-
Εξέχον μέλος
Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων
Καταρχήν πιστεύω ότι συμφωνούμε όλοι πως ο καλύτερος τρόπος να συνδέσεις ένα σώμα είναι διαγώνια. Από κει και πέρα, για σώματα panel, τι θεωρείτε καλύτερο:
-τη σύνδεση του σώματος με διακόπτη εξωτερικού βρόγχου (σύνδεση πάνω κάτω στην ίδια πλευρά)
-ή τη σύνδεση με απλά διακοπτάκια, δεξιά και αριστερά, στην κάτω πλευρά του σώματος;
Last edited by monachus; 04-12-2013 at 22:35:27.
-
Διαχειριστής
φτωχή μου γνώμη είναι:
1. Αυτό είναι πιό ακριβό, ακόμα πιό ακριβό ότον έχει και χρωμέ ντίζα, λιγότερο λειτουργικό σε μεγάλα σώματα και παίζει πολύ σπουδάιο ρόλο η πόιότητα του διακόπτη. Μεγάλο πλεονέκτημα η αναμονή των σωληνώσεων σε ένα σημείο και δίπλα δίπλα, όπου σου δίνει και δυνατότητα να αλλάξεις εύκολα μέγεθος σώματος.
2. Πιό φθηνό, θέλει προσοχή στις αποστάσεις, περιορίζει την αλλαγή σώματος (πρέπει να έχει ίδιο μήκος τουλάχιστον), καλή απόδοση στα πολύ μεγάλα σώματα (καλύτερη από το 1), μέτρια απόδοση σε μικρά σώματα και καλύτερη στα μεσαία και αισθητικά πιό ουδέτερο από το 1.
Τεχνικά πάντως αλλά και επιστημονικά εάν το δει κανείς, το ορθόν είναι η προσαγωγή θερμού νερού να είναι επάνω και η απαγωγή κάτω[:I]
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Εξέχον μέλος
Μια φτωχή γνώμη για σένα, μια πλούσια απάντηση για μένα.
Γενικά με βρίσκεις σύμφωνο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως κυκλοφορεί το νερό όταν συνδέεις το σώμα από κάτω. Ένα panel είναι σαν δύο συλλέκτες, ένας στο πάνω μέρος και ένας στο κάτω, οι οποίοι συνδέονται με τους κατακόρυφους "αγωγούς" που σχηματίζουν οι λαμαρίνες τους σώματος. Όταν συνδέεις το σώμα από κάτω, πιάνεις τα δυο άκρα του ίδιου συλλέκτη. Τι γίνεται και δουλεύει το σώμα;
άνωση θερμού νερού... από μόνο του θα πάει πάνω...
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Super Moderator
Δεν έχω δει τομή του σώματος αλλά το πιθανότερο είναι να έχουν τα κατακόρυφα τμήματα διαμόρφωση σχήματος "U" οπότε επιστρέφει έτσι το νερό πάλι κάτω.
Για τους διακόπτες εξωτερικού βρόγχου εγώ γνωρίζω πως πάνω από 1m μήκος σώματος συνίστανται να χρησιμοποιούνται έναντι των άλλων. Προφανώς για καλύτερη κυκλοφορία μέσα στο σώμα. Τώρα βέβαια αυτό δεν είναι δεσμευτικό αφού έχω δει προσωπικά πολλά σώματα μικρότερου μήκους από 1m με εξωτερικό βρόγχο.
-
Εξέχον μέλος
Υπάρχουν και σώματα εσωτερικού βρόγχου που η σύνδεση γίνεται στη μέση του σώματος.
-
Εξέχον μέλος
Πέρι, η άνωση είναι μια εξήγηση για την οποία επιφυλάσσομαι, καθώς σε δίκτυα με εξαναγκασμένη κυκλοφορία δεν ξέρω αν μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτήν. Οι δυνάμεις άνωσης θα είναι μικρές. Θα ήταν καλό η άνωση να κάνει τη δουλειά.
3D, η τομή του σώματος δεν είναι έτσι όπως λες. Δεν ξέρω μήπως συμβαίνει σε κάποια σώματα, αλλά γενικά δεν είναι έτσι. Αλλά και πάλι τι θα πρόσφερε; Από τον συλλέκτη από τον οποίο ξεκινάς εκεί θα καταλήγεις, και μάλιστα στο ίδιο σχεδόν σημείο. Μόνο αν μιλάς για φυσική κυκλοφορία ίσως είχε νόημα αυτό το U.
Dipoli, αυτά νομίζω ότι είναι πανάκριβα. Γλιτώνεις βέβαια το κόστος αγοράς διακόπτη (θα χρειαστείς πάντως έστω απλούς). Μάλον ακριβότερο καταλήγει τελικά.
Η αντίσταση των σωμάτων στη διέλευση του νερού πιστεύετε ότι μεταβάλλεται έντονα ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης;

Η ροή του νερού είναι ευκολότερο να ακολουθήσει τον κύκλο γύρω από το σώμα παρά να πάει κατευθείαν από την είσοδο στην έξοδο...
-
Εξέχον μέλος
Γιατί δεν καταλαβαίνω τι γίνεται στο σχήμα; Τι είναι όλα αυτά τα βελάκια; Μάλον διαλέγουμε ένα πορτοκαλί για ππροσαγωγή και ένα μάυρο για επιστροφή του νερού. Σωστά;
Και πόσο παραπάνω πάει το μαλί;
Ειναι σωμα που μπορει να συνδεσθει ειτε απο κατω ειτε απο τα πλαγια.
Τυχαια το βρηκα, απλα δειχνει ολες τις πιθανες περιπτωσεις συνδεσης (τις πιο συνηθισμενες δλδ).
Απλα φαινεται οτι και σαν εσωτερικου βρογχου να το συνδεσεις το νερο τελικα το στελνει πανω...
Δικαιώματα απάντησης