Σελίδα 3 από 16 ΠρώτοΠρώτο 1234513 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Για Ventil μιλαμε??? Εκει εχει ειδικο διακοπτακι αλλα εκει πρεπει οι σωληνες απο το δαπεδο να ερχονται ακριβως κατακορυφα με τις υποδοχες του σωματος αλλιως δεν δενει με τπτ...
    Οταν συνδεουμε με διακοπτη εξωτερικου βρογχου εχουμε και λιγη ανοχη μπρος πισω αν δεν πεφτει ακριβως..
    Σωστη εγκατασταση Ventil ειναι οταν σοβατιστει ο τοιχος να εχουμε τα σωματα στο χερι να τα κρεμασουμε κανονικα και εκει να μπουν οι παροχες..
    Μετα ξεκρεμασμα για το βαψιμο.. Κοινως προυποθετει την αγορα των σωματων απο πριν.
    Η συνδεση τετοιου σωματος με κλασσικους διακοπτες απο κατω με γωνιες κλπ... χμμμ δεν μου φενεται τοσο πρακτικη ουτε ευκολη...
    Διαγωνια συνδεουμε συνηθως πολυ μεγαλα σωματα και ειναι κλασσικη τακτικη σε κανα γαιδουρι με φετες σε κεντρικη θερμανση..
    Πανελ γαιδουρια ακομα και με διακοπτη εξ. βρογχου παιζουν εκτος και αν παιζει κανα μυστηριο μονοσωληνιο...
    Αληθεια γιατι δεν σας αρεσει το μονοσωληνιο ??

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    μη ξυνεις πληγες τωρα, θα τ'ακουσουμε ασχημα....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    dipoli μου χρωστάς μια απάντηση....
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    σορυ, αλλα δεν θυμαμαι....[:I]

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by King

Αληθεια γιατι δεν σας αρεσει το μονοσωληνιο ??
    εγώ δεν λέω τίποτα....
    το θέμα έχει συζητηθεί!
    Κάντε search βάζοντας λέξεις κλειδιά:
    σπασαρχ..ικο, μπούρδα, ανωμαλία, αηδία, άχρηστο, μή εξυπηρετικό, ηλίθιο, τριτοκοσμικό, εποχής σπηλάιων....
    ενώ άς αναρωτηθώμεν όλοι μαζί προς τι η αφαίρεσις ενός αγωγού, ενώ παραλλήλως χρησιμοποιώμεν ακριβόν χαλκόν!
    και σταματώ εδώ διότι θα αλλοιωθεί εκ νέου ο αρχικός χαρακτήρ του postός, ο οποίος ήτω σχετικός με θερμαντικά σώματα και ουχί ιστορικής παλαιοντολογίας!
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    τα'λεγα εγω...
    τ'ακουσαμε τωρα...
    βρε που να παθει φουιτ το αυτοκινητο σας...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Το αν η εγκατάσταση είναι μονοσωλήνια ή όχι πως επηρεάζει το διακόπτη;
    Τελικά λοιπόν για μικρομεσαία σώματα προτιμάτε σύνδεση από τη μία πλευρά του σώματος, πάνω και κάτω. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σώματα με τρεις φέτες, πχ 655/3.3/1m αργούν πολύ να ζεσταθούν στο κάτω μέρος της μπροστινής φέτας, κυρίως στην αντίπερα μεριά του διακόπτη (δηλαδή αν έχω διακόπτη εξ. βρόχγου δεξιά, το σώμα κάτω αριστερά θα είναι χλιαρό, για αρκετή ώρα τουλάχιστον).

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by miltos

Το αν η εγκατάσταση είναι μονοσωλήνια ή όχι πως επηρεάζει το διακόπτη;
    Τελικά λοιπόν για μικρομεσαία σώματα προτιμάτε σύνδεση από τη μία πλευρά του σώματος, πάνω και κάτω. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σώματα με τρεις φέτες, πχ 655/3.3/1m αργούν πολύ να ζεσταθούν στο κάτω μέρος της μπροστινής φέτας, κυρίως στην αντίπερα μεριά του διακόπτη (δηλαδή αν έχω διακόπτη εξ. βρόχγου δεξιά, το σώμα κάτω αριστερά θα είναι χλιαρό, για αρκετή ώρα τουλάχιστον).

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Παιδιά σώματα πάνελ έχουμε τα κλασσικά που όλοι ξέρουμε με τις τέσσερις πλαϊνές συνδέσεις.
    Έχουμε τα compact με ενσωματωμένο βρόγχο....αυτό που δείχνει ο dipoli παραπάνω... Το σωληνάκι το χρωμέ που έχουν οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου είναι ενσωματωμένο μέσα στο σώμα για θέμα αισθητικής.
    Σώματα πανελ με διακόπτη εσωτερικού βρόγχου δεν υπάρχουν.
    Τους διακόπτες εσωτερικού βρόγχου τους χρησιμοποιούμε σε σώματα κλασσικά φέτες ή αλουμινίου.
    Τα σώματα πρέπει να συνδέονται η προσαγωγή στην πάνω μεριά και η επιστροφή στην κάτω....
    Ακόμα και διαγώνια εάν θέλει κάποιος να τα συνδέσει (συστήνεται σε σώματα άνω του 1.20μ) η προσαγωγή συνδέετε από πάνω όπως λέει η λέξη διαγώνια.
    Μπορείς να τα συνδέσεις και αντικριστά αλλά είναι η χειρότερη επιλογή.
    Τα σώματα με διακόπτη εσωτερικού βρόγχου συνδέουν και την προσαγωγή και την επιστροφή από κάτω στα Akan όπως δείχνει και η παραπάνω φώτο για αυτό πάντα υστερούν σε απόδοση σε σχέση με τους άλλους διακόπτες.
    Οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου μπορεί να μην δίνουν όλο το νερό στο σώμα αλλά να το bypassαρουν.....Είναι κάτι σαν τετράοδες βάνες.
    Σε μερικές μάρκες αυτό το Bypass ρυθμίζετε αλλά στις περισσότερες όχι. Είναι στάνταρ.
    Τα σώματα ενσωματωμένου βρόγχου τύπου ventil μπορούν να συνδεθούν είτε με διακόπτη μονοσωλήνίου είτε με δισωληνιου απο κάτω..Ακόμα έχεις την επιλογή οι σωλήνα αν επιθυμείς να βγαίνουν μέσα από τον τοίχο. Σε καινούργιες κατασκευές (όχι εμπορικές) αυτά τα σώματα αρχίζουν και παίρνουν μερίδιο στην αγορά και ο κόσμος τα ζητάει....
    Το θέμα απόδοσης εκ πείρας η διαγώνια σύνδεση είναι η καλύτερη αλλά με τα σημαντικά μειονεκτήματα που ανέφερε ο Peris παραπάνω ( δύσκολη η αντικατάσταση σώματος με μεγαλύτερο ή άλλη μάρκα) και φυσικά δεν μπορεί να συνδεθεί σε μονοσωλήνιο σύστημα χωρίς κολπάκια....
    Στα σώματα κάτω του ενός μέτρου η απόδοση είναι μια χαρά με όλους τους τρόπους σύνδεσης. Από εκεί και πέρα νομίζω το θέμα είναι αισθητικό και έχει σχέση με το σύστημα σωληνώσεων...Δισωλήνιο ή μονοσωλήνιο.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι τετράοδες είναι στην ουσία αλλά εγώ ξέρω για 50% bypass. Θα μου πεις σχετικά είναι όλα...

Δικαιώματα απάντησης