quote:
Originally posted by nyannaco
Υποθέτω ότι τις ΗΒ τις έβαλε για να κόβει τη φυσική κυκλοφορία στις στήλες που δεν "ζητάνε", αφού ο κυκλοφορητής την επιτρέπει. Εγώ έχω σπίτι μου δύο κλάδους (θέρμανση - boiler) με κυκλοφορητές, και το καλοκαίρι κλείνω τις χειροκίνητες βάνες της θέρμανσης, ενώ και το χειμώνα όταν ανοίγω μόνο boiler κάποια σώματα ζεσταίνονται αισθητά.
Τώρα, όσον αφορά την αφαίρεση των ΗΒ που βγήκαν από τα υδραυλικά κυκλώματα, πριν τις αφαιρέσεις θα πρέπει να τσεκάρεις, και πιθανότατα να αλλάξεις, τις συνδεσμολογίες! Λογικά οι κυκλοφορητές παίρνουν φάση από την επιστροφή (εντολή από, αν προτιμάς) της αντίστοιχης ΗΒ (γι'αυτό και οι μεταξύ τους συνδέσεις στη φωτογραφία), για να διασφαλιστεί ότι δεν ξεκινούν να λειτουργούν πριν η ΗΒ ανοίξει. Επομένως, αν απλώς κόψεις τα καλώδια για να τις απομακρύνεις, οι κυκλοφορητές δεν θα λειτουργούν μετά.
Θεωρητικά περιττό αλλά θα το πω, βεβαιώσου ότι έχεις κόψει το ρεύμα πριν κάνεις οτιδήποτε στις καλωδιώσεις, και πάλι μόνο αν είσαι βέβαιος ότι ξέρεις τί κάνεις, αλλιώς κάλεσε έναν ειδικό.
Νίκος