Σελίδα 7 από 11 ΠρώτοΠρώτο ... 56789 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 104

Θέμα: Χαλύβδινος ή μαντεμένιος λέβητας;

Σπουδαίο μέλος Dimitris75's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχ. - Έμπορος
    Απαντήσεις
    322

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

quote:Originally posted by Dimitris75
    Το μοντέλο VITOROND 100 που αναφέρεις δέν έχει απ'οσο ξέρω όμοιο του σε άλλη εταιρία.
    Αυτό δεν το κατάλαβα. Μπορείς να το αναλύσεις περισσότερο και μετά τίποτε άλλο.....
    Μην ρωτάς εμένα , σαν φοροτεχνικός που είσαι γνωρίζεις παραπάνω πράγματα απο θέματα κόστους/ζήτησης και διαμόρφωσης τιμής.
    .....γιατί από ότι είδα πέταξες την μπάλα στην εξέδρα.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.
    Εννοώ λέβητα που να έχει ακριβώς την ίδια φέτα με τον Vitorond 100 άν γνωρίζεις σε σχήμα τουλάχιστον (να βγαίνουν απο το ίδιο καλούπι).
    Εκτέλεσε το πλάγιο και μήν κάνεις καθυστερήσεις []

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    φωτιές άναψα πάλι ο π...ης

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    quote:Originally posted by dipoli

WESO - το όνομα αυτό είναι συνώνυμο για υψηλής ποιότητας μαντεμένιους λέβητες „Made in Germany“.
    Καθόλου παράξενο, διότι η WESO εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια είναι η εξειδικευμένη εταιρία για μαντεμένους λέβητες μέσα στο όμιλο εταιριών Viessmann, η οποία όσον αφορά την τεχνολογία θέρμανσης είναι γνωστή για τις πρωτοποριακές της λύσεις.

Για την ελληνική αγορά η εταιρία WESO κατασκευάζει υψηλής ποιότητας λέβητες, οι οποίοι πωλούνται από την εταιρία Κατσαφάνας με την παραδοσιακή επωνυμία TASSO.

Aπό το site της WESO αν πιέσεις την ελληνική σημαία.
    Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ο θάλαμος κάυσης του TASSO είναι αντίγραφο του VEISSMANN όπως πχ ΠΥΡΚΑΛ και YGNIS. Ούτε οτι έχει τις μονώσεις και την παοιότητα κατασκευής του τελευταίου. Σημαίνει όμως ότι υπάρχουν κάποια υψηλά στάνταρς κατασκευής και ποιότητας υλικού.
    Σόρρυ για την καθυστέρηση της απάντησης αλλά μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα. Δέν κρίνω τον λέβητα που μου άναφέρετε. Αν με ρωτήσεις θα σου πώ δέν ξέρω δέν απαντώ. Ούτε τιμές γνωρίζω ούτε τίποτα. Άν ο εισαγωγέας/κατασκευαστής/αντιπρόσωπος/πωλήτης υποστηρίζει οτι φτιάχνεται στο WESO εμένα καρφάκι δέν μου καίγεται. Φτιάχνω και εγώ ενα καλούπι και το στέλνω στο WESO, να μου βγάζει φέτες με το κιλό. Λεφτά θα πάρει και όχι δέν θα πεί. Τι σημαίνει? Οτί είμαι πλέον αδερφάκι του VIESSMANN επειδη μας <<χύνουν>> τα ίδια χέρια? Οκ ναι υπάρχουν υψηλά στάνταρ αλλα μήν ξεχνάτε οτι μπορείς να ζητήσεις ανάλογης ποιότητας και αξίας με αυτό που επιθυμείς. Κάποτε είχα πάρει το χιουντάϊ Κουπέ και μέσα στο φυλλαδιόν του έγραφε αναρτήσεις SYSTEM PORCHE (οτι και καλά τις έχουν σχεδιάσει εκεί που σχεδίαζουν και της PORCHE). Εγώ επρεπε να διατυμπανίζω τότε οτι καβαλάω αμάξι με SYSTEM PORCHE αναρτήσεις και θα έβλεπα τοτε πόσα φάσκελα θα μαζευα.
    φίλε dipoli τώρα είδα οτι είσαι συνάδελφος Αεροναυπηγός . Λές να είσαι κανένας γνωστος? Απο Σ.Α.Ε. πώς πάς [B)]

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Άν ο εισαγωγέας/κατασκευαστής/αντιπρόσωπος/πωλήτης υποστηρίζει οτι φτιάχνεται στο WESO εμένα καρφάκι δέν μου καίγεται. Φτιάχνω και εγώ ενα καλούπι και το στέλνω στο WESO, να μου βγάζει φέτες με το κιλό. Λεφτά θα πάρει και όχι δέν θα πεί. Τι σημαίνει? Οτί είμαι πλέον αδερφάκι του VIESSMANN επειδη μας <<χύνουν>> τα ίδια χέρια? Οκ ναι υπάρχουν υψηλά στάνταρ αλλα μήν ξεχνάτε οτι μπορείς να ζητήσεις ανάλογης ποιότητας και αξίας με αυτό που επιθυμείς.
    Εκείνο που βλέπω και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω είναι το εξής: Η εταιρία WESO είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το DIN EN ISO 9001:2000, DIN ISO 14001, ASME και TRD DGRL. το οποίο στην ιστοσελίδα της η WESO τα έχει και στα γερμανικά. Δεν ξέρω τι σημαίνουν, αλλά και ούτε θέλω να μάθω. Μπορεί να είναι για του υπαλλήλους γραφείου που χρησιμοποιεί η WESO. Πάντως δεν τα γράφει αυτά ο αντιπρόσωπος. Πως να το κάνουμε;
    Εννοώ λέβητα που να έχει ακριβώς την ίδια φέτα με τον Vitorond 100 άν γνωρίζεις σε σχήμα τουλάχιστον (να βγαίνουν απο το ίδιο καλούπι).
    Όχι. Τέτοιο πράγμα δεν ξέρω. Εκτός αν εννοείς αυτό:

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    Αντε να πούμε και για το ISO 9001. Τα σύστηματα διασφάλισης ποιότητας ISO δέν σου λένε πώς και τί θα φτιάξεις (αυτά τα λένε οι κανονισμοί) αλλά άν οι διεργασίες και τα καθηκοντολόγια του καθενός στην εταιρία σου (το 9001 είναι απο τον σχεδιασμό μέχρι και την παράδοση) είναι καταγεγραμμένες και υπάρχει μια πολιτική ποιότητας. Δέν θέλω να θίξω τo ISO αλλά είναι λίγο φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες. Μικρός εν έτη 1992 μετέφραζα απο τον ΕΛΟΤ το ISO 9001 και προσπαθούσα να καταλάβω τι έλεγε. Φαινόταν τόσο ουτοπικό και συνάμα δύσκολο να εφαρμοστεί. Τώρα μπορώ και στο περίπτερο της γειτονιάς σου να δώσω ISΟ με το αζημίωτο βεβαια. Ο περιπτεράς όμως θα συνεχίσει να έχει και Coca Cola αλλα και Sinalco Cola. Δέν σημαίνει οτι έχουν την ίδια ποιότητα όλες. Ώραια η Φέτα που μου πάσαρες αλλα δέν μου μοιάζει για VITOROND 100. Καμμιά καλύτερη?
    Επειδή μου προκάλεσες το ενδιαφέρον να ψάξω για τον λέβητα TASSO κοιτάω στο site του αντιπροσώπου/κατασκευαστη τον TASSO T με ισχύ απο 23.000 έως 98.000 Kcal/h. Θές να μου πείς οτι αυτός ο TASSO T σου φαίνεται να είναι παρόμοιος με τον VITOROND 100? Δέν έχει και κανένα παράπανω στοιχείο για να τον μελετήσω παρα ένα πινακάκι με διαστάσεις και κιλά. Καμμιά φώτο γυμνό να κάνω μπανιστήρι μήπως παίζει? Α΄και με τί καυστήρα δουλευεί το εργαλείο? κατασκευάζει και τους καυστήρες του εκεί που τους κατασκευάζει και η Viessmann? Βοήθησε με λίγο να βγάλω άκρη.

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Sep 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    128
    Παιδιά,
    Με το συμπάθειο αλλά νομίζω πως τον στριμώξαμε λίγο τον φίλο Dimitris75 (το συνονόματο και κατά δεκαετία μικρότερο, απ' ότι φαίνεται). . Μπήκε βέβαια λίγο φουριόζος, πέταξε και το καρφάκι του για τη Buderus και μια γνωστή αλυσσίδα μαγαζιών με είδη υγιεινής αλλά δεν έχει πολύ άδικο. Δυστυχώς ο κύριος όγκος των προϊόντων θέρμανσης εγκαθίσταται και συντηρείται από άσχετους τους οποίους έχουν επιβάλλει εξίσου άσχετοι έμποροι, άσχετοι κατασκευαστές και άσχετοι πελάτες. Ολα στο βωμό της χαμηλότερης προσφοράς, δυστυχώς...

Η κουβέντα πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα, είδαμε και ενδεικτικές τιμές καταλόγου (πολύ κατώτερες της γερμανικής, αυτό γιατί δεν το πρόσεξε κανείς.

Αλλά στο θέμα των συγκρίσεων, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα μετρήσιμα χαρακτηριστικά (τιμή αγοράς, βαθμός απόδοσης) και την αξιοπιστία. Ολα τα άλλα είναι μόνο συζητήσεις ανάλογες με αυτές περί ποδοσφαίρου ή μοτοσυκλετών/αυτοκινήτων (στις οποίες ευχάριστα συμμετέχω καμμιά φορά αλλά πιο πολύ για το χαβαλέ του πράγματος). Προσωπικά, και επειδή ενδιαφέρθηκα περισσότερο για το μεντέλο με τα συμπυκνώματα που σίγουρα είναι το μέλλον στο χώρο, βλέπω οτι, με την αναθεωρημένη τιμή και απόδοση,ο χρόνος απόσβεσης στο υποθετικό σενάριο που προανέφερα θα πέσει σημαντικά. Βαριέμαι να το ξαναϋπολογίσω αλλά πρέπει να ειναι γύρω στα 10 χρόνια.

Καταλαβαίνω πάντως τη λογική των περισσότερων ειδικών εδώ: στη χώρα μας η σπατάλη από τις υπερδιαστασιολογήσεις, τις κακές εγκαταστάσεις/συντηρήσεις και τις ελλειπείς μονώσεις συχνότατα είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που προκύπτει από τη χρήση απλών στην κατασκευή λεβήτων.

Ασχετο: διαφωνώ κάθετα για αυτά που είπε για το ISO 9001. Δεν είναι φούμαρα αλλά δεν εφαρμόζεται/[u]εξατομικεύεται σωστά και, το σημαντικότερο, δεν πιστεύει κανείς στη χρησιμότητά του γιατί [u]ελάχιστοι την έχουν καταλάβει. Ολοι θέλουν να πάρουν το σήμα για λόγους πρεστίζ και μόνο.

Δημήτρης

Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2008
    Θέση
    Pireas, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    322
    quote:Originally posted by jimos

Παιδιά,
    Με το συμπάθειο αλλά νομίζω πως τον στριμώξαμε λίγο τον φίλο Dimitris75 (το συνονόματο και κατά δεκαετία μικρότερο, απ' ότι φαίνεται). . Μπήκε βέβαια λίγο φουριόζος, πέταξε και το καρφάκι του για τη Buderus και μια γνωστή αλυσσίδα μαγαζιών με είδη υγιεινής αλλά δεν έχει πολύ άδικο. Δυστυχώς ο κύριος όγκος των προϊόντων θέρμανσης εγκαθίσταται και συντηρείται από άσχετους τους οποίους έχουν επιβάλλει εξίσου άσχετοι έμποροι, άσχετοι κατασκευαστές και άσχετοι πελάτες. Ολα στο βωμό της χαμηλότερης προσφοράς, δυστυχώς...

Η κουβέντα πάντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα, είδαμε και ενδεικτικές τιμές καταλόγου (πολύ κατώτερες της γερμανικής, αυτό γιατί δεν το πρόσεξε κανείς.

Αλλά στο θέμα των συγκρίσεων, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα μετρήσιμα χαρακτηριστικά (τιμή αγοράς, βαθμός απόδοσης) και την αξιοπιστία. Ολα τα άλλα είναι μόνο συζητήσεις ανάλογες με αυτές περί ποδοσφαίρου ή μοτοσυκλετών/αυτοκινήτων (στις οποίες ευχάριστα συμμετέχω καμμιά φορά αλλά πιο πολύ για το χαβαλέ του πράγματος). Προσωπικά, και επειδή ενδιαφέρθηκα περισσότερο για το μεντέλο με τα συμπυκνώματα που σίγουρα είναι το μέλλον στο χώρο, βλέπω οτι, με την αναθεωρημένη τιμή και απόδοση,ο χρόνος απόσβεσης στο υποθετικό σενάριο που προανέφερα θα πέσει σημαντικά. Βαριέμαι να το ξαναϋπολογίσω αλλά πρέπει να ειναι γύρω στα 10 χρόνια.

Καταλαβαίνω πάντως τη λογική των περισσότερων ειδικών εδώ: στη χώρα μας η σπατάλη από τις υπερδιαστασιολογήσεις, τις κακές εγκαταστάσεις/συντηρήσεις και τις ελλειπείς μονώσεις συχνότατα είναι πολύ σοβαρότερη από αυτή που προκύπτει από τη χρήση απλών στην κατασκευή λεβήτων.

Ασχετο: διαφωνώ κάθετα για αυτά που είπε για το ISO 9001. Δεν είναι φούμαρα αλλά δεν εφαρμόζεται/[u]εξατομικεύεται σωστά και, το σημαντικότερο, δεν πιστεύει κανείς στη χρησιμότητά του γιατί [u]ελάχιστοι την έχουν καταλάβει. Ολοι θέλουν να πάρουν το σήμα για λόγους πρεστίζ και μόνο.

Δημήτρης
    Γεια χαρά συνονόματε,
    Δέν ένοιωσα να στριμώχνομαι απο τα παιδιά. Σχετικά με την εταιρία που ανέφερες μου είναι παντελώς άγνωστη όπως και τα προϊόντα της και ο τρόπος που λειτουργεί. Είναι γεγονός οτι έχω δεί αρκετά προϊόντα της σε μαγαζιά με πλακάκια, λαβομάνα, ντουζιέρες και πιγκάλ αλλά δέν πέταξα το καρφί αποκλειστικά για την εταιρία αυτή. Δέν έχω τίποτα με τα πλακάκια αλλά πιστευώ οτι τα είδη θέρμανσης και ψύξης πρέπει να πωλούνται απο καταστήματα που ξέρουν 2-3 πράγματα και μπορούν να βοηθήσουν τον κακομοίρη τον πελάτη. Δέν ξέρω άν οι λέβητες με τα συμπυκνώματα είναι το μέλλον αλλά τα στοιχεία πωλήσεων της Viessmann δείχνουν οτι υπάρχει μια σταθερή άνοδο των πωλήσεων σε συμπυκνώσεως λέβητες και σε συστήματα γεωθερμίας. Άν θυμάμαι καλά μιλούσαν για 10-20% συμβατικούς λέβητες πετρελαίου/αερίου και 60-70% λέβητες συμπυκνώσεως πετρελαίου/αερίου. Τα υπόλοιπα ήταν γεωθερμικές αντλίες και κλασσικές αντλίες θερμότητας.
    Όσον αφορά για το τι συμβαίνει στην χώρα μας συμφωνώ μαζί σου 100%. Στο κάτω κάτω της γραφής ποιος κάνει την επιλογή του λέβητα? Ποιος υπολογίζει τι θερμίδες απαιτεί ο κάθε χώρος? Ποιος διαστασιολογεί? Ποιος σχεδιάζει τα δίκτυα και τα συστήματα ασφαλείας στην θέρμανση? Ο μηχανικός? Όχι αγαπητοι. Ο μηχανικός πλέον δέν κάνει τίποτε απ'αυτά. Να με συγχωρέσουν οι φίλοι υδραυλικοί αλλά αυτοί είναι που μας έχουν αντικαταστήσει. Να ήταν βέβαια σαν τους κύριους υδραυλικούς που γράφουν στο φόρουμ αυτό και ξέρουν πολλά περισσότερα απο το πλήθος των μηχανικών πάει καλά. Έλα μου όμως που δέν είναι έτσι. Οι εκφράσεις <<Ο υδραυλικός μου είπε τόσες θερμίδες σώματα>> ή το <<Θα ρωτήσω τον υδραυλικό για το τί λέβητα χρειάζεται>> είναι καθημερινές. Μήν πιάσω τα θέματα συντήρησης/ρύθμισης καυστήρα. Για το ποιοι και πώς τα κάνουν. Αφού τα ξέρουμε όλοι. Λίγα χρόνια είμαι στο επάγγελμα και τα έχω μάθει dt. Άπο την άλλη πλευρά για να τα χώσω και στους άλλους συνάδελφους μου (τους εμπόρους), τί γνώσεις έχουν σχετικά με τα προϊόντα θέρμανσης. Πηγαίνετε σε κανένα σεμινάριο απ'αυτά που κάθε τόσο κάνουν οι εισαγωγείς/αντιπρόσωποι και θα καταλάβετε τί ποσοστό άγνοιας, ημιμάθιας και αμάθιας υπάρχει. Τώρα θα μου πείτε <<σιγά ρε πιτσιρικά εσύ είσαι ο τέλειος?>>. Όχι δέν είμαι ο τέλειος απλά προσπαθώ και διαβάζω και ενημερώνομαι συνέχεια. Άσχετα άν το ξέρω οτι δέν πρόκειτε να αλλάξει κάτι.
    Και κάτι για το ISO. Οι σοβαρές εταιρίες που έχουν εφαρμώσει στην πράξη την πολιτική ποιότητας δέν κρέμονται απο το ISO γιατι απλά δέν το χρειάζονται. Το ISO δέν το πέρνεις μόνο για πρεστίζ. Σε αναγκάζουν να το πάρεις για να μπορεί να δικαιολογήσει ο πελάτης σου το δικό του εγχειρίδιο ποιότητας για τα προϊόντα που αγοράζει απο σένα. Το κατα πόσο εφαρμόζεται στην χώρα μας στην πράξη θα το καταλάβεις αμα δείς μια εταιρία πως λειτουργούσε πρίν το πάρει και πώς λειτουργεί μετα απ'αυτό. Συνήθως δέν αλλάζει τίποτα. Ενδιαφέρον έχει να βρείς έναν επιθεωρητή ποιότητας να στα εξιστορήσει. Θα ξενερώσεις εντελώς, όπως ξενέρωσα και γώ.

Φιλικά

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Ξάνθη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33
    κάποιος είχε απορρία για το ποιός είναι ο vitoplex 300. Νάτος χωρίς βρακί. Θα τον βάλω και με βρακί όταν τελειώσω.

http://www.imageshack.gr/files/ai6e5hwj9fowcr1xin10_thumb.jpg[/IMG][/URL]

<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
    Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Ξάνθη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33

και έλεγα ποιός θα με βοηθήση να το κατεβάσως; Ιδού τα θηρία!!!

<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Ξάνθη, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    33

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

πιστεύω ότι ένας καλός χαλύβδινος είναι πολύ καλύτερος απο οποιονδήποτε μαντεμένιο. Κάποιος ρώτησε ποιός είναι ο vitoplex 300. Νάτος!

Δικαιώματα απάντησης