Σελίδα 14 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 41213141516 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 131 μέχρι 140 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Δεν μπορεί! Με γελάν τα μάτια μου! Δεν έχεις χρησιμοποιήσει πουθενά χαλκό? Αποκλείεται
    Δηλαδή βάζεις μόνο σπιράλ. Στην περίπτωση όμως που οι σωλήνες βγαίνουν από τον τοίχο σε απόσταση 10cm από το δάπεδο κάνεις το ίδιο. Δεν φοβάσαι συστολές διαστολές?
    Με χαλκό το έχεις δοκιμάσει?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ξαναπέστα μου φίλε μου Ζικο να σε καταλάβω...
    Παντού χαλκό βάζω.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Αληθεια σε αυτου του ειδους την εγκατασταση πως και δεν βαλατε Ventil σωματα αφου υπηρχαν ετοιμοι τοιχοι?? Μια μελλοντικη αλλαγη σωματος με αλλο ισως προβληματισει στα κεντρα..
    Ziko με τον χαλκο διαστολοσυστολες εχει αμελητεες στον τοιχο, ετσι κ αλλιως εχει μια χαρα τα φιδια στο δαπεδο..
    Προσωπικα εχω ριξει πολυστρωματικο μεσα σπιραλ σε τοιχο πορεια 10μ και δεν ειχα προβλημα με θορυβους απο διαστολες..
    Το σωμα μονο θελει τελεια στηριξη αλλιως μπορει να κανει ζημια που να τρεχεις..
    Σορρυ για την παρεμβολη αλλα οι φωτο του gregori ειναι πειρασμος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πολλές φορές...για μονοσωλήνια έχουμε περάσει έως φ18.....ο φ22 δεν ταιριάζει στους διακόπτες μονοσωληνίου.
    Φ22 κουλούρα μόνο σε ύδρευση ή καλοριφέρ δισωληνίου....(είναι πράγματι δύσκολη στο δούλεμα και στο κουρμπαρισμα.
    Σε πολυαιθηλένιο μονοσωλήνια πάντα με φ18 τοποθετούμε.
    Αν προσέξεις στην φωτο ο χαλκός είναι φ18

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Παιδιά μερικά μηνύματα μου τα έκανα delete και μετέφερα όλα τα μηνύματα σχετικά με ερώτημα του Ziko σε καινούργιο τοπικ.
    Θέλω να προτείνω στον Ζίκο,στον King,τον Μίλτο....να διαγράψουν και αυτοί τα δικά τους που αφορούν χαλκό στο δάπεδο γιατί σκοτώνουμε αυτό το τόπικ που το στήσαμε όλοι παρέα και είναι μικρό διαμαντάκι.
    Επίσης να προτείνω στον Πέρι σε αυτό το τόπικ να προσθέσει στο όνομα του (διακόπτες σωμάτων) αλλά και να διαγράψει μερικά ποστ που δεν κολλάνε...
    Ναστε καλά Γρηγόρηςβ

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πολλής λόγος έχει γίνει για τους διακόπτες σωμάτων εξωτερικού βρόγχου και κατα πόσο κάνουν bypass...

Κάπου το έχω ξαναγράψει αλλά και το έχουμε ξανακουβεντιάσει με τον Μίλτο και τον Περικλή μπορεί και σε αυτό το τόπικ αλλά βαριέμαι να ξαναδιαβάσω απο την αρχή ότι οι διακόπτες brass form εξωτερικού βρόγχου είναι ολικής παροχής δηλαδή 100% στο σώμα...
    Εγώ δεν το πίστευα έως που μου το είπαν τηλεφωνικά από την brass ότι είναι 99%.
    Ο Μίλτος σε κάποια πειράματα του έλεγε πως είναι πιο λίγο και μάλλον είχε δίκαιο.
    Σήμερα έκανα και εγώ τα δικά μου και θα σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα.
    Για να μην παρεξηγηθώ να πώς χρόνια δουλεύω τα προϊόντα τους και αυτό φαίνεται και από το σίτε μου.
    Όταν χρειάστηκα ν κάτι και τους το ζήτησα τηλεφωνικά έκπληκτος μετά άπω ένα μήνα είδα να υπάρχει το προϊών στο κατάλογο τους και αυτό τους τιμά.
    Να πω και κάποια κακά τους όμως...
    Έχουν αργήσει να κατασκευάσουν την ιστοσελίδα τους με πλήρη διαγράμματα των προϊόντων τους.

Πήρα λοιπόν σήμερα ένα διακόπτη εξωτερικού βρόγχου και αφού του συνεδεσα την προσαγωγή του με την βρύση έδωσα μία παροχή της τάξεως του 1.5 λίτρο ανα λεπτό....
    Το αποτέλεσμα ήταν ότι στο ένα λεπτό απο εκεί που βγαίνει η προσαγωγή για το σώμα γέμισα ένα μπουκάλι του 1.5 λίτρου και από την επιστροφή γύρισαν κάπου στα 200ml....
    Το συμπέρασμα μου είναι ότι οι διακόπτες κάνουν ένα bypass της τάξεως του 10%.
    Στραγγαλίζοντας λίγο την προσαγωγή όπως θα δείτε στις παρακάτω φώτο με το δάχτυλο σκεπτόμενος ότι και το σωμα δημιουργεί μία μικτή πτώση πίεσης παρατήρησα ότι το επιστρεφόμενο νερό αυξανόταν. Το 10% μπορεί να γινόταν 15%
    Εγώ τους έχω τοποθετήσει σε εγκαταστάσεις σώμα και πίσω και γενικά είμαι ευχαριστημένος....
    Θα προτιμούσα όμως όταν αγοράζω κάτι να αναγράφετε πάνω στην συσκευασία το πόσο bypass κάνουν για να ξέρω τι κάνω.
    Είμαι σύγουρος ότι και οι μηχανολόγοι που κάνουν λεπτομερής μελέτη θα προτιμούσαν το ίδιο....
    Και αυτό δεν ισχύει μόνο για την brass που είναι Ελληνική εταιρία και την γουστάρω κιόλας αλλά και για όλες τις Ιταλικές που πουλάνε ευρέως...

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Ώχ. Προέκυψε και άλλος Miltos.

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Γεια σου ρε Γρηγόρη! Αν βρεις παλιά post (και γω βαριέμαι να ψάχνω) θα δεις ότι το περιέγραψα όπως και συ. Κάποιοι άλλοι διακόπτες σακατεύονται από το στραγγαλισμό. Χωρίς στραγγαλισμό μπορεί να δίνουν 75% στο σώμα και με στραγγαλισμό κάτω από 50%.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς για τους διακόπτες εξωτερικού βρόχου της ICMA αν είναι 50% ή 100%; Το site του κατασκευαστή δυστυχώς είναι για κλάματα.

Ασχετο: Γρηγόρη, να κάθεσαι να κάνεις πειράματα με τους διακόπτες στις 4 τα ξημερώματα σε έχω ικανό, αυτό που δεν κατάλαβα είναι πώς έκανες τη νύχτα μέρα
    Μάλλον η ώρα στη μηχανή σου είναι δώδεκα ώρες λάθος.

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης