Απο πλαστική σωλήνα δεν γνωρίζω αλλά το σωλήμωνα είναι αστεράκι.
http://udravlikos.gr
Στάσου ρε φίλε, και τον φραπέ εσύ με χαλκό τον πίνεις?quote:Originally posted by gregori
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
Για να μην σαπίσει το κάτω μέρος του λέβητα από πιθανές <<πλημμύρες.>> Κανονικά τους λέω να κάνουν ένα τσιμεντένιο υπερύψωμα αλλά << Στου κουφού την πόρτα......πάρε την πόρτα και φύγε.>> Έτσι αναγκάζομαι να τον τοποθετήσω πάνω σε τσιμεντόλιθους.quote:Originally posted by King
Επππππ τσιμεντολιθοι κατω απ το καζανι????
<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).
Δεν είναι τόσο ακριβό όσο νομίζεις και θα έλεγα ότι είναι ικανοποιητική η τιμή του σε σχέση με την ποιότητα. Ο συγκεκριμένος είναι 115 KW και κοστίζει μαζί με τον καυστήρα τον πίνακα και το Φ.Π.Α γύρω στις 6.500 Ευρώ. Πολύ καλά για VIESSMANN. (προσωπική άποψη)quote:Originally posted by King
Σαν καζανι ειναι αψογο φυσικα, μακαρι να τα πληρωναν ολοι αυτα...
<< Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος >>
Άλμπερτ Αϊνστάιν (1879 - 1955).
Στα posts που κάνεις να συμπεριλαμβάνεις μόνο ότι βρίσκεται μεταξύ των αγγύλων "[ IMG ][ /IMG ]" τίποτε άλλο. Επιλέγεις πρώτα το link "πλήρες μέγεθος για forum, το κάνεις copy-paste και μετά σβήσε τα url και άσε μόνο τις αγκύλες img με το περιεχόμενο. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.
Όταν σώνεις μια φωτό κάνε το σε μέγεθος 800χ600.
Κώστας.
Εγώ πάντως έβαλα λέβητα VIESSMAN (VITOLA 200)και σε 7 χρόνια τρύπησε. Ημουν εκτός εγγύησης αλλά το θεωρώ απαράδεκτο για λέβητα αυτής της κατηγορίας να τρυπήσει σε 7 χρόνια ζεσταίνοντας τα 6 χρόνια ενα διαμέρισμα 75τμ και τον έβδομο 250τμ
Φίλε giont, κατ'αρχήν καλωσόρισες στο forum.
Το τί ζέσταινε ο λέβητας δεν νομίζω ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία. Βέβαια υποφορτιζόταν λογικά τα πρώτα χρόνια (Rated output: 18 to 63 kW), αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να φταίει αυτό που τρύπησε. Πιθανότατα οφείλεται σε κάποια από μια σειρά άλλες πιθανές αιτίες, όπως συστηματική υπερθέρμανση, κακή τοποθέτηση / ρύθμιση του καυστήρα, πολύ κακής ποιότητας νερό στο κύκλωμα, ανάμειξη διαφορετικών μετάλλων στο δίκτυο με ελλειπή ανοδική προστασία, κακή καμινάδα, και πιθανόν και άλλες που δεν σκέφτομαι τώρα.
Μπορείς να μας πεις σε ποιό σημείο τρύπησε; Αν είχες και καμμιά φωτογραφία θα ήταν ιδανικό.
Νίκος
Φίλε giont χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του προβλήματος. Πόσα kw ήταν ο λέβητας;
Διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά μιας και μιλάμε για μαντέμι μήπως είναι σωστότερο να χρησιμοποιούμε την λέξη "έσπασε" παρά την λέξη "τρύπησε";
Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο έχει καυστήρα πετρελαίου που είναι εργοστασιακά δοκιμασμένος σε συνθήκες λειτουργίας και προρυθμισμένος για την εκάστοτε ισχύ του λέβητα.
Οπότε πιθανολογώ ότι είχε μεν αγοραστεί με την πρόβλεψη της προσθήκης του δευτέρου διαμερίσματος και ενώ ήταν σωστά-πλήρως εργοστασιακά φορτισμένος λειτουργούσε όμως επί 6 χρόνια για ελάχιστη κατανάλωση με αποτέλεσμα ταχύτατες μεταβολές θερμοκρασιών μιας και για τα πρώτα 6 χρόνια λειτουργούσε μέσα στα πλαίσια του ορισμού της κλασικής υπερδιαστασιολόγησης για το διαμέρισμα των 75τμ.
Μήπως γι΄αυτό τον λόγο υπέστη θερμικό σόκ και το πρόβλημα τυχαία βγήκε στην επιφάνεια την έβδομη χρονιά;
Κώστας.
Φίλοι Νίκο και Κώστα
Δεν είμαι ιδιαίτερα ειδικός. Όταν έψαχνα και έβαλα το λέβητα ήξερα αρκετά πράγματα τα οποία τώρα έχω ξεχάσει. Γεγονός πάντως είναι ότι τον λέβητα (και όλο το λεβητοστάσιο, μαζί με εγκατάσταση θερμανσης δαπέδου) εγκατέστησε ο επίσημος αντιπρόσωπος της MULTIBETON στη περιοχή μου και ο ίδιος μου συνέστησε τον τεχνικό με τον οποίο συνεργαζόμουν για την απαιτούμενη ετήσια συντήρηση. Είχαμε και έχουμε συχνή επαφή για διάφορα θέματα εως σήμερα. Ο λέβητας είναι ισχύος 33KW και τρύπησε από κάτω. Διάβρωση δε παρατηρήθηκε και στο εσωτερικό τοίχωμα (έξω από τον θάλαμο καύσης). Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στην εταιρεία ισχυρίστηκα ότι η τρύπα οφείλεται σε μακροχρόνια(?) διάβρωση γιατί δεν είναι δυνατόν να έγινε τον 7ο χρόνο ξαφνικά αλλά δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση( δεν πήρα καθόλου απάντηση μόνο ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε).Έχω φωτογραφίες αν κάποιος ενδιαφέρεται αλλά δεν κατάφερα να τις εισάγω.