Σελίδα 12 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 21011121314 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 111 μέχρι 120 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Έχεις λόγο όταν το 1ο σώμα είναι πιτσιρίκι μπάνιου και το 2ο γαιδούρι και το τρίτο πάλι πιτσιρίκι που ακολουθείται από ένα τέρας, δεν έχεις λόγο να στείλεις 300l/h στο 1ο και στο 3ο.
    Και κάτι άλλο:
    οι εταιρίες που βγάζουν αυτούς τους διακόπτες κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους, και όχι (όπως είπες) να πουλήσουν... Τι να πουλήσουν ρε Μίλτο? Έναν διακόπτη ΙΔΙΟ με τον δισωλήνιο που κάνει bypass 50%???
    Μα είναι ΙΔΙΟΙ και κοστίζουν στην ίδια τιμή!!!!
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Περικλή νομίζω ότι εξετάζουμε το θέμα από μια συγκεκριμένη πλευρά.
    Θέλω απλά να διαψέυσω το εξής σκεπτικό: "Πρέπει να κάνω by pass στο πρώτο σώμα για να μην κρυώσω όλο το νερό"
    Από κει και πέρα μπορεί να υπάρξουν άλλοι λόγοι για να κάνεις by pass. Το αναφέρω εξάλλου στο προηγούμενο post.
    Για τους διακόπτες μίλησα αφού ο Γρηγόρης είπε πως με αυτό που λέω πάω να ανατρέψω όλο το σκεπτικό του μονοσωληνίου, ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων. Έλεγε πως οι εταιρείες βγάζουν αυτούς τους διακόπτες για να μην στέλνουν όλο το νερό στο σώμα με αποτέλεσμα αυτό να κρυώσει.
    quote:Γιατί αν έχεις 3 σώματα στο κύκλωμα και περνάς όλο το νερό από κάθε σώμα τι απόδοσή θα έχει το δευτερο και το τρίτο σώμα....
    quote: Να μην διαφωνείς κάθετα γιατί πας να ανατρέψεις όλη την φιλοσοφία του μονοσωληνίου....
    Για να βγάζουν χρόνια τους διακόπτες μονοσωληνίου με bypass στάνταρ όλες οι εταιρίες κάτι ξέρουν....
    Προφανώς με αυτό που αναφέρει το δεύτερο quote ο Γρηγόρης δεν εννοεί πως η φιλοσοφία του μονοσωληνίου είναι ότι ίσως θες να παρακάμψεις ένα πιτσιρίκι σώμα 400 kcall.
    Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι εξετάζω το by pass από την άποψη της απόδοσης των επόμενων σωμάτων. Αν δε συμφωνείς με το όλο σκεπτικό δώσε ένα λόγο να κάνω by pass στην περίπτωση του σχήματος του Γρηγόρη, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε πάνω στο σκεπτικό μου.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by AndreasK

quote:Originally posted by dipoli
    Φυσικά και υπάρχουν, στο τελευταίο σώμα τι θα βάζαμε 50%;
    Έχεις δεί πολλές εγκαστάσεις που να χρησιμοποιούν τον τελευταίο διακόπτη 100%; .
    H αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει πολλες εγκαταστασεις γενικως, αλλα σε οσες μονοσωλήνιες εχω κανει εγω οι διακοπτες ηταν ολοι με προρυθμιση 100% ή τα σώματα ήταν εσωτερικού βρόγχου.
    Παντως δεν θα αφηνα εν γνωσει μου τον υδραυλικο να βαλει 50% στο τελευταιο σωμα, αυτο να λεγεται! Αν δεν το ηξερα ή δεν μπορούσα να το τσεκάρω εύκολα ναι..
    Εγω νομιζω πως οι υδραυλικοι που αναφέρετε [u]δεν ζητάνε διακόπτη με προρύθμιση 100% οχι πως δεν βρίσκουν.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by miltos

Γράφω τι γίνεται αν δεν εφαρμόσεις by pass, στην περίπτωση που έδειξες με το σχέδιο.
    Με τα νούμερα που έδωσες εκλέγω τα ίδια σώματα. Δε θα φανεί διαφορά στην εκλογή των σωμάτων.
    Όπως αποδεικνύεται όμως, χωρίς το by pass, αυξάνεις την απόδοση σε όλα τα σώματα, από το πρώτο ως το τελευταίο.
    Έχουμε λοιπόν,
    ΧΩΡΟΣ ___ ΑΠΩΛΕΙΕΣ _____ ΣΩΜΑ _____ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
    1___________1500______22*900*600_______1588
    2___________1500______22*900*700_______1625
    3___________1500______22*900*800_______1606
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δεν κάνουμε δουλειά όμως...οι ταχύτητες σου είναι τραγικές....
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ναι αλλά άμα βάζεις 80 και βγάζεις 75 όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη ταχύτητα...
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Το δικό μου στο έφτιαξα και σου έδειξα όλες τις τιμές
    Προσαγωγή επιστοφή σε κάθε σώμα με λογικό δτ θερμίδες σωματος.
    Το δικό σου τώρα εχτέςως που το έκανα με το προγραματάκι του dipoli δεν βγαίνουν έτσι όπως τα λες..
    Τώρα άμα φταίει το πρόγραμμα σηκώνω τα χέρια..
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Και στην πράξη αυτό συμβαίνει...τώρα είναι 2 τα σώματα του κλάδου πιο μικρό το κακό.
    Και εντάξει μην το ισοπεδώνουμε...δεν είμαι φανατικός των εταιριών αλλά μην τρελαθούμε κίολας τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα λέει ο Πέρι
    quoteeris
    Posted - 05 December 2007 : 12:05:01 Show Profile Email Poster Send peris a Yahoo! Message Reply with Quote
    Και κάτι άλλο:
    οι εταιρίες που βγάζουν αυτούς τους διακόπτες κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους, και όχι (όπως είπες) να πουλήσουν... Τι να πουλήσουν ρε Μίλτο? Έναν διακόπτη ΙΔΙΟ με τον δισωλήνιο που κάνει bypass 50%???
    Μα είναι ΙΔΙΟΙ και κοστίζουν στην ίδια τιμή
    !!!!

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by dipoli
    H αληθεια ειναι οτι δεν εχω δει πολλες εγκαταστασεις γενικως, αλλα σε οσες μονοσωλήνιες εχω κανει εγω οι διακοπτες ηταν ολοι με προρυθμιση 100% ή τα σώματα ήταν εσωτερικού βρόγχου.
    Παντως δεν θα αφηνα εν γνωσει μου τον υδραυλικο να βαλει 50% στο τελευταιο σωμα, αυτο να λεγεται! Αν δεν το ηξερα ή δεν μπορούσα να το τσεκάρω εύκολα ναι..
    Εγω νομιζω πως οι υδραυλικοι που αναφέρετε [u]δεν ζητάνε διακόπτη με προρύθμιση 100% οχι πως δεν βρίσκουν.
    Δημήτρη όταν λές
    quote:οσες μονοσωλήνιες εχω κανει εγω οι διακοπτες ηταν ολοι με προρυθμιση 100%
    εννοείς μελέτες οι κατασκευές?
    Γιατί άμα εννοείς μελέτες αμφιβάλω αν ο υδραυλικός έβαλε τέτοιο διακόπτη γιατί σχεδόν δεν υπάρχουν.
    Αν εννοείς κατασκευές πέσμου την μάρκα του διακόπτη που έκανε κάτι τέτοιο.
    Κάνε ένα search στο internet για ζήτα onepipe valve for raiators...όλοι bypass είναι....
    Οι ακόμα καλύτερα βγές στα υδραυλικάδικα και ζήτα τους διακόπτη μονοσωληνλιου με προρύθμηση 100%...Επιδή θα σε κοιτάνε σαν χαζοί πέστουν να σου φέρουν όλες τις μάρκες που έχουν και άρχισε και φύσα απο την μία ταπώνοντας με το δάχτυλο απο την άλλη....τότε θα με καταλάβεις.
    Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα Compact-Ventil
    Αλλά και τα μαγαζιά (εκτός σπανίων καταστημάτων)οι διακόπτες που πουλάνε για μονοσωληνίου είναι με στανταρ Βypass
    Και απο την άλλη πέστε μου μάρκα διακόπτη με προρύθμηση 100% μονοσωληνίου.
    Να σας πω γιατί το πρόβλημα επιλογής κατάλληλου διακόπτη δεν βγαίνει συχνά στην επιφάνεια.......
    Γιατί έχουμε υπερδιαστασιολογημένους κυκλοφορητές. Και ένας άλλος λόγος είναι οι αυτονομίες και ο ταυτοχρονισμός τους που πάλι μα δίνουν μεγάλες ταχύτητες εκτός σπανίων περιπτώσεων (χιόνι και να είναι Κυριακή),Inverter κυκλοφοριτές
    quote:ή τα σώματα ήταν εσωτερικού βρόγχου
    Εννοείς ενσωματωμένου?
    www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης