Σελίδα 8 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 678910 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 71 μέχρι 80 από 158

Θέμα: Σύνδεση θερμαντικών σωμάτων

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Κάνουμε και εμείς δισωλήνια Κ Πέρι μας....Τι μας πέρασες?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κανόνισε Μίλτο άμα δεν σε πείσω θα ποστάρω εδώ μέχρι να με διώξει ο Μοναχός
    www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Αψογος ο συλλεκτης παραγγελια Inox φανταζομαι. Διακοπτες με ρακορ, ροομετρα, χαλκος σε σπιραλ...
    Οτι πιο ομορφο εχω δει που αφορα σωματα..
    Μακαρι να το πληρωναν ολοι αυτο..
    Επεισης οι Heimeier βλεπω εχουν και βαλβιδα για το αδειασμα του σωματος???
    Οσο αφορα το bypass δεν βρισκω και γω λογω υπαρξης του στο δισωληνιο..
    Αν ειναι ρυθμιζομενο ωστε να το δουλεψουμε σαν εξτρα ρυθμιστικο οκ..
    Αλλα ελαχιστοι διακοπτες εχουν τετοιο option..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ο συλλέκτης είναι interplast...Άμα προσέξεις προσεχτικά στις επιστροφές έχει φωλιά για θερμόμετρα και ο μ...ας δεν τα έβαλα να το βγάλω φώτο κομπλέ....Επίσεις στις επιστοφές άμα γουστάρεις προσαρμόζετε και θερμοστατική κεφαλή σε κάθε κύκλωμα....Βασικά το συγκεκριμένο συλλέκτη τον βάζουν πιο πολύ στις ενδοδαπέδιες...Άμα σου πω πόσο τον είχα πάρει θα φρικάρεις....και φυσικά όπως είπες λίγοι το πληρώνουν.
    Ναι έχει άδειασμα του σώματος.
    www.udravlikos.gr

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Ο rehau παντως με 4 οπες που εχει τα αντιστοιχα τσουμπλεκια ειχε μια τιμη περι τα 120Ε... Αρα φανταζομαι τι παιζει με αυτον...
    Περι διακοπτων.. Ποιες μαρκες προτιματε???
    Στα κλασσικα ξεκινησα με pintossi στην αρχη διοτι παντου εβλεπα αυτον και ειχα ακουσει καλα λογια για την αξιοπιστια του....
    Μεχρι που μετα καταλαβα οτι πιο πολλοι pintossi τρεχανε οταν τους εκλεινες και θελανε πεταμα παρα κατι αλλα...
    Η Cim εχει σφαιρικο για κλασσικο σωμα τον οποιο συμπαθησα και πλεον δουλευω αλλα ειναι τσιμπημενος..
    Σε μονοσωληνιο Pintossi ειναι κατι μετριο (τουλαχιστον κλεινουν) ενω κατι Errevi και SR ειναι για διακοσμηση...
    Novasfer αξιοπιστος αλλα μπαουλο..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Όταν πρόκειτε για απλούς διακόπτες δισωληνίου και μονοσωληνίου βάζω Brass-form γιατί αυτούς φέρνει και ο έμπορας μου....Δεν μου έχουν παρουσιάσει πρόβλημα.....Σε πετσετοκρεμάστρες έβαζα pintossi αλλά τώρα έβγαλε και η Brass και βάζω αυτούς...Στα Ventil δεν έχω κατασταλάξει...Εβαζα Danfos αλλά μου την σπάνε γιατί δεν έχουν λάστιχο στο ρακόρ σώμα διακόπτη αλλά κωνικό μέταλλο με μέταλο και με έχουν ταλαιπωρήσει...Τους heimeir πρεπει να τους παραγγείλεις και μου την σπάει η διαδικασία...εχω βάλει και simplex αλλά δεν έχω κατασταλάξει.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Διαβάστε το παρακάτω ποστ που βρήκα του nikosssk
    Στο πολύ ενδιαφέρων τόπικ που βλέπεις και το πόσο σημαντικό είναι η εξισορροπήσει (ιδίως στα δισωλήνια Κ Περι....και μην μου φέρεις αντιρρήσεις και εσύ γιατί μετά θα ποστάρω μέχρι το καλοκαίρι για να πείσω και σένα)...

http://www.monachos.gr/forum/topic.a...36&whichpage=1
    quote:nikosssk
    New Member
    64 Posts

Posted - 10 November 2005 : 15:29:44 Show Profile Email Poster
    Εγώ συμφωνώ διαφωνώντας.
    Για να μην παρεξηγηθώ (και μου αφαιρεθεί το αστεράκι μου), όπως είναι φυσικό, συμφωνώ απολύτως με τα περί αντιστάθμισης.
    Αλλά ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά ρε παιδιά και μετά κοιτάμε την αντιστάθμιση.
    Υπάρχει κάποιος "μπακάλικος" έστω τυφλοσούρτης, δύο - τρία απλά βήματα με τα οποία να μπορεί ο κάθε ανθρωπάκος, που δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πάρει master στη θερμοδυναμική, να καταλάβει εάν η εγκαταστασή του έχει μελετηθεί και δουλεύει σωστά ή όχι? Π.χ. με διαφορά εξωτερικής - εσωτερικής θερμοκρασίας x βαθμούς, θα πρέπει η εσωτερική θερμοκρασία να ανεβαίνει y βαθμούς το πολύ σε z ώρες ή όλα τα σώματα θα πρέπει να "καίνε" πλήρως σε x λεπτά ή για x kcal/h η κατανάλωση πετρελαίου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα x λίτρα την ώρα…τέτοια πράγματα.
    Γιατί τα λέω όλα αυτά?
    Γιατί τις τελευταίες μέρες κόντεψα να...... χωρίσω λόγω της νέας εγκατάστασης του σπιτιού μου. Η γυναίκα μου θεωρούσε ότι αφού το σπίτι ζεσταινόταν "γρήγορα"(πόσο πρέπει να είναι αυτό άραγε) όλα ήταν μια χαρά.
    Εγώ όμως είχα τρελαθεί γιατί ενώ έβλεπα ότι τα σώματα "ζεμάταγαν" από πάνω, αργούσαν (κυρίως τα μεγάλα) να ζεσταθούν σε όλη τους την επιφάνεια. Αντί για την άσκηση των συζυγικών μου καθηκόντων, εγώ κάθε βράδυ..."χούφτωνα" τα σώματα (με την ευκαιρία ζήτω συγνώμη από τους υπόλοιπους Έλληνες, γιατί τον τελευταίο καιρό έριξα το μέσο όρο των 138 φορών το χρόνο). Ο υδραυλικός μου πολύ καλός και είναι και συγγενής και φίλος, αλλά εδώ δεν προλαβαίνει να 'ρθει να πληρωθεί, θα έρθει να ψάξει την δική μου "ιδιοτροπία"?
    Επικεντρώνομαι λοιπόν αρχικά στα σώματα και ανακαλύπτω το πρώτο πρόβλημα: Τα σώματα είναι Βuderus εσωτερικού βρόχου και έρχονται μαζί με θερμοστατικό διακόπτη. Στην δοκιμή που είχαμε κάνει με τον υδραυλικό είδαμε ότι το καπάκι του διακόπτη πρέπει να είναι ξεβιδωμένο για να λειτουργήσει το σώμα, ο διακόπτη όμως μέσα περιλαμβάνει και βαλβίδα ρύθμισης ροής. Παίρνω τηλ στη Βuderus, μου λένε οι άνθρωποι ότι για πλήρη ροή πρέπει η εγκοπή στη βαλβίδα να δείχνει στο "Ν". Ρυθμίζω όλα τα σώματα (που ήταν αλλού γι’ αλλού) στο "Ν" και το πρόβλημα.....βελτιώνεται... αλλά δεν λύνεται. «Κατεβάζω» το αμερικάνικο εγχειρίδιο χρήσης όπου εκεί βρήκα σε ποια θέση πρέπει να ρυθμίζεται η βαλβίδα κάθε σώματος για σωστή εξισορρόπηση, αρχίζω τις μετατροπές από ίντσες σε εκατοστά από BTU σε kcal κλπ, βρίσκω τις σωστές ρυθμίσεις , τις βάζω και… τίποτα. Κλείνω από το κολλεκτέρ το κύκλωμα του ηλιακού…παρομοίως τίποτα.
    Συνεχίζω το ψάξιμο:
    Ελέγχω διατομές σωληνώσεων: σωστές, ελέγχω θερμοστάτες - πιέσεις κλπ. όλα σωστά. Κατεβάζω τα specs του κυκλοφορητή μου (wilo RS 30/6) και βλέπω ότι είναι σωστός αλλά είναι ρυθμισμένος στη θέση 2..Αυτό θα ‘ναι λέω , το βάζω στη …”δυνατή σκάλα” και … μία από τα ίδια.
    Ο αγώνας συνεχίζεται (η γυναίκα μου πρέπει ήδη να χει αρχίσει να ψάχνει ποιον καλό ψυχίατρο να επισκεφτώ)….. google search για «προβληματική θέρμανση» και πέφτω πάνω στο forum και το post του φίλου μας gianniskar. Παρόμοιο το πρόβλημα μόνο που σε μένα εμφανίζεται από την αρχή και…. Βingo…. Ναι, έχω και εγώ 2 κυκλώματα με 2 κυκλοφορητές , χωρίς βαλβίδες αντεπιστροφής. «Ζήτω το forum» φωνάζω, το λέω στον υδραυλικό μου , συμφωνεί κι αυτός ότι έπρεπε να μας πάρουν τα διπλώματα που δεν το σκεφτήκαμε να μπουν οι βαλβίδες και την περασμένη Κυριακή τοποθετούνται οι δύο βαλβίδες. Αισθητή βελτίωση στην θέρμανση , ηρεμεί και η γυναίκα μου γιατί κατάλαβε ότι δε μου είχε στρίψει ….αλλά εμένα κάτι μου ‘φταιγε ακόμα και συνέχισα το βιολί μου (το «χούφτωμα» στα σώματα). Και χτες το βράδυ, βλέποντας τις ειδήσεις, εν μέσω Χατζηνικολάου, Κωστάκηδων, Γιωργάκηδων κλπ. και ρίχνοντας πλάγιες ματιές στα σώματα (εκτός από το «χούφτωμα» το ΄ριξα και στο «μάτι»)…. τρώω το φλας. «Αφού το κάθε σώμα, συνδέεται απευθείας στο κολλεκτέρ, γιατί έχουν μπει διακόπτες για μονοσωλήνιο;». Ανοίγω το θερμοστάτη και ξαπλώνω κάτω από ένα σώμα με ….κακές διαθέσεις . Ναι, το φλας ήταν σωστό. Μόλις ζεστάθηκε η εισαγωγή, ενώ η επιστροφή μέσα στο σώμα ήταν κρύα, στο διακόπτη που ήταν στο πάτωμα η επιστροφή ήταν σαφώς πιο ζεστή. Άρα το bypass του διακόπτη δεν είχε απομονωθεί, όπως θα έπρεπε εφόσον τα σώματα συνδέονται απευθείας στο κολλεκτέρ. Παρατάω τις σαβουροειδήσεις, βουτάω τα κατσαβίδια, κλείνω τελείως το bypass και …..εγένετω Φως. Το χλιαρό στο κάτω μέρος σώμα, έκαψε ολόκληρο σε dt (για καλοριφέρ μιλάω πάντα).
    Ύστερα από την… σύντομη αυτή αναφορά, ερωτώ (ρητορικά):
    1) Εγώ και λόγω χαρακτήρα και λόγω ειδικότητας είχα το μικρόβιο και την έψαξα. Ο κάθε φουκαράς, που θεωρεί ότι επειδή έχει πληρώσει τα καλύτερα υλικά έχει και την κορυφαία θέρμανση, ενώ στην ουσία το σύστημά του υπολειτουργεί, πως «θα το πάρει «πρέφα»? (Εδώ κολλάει ο «τυφλοσούρτης»)
    2) Εάν είχα βάλει σύστημα αντιστάθμισης, θα «την είχα ψάξει» ή εγώ (και μαζί μου ένα μεγάλο ποσοστό συναδέρφων μηχανικών και υδραυλικών) θα λέγαμε «κοίτα τι ωραία που είναι αυτή η αντιστάθμιση, τώρα που δεν έχει κρύο είναι όλα χλιαρά για οικονομία!! Μόλις όμως πιάσουν τα κρύα….θα καεί το σύμπαν» . (Εδώ κολλάει το «διαφωνόντας»)
    P.S. Είμαι πλέον ώριμος για την πολιτική. Στο πρώτο μου post είχα υποσχεθεί να είμαι συνοπτικός στα επόμενα και όπως βλέπετε…..τήρησα την υποσχεσή μου.
    Go to Top of Page
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Ας ξεκινήσω ανάποδα μετά την πολύ σύντομη απουσία μου (1 απόγευμα).
    Το έχω αναφέρει και γω ότι το δισωλήνιο έχει μεγαλύτερη ανάγκη από εξισσορόπηση. Εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα μια μεζονέτα να την τροφοδοτείς από το λέβητα με 2".
    Με το δισωλήνιο κάνεις κατά το ήμισι και ενδοδαπέδια. Πολύ σωλήνα ρε παιδί μου. Κατά τα άλλα αν δε με πειράζουν και τα ρυθμιστικά ψηφίζω φουλ 2σωλήνιο. Έχω ισοπεδώσει τα πλεονεκτήματα του μονοσωληνίου και δεν έχω λόγο να το εφαρμόσω.
    Ένα χαρακτηριστικό (μειονέκτημα) του μονοσωληνίου είναι ότι οι όποιες μεταβολές (θερμοκρασίας προσαγωγής, παροχής), φέρνουν πιο έντονες ποσοστιαίες διακυμάνσεις στην απόδοση του δεύτερου και τρίτου σώματος, από ότι στο πρώτο. Άμα θέλετε να το δούμε και με υπολογισμούς.
    Οι μ2λ2κίες της 4Μ δεν περιορίζονται στις βιβλιοθήκες των σωμάτων αλλά επεκτείνονται και αλλού, πχ κυκλοφορητές. Υπάρχει όμως η δυνατότητα "να επέμβει ο χρήστης σε οποιοδήποτε σημείο".
    Όσο αφορά την απόδοση των σωμάτων σε σχέση με το bypass καλά έκανα και ήμουν κάθετος. Ποτέ δε διάφώνησα ότι αλλαγή στο bypass φέρνει αλλαγή στην απόδοση των σωμάτων. Σε κάθε περίπτωση το point ήταν ότι το να περάσεις όλο το νερό από το πρώτο δεν έχει καταστροφικές συνέπειες για το δεύτερο (πολύ χαμηλή θερμοκρασία).
    Dipoli ποιο είναι το δεύτερο πρόγραμμα; Έχω φτιάξει ένα που κάνει ακριβώς ότι έκανες και εσύ (δίνεις τα Q60, παροχή, ρυθμίσεις bypass, θερμοκρασίες προσαγωγής και θερμοκρασίες χώρου και σου βγάζει τις αποδόσεις). Πες τι Q60 έβαλες για να κάνω μια επαλήθευση

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μίλτο δεν είναι τιποτα σπουδαίο, ενα σκριπτακι ειναι απο μια ιστοσελιδα που ποσταρε καποτε καποιος συναδελφος και την εχω ξαναποσταρει και εγω προσφατα. Το εχω κατεβασει και το χρησιμοποιθω συχνα.
    Ειναι το http://www.gvarv.gr/edu/calcsPanels.htm

Δικαιώματα απάντησης