιατι να πάς να αγοράσεις το μερτσέντες με 180 άλογα αφου με τα μισά λεφτά παίρνεις παραπάνω άλογα και mp3 ραδιοσιντί και 5 χρονια δωρεάν σέρβις και εγγύηση. Μην ρωτάς εμένα , σαν φοροτεχνικός που είσαι γνωρίζεις παραπάνω πράγματα απο θέματα κόστους/ζήτησης και διαμόρφωσης τιμής.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Αν μου επιτρέπετε την παρέμβαση, αντιλαμβάνομαι την κατάσταση ως εξής: έχουμε να συγκρίνουμε δύο (λίγο ή πολύ δεν έχει σημασία) διαφορετικά προϊόντα, και να αποφασίσουμε ποιό θα αγοράσουμε, με δεδομένη διαφορά τιμής, αλλά και με δεδομένο ότι και τα δύο θα κάνουν τη δουλειά τους - με τον ίδιο τρόπο που και η Mercedes και το Hyundai θα με πάνε σπίτι μου.
    Εχουμε και λέμε λοιπόν:
    1) Καταγράφουμε τα κριτήρια πάνω στα οποία θα αξιολογήσουμε τα δύο προϊόντα
    2) Καταγράφουμε τη σχετική βαρύτητα του κάθε κριτηρίου (άθροισμα 100%)
    3) Εξετάζουμε τα προϊόντα και βαθμολογούμε το καθένα σε κάθε επιμέρους κριτήριο
    (τα κριτήρια βέβαια περιλαμβάνουν και τα κόστη απόκτησης και τα λειτουργικά).
    Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, κάνουμε τις πράξεις και βγάζουμε το σταθμικό μέσο όρο της βαθμολογίας για κάθε προϊόν, και επιλέγουμε αυτό με τη μεγαλύτερη.

Στεγνή μεθοδολογία. Επειδή όμως το βήμα 2 είναι καθαρά υποκειμενικό, δεν βγάζουμε όλοι το ίδιο αποτέλεσμα! Η όλη κουβέντα λοιπόν γίνεται πάνω στη βαρύτητα ως προς το κάθε κριτήριο. Λογικό, αλλά και ατελέσφορο στο βαθμό που ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη και προτεραιότητες. Το κέρδος παραμένει η συζήτηση και ό,τι μάθουμε από αυτή.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Το μοντέλο VITOROND 100 που αναφέρεις δέν έχει απ'οσο ξέρω όμοιο του σε άλλη εταιρία.
    Αυτό δεν το κατάλαβα. Μπορείς να το αναλύσεις περισσότερο και μετά τίποτε άλλο.....
    Μην ρωτάς εμένα , σαν φοροτεχνικός που είσαι γνωρίζεις παραπάνω πράγματα απο θέματα κόστους/ζήτησης και διαμόρφωσης τιμής.
    .....γιατί από ότι είδα πέταξες την μπάλα στην εξέδρα.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Δικαιώματα απάντησης