Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 18

Θέμα: Τοποθέτηση καμινάδας Λεβητοστασίου

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    livadeia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    19

Τοποθέτηση καμινάδας Λεβητοστασίου

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Την βοήθειά σας γιά 2 θέματα:
    1. Ποιά η διατομή της καμινάδας σε λέβητα 40.000 θερμίδων με ανώτερο ύψος τα 3,5 μέτρα.
    2. Ποιά η έλάχιστη απόσταση τοποθέτησής της από γειτονικό οικόπεδο και γειτονική κατοικία.
    Ευχαριστώ.-

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    1. Προκύπτει έπειτα από υπολογισμό. Πάντως δύσκολα το βλέπω να είναι μικρότερο από Φ250 για τόσο μικρό ύψος. Συμβουλευτείτε και τον κατασκευαστή, αρκετοί δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνει κανείς και τι όχι.
    2.http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1021 και διαβάζετε το ββ περί καπνοδόχων.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    livadeia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    19
    Περικλή σε ευχαριστώ. θα το εφαρμόσω.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Η καμινάδα σου είναι εσωτερική ή εξωτερική; Αν είναι εξωτερική η περίπτωσή σου είναι εύκολη. Αν όχι το μόνο που θα έπρεπε να κοιτάξεις, εκτιμώ, είναι να μην έχεις υπερπίεση στην καμινάδα (δηλαδή να μην βγει πολύ μικρή) αν είναι εσωτερική και ιδίως αν περνάει από κανά υπνοδωμάτιο, για ασφάλεια. Αλλά με 3,5m ύψος λίγο δύσκολο να διασχίζε όροφο.

Κατά τα άλλα θα έλεγα ότι υγροποιήσεις θα έχεις μόνο αν κάνεις πολύ άσχημο συνδυασμό, ιδίως αν καις πετρέλαιο. Εκτός αν θες να βάλεις κανάν λέβητα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία καυσαερίων οπότε καλό μου φαίνεται να υπάρχει και κάποια μόνωση.

Τι λέτε και οι υπόλοιποι για το παραπάνω σκεπτικό;

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    livadeia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    19
    Η καμινάδα είναι εξωτερική και θα καταφέρω να την ανεβάσω τελικά στα 4 μέτρα. θα είναι στρογγυλη μεταλλική με μόνωση και εξωτερικά τετράγωνη τσιμεντένια. Το καύσιμο θα είναι πετρέλαιο.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    livadeia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    19
    δέν ξέρω αν τελικά η επιλογή αυτή είναι η σωστή όπως επίσης δέν γνωρίζω ποιά επιβάλεται να είναι η διάμετρος της.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    μόνο να μην είναι με όρθιο καζάνι ο λέβητας, να είναι νορμάλ για 40άρης. Προσοχή για ένα ταφ καθαρισμού και συλλογής μετά την οριζόντια (έστω και μικρή) πορεία του καπναγωγού, μέχρι και την καπνοδόχο.
    Όσον αφορά αυτό που ρωτάς σε άλλο topic (υλικά), πολύ καλοί είναι και άλλοι καυστήρες όχι μόνο αυτοί που είπε ο Γρηγόρης, απλά ο καλύτερος καυστήρας είναι άχρηστος σε έναν λέβητα που δεν κάνει, δεν ταιριάζει, να τοποθετηθεί. Είναι θέμα συνδυασμού και ρύθμισης.

Περικλής

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    livadeia, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    19
    Περικλή αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Επειδή δέν είμαι σχετικός με το θέμα σε συνδυασμό με τις γνώσεις των μελών του forum ποιά επιλογή είναι η ιδανική γιά καυστήρα - λέβητα μέσα από τις γνώσεις και εμπειρία σας.
    Οπου και άν απευθύνθηκα μοναδικό κριτήριο γιά απάντηση είχε να κάνει με το τί ο καθένας προμηθεύει και εγκαθιστά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    quote:Originally posted by ssetis

δέν ξέρω αν τελικά η επιλογή αυτή είναι η σωστή όπως επίσης δέν γνωρίζω ποιά επιβάλεται να είναι η διάμετρος της.
    Αυτό που μπορούσα να κάνω ήταν να αναφέρω απλα έναν συλλογισμό. Δυστυχώς δε θέλω να πω ένα νούμερο έτσι στην κούτρα διότι ο υπολογισμός μπορεί να είναι δύσκολος αλλά είναι θέμα λίγων λεπτών να γίνει μέσα από υπολογιστή. Είναι ανέυθυνο να πω ένα νούμερο, έτσι στην κούτρα και να πας μετά να το εγκαταστήσεις. Έτσι δεν είναι; Με την πολύ μικρή εμπειρία μου στις καμινάδες μπορεί να πέσω έξω και θα είναι κρίμα. Δε νομίζω πάντως να χρειαστείς πάνω από Φ200. Αν πας να κάνεις έναν υπολογισμό ίσως σου προκύψει μεγαλύτερο νούμερο, ίσως και να μη μπορέσει να λυθεί το πρόβλημα, αν έχεις μακρύ και ζόρικο καπναγωγό. Ακόμα και έτσι να είναι θα εκμεταλλευτείς τον καυστήρα σου για να σπρώχνει λίγο.

Η επιλογή σου για τα υλικά για μένα είναι καλή, αρκεί να κάνεις επιμελλημένη μόνωση και να μην τυλίξεις τον υαλλοβάμβακα σαν τσιγαρόχαρτο. Βέβαια θα ήταν λίγο καλύτερα να βάλεις τούβλο εξωτερικά αλλά κανένα πρόβλημα.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos
    Δε νομίζω πάντως να χρειαστείς πάνω από Φ200.

Περικλής

Δικαιώματα απάντησης