Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 13 από 13

Θέμα: αμοιβή μηχανολόγου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Οι παλαιότεροι συνάδελφοι :P:P. μήπως θα μπορούσαν να μου δώσουν μία εκτίμηση (πόσα να πάρω ) για μελέτη εφαρμογής (όχι πολεοδομίας) κεντρικής θέρμανσης τριωρόφου με 400 τ.μ. ο όροφος και 7 διαμερίσματα;

Βρίσκεται 130km από Αθήνα και θα πάω μία φορά να το δω.

Δεν έχω την απαίτηση να μου πείτε μεγάλε πάρε τόσα κτλ αλλά ένα εύρος (στο περίπου) και από εκεί και πέρα θα πράξω ανάλογα....

Υ.Γ. μέχρι τώρα ότι έχω κάνει ήταν για πολεοδομία (στάνταρ τιμές) ή φυσικό αέριο (όπου πλέον έχω μάθει τι μπορεί να δώσει η αγορά)

Για να μην μείνει αναπάντητο το ερώτημα παραθέτω τι άκουσα τις τελευταίες μέρες

α) ΜΕ λιγότερο από 1000 δεν αξίζει να ασχοληθείς καν (συνάδελφος)
    β) 600 είναι μία χαρά αν σου είναι εύκολο να κάνεις μελέτες (συνάδελφος)
    γ) Η τιμή πολεοδομίας είναι 1800 (επίσημα) με εκτός έδρας οπότε αν ΔΕΝ θες να του πάρεις εκτός έδρας 800-1000 είναι καλά. (φοροτεχνικός μου το είπε αυτό)

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Στη περίπτωση που δυσκολεύεσαι να κατασταλάξεις σε ένα ποσό, καλή ιδέα πάντα, σαν αναφορά και αφετηρία, είναι να υπολογίσεις ρεαλιστικά τη νόμιμη αμοιβή της πολεοδομίας βάση του συμβατικού προϋπολογισμού. Το "ρεαλιστικά" σημαίνει να βάλεις κάτω τις τιμές ζώνης, εκκίνησης και όλους τους συντελεστές της περιοχής, να ορίσεις πραγματικά τετραγωνικά και χώρους χρήσης. Ετσι θα έχεις μια ιδέα και ανάλογα μένεις στα ίδια ή προσαυξάνεις ανάλογα. Πάντως θα σου συνιστούσα σε καμία περίπτωση να μην πέσεις κάτω από τα πολεοδομικά, ότι και αν σου λένε.

Δικαιώματα απάντησης