Ακάλυπτε καλως όρισες.
Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο ΘΧ, αλλά όλοι οι θερμοστάτες έχουν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται διαφορικό. Αυτό σημαίνει ότι ο ΘΧ δεν οπλίζει/αφοπλίζει ακριβώς στους βαθμούς που τον έχεις ρυθμίσει (π.χ. 21C), αλλά αν έχει διαφορικό π.χ. 0.5C (η συνήθης ρύθμιση) τότε θα αφοπλίσει όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 21C (στην περίπτωσή σου λίγο νωρίτερα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα), αλλά θα ξαναοπλίσει όταν πέσει στους 20.5C. Αυτό γίνεται για να μην αναβοσβήνει συνέχεια ο καυστήρας. Το διαφορικό στους ηλεκτρονικούς ΘΧ ρυθμίζεται (αν και σε πρώτη ματιά στο manual του δικού σου δεν το είδα).
Από ότι βλέπω στις προδιαγραφές του, το temperature display resolution είναι 0.5C, άρα η ένδειξη 20.5 σημαίνει ότι η θερμοκρασία είναι κάπου μεταξύ 20.75 και 20.26, αφού στρογγυλεύει στο πλησιέστερο μισό. Αρα όταν έχει σβήσει και η θερμοκρασία του χώρου πέφτει, εσύ βλέπεις 20.5 από τη στιγμή που η θερμοκρασία είναι στους 20.75, αλλά περιμένεις να πέσει πραγματικά στους 20.5 για να ξαναοπλίσει. Σε καινούργια κατασκευή με αξιοπρεπή μόνωση, τα διαστήματα που αναφέρεις είναι πολύ φυσιολογικά. Αρα θα έλεγα ότι από αυτή την άποψη λειτουργεί μια χαρά.
To Number of cycles per hour δεν το ήξερα, ίσως τον εμποδίζει να ξαναοπλίσει νωρίτερα από το συγκεκριμένο διάστημα μετά το κόψιμο, ώστε αν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, πάλι να μην αναβοσβήνει συνέχεια τον καυστήρα.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι αυτό που λες:
Αυτό δεν μου φαίνεται φυσιολογικό, δεν ξέρω μήπως έχεις πέσει σε ελαττωματικό κομμάτι...quote:Επισης οποτε αναβω τον φωτισμο του η απλα παταω κατι για να δω την ρυθμησμενη θερμοκρασια μετα απο δευτερολεπτα οπλιζει το ρελεδακι και αναβουν τα καλοριφερ..ανεξαρτητως ρηθμησης...
Νίκος

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση