Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 50

Θέμα: Τζάκι με λέβητα

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Nikolaras καλώς ήρθες στο φόρουμ. Μια χαρά είναι όλα όσα έγραψες.

Καλό το εργοστάσιο στην Πολωνία. Πάντως, αν έχω καταλάβει καλά, δεν σε συμμερίζομαι στα περί φθήνιας. Για να πάρεις μόνο το αξεσουάρ είναι φθηνό. Για να κάνεις ολόκληρη την μικρή MAJA 12 kW δική σου χρειάζεσαι κάπου 904,48 ευρώ που έχουν πλέον και στην Πολωνία. Με τα υπόλοιπα εξαρτήματα πόσο θα πάει η αγορά μόνο; Εγκατάσταση και φινίνισμα επένδυσης; Πάλι εκτός θέματος βγήκα;

Κώστας.

quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Nikolaras καλώς ήρθες στο φόρουμ. Μια χαρά είναι όλα όσα έγραψες.

Καλό το εργοστάσιο στην Πολωνία. Πάντως, αν έχω καταλάβει καλά, δεν σε συμμερίζομαι στα περί φθήνιας. Για να πάρεις μόνο το αξεσουάρ είναι φθηνό. Για να κάνεις ολόκληρη την μικρή MAJA 12 kW δική σου χρειάζεσαι κάπου 904,48 ευρώ που έχουν πλέον και στην Πολωνία. Με τα υπόλοιπα εξαρτήματα πόσο θα πάει η αγορά μόνο; Εγκατάσταση και φινίνισμα επένδυσης; Πάλι εκτός θέματος βγήκα;

Κώστας.
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, φίλε Κώστα.
    Σε έρευνα που έκανα δεν υπάρχει τζάκι-λέβητας αυτής της ποιότητας σε τιμή κάτω των 2.500 ευρώ.Ενοείται χωρίς κανένα εξάρτημα, επιπλέον.
    Αυτά έτσι και αλλιώς τα πληρώνεις έξτρα.
    Παραθέτω την προσφορά που μου έγινε για 2 τζάκια 22 και 24 kw μαζί με τα μεταφορικά.
    Τα συμπεάσματα δικά σας....

Guten Tag,

wie gestern besprochen, schicke ich Ihnen ein Angebot fuer zwei Kamineinsaetze.
    Zu waehlen waere auch Zuzia np 24kW mit vertikalen Heiyrohren fuer 1360 Euro und evtl. das Modell Oliwia 22kW, auch 17kW fuer 1170 Euro.
    Der Versand fuer beide Kamine wie besprochen 240 Euro.

Ich hoffe, das Angebot sagt Ihnen zu. Jedenfalls bin ich offen und versuchte Ihnen noch wennmoeglich entgegenzukommen.

Bei Fragen stehe ich Ihnen gerne zur Verfuegung.

Mit freundlichen Gr#252;#223;en
    Marzena Iwa#324;ska

KRATKI.PL
    NIP PL7961158007
    Fax: +48 48 370 14 43
    Fon: +48 48 3844488 Durchwahl 118
    Fax: +48 48 3844488 Durchwahl 106
    GG: 10380192
    Mail: xxxxxxxx@kratki.pl
    www.kratki.eu

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Συνονόματε, σίγουρα δεν προσέβαλες, και δεν δημιούργησες πρόβλημα
    Αντιθέτως, εκτιμώ ιδιαίτερα - και ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος - τη διάθεση ενημέρωσης, που ταιριάζει άλλωστε στους σκοπούς ύπαρξης αυτού του forum.
    Θέμα διαφήμισης θα ετίθετο, κατά την προσωπική μου άποψη, αν ενεργούσες για λογαριασμό μιας ελληνικής αντιπροσωπείας - που απ'ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Πήρα πάντως την πρωτοβουλία να σβήσω το όνομα της κυρίας, για να μην την περιλάβουν οι spammers, αλλά και γιατί δεν ξέρω μήπως εμπίπτουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by nikolaras
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, φίλε Κώστα.
    Πολύ καλά θα κάνεις μάλιστα. Διότι δεν είχα στο μυαλό μου αυτό:
    quote:Originally posted by nikolaras
    .....τζάκι-λέβητας .....
    Να επανορθώσω για τον Πολωνό κατασκευαστή ότι για να κάνεις την απλή μικρή MAJA 12 kW δική σου χρειάζεσαι μόνο 436,00 ευρώ.
    Όπως ήδη κατάλαβες είμαι εναντίον αυτών των συσκευών. Ο τρόπος ζωής φταίει και όχι τίποτε άλλο. Προσωπικά θα έπαιρνα μια σόμπα. [:0]

Κώστας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Apr 2008
    Θέση
    thes/niki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3
    φιλε Νικολαρα πολυ ενδιαφερων η εταιρια kratki που μας εδωσες ,Ειδα τα εξαρτηματα που χρειαζομαι ,μηπως ξερεις εαν φερνει καποιος τα προιοντα τους εδω στην ελλαδα?

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Αν δεν κάνω λάθος,είναι απαραίτητο πάντα να μπαίνει εναλλάκτης ώστε να μην ανακατεύονται τα νερά λέβητα-τζάκι. Αν δεν συνδεθεί εναλλάκτης μεταξύ τους, τότε πολλές εγκαταστάσεις με στατική πίεση 1 ή 1,5 bar(οριακά απο την πλευρά του τζακιού, οπότε ας πούμε 1 bar), δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά με τέτοια πίεση..Αντί να κινεί το νερό ο κυκλοφορητής, απλά θα "πλατσουρίζει".

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    Ο κυκλοφορητής δεν έχει κανένα πρόβλημα στο 1 bar, τον εναλλάκτη τον βάζουν γιατί,

α) τα τζάκια καλοριφέρ δουλεύουν και αντέχουν σε χαμηλότερες πιέσεις από ότι τα συνηθυσμένα κυκλώματα θέρμανσης και οι λέβητες και έτσι μπορεί να υπάρχει θέμα.

β) Τα περισσότερα τζάκια είναι ανοιχτού κυκλώματος και άρα είναι θεωρητικά καλή ιδέα να διαχωρήσεις το κύκλωμα και για λόγους διάβρωσης.

Τα Edil Kamin πάντως δουλεύουν και 2-2,5 bar χωρίς πρόβλημα με 2 βαλβίδες ασφαλείας στα 3 bar.

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585
    Υπάρχουν φυσικά τζάκια που δουλεύουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες καθώς και το πρόβλημα που αναφέρεις με τον αέρα, απλά μάλλον αυτό που διατύπωσα ήταν λάθος.

Μια κακή συνέπεια του να μην έχεις εναλλάκτη(το έχω δεί σε οικία) με Combi, σε αρκετά μεγάλη απόσταση απο το τζάκι είναι να λειτουργείς όλο το δίκτυο της ενδοδαπέδιας σε στατική 1 bar..Τότε έχεις πρόβλημα..Ειδικά όταν είναι πάνω απο έναν ορόφους το σπίτι..

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    mechatron γιατί μπλέκεις το στατικό?
    Κάτι έχεις στο μυαλό σου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι.

http://udravlikos.gr

Συντονιστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2009
    Θέση
    Amsterdam
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    585

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Gregori η στατική πίεση σε μία εγκατάσταση (πέρα απο άλλα)βοηθάει τον κυκλοφορητή να γυρίσει τα νερά μέσα στο κύκλωμα θέρμανσης..Σε πενταόροφο σπίτι στην Πυλαία(σπίτι όπου αντί για έκταση την κάνανε καθύψος) όπου στο υπόγειο είχε fan coil, ισόγειο (σαλόνι-τραπεζαρία και το τζάκι)είχε ενδοδαπέδια, στον 1ο ενδοδαπέδια,2ο ενδοδαπέδια,3ο όροφο σώματα, αν λειτουργήσεις αυτή την εγκατάσταση στα 1 bar στατική πίεση στο ύψος του σαλονιού (με δοχείο Tank in Tank στο υπόγειο), σε κάθε όροφο προς τα πάνω η στατική πίεση θα μειώνεται κατά 3μέτρα ύψος, δηλαδή 0,3 bar..Στον τελευταίο όροφο με τα σώματα θα έχεις 0,1-0,2 bar στατική πίεση..

Αν χάσει τον αέρα του το δοχείο διαστολής (φυσικό πράγμα να συμβαίνει ούτως ή άλλως) και ανεβάζει πιέσεις?

Δεν έχουν όλες οι εγκαταστάσεις απαερωτές, διαχωριστές σωματιδίων, ανόδια τα οποία αλλάζουν όποτε πρέπει,κλπ..

Απο την εμπειρία σου Γρηγόρη, αν αδειάσεις μία εγκατάσταση με λεβητοστάσιο πχ στο υπόγειο και δυο ορόφους επάνω, έχεις τον αυτόματο πληρωτή, και του βάλεις μέσα νερό ίσα-ίσα να λειτουργήσει με 0,1 bar, θα λειτουργήσει σωστά?

Δικαιώματα απάντησης