-
Εξέχον μέλος
Ναι, αν το θέσεις πχ 50% τοτε το σώμα που απαιτείται προκύπτει μεγαλύτερο.
Εδώ έχεις τον κίνδυνο να το γυρίσει ο ιδιοκτήτης στο 100% και μετά να πηδήξει λίγο τα επόμενα, γιατυτό εγώ τα υπολογίζω πάντα με 100%..
-
Εξέχον μέλος
Περίμενε Dipoli εσύ μιλάς για άλλο πράγμα....μιλάς για στραγγαλισμό στο σώμα.....το εσωτερικό bypass στο διακόπτη είναι στανδαρ στους περισσότερους διακόπτες μονοσωληνίου.
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Nαι, αν εχεις σκοπο να βάλεις τέτοιους διακόπτες πρεπει να το λάβεις υποψιν σου με ακρίβεια. Συνήθως κανουν 50% νομίζω... ή κανω λάθος;
Υπαρχουν και διακόπτες που λειτουργουν σαν τρίοδη, και επιτρέπουν ρύθμιση του μοιράσματος της παροχής.
-
Εξέχον μέλος
Φίλε Dipoli σπάνια θα δείς οικοδομή με ρυθμιζόμενο Bypass...ο μόνος διακόπτης που ρυμήζετε είναι ο εσωτερικού βρόγχου στις πετσετοκρεμάστρες....Και νομίζω πώς οι παραπάνω μελέτη παίρνει σαν δεδομένο διακόπτη μονοσωληνίο και ο σραγγαλισμός που λες είναι έξτρα...
www.udravlikos.gr
-
Διαχειριστής
-
Διαχειριστής
Παιδες έχει δίκιο ο μάστορας, δεν ρυθμίζεται σε κάποιους διακόπτες το bypass που είναι prefixed...
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
-
Εξέχον μέλος
Παιδιά οι διακόπτες εξωτερικού βρόγχου που συναντάς στις οικοδομές στις εμπορικές δουλείες ιδίως αλλά όχι μόνο είναι 3 μάρκες....Far,Pintossi,BrassForm.
Αν βάλεις έναν από αυτούς παράδειγμα σε δισωλήνιο σε ένα γαιδούρι σώμα την μισή σου παροχή θα στην γυρνάει πίσω πριν μπει στο σώμα.
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Απλός δεν είμαι σίγουρος πόσο bypass κάνουν όταν είναι full open ....
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Υπάρχουν διακόπτες με προρύθμιση 50% αλλά και 100%. Ενδεικτικά αναφέρω διακόπτες της Heimeier (τους έχω τοποθετήσει πρόσφατα και ξέρω ότι έχουν και 50% και 100%).
-
Εξέχον μέλος
Φυσικά ....εσυ πας σε ακριβούς διακόπτες που δεν τους βάζουμε συχνά πυκνά....Αυτοί ναι ρυθμίζουν το bypass είτε το κλείνουν τελείως...πολλοί είναι και με σπαστό κορμό που μπορείς να τους προσαρμόσεις όταν οι παροχές βγαίνουν απο τον τοίχο.....συνήθως αυτούς τους βάζουμε σε Ventil σώματα.
www.udravlikos.gr
Δικαιώματα απάντησης