Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 15

Θέμα: Υδραυλική εγκατάσταση με πλαστικούς σωλήνες

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2007
    Θέση
    ATHENS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

Υδραυλική εγκατάσταση με πλαστικούς σωλήνες

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια σας! Για το υπο κατασκευή σπίτι μου ενδιαφέρομαι για υδραυλική εγκατάσταση η οποία θα περιλαμβάνει:α) 5 μπάνια β) 1 WC γ) Δύο κουζίνες, βρύσες σε όλα τα μπαλκόνια (5 μπαλκόνια) , κολεκτέρ σε κάθε όροφο ( 4 επίπεδα). Παροχές σε κάθε αναμονή ζεστού κρύου νερού.Σκέφτομαι για σωλήνα REHAU Γερμανίας πλαστική 16 Χ 2 με επένδυση σπιράλ Φ32 για ΑΝΕΤΗ αντικατάσταση. Οι κεντρικές παροχές με Σωλήνα πλαστική REHAU με σπιράλ Φ32.Οι παροχές θα αρχίζουν από το λεβητοστάσιο μέχρι τη σοφίτα με ανακυκλοφορία στο ζεστό.Οι αποχετεύσεις , τα σιφόνια δαπέδου και οι υδροροές θα είναι πλαστικά Πετζετάκης 6ατμ.
    Εχω 2 προσφορές 1) εργατικά και υλικά 16000 EURO χωρίς ΦΠΑ παροχής εργασίας.
    2) εργατικά και υλικά 8500 EURO με ΦΠΑ.
    Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες.
    1) Οι Φ32 με σπιράλ μήπως είναι μεγάλες? Το Φ29 κάνει? Πάντα για να μπορώ να αντικαθιστώ όποιο κομμάτι δεν πάει καλά.
    2) Βλέπω μεγάλη διαφορά στις προσφορές που με προβληματίζει.Παρακαλώ για τις απόψεις σας.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τι περιλαμβάνουν οι προσφορές?
    Και οι 2 τα ίδια πράγματα?
    Στα λεφτά που αναφέρεις είναι και η τοποθέτηση ειδών υγιεινής μέσα?
    Αποχετεύσεις κομπλέ?
    Υδρορροές κομπλέ
    Σκάρες αντλίες άμα έχει είναι μέσα?
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Τρεις είναι οι βασικές περιπτώσεις:
    1) Ο 2ος δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ζητάς.
    2) Δεν συγκρίνεις όμοια πράγματα (οι 2 προσφορές περιλαμβάνουν τελείως διαφορετικά πράγματα).
    3) Ο 2ος δεν έχει δουλειά και προτιμά σχεδόν να μην βγάλει τίποτα απ'το να κάθεται.
    Μήπως ο 2ος είναι μεγάλη εταιρεία? Αν ναι ίσως να πρέπει να δίνει δουλειά στα συνεργεία του για να μην κάθονται.
    Πάντως η 2η προσφορά νομίζω ότι δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2007
    Θέση
    ATHENS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    Είδη υγειηνής δεν περιλαμβάνονται.Οι προσφορές περιλαμβάνουν και οι δυο τα ίδια πράγματα.Περιλαμβάνονται υδροποές και αποχετεύσεις επίσης.
    quote:Originally posted by gregori

Τι περιλαμβάνουν οι προσφορές?
    Και οι 2 τα ίδια πράγματα?
    Στα λεφτά που αναφέρεις είναι και η τοποθέτηση ειδών υγιεινής μέσα?
    Αποχετεύσεις κομπλέ?
    Υδρορροές κομπλέ
    Σκάρες αντλίες άμα έχει είναι μέσα?
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε δεν το συζητάμε αυτός που σου είπε τα 8500 και με φπα είναι αλλού.....
    Ο άλλος είναι λίγο τσιμπιμένος προς τα πάνω....για σωλήνα πολυαιθηλένιο και όχι πολυστροματική ή χαλκό....
    Οι κεντρικές παροχές του ζεστού και της ανακυκλοφορίας πρέπει να έχουν πολύ καλή θερμομόνωση και όχι σπιραλ.
    www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2007
    Θέση
    ATHENS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5

Και για τους δύο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Αυτό άλλοι δεν το λαμβάνουν υπ' όψιν εμένα με επηρεάζει όμως. Αυτός με τις 16000 έχει δουλέψει στη Βόρειο Ελλάδα που απο ότι μου είπε εκεί δουλεύουν πολύ πλαστικές σωλήνες. Αν και δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου μου έδωσε την εντύπωση ότι το κατέχει το θέμα και ξέρει. Για τον δεύτερο , αυτός που μου τον σύστησε μου είπε χαρακτηριστικά το εξής:
    << Το μόνο συνεργείο που θα σου σύστηνα ανεπιφύλακτα είναι ο υδραυλικός. Σε όσους τον σύστησε είναι ευχαριστημένοι και δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα οι εγκαταστάσεις τους.>>
    Επίσης υπάρχει απάντηση για το θέμα ττης επένδυσης σπιράλ με Φ32?Μπορείνα είναι και Φ29?
    Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    quote:Originally posted by ziko

2) Δεν συγκρίνεις όμοια πράγματα (οι 2 προσφορές περιλαμβάνουν τελείως διαφορετικά πράγματα).
    3) Ο 2ος δεν έχει δουλειά και προτιμά σχεδόν να μην βγάλει τίποτα απ'το να κάθεται.
    Μήπως ο 2ος είναι μεγάλη εταιρεία? Αν ναι ίσως να πρέπει να δίνει δουλειά στα συνεργεία του για να μην κάθονται.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Τι να σου πω ρε φίλε άμα αυτός ο 8500 είναι καλός θα είναι ο Αγ.Βασίλης....
    Εγώ πάντως άμα σου έδινα προσφορά με χαλκό θα ήμουν κοντά στον Β Ελλαδίτης
    Το σπιράλ το 28 είναι μία χαρα για 16αρα σωλήνα....το μεγαλύτερο δεν εντοιχίζετε εύκολα.
    Αυτή η σωλήνα που θα βάλεις έχει καποιο λίνκ να την δώ?....Το Χ2 εγώ το ξέρω στην θέρμανση....στην ύδρευση ξέρω επί 2.5και 3
    www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Nov 2007
    Θέση
    ATHENS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    5
    quote:Originally posted by gesot

Και για τους δύο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Αυτό άλλοι δεν το λαμβάνουν υπ' όψιν εμένα με επηρεάζει όμως. Αυτός με τις 16000 έχει δουλέψει στη Βόρειο Ελλάδα που απο ότι μου είπε εκεί δουλεύουν πολύ πλαστικές σωλήνες. Αν και δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου μου έδωσε την εντύπωση ότι το κατέχει το θέμα και ξέρει. Για τον δεύτερο , αυτός που μου τον σύστησε μου είπε χαρακτηριστικά το εξής:
    << Το μόνο συνεργείο που θα σου σύστηνα ανεπιφύλακτα είναι ο υδραυλικός. Σε όσους τον σύστησε είναι ευχαριστημένοι και δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα οι εγκαταστάσεις τους.>>
    Επίσης υπάρχει απάντηση για το θέμα ττης επένδυσης σπιράλ με Φ32?Μπορείνα είναι και Φ29?
    Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    θα χρειαστώ προσφορές για ηλεκτρολογικά και air condition.Το σπίτι γίνεται στο Λαγονήσι κοντά στην περιοχή Μελισουργός και η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι gesot@otenet.gr
    Ευχαριστώ!
    quote:Originally posted by ziko

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Η 16ρα της rehau ειναι 16,2μμ χ 2,6μμ .. (stabil)
    Στην θερμανση θα πρεπει να μπει η ιδια αφου ειναι αρκετα ανωτερη απο την κοκκινη που ταιριαζει πιο πολυ σε ενδοδαπεδια..
    H stabil ειναι πολυστρωματικη ουσιαστικα οποτε το θεμα αντικαταστασης θα παιζει μονο αν φροντισεις να εχεις ελαχιστες καμπες.
    Στα ανεβασματα στους τοιχους ειναι ζορι να τραβηχτει και ισως χρειαστει τοπικο μερεμετι... Το Φ32 σπιραλ αμφιβαλλω αν θα συνεργαστει με τους τοιχους, πολυ ζημια χωρις ουσιαστικες διαφορες.
    Μπορει να μπει στην κεντρικη παροχη στο σημειο που θα περπατανε μεγαλα κομματια σε κηπο/πυλωτη κλπ.
    Τα ζεστα μπορεις να τα παρεις προμονωμενα αλλα η τιμη της σωληνας ειναι σχεδον διπλασια ανα μτ.
    Κεντρικες παροχες Φ20 φυσικα και οχι Φ16 φανταζομαι...
    Περι πλαστικων Πετζετακη προσεξε μην βαλεις την αηδια που λεγεται Novadur.. Unimak ειναι η καλη σωληνα του Πετζετακι.
    Τα 8500 ειναι λιγα για τετοιο εργο και μαλλον ο μαστορας δουλευει για ψιχουλα και τα 16000 ειναι πολλα.. Κατι πιο ενδιαμεσο ισως???
    Κυκλοφορητες ανακλυκλοφοριας, αντλιες κλπ ειναι μεσα στις τιμες??

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,000
    Blog Entries
    1

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μήν κρίνετε βρε παιδιά τις προσφορές των άλλων εξ αποστάσεως...
    Δέν ξέρετε ούτε τί ζήτησε ο πελάτης, ούτε τί υλικά προσφέρονται, ούτε για τί επιπέδου συνεργείο μιλάμε.
    Μπορεί η προσφορά να είναι πάμφθηνη, μπορεί να είναι και πανάκριβη.
    Δέν έχετε επισκεφθεί το εργο, δέν ξέρετε τις δυσκολίες, δέν γνωρίσατε τον πελάτη.
    Εγώ προσωπικά έχω συνδιαλαγεί με πελάτες που και τριπλάσιες τιμές να τους έδινα, μέσα ήμουν. Ο λόγος είναι το ότι θυμόμαστε χαιρόμαστε, το βράδυ αλλάζουμε τα σχέδια, το πρωί ξυπνάμε ορεξάτοι, και ξηλώνουμε το μισό έργο.
    Το καλύτερο που έχεις να κάνεις gesot είναι να πάρεις και άλλλες προσφορές. Δόξα το θεό, στον κλάδο μας υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, και αν πάρεις τιμές απο δυό τρείς εταιρίες θα δείς αν οιο τιμές που έχεις είναι καλές.

w w w . m o n a c h o s . g r

Δικαιώματα απάντησης