Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 14

Θέμα: ΟΣΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΦΩΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

ΟΣΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΦΩΝΙ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Είμαστε στο σπίτι 12 μηνες. Πέρυσι τετοια εποχη εμφανίστηκε μυρωδια απο το σιφωνι(το σχαρακι) στο μπανιο. Μεχρι να ερθει ο υδραυλικος το απομονωσα με σακουλα και ταινια!!!. Οταν ηρθε ο ανθρωπος και βγαλαμε την σακουλα δεν μυριζε τιποτα!οποτε και το ξεχασαμε. Φετος μας συνεδεσαν με την κεντρικη αποχετευση(ειχαμε βοθρο 1 χρονο) και αρχισαν ξαφνικα παλι οι μυρωδιες. Ο υδραυλικος βρηκε οτι στο σιφωνι ειχε φυγει η ταπα(κοφτης) την τοποθετησε και ετσι απλα θα σταματουσαν οι μυρωδιες. Ομως οι μυρωδιες απλα περιοριστηκαν. Πριν βρομούσε το μισο σπιτι!! τωρα μονο το μπανιο. Παρακαλω βοηθεια!!! Ο εξαερισμος στην ταρατσα ειναι μια φ100 με καπακι με οπες.

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Δέν μπορεί κανείς να σε τηλε-βοηθήσει δυστυχώς...
    Δές αν σε βοηθάει αυτό το post.
    Βρές έναν καλό τεχνίτη να έρθει να δεί τί γίνεται και να σου πεί ΑΝ μπορείς να κανεις κάτι.
    Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα επικοινώνησε με τον grigori που είναι αητός.

w w w . m o n a c h o s . g r

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Είναι μία μάρκα σιφωνίων που η τάπα είναι πολύ χαλαρή....Δες άμα είναι αυτή και αν ναί βγάλτην και προσάρμοσε έναν φελλό....πρόσεχε μην βάζεις δύναμη και σπάσεις τίποτα. Μία ιδέα είπα δοκίμασε το.
    Ευχαριστώ boss για τα καλά σου λόγια.
    www.udravlikos.gr

Gregori ευχαριστω για το tip, αλλα αντι για φελλο εβαλα σιλικονη στην ταπα, θα κανει τιποτα? Προς το παρον μυριζει ακομα λιγο, αλλα μηπως ειναι η μυρωδια που ειναι στο χωρο? Εχω τρελαθεί.. Υπαρχει περιπτωση να περναει η μυρωδια το νερο?
    ΝΟΤΕ: Ειδα τη δουλεια σου στο site σου και εχω μεινει αφωνος..Χειρουργία φτιαχνεις οχι λεβητοστάσια!!! ΕΥΓΕ....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ευχαριστώ φίλε.
    Σχετικά με το προβλημά σου τώρα....Αν η σιλικόνη δεν βραχεί και πιάσει καλά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα....
    Κανονικά το σιφόνι που είναι καλά τοποθετημένο και κάνει σιφονισμό δεν επιτρέπει τις οσμές να επιστρέψουν στον χώρο.
    Υπάρχουν σκαράκια φ100 και φ120 ανοξείδωτα τα οποία με μία κίνηση του ποδιού κλείνουν.
    Τώρα για να βρούμε από που περνάνε οι μυρωδιές είναι δύσκολο....
    Υπάρχει κεντρικός μηχανοσιφωνας?
    Η στήλη εξαερισμού είναι καθαρή και όχι βουλωμένη?
    Το σιφόνι δαπέδου είναι σχετικά αλφαδιασμένο?
    Αυτά τα προβλήματα των οσμών παρατηρούνται πολλές φορές και με κάποιος συγκεκριμένους ανέμους...Τώρα τι και πως.......
    Κοίτα ένα περιστατικό ανάλογο που μου έτυχε εμένα. Το αναφέρω σε αυτό το τόπικ προς το τέλος.
    http://www.monachos.gr/forum/topic.a...74&whichpage=1
    www.udravlikos.gr

quote:Originally posted by gregori

Ευχαριστώ φίλε.
    Σχετικά με το προβλημά σου τώρα....Αν η σιλικόνη δεν βραχεί και πιάσει καλά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα....
    Κανονικά το σιφόνι που είναι καλά τοποθετημένο και κάνει σιφονισμό δεν επιτρέπει τις οσμές να επιστρέψουν στον χώρο.
    Υπάρχουν σκαράκια φ100 και φ120 ανοξείδωτα τα οποία με μία κίνηση του ποδιού κλείνουν.
    Τώρα για να βρούμε από που περνάνε οι μυρωδιές είναι δύσκολο....
    Υπάρχει κεντρικός μηχανοσιφωνας?
    Η στήλη εξαερισμού είναι καθαρή και όχι βουλωμένη?
    Το σιφόνι δαπέδου είναι σχετικά αλφαδιασμένο?
    Αυτά τα προβλήματα των οσμών παρατηρούνται πολλές φορές και με κάποιος συγκεκριμένους ανέμους...Τώρα τι και πως.......
    Κοίτα ένα περιστατικό ανάλογο που μου έτυχε εμένα. Το αναφέρω σε αυτό το τόπικ προς το τέλος.
    http://www.monachos.gr/forum/topic.a...74&whichpage=1
    www.udravlikos.gr
    Ο κεντρικος μηχανοσιφωνας που θα πρεπει να βρισκεται?
    Θα τον εβλέπα πανω σε καποια σωληνα πριν την ενωση με τον κεντρικο αγωγο? Η σωληνα της αποχετευσης μου διερχεται μεσα απο το λεβητοστασιο και στη συνεχεια κατω απο την μαντρα και στον κεντρικο αγωγο στο πεζοδρομιο. Αλλαξα την ταπα, εβαλα μια αλλη αλλα τωρα μυριζει παλι εστω και ελαχιστα. Μυριζοντας απο κοντα το σιφωνι, ειναι σαν να μυριζει το νερο που εχει μεσα..[xx(]Θα τρελαθω!!!!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Δηλαδή δεν μεσολαβεί καθόλου κήπος? Συνήθως τους βάζουμε σε φρεάτιο στον κήπο-πιλοτή.
    Αν δεν έχεις μηχανοσίφονα και δεν μπορείς να τον βάλεις πουθενά έξω τότε μπορείς να βάλεις έναν με τάπες στο λεβητοστάσιο.
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Αυτός είναι ένας μηχανοσύφονας κλειστού τύπου.
    www.udravlikos.gr

Δεν εχω μηχανοσιφωνα στην εγκατασταση μου. Γιατι ομως η μυρωδια ερχεται μονο απο το ενα παιδικο μπανιο? Μηπως γιατι ειναι το πιο κοντινο στην καθετη σωληνα της αποχετευσης? Μπορω να βαλω μηχανοσυφωνα κρεμαστο στον τοιχο?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ναι μπορείς να τον βάλεις κρεμαστό.
    Άμα σου βουλώσει θα έχει λίγο περιπέτεια και ακαθαρσία όμως.
    www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης