Σελίδα 13 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 31112131415 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 121 μέχρι 130 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ρε Γρηγόρη!!! 300 lt/h βάλε παροχή στη σωλήνα μου! Μη με αδικείς!
    Εσύ παίζεις με 300 και γω με 150; Πως θα γίνει δηλαδή;

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Με όλη την καλή διάθεση παιδιά, νομίζω ότι το θέμα έχει ξεζουμιστεί και αυτήν τη στιγμή αναλωνόμεθα σε παρατηρήσεις και επισημάνσεις που έχουν να κάνουν περισσότερο με την απόσταση που μας χωρίζει (εάν ήμασταν σε κανά κοψιδοτράπεζο θα τα' χαμε λύσει όλα), παρά με τις διαφωνίες που πραγματικά εκφράζουμε.
    Πάντως έχει γενικότερο ενδιαφέρον το όλο ζήτημα, περισσότερο για τους μελετητές και κατασκευαστές που ασχολούνται με τις εγκαταστάσεις μονοσωλήνιου τύπου.
    Η γενικότερη επισήμανση που έχω να κάνω είναι ότι η αλήθεια, ή η πραγματικότητα εάν θέλετε, βρίσκεται κάπου στη μέση αυτών που όλοι λέμε. Βέβαια η πράξη διαφέρει μάλλον, διότι αφ' ενός τα υπολογιστικά προγράμματα έχουν έναν βαθμό σφάλματος, στηρίζονται σε μεθόδους try & error, θεωρούν ότι όλα τα θερμαντικά σώματα έχουν την ίδια απόκριση και τον ίδιο βαθμό απόδοσης κλπ κλπ.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Επίσης με όλο το σεβασμό, πιστεύω το θέμα είναι αρκετά ουσιώδες, αν και δεν πρόκειται να κάνει καμιά σπουδαία διαφορά η εύρεση της "αλήθειας". Είναι όμως, σπουδαίο κατά τη γνώμη μου, το να κατανοούμε όσες γίνεται περισσότερες παραμέτρους της εγκατάστασης που σχεδιάζουμε. Για αυτό και θέλησα να "ρίξω" το μύθο του να αποφεύγω να περνάω όλο το νερό από το σώμα μήπως και μου παρακρυώσει.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Να σας πω γιατί το πρόβλημα επιλογής κατάλληλου διακόπτη δεν βγαίνει συχνά στην επιφάνεια.......
    Γιατί έχουμε υπερδιαστασιολογημένους κυκλοφορητές. Και ένας άλλος λόγος είναι οι αυτονομίες και ο ταυτοχρονισμός τους που πάλι μα δίνουν μεγάλες ταχύτητες εκτός σπανίων περιπτώσεων (χιόνι και να είναι Κυριακή),Inverter κυκλοφοριτές
    Γρηγόρη είσαι πολύ σωστός, συγχαρητηρια! Αυτο ακριβως ειναι, και αν δεις με τις συνηθεις παροχες που προκύπτουν δες τι αποτελεσμα βγάζει το προγραμματάκι...
    Για το internet που λές να ένας για παράδειγμα. Δεν έψαξα πολύ και άλλοι θα υπάρχουν.
    http://www.caleffi.it/caleffi/it_IT/....jsp/index.sdo

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Μίλτο το παραπάνω ποστ "πήγαινε" προς όλους μας και όχι μόνο σε σένα.
    Για να κατανοήσεις πλήρως το τι γίνεται πραγματικά, χρειάζεσαι υπόβαθρο με μετρήσεις και πειραματισμούς σε υπάρχουσα εγκατάσταση και μάλιστα σε εγκατάσταση που έχεις κάνει ήδη την μελέτη, για να ξέρεις τι γίνεται. Επίσης πρέπει να ξέρεις τι έχει γίνει στην φάση της κατασκευής και από ποιόν, με τι υλικά και πώς. Σε καμία σχεδόν ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, δεν συμπίπτουν [u]ακριβώς τα υπολογιζόμενα με τα πραγματικά.
    Βέβαια τα υπολογιζόμενα, όταν γίνονται μεθοδικά και ορθά, οδηγούν πολύ κοντά σε πραγματικές συνθήκες, αλλά ποτέ ακριβώς.
    Το να "ρίξεις το μύθο του να αποφεύγω να περνάω όλο το νερό από το σώμα μήπως και μου παρακρυώσει" δεν θα καταφέρεις να το κάνεις, λυπάμαι, διότι δεν κατάλαβες όλες τις παραμέτρους που ανέφερα παραπάνω. Εγώ πες ότι είμαι αδαής (που αν θέλεις είμαι διότι δεν ασχολούμαι με μονοσωλήνια και τέλος πάντων δεν θεωρώ ότι οι γνώσεις μου είναι επαρκείς επί του θέματος), αλλά δεν μπορεί να είναι χαζοί όλοι οι κατασκευαστές που βγάζουν τους prefixed 50% flow διακόπτες μονοσωληνίου! Σου είπα για μια τουλάχιστον περίπτωση με μικρό στην αρχή και μεγάλο σώμα μετά. Στο εξωτερικό έχω δει σε φωτό και εγκαταστάσεις με 5 και 6 σώματα ανά κλάδο. Το να κάνεις μονοσωλήνιο με 2 σώματα ανά κλάδο, δεν είναι και πολύ οικονομικό άλλωστε. Είναι οι συνθήκες και οι καταστάσεις της κάθε περίπτωσης που θα σε οδηγήσουν σε μια λύση, που μπορεί να μην είναι η βέλτιστη, ή η επιθυμητή αλλά θα είναι λειτουργική.
    Κλείνοντας θα ήθελα να πώ ότι εάν οποιοσδήποτε επιθυμεί να γράψει οτιδήποτε σε αυτό το τοπικ, φυσικά και είναι ελεύθερος να το κάνει (ποιός είμαι εγώ άλλωστε που θα το πώ αυτό) απλά εξέφρασα τη γνώμη μου σχετικά με τις άπειρες ανταλλαγές που έχουμε του είδους "Τι εννοείς τόσο και πόσο έβαλες εκεί και γιατί είναι αυτό έτσι και πότε κλπ" που σε κάποιο βαθμό κουράζουν (εμένα τουλάχιστον) να τις διαβάζω, διότι δεν είναι ουσιώδεις αλλά προέρχονται από το πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας, εικόνας και προφορικού λόγου (ο γραπτός αδικεί πολλές τέτοιες καταστάσεις).
    Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Και οι errevi είναι ρυθμιζόμενοι

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    quote:Originally posted by peris

αλλά δεν μπορεί να είναι χαζοί όλοι οι κατασκευαστές που βγάζουν τους prefixed 50% flow διακόπτες μονοσωληνίου!
    +
    εγκαταστάσεις με 5 και 6 σώματα ανά κλάδο.
    Eισαι Γιγαντας! [8]
    Μου αρεσε πολυ και αυτο με τα κοψιδια επισης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Περικλή νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε κάποια πράματα, ή τουλάχιστον τη σχέση μιας κατάστασης με μια άλλη. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό που λέω δεν μπορεί να ανατραπεί από πειραματικά δεδομένα. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχω κάνει κάποιο λάθος στο συλλογισμό (παρότι εξακολουθώ να είμαι κάθετος) παρά να είναι ο συλλογισμός μου σωστός αλλά να μην επιβεβαιωθεί στην πράξη. Πολύ φιλολογία όμως.
    Αυτό που είπες για το εξωτερικό και τα έξι σώματα έχει ενδιαφέρον. Εκεί φαντάζομαι ότι δεν χρησιμοποιούν Φ16 ή Φ18 για τα κυκλώματα. Φαντάζομαι πως θα βάζουν καμιά Φ25 με παροχή πάνω από 1000lt/h και διακόπτες μονοσωληνίου 1". Εκεί μάλιστα. By pass. Και μάλιστα να πάει στο σώμα κάτω από το 50%, πχ to 25%. (Αλλά όχι για λόγους απόδοσης).

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by miltos
    Περικλή σπουδάσαμε για να μπορούμε να προβλέψουμε κάποια πράματα, ή τουλάχιστον τη σχέση μιας κατάστασης με μια άλλη. [u]Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό που λέω δεν μπορεί να ανατραπεί από πειραματικά δεδομένα. Είναι πολύ πιο πιθανό να έχω κάνει κάποιο λάθος στο συλλογισμό (παρότι εξακολουθώ να είμαι κάθετος) παρά να είναι ο συλλογισμός μου σωστός αλλά να μην επιβεβαιωθεί στην πράξη. Πολύ φιλολογία όμως.
    Μαγκιά σου, over and out.
    Περικλής

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μεταφέρω εδώ αυτά τα μηνύματα που έχουν σχέση με το αυτό το τόπικ
    Προτείνων σε Πέρι και Μίλτο κάποια μυνήματα να τα σβήσουμε και να μείνουν μόνο το τεχνικό μέρος που συζητάμε...εγώ έσβησα τα δικά μου.

ziko
    Junior Member
    Greece
    222 Posts

Posted - 17 December 2007 : 19:18:38 Show Profile Email Poster Reply with Quote
    Γρηγόρη στη φωτό πιο πάνω τους σωλήνες των σωμάτων τους βγάλατε από τον τοίχο? Αν ναι πως? Απλά σκάψιμο, κουρμπάρισμα και πολυουρεθάνη? Να μην ρωτήσω για υλικό. ΧΑΛΚΟΣ!!!
    Go to Top of Page
    gregori
    Moderator
    Greece
    643 Posts

Posted - 17 December 2007 : 22:02:12 Show Profile Email Poster Visit gregori's Homepage Edit Reply Reply with Quote Delete Reply
    Οχι Ζίκο βγαίνουν από το δάπεδό....στο σιτε μου υπάρχει εγκατάστασή που βγαίνουν απο τον τοίχο στο Γέρακα οικοδομή Λουκ.
    Είναι κουρμπατιστό με μία γωνιά 15χ1/2. Με την τοποθέτηση του σώματος θα μπει σωλήνα χρωμέ έτοιμη
    www.udravlikos.gr
    Go to Top of Page
    ziko
    Junior Member
    Greece
    222 Posts

Posted - 17 December 2007 : 22:55:48 Show Profile Email Poster Reply with Quote
    Στον τοίχο όμως τι κάνεις? Εγώ χρησιμοποιώ ένα είδος φελιζόλ (PE-BE block λέγεται) αλλά έχω παράπονο από το θόρυβο που κάνει με συστολές/διαστολές.
    Αλήθεια έχει χαντρώσει κανείς σωλήνες θέρμανσης σε τοίχο για να τροφοδοτήσει σώμα από ψηλά?
    Go to Top of Page
    gregori
    Moderator
    Greece
    643 Posts

Posted - 17 December 2007 : 22:59:43 Show Profile Email Poster Visit gregori's Homepage Edit Reply Reply with Quote Delete Reply
    Πολλές φορές το έχω κάνει....Αρμαφλέξ ή σπιράλ ή πολυουρεθάνη.
    Πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσεις αλλού....Το σώμα να πέφτει σε κολόνα και να μην έχει πολύ σοβά για να καλύψεις τις σωλήνες σου.
    www.udravlikos.gr
    Edited by - gregori on 17 December 2007 23:00:45
    www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης