Σελίδα 3 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 28 από 28

Θέμα: Προβλημα με κεντρικη θερμανση

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Φιλε king τι να πει και ο υδρυλικος.
    Ο ανθρωπος οτι στειλανε οι επιστημονες αυτα τοποθετησε.
    Στην ουσια εξυπηρετηση μου εκανε ,αφου ολα τα εξαρτηματα για την θερμανση αγοραστηκαν απο Αθηνα αυτος για ενα μεροκαματο δουλεψε,λογο και της φιλιας μας.
    Το θεμα ομως ειναι οτι δυστυχως η περιπτωση μου δεν ειναι η μοναδικη.
    Το να βρω διακοπτες δισωληνιου και να τους κουμπωσω επανω δεν ειναι και τοσο απλο.Πρεπει να βρω διακοπτες της FAR ωστε να ταιριαζουν τα σωληνακια οι γωνιτσες και ολες οι παπαριτσες διαφορετικα ξηλωνω τα παντα απ το σωμα και αγοραζω τα παντα απ την αρχη.
    Αληθεια καμια ιδεα απο που μπορω να αγορασω διακοπτες?

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    417
    Μην φανταστεις οτι θα γλυτωσεις και πολλα παιρνοντας μονο το διακοπτη σκετο (αν ταιριαζει). Παρ ολα αυτα ενα τηλεφωνο για να ρωτησεις κατα ποσο γινεται και κοστος δεν θα ηταν ασχημο. Αλλιως παιρνεις αλλη μαρκα κομπλε. Αλλιως δεν μπορεις να λυσεις το προβλημα σου ετσι πιστευω εγω..
    Χωρις να θελω να θιξω τον υδραυλικο σου απλα δεν επρεπε να τοποθετησει τους συγκεκριμενους διακοπτες και να τους στειλετε πισω.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Καλησπερα και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
    Στο διαστημα που μεσολαβησε αλλαξα τους διακοπτες και στα 4 τριστηλα σωματα που εχω με απλους διακοπτες δισωληνιου κανοντας παραλληλα εξαερωση και κατα καποιο τροπο εξισσοροπηση.
    Συνεβη ομως το εξης Ενω πριν ο θερμοστατης χωρου για να κλεισει για πρωτη φορα χρειαζοταν 1 ωρα περιπου τωρα με τις μετατροπες χρειαζεται 1 ωρα και 45 λεπτα περιπου.(για τους ιδιους βαθμους θερμοκρασιας)Γιατι συμβαινει αυτο?
    Και κατι αλλο , κοιταζοντας την φλογα απο την θυριδα του λεβητα παρατηρησα οτι η φλογα δεν ειναι ομοιομορφη αλλα εχει σαν δοντια στο πανω μερος της και επισης κανει πολυ θορυβο.Οταν δε ξεκιναει ο καυστηρας ξεκιναει με ενα μικρο κροτο.Το χρωμα της φλογας ειναι φωτεινο στο κεντρο και πιο πορτοκαλι σις ακρες.
    Να σας αναφερω επισης οτι η πιεση της αντλιας ειναι ρυθμισμενη στο 10
    η κεφαλη καυσης στο 3 και ο αερας στο 3.Το μπεκ ειναι 0.85 60 μοιρων Β.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Αρχικά ο καυστήρας σου έχει "χαμηλή" ρύθμιση για τον λέβητα, είναι δλδ υποφορτισμένος κάπου στα 32 με 33000 kcal/h ενώ ο λέβητας είναι 42άρης. Μάλλον από αυτό έχεις κρότο, αλλά κρότο μπορεί να κάνει και ψιλοβρώμικη ακίδα/ες που δυσκολεύει την εκκίνηση. Η φλόγα μπορεί να έχει αυτά τα σημάδια, λόγω επίσης βρωμιάς μπροστά στον στροβιλιστή.
    Το ότι έχεις αλλάγή στον καυστήρα/λέβητα μετά τις αλλαγές στα σώματα έιναι εντελών ανεξάρτητο και όχι αλληλένδετο. Έτυχε να "έρθει" η ώρα του. (τα λέω καλά βρε παιδιά? burnerman & deeper ή θα φάω κράξιμο?)
    Επίσης άσχετα με τους διακόπτες μονοσωλήνιου και δισωλήνιου, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι χοντρή μαλ...ια[:0], σώματα μεγάλου μήκους και πάχους πχ 33/900/1.5, δυσκολεύονται πολύ να κυκλοφορήσουν νερό σωστά και γρήγορα εάν δεν έχουν διαγώνια σύνδεση.
    βλέπε και στο http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1659 προς γνώση και συμμόρφωση.
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    KOS, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    10
    Φιλε Περη καλησπερα,ακιδες, λεβητες,στροβιλιστες και ολα τα συναφη ειναι καθαρα, ο δε λεβητας πλυθηκε με λαστιχο εσωτερικα αλλα παρολα αυτα το προβλημα παραμενει.Στο θαλαμο καυσης ακουγεται πολυ ενοχλητικος θορυβος και η φλογα (παρα τις προσπαθειες να την ρυθμισω )τραβαει απτην πανω πλευρα.Να αναφερω επισης οτι η θερμοκρασια καυσαεριων ειναι στους 250-260 βαθμους.
    Ο κροτος μετα απο καποιες ρυθμισεις εχει μειωθει.
    Θα ηθελα επισης να μου πειτε ποια πρεπει να ειναι η διαμετρος της φλογας και επισης εαν επηρεαζει το γεγονος οτι η αντιθλιψη του λεβητα ειναι υψηλη(4 mm H2O)αρα ισως δεν μπορει ο καυστηρας που εχω να υπερνικησει αυτες τις αντιστασεις γιαυτο και δημιουργουνται αυτα τα δοντια στην φλογα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1
    Για σας παιδια ειμαι καινουριος στο forum και γραφτηκα μηπως μπορεσετε να μου λυσετε και μενα καμια απορια.(Δεν ειμαι τεχνικος η αλλα καποια βασικα πραγματα μπορω να τα κοιταξω)

Το σπιτι μου ειναι 2οροφο γυρο στα 130 τετραγωνικα και μενα με 11 σωματα επισης εχει αιθριο, μονωση ,2πλα τζαμια αλουμινια.Μεχρι περισυ ολα καλα με το καλοριφερ αλλα φετος καιει πολυ παραπανω πετρελαιο ρωτησα τον καυστηρατζη αλλα μου ειπε να κοιταξω αμα τρεχει απο πουθενα η δεξαμενη και να υπολογισω οτι καιει 4 κιλα τη ωρα (δεν ξερω να σχετιζεται η μαζα με τον ογκο!).Ο καυστηρας ειναι φυρογενης μοντελο 1990 ρυθμισμενος στους
    75 βαθμους.Οι κυκλοφορητες ειναι στη μεση ρυθμισμενοι(ειναι 2 και εχουν διακοπτες χωρις αριθμους αλλα με μπαρες) .Αν μπορειτε να βοηθησετε και θελετε να σας πω τιποτα αλλο πειτε μου.Ευχαριστω!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:καυστηρατζη αλλα μου ειπε να κοιταξω αμα τρεχει απο πουθενα η δεξαμενη
    Αυτό και αν ήταν

Γειά σου φίλε....Καυστηρατζής δεν είμαι αλλά εγώ θα σου πρότεινα να φωνάξεις έναν άλλον καυστηρατζή.

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

συντηρηση καλη και ρυθμηση καυστηρα!!!οσο για το 1990 μαλλον καλο θα ηταν να σκευτεις του χρονου να τον αλλαξεις.

Δικαιώματα απάντησης