Σελίδα 5 από 6 ΠρώτοΠρώτο ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 59

Θέμα: Καυστήρας επιλογή

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στοιχεία για τον απαιτούμενο ελκυσμό ή έστω μια εκτίμηση που μπορώ να δω Milto?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δεν έχω βρει κάτι σε μορφή διαγράμματος.

Στην καμινάδα αναπτύσσεται άνωση. Αυτή η άνωση αναλίσκεται στις τριβές της καμινάδας, του καπναγωγού, των εξαρτημάτων και αν ο λέβητας δεν είναι πιεστικός και στον λέβητα αλλά και κάποιες φορές για την προσαγωγή του αέρα καύσης.

Για να μη σου φτάνει ο έλκυσμός πρέπει να έχεις μεγάλα οριζόντια τμήματα ή πολλές τοπικές αντιστάσεις ή στενή διατομή. Φυσικά και συνδυασμός των ανωτέρω μπορεί να υφίσταται και επηρεάζει και η μόνωση.

Αν ο ελκυσμός είναι μικρός σε σχέση με τις αντιστάσεις δε μπορεί να συντηρήσει την απαραίτητη ροή καυσαερίων, οπότε σπρώχνει και ο καυστήρας.

Δε λες καλύτερα πιο είναι το πρόβλημά σου για να μιλάμε πάνω σε συγκεκριμένο θέμα;

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Οχι Milto το πρόβλημα δεν είναι συγκεκριμένο. Απλά θα ήθελα ένα μετρικό στοιχείο (π.χ. αν ξέρω την αντίθλιψη του καυστήρα και αυτή του λέβητα να πω ότι τελικά έχω στην έξοδο του λέβητα αυτό το νούμερο, οπότε να μπορώ να κρίνω για νορμάλ περιπτώσεις αν επαρκεί ή όχι για τον ελκυσμό της καμινάδας).

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Έχεις κάνει υπολογισμό κατά ΕΝ 13384; Εκεί φαίνονται η άνωση της καμινάδς, οι αντιστάσεις της κλπ. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα των μεγεθών που παίζουν.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ το θέμα. Για να μην υπάρχει κατάχρηση από μέρους μου στο forum δεν ανοίγω νέο topic. Εάν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι διαχειριστές.

Δηλ. κ.κ. burnerman

έστω ότι έχουμε λέβητα με στοιχεία:

Αντίθλιψη mm ΥΣ 6,4
    Έξοδος Καυσαερίων max 185 C 75.000 Kcal/h
    Έξοδος Καυσαερίων max 205 C 82.000 Kcal/h
    Κ εξωτερική διάμετρος καπνοδόχου mm 180

Τότε με βάση αυτό που γράφεται παραπάνω '' Πόσα KW είναι ο λέβητας ; Βλέπε καμπύλες λειτουργίας....... '' πως καταλαβαίνει την συμβατότητα ένας άσχετος όπως εγώ;

Με εκτίμηση

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Τότε με βάση αυτό που γράφεται παραπάνω '' Πόσα KW είναι ο λέβητας ; Βλέπε καμπύλες λειτουργίας....... '' πως καταλαβαίνει την συμβατότητα ένας άσχετος όπως εγώ;

Με εκτίμηση

Με την παραδοχή ότι 1 mbar = 10 mmH2O και 1000 kcal = 860KW ,

έχουμε ένα λέβητα περίπου στα 90KW και με αντίθλιψη 0,64 mbar.

Κοιτάζοντας τις καμπύλες στο ποιο πάνω link βλέπουμε ότι ο B2S είναι οριακός με αποτέλεσμα να μήν μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά στο πάνω όριο του,ενώ ο B2KS έίναι περίπου στην μέση της καμπύλης λειτουργίας του που αυτό είναι ότι καλύτερο......

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Ίσως κ.κ. burnerman δώσατε την πλέον χρήσιμη απάντηση.

Για να δούμε όμως εάν κατάλαβα καλά.

Βρίσκεται με τον τρόπο που περιγράψατε:
    1) Ποιός καυστήρας είναι κατάλληλος και εν τέλει,
    2) Τι κατανάλωση θα έχει με τον συγκεκριμένο λέβητα.

Άρα ( με τις δικές μου ελάχιστες γνώσεις ) γνωρίζεται την μέγιστη απόδοση ενός συστήματος βλέποντας μόνο και μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός λέβητα + καυστήρα.

Εάν οι ανωτέρω σκέψεις μου είναι σωστές και εάν για κάποιο λόγο δεν κωλύεστε να απαντήσετε τότε σε ενδεχόμενη επιλογή μεταξύ των:
    FER GGN N 70 vs TASSO T7 με τον κατάλληλο καυστήρα BENTONE για τον καθένα από αυτούς ποιά θα ήταν η γνώμη σας.

1) Κάποιος από τους δυο;
    2) Κανέναν, γιατί με τα ίδια χρήματα υπάρχουν και καλύτερα;
    3) Ποιόν συνδυασμό προτιμάτε;

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Μια ερώτηση και εγώ...

Έχουμε νέο λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών Buderus 140kW και το καλοκαίρι αλλάζουμε απο πετρέλαιο σε Φ.Α.

Η μελέτη απωλειών του κτηρίου λέει για 100 kW στους 0 βαθμούς. Είμαστε κέντρο Αθήνας οπότε πιο κάτω απο -2 δεν πάει πρακτικά ποτέ..!

Μπόρουμε να βάλουμε καυστήρα 90-100 kW αντί για 140-150 kW για να μειώσουμε την απαιτούμενη διατομή της καμινάδας?? (για να μπεί η νέα ανοξείδοτη μέσα στην υπάρχουσα ελλενίτ)

Θα επηρεάσει αρνητικά την απόδοση σε % ή την μακροζωία του συστήματος?

Το πρότεινε ο Μ.Μ. πού ήρθε να δώσει προσφορά για την κατασκευή.

Νόμιζα ότι ο καυστήρας πρέπει να είναι πάντα λίγο μεγαλύτερος σε kW απο τον λέβητα αλλά δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα οπότε ίσως είμαι λάθος.

Ο λέβητας δουλεύει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσω αντιστάθμισης.

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

......μεταξύ των:
    FER GGN N 70 vs TASSO T7 με τον κατάλληλο καυστήρα BENTONE για τον καθένα από αυτούς ποιά θα ήταν η γνώμη σας.

1) Κάποιος από τους δυο;
    2) Κανέναν, γιατί με τα ίδια χρήματα υπάρχουν και καλύτερα;
    3) Ποιόν συνδυασμό προτιμάτε;
    Μεταξύ των δύο θα προτιμούσα τον tasso.......

quote:Originally posted by panos09

......Μπόρουμε να βάλουμε καυστήρα 90-100 kW αντί για 140-150 kW για να μειώσουμε την απαιτούμενη διατομή της καμινάδας??
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη,ΟΧΙ.Τώρα εάν καταφέρετε τον Μ.Μ. που σας το είπε αυτό να σας υπογράψει ένα χαρτί ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και το κόστος αντικατάστασης στην περίπτωση που το μηχάνημα δέν δουλέψει,τότε προχωρήστε άφοβα.......

Άλωστε αυτός είναι Μ.Μ................

P.S.:Να αγοράσεται και σωσίβια γιατί βλέπω το λεβητοστάσιο με αυτή την υποφόρτιση του λέβητα να γίνεται πισίνα......

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by burnerman

Κατά την ταπεινή μου γνώμη,ΟΧΙ.Τώρα εάν καταφέρετε τον Μ.Μ. που σας το είπε αυτό να σας υπογράψει ένα χαρτί ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη και το κόστος αντικατάστασης στην περίπτωση που το μηχάνημα δέν δουλέψει,τότε προχωρήστε άφοβα.......

Άλωστε αυτός είναι Μ.Μ................

P.S.:Να αγοράσεται και σωσίβια γιατί βλέπω το λεβητοστάσιο με αυτή την υποφόρτιση του λέβητα να γίνεται πισίνα......
    Και εγώ ΜΜ είμαι αλλά χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοια θέματα...

Του το ανέφερα ότι ο λέβητας τώρα με καυστήρα πετρελαίου που είναι ρυθμισμένος να δουλεύει στα 150 kW βγάζει μόνο 130-150 βαθμούς καυσαέρια, τι θα γίνει με το ΦΑ που απο όσο έχω διαβάσει δίνει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες? Μου απάντησε ότι λόγω της διπλής καμινάδας με Τ κάτω δέν θα υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Βέβαια αν αρχίσουμε να έχουμε υγροποιήσεις μέσα στον λέβητα θα είναι "ενδιαφέρον"...

Αλλά απο την άλλη όταν βάζεις αναλογικό καυστήρα το ίδιο δεν κάνεις?? Δηλαδή δουλεύεις τον καυστήρα σε αρκετά χαμηλότερη ισχύ απο την ονομαστική του λέβητα.

Ευχαριστώ,
    Πάνος

Δικαιώματα απάντησης