Σελίδα 5 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 3456715 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 41 μέχρι 50 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γιατί να επηρεαστεί;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Μιλτο με δουλεύεις?
    Γιατί αν έχεις 3 σώματα στο κύκλωμα και περνάς όλο το νερό από κάθε σώμα τι απόδοσή θα έχει το δευτερο και το τρίτο σώμα....
    Αν αναγκαστείς να κλείσεις ένα σώμα τότε κλείνεις και τα υπόλοιπα.
    Και αυτός δεν είναι ο λόγος ύπαρξης των διακοπτών μονοσωληνίου.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Όσο αφορά το δεύτερο επιχείρημμα σαφώς και συμφωνώ.
    Στο πρώτο, διαφωνώ κάθετα. Πες ότι έχεις 3 σώματα στη σειρά. Κάθε σώμα θέλουμε να αποδώσει στο χώρο του 1000 Kcall. Άρα, δεδομένης της παροχής νερού στο κύκλωμα, προκύπτει η θερμοκρασία του στην έξοδο κάθε σώματος. Για 200lt/h, πέφτει η θερμοκρασία 5 βαθμούς σε κάθε σώμα. Η διαφορά βάζοντας απλούς διακόπτες αντί έξωτερικού που κάνει bypass, είναι μόνο ότι θα έχουμε ελαφρώς μικρότερα σώματα!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Να μην διαφωνείς κάθετα γιατί πας να ανατρέψεις όλη την φιλοσοφία του μονοσωληνίου....
    Για να βγάζουν χρόνια τους διακόπτες μονοσωληνίου με bypass στάνταρ όλες οι εταιρίες κάτι ξέρουν....
    Τα συνήθη κυκλώματα που συναντάς στις μελέτες είναι 3 σώματα τον 2000θερμίδων ανα σώμα....
    Σε αυτή την περίπτωση το τρίτο σώμα και με λογικές ταχύτητες θα είχε μεγάλη διαφορά από το πρώτο και έτσι ο μελετητής θα έπρεπε να ασκήσει κατά πολύ το μέγεθος του.
    Χωρίς να είμαι μηχανολόγος η παροχή των φ16 σωλήνα που συνήθως έχουμε υπερβαίνει τις απαιτήσεις του πρώτου σώματος και είναι άσκοπο να το περάσεις όλο από το πρώτο σώμα αντί να εκμεταλλευτής την περίσσεια στο δεύτερο κλπ...........
    Μίλτο δεν έχω δεί ποτέ μονοσωλήνιο με διακόπτη δισωληνίου και η γνώμη μου είναι πως είναι λάθος.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Δεν ξέρω τι ξέρουν οι εταιρείες, των οποίων ο κύριος σκοπός είναι να πουλήσουν, το θέμα είναι ότι αν στον πρώτο χώρο πάρεις 2000Κcall, στον δεύτερο άλλες 2000Kcall το νερό θα μπει στο τρίτο σώμα με την ίδια θερμοκρασία, ανεξάρτητα του τρόπου με τον οποίο πήρες τις θερμίδες. Νόμος. Πιστεύω συμφωνείς. Τώρα, για να πάρεις 2000Kcall, από το κάθε σώμα, αυτό θα πρέπει να είναι πιο μεγάλο αν έχεις διακόπτη με bypass. Αυτή είναι η μόνη διαφορά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Sorry φιλε Μίλτο δεν σε καταλαβαίνω σήμερα.
    Τα συστήματα που ακολουθούνται για τη σύνδεση των σωμάτων είναι δύο, το δισωλήνιο και το μονοσωλήνιο. Στο δισωλήνιο σύστημα όλα τα θ.σώματα συνδέονται παράλληλα, με βασικό πλεονέκτημα την ίδια θερμοκρασία νερού προσαγωγής σε όλα. Στο μονοσωλήνιο σύστημα συνδέονται σε σειρά, με βασικό μειονέκτημα τη μειωμένη θερμοκρασία νερού προσαγωγής στο δεύτερο ή τρίτο στη σειρά σώμα.
    Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτείται υπολογισμός αυτών των απωλειών και συμπλήρωσή τους με αύξηση της περιεκτικότητας του σώματος σε νερό. Τοποθετούνται δηλαδή μεγαλύτερα σώματα που λειτουργούν όμως με χαμηλότερη θερμοκρασία. Στη περίπτωση που βάζουμε και διακόπτες δισωληνίου σε μονοσωλήνιο τότε η αύξηση του μεγέθους των 2-3 θα είναι μεγαλύτερη.
    www.udravlikos.gr

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by gregori

Στο δισωλήνιο σύστημα όλα τα θ.σώματα συνδέονται παράλληλα, με βασικό πλεονέκτημα την ίδια θερμοκρασία νερού προσαγωγής σε όλα. Στο μονοσωλήνιο σύστημα συνδέονται σε σειρά, με βασικό μειονέκτημα τη μειωμένη θερμοκρασία νερού προσαγωγής στο δεύτερο ή τρίτο στη σειρά σώμα.
    Έτσι μπράβο, αρχίζεις να καταλαβαίνεις σιγά σιγά ότι τόσα χρόνια ήταν όλα λάθος....
    Τα σημειώνω εγώ αυτά!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Πιστεύω εις ένα δισωλήνιο, Πατέρα των συνδέσεων....

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Πέρι δεν με έχεις πιάσει σε αυτό το θέμα....δηλώνω φανατικός του δισωληνίου και του χαλκού[....Άσχετα αν οι περισσότερες εγκαταστάσεις που έχουμε κάνει είναι μονοσωλήνια...Πολλές δεν αποφασίζω εγώ το τι πρέπει να γίνει.
    Απλός μου αρέσει που βγάζεις καντήλες όταν το ακούς...εγώ έχω εξοικειωθεί πλέων...17 χρόνια στρώνω μονοσωλήνια...
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αλλά ξεφύγαμε από το θέμα....έχουμε μία μικρή διαφωνία με τον φίλο μου τον Μίλτο σχετικά με την χρησιμοποίηση κλασσικών διακοπτών δισωληνίου στα μονοσωλήνια....Εγώ είμαι καθετότατος ότι είναι λάθος ο Μίλτος κάθετος πως δεν είναι....
    www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης