Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 19

Θέμα: μονάδες αερίου

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

μονάδες αερίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μπορούν οι γνώστες των μονάδων αερίου να μου πουν ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή εκ των τριών παρακάτω?
    1) Immergas EOLO Extra
    2) Saunier DUVAL Isofast
    3) Vailant turbo TOP VUW Plus
    Κάποια πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα μεταξύ τους?

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Ραφήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92
    Το Immergas δεν το έχω δουλέψει. Το Vailant είναι λίγο ακριβό για αυτα που προσφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.Πουλάει μούρη και καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Με το Duval(το 35άρι είναι το Isofast) το οποίο το έχω δουλέψει και ρυθμίσει (έχει αρκετές ρυθμίσεις μέσω του τηλεχειριστηρίου που σου δίνουν ,κρυφά μενού κτλ με κωδικούς για συντηρητές για τις ρυθμίσεις ) Καλό μηχάνημα αλλά εδώ Αθήνα με τον Ζαπάτη δεν τα πάει και πολύ καλά σαν αντιπροσωπεία (πολλά παράπονα ακούω). Ψηφίζω Duval (καλύτερος δείκτης απόδοσης/κόστους). Έτσι πιστέυω.
    Γιάννης

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Το 3 είναι εκτός συναγωνισμού παιδιά.
    είναι μακράν -αν όχι η καλύτερη- από τις καλύτερες επίτοιχες μονάδες αερίου, χωρίς προβλήματα, κορυφαία απόδοση και καλό value for money.
    Μη ξεχνάτε ότι έχει ψηφιακό display, παίρνει αντιστάθμιση με λιγότερα από 120€, έχει πολύ επώνυμα και καλά περιφερειακά, η ποιότητα κατασκευής εναλλακτών είναι εξαιρετική και πάνω απ' όλα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ και στην ρύθμιση και στην συντήρηση (2 κλιπς και έφυγες).
    Τα Immergas τα θεωρώ μέτριας δυναμικότητας και ποιότητας.
    Για τους Γάλλους θεωρώ επίσης ότι δεν φτάνουν την Vaillant ούτε στο μικρό δακτυλάκι.
    Εάν πρόκειται για μεγαλούτσικο (30-35KW) δες οπωσδήποτε και τον Altaressa της σειράς Family της Riello με κουφό value for money.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528
    Μετά τη Vaillant το χάος.....................
    Και επιμένω σε αυτό μια καιείναι ίσως η μοναδική συσκευή που ακόμα και μετά απο 15 χρόνια υπάρχουν ανταλλακτικά και μάλιστα στην Ελλάδα και όχι κατόπιν παραγγελίας......
    :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Ραφήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92
    Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά η Saunier Duval δεν ανήκει στο Vaillant Group?
    Burnerman συμφωνώ μαζί σου σε αυτό.
    Peri δεν έχω δουλέψει με επίτοιχα της Riello αν και πρόκειται να το κάνω σύντομα, για την σειρά Family τι έχεις να πεις από την εμπειρία σου?
    Εκτός από αυτό που αναφέρεις πάνω.
    Γιάννης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Να ρωτήσω και γω κάτι. Γιατί δίνουν για τον altaresa που είναι λέβητας συμπήκνωσης με θερμοκρασία καυσαερίων 65 C, βαθμό απόδοσης 96% και για τον ecotech της Vailant ομοίως λέβητας συμπήκνωσης, β.α. 107%; Τεράστια διαφορά.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Μίλτο, τον altaresa τον δίνουν με απόδοση 103% (έως είναι όλα αυτά) και το 96% (πάνω από 96 για την ακρίβεια) είναι δικιά μου μετρηση σε 2 μηχανήματα 29KW. Οι αποδόσεις πάνω από 98-99 είναι με θερμοκρασίες νερού χαμηλές και συγκεκριμένες συνθήκες περιβάλλοντος και τεσπα εγώ δεν έχω μετρήσει ποτέ κάτι τέτοιο...
    Τα riello είναι πολύ καλά μηχανάκια, σε πολύ λογικές τιμές για επώνυμο λέβητα, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ιταλική εταιρία έχει πολύ παλιό όνομα στην καύση και δεν είναι στυλ mekapsetoni ή savouroli!
    Είναι γενικά φιλικά στην χρήση και στην συντήρηση με τα απλά (Caldariello & residense) να έχουν απλές ρυθμίσεις και χειρισμό και την σειρά Family να έχει gadgeτακια. Εχουν κάποιες μικρές ιδιαιτερότητες σε κάποιους αισθητήρες και παρελκόμενα (άλλωστε riello είναι) και η ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή.
    Έχουν και υψηλό βαθμό προστασίας στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Τώρα για τον Family ειδικότερα, είμαι fun του συμπύκνωσης, διότι θεωρώ ότι η μικρή διαφορά τιμής με τον απλό Family, είναι ευκαιρία. Τον απλό συναγωνίζονται και πολλοί άλλοι της πιάτσας -ας μην ξεχνάμε ότι η ποικιλία είναι τερράστια!
    Πάντως στα πολύ απλά μηχανήματα, λόγω κόστους, προτιμώ και τα SIME τα οποία έχουν και 2πλό εναλλάκτη και αρκετή διαφορά στην τιμή.
    Οτιδήποτε αφορά βέβαια τιμές και κόστη, είναι γενικά υποκειμενικό, διότι όπως καταλαβαίνετε δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εκπτώσεις και τιμές και αυτό μπορεί να επηρεάζει σημαντικά τις γνώμες.[:I]
    Τώρα για το αν η Saunier Duval ανήκει ή όχι στο Vaillant Group, δεν το ξέρω, αλλά δεν λέει και τπτ αυτό, διότι και η LADA ανήκει στο General Motors Group...
    Οι οικονομικές συμμαχίες εν 'οψη της παγκοσμιοποίησης, δεν επιφέρουν αναγκαστικά σταθεροποιημένη ποιότητα υψηλού επιπέδου σε όλα τα προϊόντα
    Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Τα νούμερα τα βρήκα στο διαδίκτυο. Φαντάζομαι δικά σου νούμερα λες εκείνο το 97% με το καλημέρα.

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Ραφήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    92
    Γιατί ποιος σου είπε ότι τα LADA δεν είναι αθάνατα?.
    Πάντως Altaresa η Caloria δεν φέρνει , μόνο τον Family AR.
    Και ο isofast έχει αρκετές ρυθμίσεις (+ασύρματο τηλεχειριστήριο/θερμοστάτη) αλλά το ξαναλέω από αντιπροσωπεία δεν πάει καλά.
    Περι σταθεροποιημένης ποιότητας συμφωνώ αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπως της SKODA που εξαγοράστηκε από την VW και είδες πως ανέβηκε(ποιοτικά εννοώ).
    Πάντως άσχετα από τις τιμές μετά εκπτώσεων Peri δες τιμές καταλόγου του επίτοιχου συμπυκνώσεως της Vaillant και της Riello και πες μου τι θα επιλέξει η πλειοψηφία (εκτός αν είσαι τρελός πωλητής)
    Γιάννης

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

Τα νούμερα τα βρήκα στο διαδίκτυο. Φαντάζομαι δικά σου νούμερα λες εκείνο το 97% με το καλημέρα.
    http://www.caloria.gr/prod.asp?pr=40&categ_1=2
    • Βαθμός απόδοσης 102,9%. (αναπαραγωγή αυτούσια από το site της caloria στο μέσον της σελίδας περίπου).

αυτά είναι τα επίσημα νούμερα που αναγράφονται και στο τεχνικό φυλλάδιο που συνοδεύει τον λέβητα[8D]
    Ναι το 97% ήταν στο καλημέρα σας...
    Περικλής

Δικαιώματα απάντησης