Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 31

Θέμα: ΕΝΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΣΩΛΗΝΑΣ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΗ ΣΩΛΗΝΑ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ετσι. Και στην μπαταρια του αυτοκινητου η ηλεκτρολυση συμβαινει οταν συνδεσουμε τους πολους (ενταξει οχι μεταξυ τους για να μη γινει βραχυκυκλωμα).
    Γιατι πάντως να χριεάζεται λαμπτήρας; Εχει και το καλώδιο αντίσταση, να υπαρξει δυνατοτητα ηλεκτρικου ρευματος εχει σημασια..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ε ναι, ο λαμπτήρας είναι για να μην ενώσουμε τους πόλους της μπαταρίας απευθείας όπως είπες και συ. Στην περίπτωση των δικτύων ο λαμπτήρας είναι... πως να το πω...δε μου ρχεται... τρόπος του λέγειν τέλος πάντων

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    GEIA SAS !
    POLY EPITYXIMENH H PARATHRHSH TOY gregogi .
    KATA TOYS KANONISMOYS VDI 2035 H SYNDESH XALYBDINWN KAI XALKINWN
    SWLHNWN SE EGKATASTASEIS 8ERMANSHS EPITREPETAI KA8' OLOYS TOYS DYNATOYS TROPOYS KAI KATEY8YNSEIS DIOTI OLES OI DIERGASIES DIABRWSHS APAITOYN OKSYGONO TO OPOIO OMWS ME THN YPSHLH 8ERMOKRASIA KAI ME THN KYKLOFORIA TOY NEROY 8ERMANSHS EXEI HDH DIAFYGEI. APTO PARADEIGMA APO TH PRAKSH: AKOMH KAI SE XALKINA DIKTYA TA SWMATA PARAMENOYN XALYBDINA.
    STA DIKTYA YDREYSHS OMWS EPEIDH TO OKSYGONO EXEI PARAMEINEI
    EPITREPETAI H SYNDESH XALKINWN SWLHNWN ME XALYBDINOYS MONON EF' OSON
    OI XALYBDINOI PROPOREYONTAI - OPWS EGRAPSE KAI O Gregori - STHN KATAY8HNSH ROHS : O XALKOS APPORIPTEI IONTA GIA NA SXHMATHSEI TO LEGOMENO PROSTATEYTIKO STRWMA TA OPOIA SE ANTI8ETH ROH EPIKA80NTAI STON XALYBA KAI ETSI LOGW KAI THS PAROYSIAS TOY OKSYGONOY H DIABRWSH PROXWREI.
    AYTH EINAI KAI H GNWMH KAI THS DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches ) KAI TOY Deutsches Kupferinstitut.
    KALO BRADY
    NIKOS
    Nikos

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

AYTH EINAI KAI H GNWMH KAI THS DVGW (Deutsche Vereinigung des Gas- und Wasserfaches ) KAI TOY Deutsches Kupferinstitut.
    Nikos
    Εγώ τα είπα και στους Γερμανούς βρε Νίκο
    Εντάξει πλάκα κάνω...
    Εγώ τα έμαθα από τον μηχανολόγο καθηγητή μου σε κάποια σεμινάρια που έκανα πριν απο χρόνια Κ.Αλέξανδρο Χοντρογιάννη...(Πολλά ενδιαφέρων βιβλία του μπορείτε να βρείτε σε τεχνικά βιβλιοπωλεία σχετικα με το επαγγελμά μας)
    Και εγώ πριν χρόνια έλεγα φανατικά πως απαγορεύετε στην θέρμανση η χρήση του χαλκού αλλά παπαγαλίστικα....Πάντα είχα το δίλημμα.. μα καλά στις χάλκινες εγκαταστάσεις γιατί βάζουμε χαλύβδινα σώματα με πάχος 0.8χιλ και αντέχουν χρόνια....
    Η εμπειρία μου τώρα τι λέει...
    Στην θέρμανση έχω δει τοπικές διαβρώσεις. Ακριβός εκεί που ενώνετε ο χαλκός με το σίδερο (Στο βίδωμα).
    Θα ήθελα κάποιος να μου βρει κομμάτι σιδεροσωλήνα στην θέρμανση που έχει τρυπήσει σίγουρα από την ηλεκτρόλυση και να μου το δείξει.
    Πάνω από τις μισές πολυκατοικίες στην Αθήνα έχουν μίξη χαλκού με σίδερο....Σχεδόν όλες για να μην πω όλες οι ζημίες στον σιδεροσωλήνα που έχω επισκευάσει είναι από διάβρωση αλλά από νερό.(Σταξίματα διακοπτών, στήλες σε μπάνια, βιδώματα πού έσταζαν, κουφώματα που έμπαζαν.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Έλα σπίτι μου να δεις χάλκινη γωνία να έχει ρωγμή στην έξω πλευρά της σε μικτό υδραυλικό δίκτυο με χαλκό-σίδερο.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δηλαδή η ηλεκτρόλυση επηρέασε τον χαλκό?
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Εγώ βρήκα ρωγμή όπως ακριβώς στην ανέφερα. Την αντικατέστησα και έβαλα διηλεκτρικό σύνδεσμο. Τώρα εσείς είστε οι ειδικοί...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by gregori

παρά μονο πλαστικό είναι το καλύτερο.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΣ

το σωστό είναι αυτό που λέει ο Νίκος και ο Γρηγόρης παιδιά, αλλά να θυμάστε ότι μιλάμε για ένα υλικό χωρίς πολύ καλές ιδιότητες (νερό) όπως ο ηλεκτρολύτης στις μπαταρίες (δεν είναι απεσταγμένο νερό μόνο, αλλά το 1ο με θειικό οξύ)
    Στην πράξη ενοχλεί πάντως η άμεση σύνδεση, χωρίς παρελβολή.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2006
    Θέση
    ΝΙΚΑΙΑ
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    304
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

GEIA SAS !
    POLY EPITYXIMENH H PARATHRHSH TOY gregogi .
    KATA TOYS KANONISMOYS VDI 2035 H SYNDESH XALYBDINWN KAI XALKINWN
    SWLHNWN SE EGKATASTASEIS 8ERMANSHS EPITREPETAI KA8' OLOYS TOYS DYNATOYS TROPOYS KAI KATEY8YNSEIS DIOTI OLES OI DIERGASIES DIABRWSHS APAITOYN OKSYGONO TO OPOIO OMWS ME THN YPSHLH 8ERMOKRASIA KAI ME THN KYKLOFORIA TOY NEROY 8ERMANSHS EXEI HDH DIAFYGEI. APTO PARADEIGMA APO TH PRAKSH: AKOMH KAI SE XALKINA DIKTYA TA SWMATA PARAMENOYN XALYBDINA.
    STA DIKTYA YDREYSHS OMWS EPEIDH TO OKSYGONO EXEI PARAMEINEI
    EPITREPETAI H SYNDESH XALKINWN SWLHNWN ME XALYBDINOYS MONON EF' OSON
    OI XALYBDINOI PROPOREYONTAI - OPWS EGRAPSE KAI O Gregori - STHN KATAY8HNSH ROHS : O XALKOS APPORIPTEI IONTA GIA NA SXHMATHSEI TO LEGOMENO PROSTATEYTIKO STRWMA TA OPOIA SE ANTI8ETH ROH EPIKA80NTAI STON XALYBA KAI ETSI LOGW KAI THS PAROYSIAS TOY OKSYGONOY H DIABRWSH PROXWREI.
    KALO BRADY
    NIKOS
    Nikos
    Χαιρετισμοί και στον Νίκο από Γερμανία.
    Alles gute.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by peris

quote:Originally posted by gregori

παρά μονο πλαστικό είναι το καλύτερο.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕΣ
    Οχι δεν θα με κάνετε εσείς αλλόθρησκο.
    Χαλκέ ζεις εσύ μα οδηγείς.
    Νίκο εσύ που ζεις στην Γερμανία τι ποσοστό χρήσεως χαλκού ή πλαστικού υπάρχει εκεί σε ύδρευση και θέρμανση?
    Προτείνω όποιος έχει την δυνατότητα να ανοίξουμε ένα δημοψήφισμα και να ψηφίζουμε στο φόρουμ τι σωλήνα της αρεσκείας του καθένα χωρίς σχόλια.
    www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης