Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 1234 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 50

Θέμα: Τζάκι με λέβητα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2008
    Θέση
    thes/niki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ακριβως αυτο που εψαχνα,,στο εξοχικο σκεφτομαι να τοποθετησω κι'εγω ενα τζακι με λεβητα.
    Εγω ειμαι ηλεκτρολογος και θα ετοιμασω οταν χρειαστει ενα προγραμματακι με το logo και σκοπευω να βαλω διπλασια ασφαλιστικα,εκει χρειαζονται .
    Τωρα για το θεμα των σωληνωσεων,θα μιλησω με ενα φιλαρακι μου υδραυλικο,που μαλλον θα ειναι υπερ του να μπει ενα καζανι σε καποιο χωρο..
    Απλα σκευτομαι,δεν ειναι καλη λυση να παρω απο την εξοδο του ζεστου και να βαλω μια βανα που θα στελνει στην αποχετευση καποια ποσοτητα νερου, εαν εχω περασει τα ορια της θερμοκρασιας στο κλειστο κυκλωμα????

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Φίλε nitzsche καλώς ήρθες.
    Δεν ξέρω εάν έχεις κάποια σχέση με τον μεγάλο φιλόσοφο Νίτσε αλλά
    quote:Originally posted by nitzsche
    Εγω ειμαι ηλεκτρολογος και θα ετοιμασω οταν χρειαστει ενα προγραμματακι με το logo ...
    είμαι σίγουρος ότι θα αποκτήσεις σχέσεις στην λογκοπαρέα.

Με εκτίμηση. ( Πρόσεχε, άσχετος ).
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Logo...Black list και εσύ μαζί με τους άλλους ...
    Πλάκα κάνω...
    Καλώς ήρθες στην παρέα φίλε....
    Κράτα μας ενήμερους θα έχει ενδιαφέρων η όλη κατασκευή να την μοιραστείς μαζί μας.

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Εγώ πάντως δεν αναλαμβάνω τοποθέτηση τζάκι-λέβητα αν δεν συμφωνήση ο ιδιοκτήτης να τοποθετηθεί ανοικτό δοχείο διαστολής. Πριν λίγα χρόνια, εδώ στην περιοχή μου,σκοτώθηκε μια γυναίκα στο σαλόνι της από την έκρηξη του τζακιού. Ξέρεται τι είχε συμβεί? Το τζάκι ήταν μέρες σβηστό (εξοχική κατοικία) και οι σωληνώσεις είχαν παγώσει. Άναψε η γυναίκα το τζάκι πήρε μπρος ο κυκλοφορητής αλλά κυκλοφορία δεν γινότανε οπότε....

http://levitostasia.net

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2008
    Θέση
    thes/niki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    Φιλε dimi μαλλον και εγω αυτο σκευτομαι να ειναι ανοικτο,καιελενχο ροης και θερμοκρασιας στο κυκλωμα σε καιρια σημεια.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Dimi, συμφωνώ με το ανοιχτό δοχείο διαστολής, αλλά δε βλέπω τι θα άλλαζε σε αυτή την περίπτωση. Δε θα πάγωναν και οι δικές του σωλήνες;

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    quote:Originally posted by miltos

Dimi, συμφωνώ με το ανοιχτό δοχείο διαστολής, αλλά δε βλέπω τι θα άλλαζε σε αυτή την περίπτωση. Δε θα πάγωναν και οι δικές του σωλήνες;

Εννοείς ο σωλήνας εκτόνωσης και πλήρωσης? Μπορεί να τύχει να παγώσουν γι αυτό πρέπει να κάνουμε πρόβλεψη (καλή μόνωση, πέρασμα δίπλα ή ακόμη και σε επαφή με την καμινάδα κλπ) Αν λοιπόν παγώσει ο σωλήνας εκτόνωσης ο οποίος έχει νερό μέχρι την στάθμη του πιο ψηλού σώματος και έχουμε διακοπή ρεύματος τότε μπορεί να γίνει και το μπαμ. Γι αυτό καλό θα είναι να μπαίνει και μια βαλβίδα ασφαλείας στο λεβητοστάσιο.

http://levitostasia.net

Χαιρετώ όλους.
    Το φόρουμ είναι πραγματικά άπαιχτο.
    Θέλω να αναφερθώ στο θέμα τζάκι λέβητας, μιας και έχω ασχοληθεί αρκετά με το θέμα.
    Πρίν 2 χρόνια εγκατέστησα στο ήδη υπάρχον παραδοσιακό τζάκι, μια ιδιοκατασκευή λέβητα 60 περίπου λίτρων νερού.
    Όπως το περίμενα η απόδοση δεν ήταν και η καλύτερη, γιατί πρόκειτε για ανοιχτό τζάκι,να φανταστείτε για να φτάσω τη θερμοκρασία του νερού στους 60-70 βαθμούς(στη δική μου περίπτωση, για να ζεστάνω νερό χρήσης μπόιλερ 200 λίτρων), το τζάκι πρέπει να καταλώνει μεγάλες ποσότητες ξύλων που το καθιστά ασύμφορο,ειδικά για σπίτια με σώματα.
    Στο δικό μου σπίτι, μπορώ να πω ότι δουλεύει αρκετά καλά , μιας και η θέρμανση είναι ενδοδαπέδια και δεν χρειάζονται μεγάλες θερμοκρασίες.
    Τον επόμενο χειμώνα, θα τροποποιήσω το σύστημα.
    Ψάχνοντας βρήκα, τι πρέπει να κάνω, ώστε να έχω τη μεγαλύτερη ασφάλεια, απόδοση αλλά και οικονομία ξύλων.
    Για όλα αυτά, δεν χρειάζεται κάποιος να πληρώσει μια περιουσία.
    Πολύ ποιοτικές και μελετημένες κατασκευές τζακιών νερού, με πολλά ασφαλιστικά μπορεί κάποιος να τα προμηθευτεί από την Ευρώπη, μιας και στην Ελλάδα τα πάντα είναι πανάκριβα.
    Πρωτοπορειακό σύστημα εσωτερικής σερμπαντίνας, που διοχετεύει κρύο νερό σε περίπτωση υπερθέρμανσης, μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.kratki.eu/product_info.ph...oducts_id=4040
    Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο, σε τέτοιου είδους συστήματα.
    Δείτε πως δουλεύει!!!!, αν αγοράσεις το τζάκι η σερμπαντίνα είναι στο τιμολογιακό πακέτο.
    Πρόσθετη ασφάλεια (non stop) σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα βρείτε εδώ :
    http://www.kratki.eu/product_info.ph...oducts_id=1101
    Με μια μπαταρία αυτοκινήτου έχεις για αρκετές ώρες αυτονομία.
    Οικονομία ξύλων και ασφάλεια υπερθέρμανσης θα βρείτε εδώ:
    http://www.kratki.eu/product_info.ph...oducts_id=1188
    Μια ολοκληρωμένη μονάδα για έλεγχο όλου του συστήματος και με δεύτερη παροχή κυκλοφορητή, για μπόιλερ.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε nikolaras, καλωσόρισες στο forum. Αυτά που λες είναι ενδιαφέροντα, και μάλιστα σε ένα θέμα που δεν φαίνεται να υπάρχει και περίσσευμα τεχνογνωσίας στην ημεδαπή. Εσύ έχεις κάποια επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο; Τί ιδιότητα έχεις;

Νίκος

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
    Δεν έχω καμία επαγγελματική σχέση με το αντικείμενο.
    Το κύριο επάγγελμά μου είναι τεχνικός της Π.Αεροπορίας.
    Εγραψα μόνο για να προβάλλω αυτά που γνωρίζω και θεώρησα καλό να ενημερώσω, όπως πιστεύω ότι είναι πρέπον να μην αντλούμε μόνο πληροφορίες, αλλά και να δίνουμε.
    Αν κάτι θεωρείται διαφήμιση, ή προσβάλει τον χώρο σας, παρακαλώ να διαγραφεί. Ειλικρινά δεν έγραψα για να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα.
    Με εκτίμηση.
    Νίκος

Δικαιώματα απάντησης