Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 28

Θέμα: Προβλημα με κεντρικη θερμανση

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οι θορυβοι που ακους μπορει να οφειλονται και στην απουσια των πλαστικων πανω στα στηριγματα των σωματων.Δες αν εκει που πατανε τα σωματα στις βασεις τους υπαρχει ενα μικρο πλαστικο αυτακι.
    Περι του προβληματος στα σωματα δοκιμασε να κλεισεις 1-2 μεγαλα σωματα τελειως απο τον συλλεκτη. Τα υπολοιπα παιρνουν θερμοκρασια?
    Οι διακοπτες εχουν την προσαγωγη-επιστροφη συνδεδεμενες σωστα?
    Αν ειναι μονοσωληνιου οι διακοπτες λογικο ειναι να μην παιζουν σωστα τα σωματα ιδιαιτερα αφου ειναι και γαιδουρια..
    Μονωσε την ταρατσα επειγοντως...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Φίλε ξεκαθάρισε ότι οι διακόπτες είναι σωστοί.... αν είναι μονοσωληνίου και κάνουν bypass χωρίς να ρυθμίζετε είναι λάθος....ΚΆΝΟΥΝ bYpass το νερό....Για να καταλάβεις το 50% το στέλνουν στο σώμα και το άλλο 50 το επιστρέφουν στο λέβητα.
    Αν έχεις όρεξη διάβασε το τοπικ διακόπτες σωμάτων για να πάρει μία ιδέα.
    Αφού πιστείς ότι είναι εντάξει οι διακόπτες μετά μπες στην διαδικασία τις εξισορρόπησής....
    Ο καλύτερος τρόπος είναι με θερμόμετρα στις επιστροφές...αλλά χρονοβόρο και πακέτο.....
    Αλλος τρόπος είναι με λέιζερ θερμόμετρο....αν έχεις χαλκό βάλε μονοτική ταινία στον χαλκό για να πάρεις ένδηξη... Το λέιζερ δεν πίανει στον χαλκό.
    www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Φιλε gregori απο αυτα που μου λες η εγκατασταση μου ειναι δισωληνιο συστημα αρα οι διακοπτες που εχω πιστευω οτι ειναι για μονοσωληνιο.
    Στο internet που εψαξα βρηκα οτι οι διακοπτες για δισωληνιο ειναι κατι μονοι που μπαινει ο ενας κατω και ο αλλος πανω.
    Δηλαδη αυτο που δοκιμασα εγω με ενα γαιδουρι.
    Αν τους αλλαξω θα κερδισω κατι ουσιαστικο?
    Η συνδεση της σωληνας φ16 πλαστικο με τον πανω διακοπτη πως θα γινει?
    Τα πλαστικα στα στηριγματα υπαρχουν ολα φιλε king.
    Τα 2 γαιδουρια τα εχω κλεισει στο παρελθον και οντως τα υπολοιπα ζεσταινονται καλυτερα.
    Οι διακοπτες πιστευω ειναι σωστα συνδεμενοι.
    Καμια προταση για μονωση?(υποψιν οτι στην ταρατσα περπαταμε αρκετα συχνα.

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Αυτος ειναι ενας διακοπτης δισωληνιου..
    http://pintossi.it/prodotti.pag?catID=264&subCatID=373
    Κατι παρομοιο θα πρεπει να εχεις και εσυ.. Το να βαλεις κλασσικους διακοπτες θα κανει την ιδια δουλεια αλλα γιατι να χαλασεις την ολη εμφανιση?? + οτι ειναι μπελας σαν δουλεια. Θα πληρωσεις πολλα εργατικα χωρις νοημα. Βρες διακοπτες δισωληνιου σαν και αυτον στο λινκ και κουμπωσε τους πανω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Αν αντικαταστήσεις τους διακόπτες με τους κοινούς απλούς έναν κάτω και έναν πάνω το αποτέλεσμα αισθητικά δεν θα είναι και το καλύτερο...
    Αυτός ο τύπος που σου λέει ο King είναι ο πιο σωστός εφόσον είσαι σίγουρος πως οι διακόπτες που έχεις είναι μονοσωληνίου...Αυτό μπορείς να το δεις πρακτικά αν έχεις έναν στα χέρια σου και ταπώσεις με το ένα σου χέρι την μπροστινή μεριά δηλαδή αυτή που δίνει και επιστέφει νερό από το σώμα και αρχίσεις να φυσάς από τις κάτω τρύπες....αν φυσάς από την μία και βγαίνει αέρας από την άλλη είναι μονοσωληνίου. Ένας άλλος τρόπος είναι να δόσεις προσοχή αν ο διακόπτης εκτός από το χερουλάκι που ανοίγει και κλείνεις έχει καμιά τάπα με αλενόβιδα ή κατσαβιδόβιδα...
    Το φέραμε από εδώ το φέραμε από εκεί (Α ρε Κατσιμίχα) πάλι για διακόπτες μιλάμε....
    Δώσε προσοχή στις εισαγωγες- επιστροφές στους σωλήνες....Νομίζω πως αυτοί οι διακόπτες που έχεις είναι ελεύθεροι....δηλαδή από όποια τρύπα και να βάλεις την εισαγωγή-επιστροφή δεν υπάρχει πρόβλημα...
    Τέλος πιστεύω πως αν πράγματι είναι μονοσωληνίου και τους αντικαταστήσεις με δισωληνιού και μετά εξισορροπήσεις όλα τα σώματα όπως σου είπα παραπάνω θα βελτιωθεί πολύ η θερμανση...
    Πάντως λάβε υπόψη σου πως εμείς από εδώ δεν έχουμε πλήρη εικόνα το προβλήματος και είναι δύσκολο να λύσουμε το πρόβλημα online.
    Από εμάς κράτα κάποιες πληροφορίες μόνο...
    www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Φίλε ΚΤΜ να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για το οποίο δεν είμαι βέβαιος. Κάθε διαμέρισμα έχει δικό του λέβητα; Μέχρι τώρα πίστευα πως ναι, αλλά κάπου ανέφερες τη λέξη θερμιδομέτρηση και με μπέρδεψες λίγο.
    Από τη δοκιμή που έκανες με το γαιδούρι σώμα, δηλαδή να βάλεις απλά διακοπτάκια πάνω και κάτω, τι συμπέρασμα έβγαλες;
    Στραγγαλισμό εννοώ μια σχεδόν κλειστή βάνα ή κάτι άλλο που φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Οντως οι διακοπτες ειναι ελευθεροι,δεν εχουν καμια αλενοβιδα η κατσαβιδοβιδα και μπορουν να παρουν εισαγωγη πισω και επιστροφη μπροστα αρκει να αντιστρεψω το πλαστικακι που εχουν μεσα.
    Δοκιμασα το πειραμα που ανεφερες με ενα διακοπτη και οντως βγαζει αερα απο την ανοιχτη τρυπα, οχι ομως ελευθερα(σαν να ειναι μισοκλειστος).
    Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως θα ξεχωρισω ενα διακοπτη μονοσωληνιου απο ενα δισωληνιου ,καθως εξωτερικα ειναι παρομιοι.
    Φιλε milto καθε διαμερισμα εχει δικο του λεβητα .
    Στην δοκιμη που εκανα στο γαιδουρι η αποδοση ηταν αισθητα καλυτερη ,αλλα αρχισαν οι γκρινιες οτι χαλασε η αισθητικη του χωρου.
    ΓΥΝΑΙΚΕΣ.....
    Τελικα απο οσα σας εχω ποσταρει η εγκατασταση μου ειναι δισωληνιο με διακοπτες μονοσωληνιου?Τους μακακες.....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by KTM

Οντως οι διακοπτες ειναι ελευθεροι,δεν εχουν καμια αλενοβιδα η κατσαβιδοβιδα και μπορουν να παρουν εισαγωγη πισω και επιστροφη μπροστα αρκει να αντιστρεψω το πλαστικακι που εχουν μεσα.
    Δοκιμασα το πειραμα που ανεφερες με ενα διακοπτη και οντως βγαζει αερα απο την ανοιχτη τρυπα, οχι ομως ελευθερα(σαν να ειναι μισοκλειστος).
    Αυτό λογικά σημαίνει πως είναι μονοσωληνίου
    Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως θα ξεχωρισω ενα διακοπτη μονοσωληνιου απο ενα δισωληνιου ,καθως εξωτερικα ειναι παρομιοι.
    Αν ο έμπορας του κόβει θα κοιτάξει το τιμοκατάλογο του που γράφει....
    Μονοσωληνίου ή δισωληνίου ή ρυθμιζόμενος και τα δύο.

Φιλε milto καθε διαμερισμα εχει δικο του λεβητα .
    Δεν μου απάντησες στο ερώτημα που σου έκανα αν στο απο κάτω διαμέρισμα τα σώματα ζεστένονται ολόκληρα και καλά.
    Στην δοκιμη που εκανα στο γαιδουρι η αποδοση ηταν αισθητα καλυτερη ,αλλα αρχισαν οι γκρινιες οτι χαλασε η αισθητικη του χωρου.
    ΓΥΝΑΙΚΕΣ.....

Εννοείς αυτό που σου έλεγα? Σύνδεσες το σώμα απο πάνω και κάτω με απλούς διακόπτες? Αν ναι ...δίκαιο έχουν οι γυναίκες

Τελικα απο οσα σας εχω ποσταρει η εγκατασταση μου ειναι δισωληνιο με διακοπτες μονοσωληνιου?Τους μακακες.....
    Μάλλον....και άντε κάνε εξισορρόπηση σε αυτό..............
    www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Παιδια ,εχω νεα.Το πρωι επικοινωνησα με τον τυπο απο την εταιρια που
    μου εστειλε τον εξοπλισμο της θερμανσης μαζι και οι διακοπτες να τον ρωτησω γιατι δεν μου εστειλε διακοπτες δισωληνιου εφοσον η εγκατασταση μου ειναι τετοια ,και ξερετε τι μου απαντησε?
    Οι διακοπτες που μπαινουν σε σωματα πανελ ειναι οι εξωτερικου βρογχου για μονοσωληνιο.
    Οταν δε τον ρωτησα οτι οι διακοπτες μονοσωληνιου κανουν bypass to 50% του νερου μου απαντησε οτι αυτο δεν ισχυει
    Το πολυ να γινεται bypass το30% του νερου.
    Προσφερθηκε ομως να ψαξει εαν οι συγκεκριμενοι διακοπτες ρυθμιζονται ,(κατι ειναι και αυτο)πραγμα που δεν το βλεπω γιατι δεν υπαρχει καποιο ρυθμιστικο.
    Επισης μου ειπε να μην ασχολουμε με τους διακοπτες εαν η εισαγωγη και επιστροφη τους ειναι σωστες και οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι μια εξισορροπηση.ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ.
    Στο κατω διαμερισμα τα σωματα ζεσταινονται σχεδον το ιδιο με τα δικα μου αλλα λιγο το οτι υπαρχει ενα μεγαλυτερο σωμα απο το δικο μου στον χωρο του καθιστικου ,λιγο το οτι δεν υπαρχουν απωλειες θερμοκρασιας , γινεται αισθητη η διαφορα στην οικονομια.
    Να αναφερω επισης οτι και στο κατω διαμερισμα οπως και σχεδον σε ολα τα σπιτια που επισκεπτομαι υπαρχουν διακοπτες μονοσωληνιου. Γιατι αραγε?

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πες του τυπου που μιλησες να κοιταξει και κανα καταλογο να μαθει τι πουλαει οπως και να μαθει να ξεχωριζει το δισωληνιο απο το μονοσωληνιο.. Ελεος με καποιους πια... Οσο bypass και να κανει παιζει ρολο. Εσυ δεν θες ΚΑΘΟΛΟΥ bypass σε κανενα σωμα. Εξισορροπιση θα κανεις απο τα ρυθμιστικα του συλλεκτη.
    Με του διακοπτες μονοσωληνιου και γαιδουρια σωματα δεν προκειται να δουλεψει τπτ σωστα... Αληθεια ο υδραυλικος που εκανε την εγκατασταση τι λεει για ολα αυτα???

Δικαιώματα απάντησης