Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 28

Θέμα: Προβλημα με κεντρικη θερμανση

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10

Προβλημα με κεντρικη θερμανση

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γεια χαρα σε ολους.
    Διαβαζω τα θεματα σας και σας βρισκω αρκετα κατατοπιστικους γιαυτο και θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας.Ζω στον 1ο οροφο 2οροφης κατοικιας 138τμ με κεντρικη θερμανση της οποιας το λεβητοστασιο βρισκεται στην ταρατσα.
    Χρησιμοποιω ενα λεβητα του καζη SONNE 42000 θερμιδων με καυστηρα RIELLO 40G5 και κυκλοφορητη WILLO STAR RS 30/7 και μπεκ 0,85 60 μοιρων Β.Οθερμοστατης του λεβητα ειναι στους 80 βαθμους και του κυκλοφορητη στους 45.
    Στο σπιτι υπαρχουν 11 σωματα και υπαρχει πινακας οπου τροφοδοτειται το καθε σωμα ανεξαρτητα δηλ σωμα και διακοπτης.
    Οι θερμιδες των σωματων ειναι περιπου 28000.
    Το προβλημα λοιπον ειναι το εξης.Με θερμοκρασια χωρου 15 βαθμους τοποθετω τον θερμοστατη στους 19 βαθμους αλλα για να φτασει εκει χρειαζεται πανω απο 1 ωρα.Στη συνεχεια σταματαει για 10 λεπτα δουλευει για 15 και παλι απ την αρχη.Για υψηλοτερη θερμοκρασια ουτε λογος .Το αποτελεσμα ειναι να εχω υψηλη καταναλωση σχεδον διπλασια απο της κουμπαρας μου που μενει στο ισογειο με θερμανση παρομοια με την δικη μου (επισης στην ταρατσα).Φυσικα κατανοω το οτι λογω του οτι βρισκομαι στον οροφο χωρις αλλον οροφο απο πανω ειναι φυσιολογικο να εχω μια επιπλεον καταναλωση αλλ οχι και διπλασια.
    Μεσα απ το forum που διαβασα προσπαθησα να κανω εξισσοροπηση δικτυου κλεινοντας λιγο τα διακοπτακια των σωματων(απ τον συλλεκτη) που βρισκονται κοντα στον συλλεκτη και ειναι πιο μικρα σε θερμιδες αλλα τιποτα καμια διαφορα.Επισης αυτο που παρατηρω ειναι θορυβοι που ακουγονται κυριως απο τα τριστηλα σωματα οταν ζεσταινονται και οταν παγωνουν. Ειναι φυσιολογικο¨?
    Να αναφερω επισης οτι το δοχειο διαστολης ειναι ρυθμισμενο στο 1 bar και ο αυτοματος πληρωσεως στο 1,2.Το υψομετρο του σπιτιου βρισκεται περιπου στα 70 μετρα.
    Περιμενω την βοηθεια σας καθοτι στο νησι που βρισκομαι δεν υπαρχουν επαγγελματιες τεχνιτες παρα μονο ερασιτεχνες υδραυλικοι οπως και αυτος που μου εκανε την εγκατασταση.
    Με εκτιμηση Δημητρης

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Γεια σου Δημήτρη.
    Το πρόβλημά σου είναι διπλό. Δηλαδή από τη μια έχεις μπόλικα σώματα στο σπίτι (28000Kcal!!) και παρόλα αυτά δε μπορείς να ζεσταθείς, τη στιγμή μάλιστα που ζεις σε νησί. Και αμόνωτο να είναι το σπίτι δεν έπρεπε να έχεις πρόβλημα, εκτός αν ζεις σε ανάκτορο. Από την άλλη πληρώνεις, όπως εκτιμάς τουλάχιστον, πολύ πετρέλαιο.
    Για την ώρα θα αφήσω έξω απο την κουβέντα το σύστημα λεβητας-καυστήρας. Βλέπω μόνο ότι ο λέβητάς σου αποδίδει αυτή τη στιγμή κάπου στις 30000 kcall, πράμα που δε θα πρεπε να επηρεάσει την ικανότητα θέρμανσης. Πρέπει να μας πεις αν βλέπεις κάποιο πρόβλημα στη θερμοκρασία των σωμάτων. Ζεσταίνονται κανονικά; Εξαέρωση έχει γίνει;
    Οι ρυθμίσεις του δοχείου και του αυτόματου είναι καλές. Επιτυγχάνονται όμως οι επιθυμιτές τιμές; Αλήθεια πως ξέρεις την πίεση του δοχείου διαστολής;
    Έχεις κοιτάξεις αν όλες οι βάνες του συστήματός σου είναι ανοιχτές; (Μην υποτιμάς την περίπτωση αυτή.)
    Επίσης το πρόβλημα είναι "χρόνιο" ή τώρα εμφανίστηκε;
    Κοίτα αυτά τα γενικά που ανέφερα και τα ξαναλέμε, μήπως χρειαστεί να εστιάσουμε κάπου πιο συγκεκριμένα. Η λύση μπορεί να κρύβεται σε οποιαδήποτε "λεπτομέρεια" και δυστυχώς εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να σου πω "προφανώς φταίει το τάδε, διόρθωσέ το και είσαι εντάξει". Ίσως χρειαστεί ξεσκόνισμα όλη η εγκατάσταση. Λίγο δύσκολη περίπτωση για τηλεδιάγνωση.
    Κάτι άλλο. Ο πίνακας που λες ότι τροφοδοτεί να σώματα τι είναι; Εννοείς το συλλέκτη μήπως;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Γειά σου φίλε...
    Θέλουμε και άλλα στοιχεία για να βοηθήσουμε.
    1. Αναφέρεις πως το σπίτι είναι 138 τμ αλλά με τι ύψος και πές μας αν έχεις μόνωση ιδίως στην ταράτσα?
    3.Εχεις 11 σώματα που αποδίδουν συνολικά όπως λές 28000. Αυτό σημαίνει όλα τα σώματα στο σπίτι είναι θηρία και βαριά...Τσεκάρισε μήπως κάνεις λάθος στις αποδόσεις που μας λες και πές μας για τι μάρκα σώματα μιλάμε.
    4.Και το βασικότερο ερώτημα που στο έθεσε και ο Μίλτος είναι αν τα [u]σώματα καίνε? Αλλά όταν λέω καίνε το εννοώ...Με 80 βαθμούς δεν μπορείς να ακουμπάς τα σώματα πάνω από 2-3 δευτερόλεπτα και πολλά λέω. Αν τα σώματά σου καίνε όλα πολύ καλά και σχετικά ομοιόμορφα μην πειράζεις τίποτα με εξισορροπήσεις....
    Τότε το πρόβλημα είναι καθαρά απωλειών.
    www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Γεια σας και παλι και σας ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειχνετε στο προβλημα μου.
    Οσο αφορα στα ερωτηματα σας θα προσπαθησω να ειμαι οσο το δυνατο πιο κατατοπιστικος.
    Το σπιτι εχει υψος 2.85μ,κουφωματα αλουμινιου με διπλα τζαμια, χωρις καποια μονωση στην ταρατσα εκτος απο μια τσιμεντοκονια απλα για να φευγουν τα νερα.
    Τα σωματα που χρησιμοποιω ειναι της DEKA-THERM αυστριακα αν δεν κανω λαθος ,τα οποια αγορασα απο ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ.
    Τωρα που το τσεκαρισα τα σωματα αποδιδουν 26800 θερμιδες βαση του πινακα διαστασεων και αποδοσεων των σωματων αυτων.
    Το προβλημα με την θερμανση υπηρχε απο την στιγμη που εγινε η εγκατασταση δηλαδη πριν 3 χρονια.
    Τα σωματα καινε μονο απο την μεση και πανω και δυο απο αυτα ειναι πιο κρυα απ τα υπολοιπα(υπνοδωματιο και παιδικο).Εξαερωση κανω αρκετα συχνα οταν ειναι ζεστα.
    Ο πινακας που αναφερω ειναι οι συλλεκτες οι οποι και βρισκονται σχεδον στο κεντρο του σπιτιου.Στο κοντινοτερο σημειο απο τους συλλεκτες υπαρχει ενα τριστηλο σωμα 33/90/1.10 το οποιο και πιστευω οτι απορροφα σχεδον ολη την θερμοκρασια.
    Η πιεση στο δοχειο μετρηθηκε προτου μπει νερο στην εγκατασταση με ενα μανομετρο οπως αυτα που χρησιμοποιουνται για να μετρησουν την πιεση στα ελαστικα των αυτοκινητων.
    Οι βανες του συστηματος ειναι ολες ανοικτες οπως επισης και οι διακοπτες των σωματων.Αυτο που δεν μου αρεσει με τους διακοπτες που εχω (FAR)ειναι οτι εσωτερικα τα πλαστικακια που εχουν, αυτα που ρυθμιζουν την ροη του νερου δεν εφαρμοζουν καλα μεταξυ τους με αποτελεσμα να μπερδευουν τα νερα μεταξυ τους (κρυο με ζεστο).Κατι τετοιο τουλαχιστον φανταζομαι.Γιαυτο λοιπον σκεφτομαι να αντικαταστησω τουλαχιστον στα τριστηλα σωματα τους διακοπτες.Να δινω δηλαδη με ξεχωριστο διακοπτη ζεστο πανω και κρυο κατω απ την ιδια πλευρα. Δεν γνωριζω κατα ποσο ειναι σωστο το σκεπτικο γιαυτο θα ηθελα την γνωμη σας και σ αυτο .

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Το ότι τα σώματα καίνει μόνο πάνω από τη μέση δείχνει ότι έχεις μικρή παροχή νερού. Μια μισόκλειστη βάνα θα είχε αυτό το αποτέλεσμα. Κοίτα σε ποια σκάλα (ταχύτητα) είναι ο κυκλοφορητής, αν και μάλον δεν είναι αυτός η αιτία του προβλήματος. Αν είναι σε μικρή βάλτον στην τελευταία και δες αν υπάρξει κάποια αλλαγή.
    Σε κάθε κύκλωμα (σωλήνα που φεύγει από το συλλέκτη) πόσα σώματα έχεις; Δες πόσες σωλήνες φεύγουν από το συλλέκτη αν δεν το ξέρεις "απ έξω". Δες αυτό για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό με τους διακόπτες. Μη βιαστείς να αντικαταστήσεις τους διακόπτες. Αυτό με τα πλαστικάκια ίσως γίνεται σκόπιμα για να κάνει by pass κάποια ποσότητα νερού, δηλαδή να μη στέλνει όλο το νερό στο σώμα.
    Κοίτα αυτά και τα ξαναλέμε.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Το θέμα της κατανάλωσης μπορεί να οφείλεται στην οροφή. Επιπλέον, λίγο παραπάνω να το καις σε σχέση με την κουμπάρα, λίγο να αερίζεις περισσότερο, λίγο ένας χαμηλότερος βαθμός, εκμετάλλευσης να το πω, που ωφείλεται στο πρόβλημα που έχεις με το να ζεσταθείς, την έφτασες την σχεδόν διπλάσια κατανάλωση. Λίγο λίγο μαζεύονται. Θα δείξει πάντως...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Ο κυκλοφορητης βρισκεται στην μεσαια σκαλα.Τον εχω δοκιμασει και στην μεγαλη σκαλα χωρις καποια αισθητη διαφορα, οποτε τον εχω αφησει στην μεσαια.
    Απο τους συλλεκτες φευγουν 11 σωληνες για το ζεστο και 11 για το κρυο, δηλαδη σωληνας και σωμα.
    Οι ενοχλητικοι θορυβοι στα σωματα ιδιως στα μεγαλα που οφειλονται?
    Οσο αφορα τους διακοπτες και τα πλαστικακια με το να μην στελουν ολο το νερο στο σωμα στην ουσια εμποδιζουν τα μεγαλα σωματα να ζεσταθουν ικανοποιητικα(τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω).
    Αυτα προς το παρον,
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Βρε φίλε μου σου έχουν βάλει διακόπτες μονοσωληνίου στο δισωλήνιο? :
    Από περιέργια και η απο κάτω έχει τους ίδιους διακόπτες και σώματα?
    Εκεί ζεσταίνονται τα σώματα από πάνω μέχρι κάτω?
    Μόνωσε και την ταράτσα σου....θα γλυτώσεις χρήμα σε πετρέλαιο και θα ζεσταθείς κίολας.
    Τι να τα κάνεις τα διπλά τζάμια άμα έχεις από πάνω το ψυγείο τον χειμώνα και τον φούρνο το καλοκαίρι........
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Με τους διακόπτες καλά το καταλαβαίνεις ΚΤΜ. Αλλά και πάλι δεν έπρεπε να είναι τόσο χάλια η κατάσταση.
    Δοκίμασε να αντικαταστήσεις έναν από αυτούς με άλλον που να μην κάνει by pass. Μπορείς να βάλεις και απλούς πάνω και κάτω όπως είπες αλλά θέλει λίγο μανούρα παραπάνω.
    Παρόλο που μπορεί έτσι να δεις θεαματική διαφορά, θέλει λίγο ψάξιμο ακόμα. Δεν έπρεπε να είναι τόσο χάλια η κατάσταση.
    Μήπως όλα τα ρυθμιστικά που βρίσκονται στο συλλέκτη (αυτά που κάνεις εξισορρόπηση) είναι μισόκλειστα, άλλα λίγο άλλα περισσότερο; Θέλω να πω ότι ένα από αυτά θα πρεπε να είναι τέρμα ανοιχτό και τα υπόλοιπα λίγο ή πολύ, κλειστά. Επιμένω στο θέμα, να αποκλείσουμε την περίπτωση να υπάρχει κάπου στραγγαλισμός, μη με παρεξηγείς. Κοίταξε και τη βάνα που είναι στο συλλέκτη επιστροφής αν είναι ανοιχτή
    Κάτι άλλο, boiler έχεις; Πως είναι η σύνδεσή του;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Παιδια εγω τεχνικος δεν ειμαι.
    Απλα ενας ερασιτεχνης που του αρεσει να ψαχνεται και να βρισκει λυσεις με τη βοηθεια καποιων ειδικων.
    Η εγκατασταση στις σωληνωσεις και στα δυο σπιτια εχει γινει με τον ιδιο τροπο.
    Δηλαδη απο την ταρατσα κατεβαινουν 2 28αρες χαλκοσωληνες που καταληγουν στον πινακα με τους συλλεκτες.Απο εκει απο καθε διακοπτακι φευγει μια σωληνα για το ζεστο και μια για το κρυο που καταληγουν στο πλαι καθε σωματος.
    Εκει συνδεονται με ενα διακοπτη (FAR) οπου παιρνει ζεστο νερο απο την μπροστινη πλευρα (προς το σωμα)και το στελει στην πανω πλευρα του σωματος με ενα χρωμε σωληνακι.
    Τωρα εαν ο συγκεκριμενος τυπος διακοπτη ειναι λαθος δεν φταιω εγω.
    Η θερμιδομετρηση και η επιλογη ολων των μηχανηματων καθως και των εξαρτηματων του λεβητοστασιου εγινε απο μηχανολογο μηχανικο απο την εταιρια που αγορασα τα μηχανηματα .
    Τωρα οπως προανεφερα στην εξισσοροπηση που εκανα(ο θεος να την πει)
    εκλεισα τα βανακια μονο σε 3 σωματα,μικρα και κοντινα στον συλλεκτη κλεινοντας περιπου μεχρι την μεση και την εισαγωγη και την επιστροφη.
    Τα υπολοιπα βανακια ειναι τερμα ανοιχτα.
    Μποιλερ δεν υπαρχει.Υπαρχει ομως ηλιακος με σερπεντινα ο οποιος ομως δεν τροφοδοτειται ταυτοχρονα με την θερμανση .Δηλαδη υπαρχουν βανες τις οποιες κλεινω οταν δεν χρειαζομαι θερμανση στο σπιτι παρα μονο ζεστο νερο και διακοπτακια οταν δεν χρειαζεται να ζεστανω τον ηλιακο
    παρα μονο το σπιτι.
    Ελπιζω να γινομαι κατανοητος.
    Οταν λες στραγγαλισμος τι εννοεις?

Δικαιώματα απάντησης