Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 3 από 3

Θέμα: κλειστο διαμερισμα και κοινοχρηστα

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    thessaloniki, , .
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    1

κλειστο διαμερισμα και κοινοχρηστα

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Αγαπητοί κύριοι,
    έχω στην κατοχή μου ένα οροφοδιαμερισμα στον τρίτο όροφο σε τριώροφη οικοδομή, πανομοιότυπο με τα αλλά 2 των άλλων 2 ορόφων.Επειδή ζω στο εξωτερικό και δεν το νοικιάζω ,και το διαμέρισμα είναι κλειστό χωρίς ρεύμα αλλά μόνο με νερο (πληρώνω το παγιο κάθε τετράμηνο)οι υπόλοιποι δυο ζητούν να πληρώνω τα παρακάτω καταb την δική τους άποψη:
    30% του καλοριφερ
    30% συντήρηση ασανσερ
    30% καθαρίστρια
    30% ρεύματος και κοινοχρήστου νερού (μια γλάστρα έχει όλη η οικοδομή)

Επειδή θέλω να είμαι καθόλα νόμιμος και να μην έχω αντιδικίες από μακρυά με τους άλλους 2 ιδιοκτήτες
    σας παρακαλώ να μου υποδειξετε τι πρέπει να κάνω σύμφωνα με τον νόμο και τι υποχρεώσεις έχω.
    Επιπλέον(αποσύνδεση κεντρικής θέρμανσης τι σημαίνει για μένα όταν από τον λέβητα ξεκινούν 3 αγωγοί ένας ανά διαμέρισμα,πρεπει να ξηλωσω τα καλοριφερ? )

Η οικοδομή κτίστηκε το 2000
    και δεν έχει καταστατικό.

την οικοδομή επισκέπτομαι 1 φορά τον χρόνο για 1 ώρα.

Σας ευχαριστώ .
    Βοηθήστε μας να σώσουμε την ηρεμία μας και τα λίγα μαλλιά που μας έμειναν διοτι είμαστε μακρυά και δεν έχουμε και πολλές δυνατότητες άπω εδώ για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2005
    Θέση
    Nikea, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    2,979
    Γεια σου Γιαννη,

Αν ψάξεις θα δεις οτι το θεμα σου εχει ξανασυζητηθει πολλες φορες.
    Παρόλα αυτά επιγραμματικά σου αναφέρω οτι αφου τη πολυκατοικια κτιστικε το 2000 υποχρεουται να κατανειμει τις δαπανες θερμανσης βαση του Π.Δ. Αυτο σημαινει οτι εσυ εφοσον δεν εχεις καθολου ωρες ή θερμίδες καταγεγραμμενες πρέπει να πληρώνεις τελικα μονο τον σταθερο ορο της εξισωσης.

Οι υπολοιπες δαπανες δυστυχως δεν διεπονται απο νομοθεσια (απ'οσο τουλαχιστον γνωριζω) αλλα απο το καταστατικο της πολυκατοικιας.

Για να αποσυνδεθεις κανονικα θα πρεπει να ξηλωσεις καλοριφερ και να μονωσεις τις σωληνες πο τυχον περνουν απο το σπιτι σου, αλλα όμως θα πρέπει να θερμαίνεις κάπως το διαμέρισμα, αλλιώς πρέπει να παραμείνεις και να πληρώνεις το νόμιμο ποσοστό.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μόνο που η αποσύνδεση μπορεί να γίνει πιο απλά, χωρίς να ξηλώσει τα σώματα. Αρκεί να κόψει και να ταπώσει τη σωλήνα (η μία αρκεί) που από το λέβητοστάσιο πάει στο διαμέρισμά του, αν οι αγωγοί είναι τρία ζεύγη. Αν είναι 3 δεν κατάλαβα πως είναι η εγκατάσταση. Εξάλλου τα σώματα με τις επιδαπέδιες σωληνώσεις μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να ζεσταθεί με διαφορετικό τρόπο, πχ φυσικό αέριο.

Πάντως το "πάγιο" της θέρμανσης δε βλέπω ξεκάθαρο τρόπο για να το αποφύγεις, διότι όπως έιπε ο dipoli πρέπει, αν αποσυνδεθείς, να ζεσταίνεις το διαμέρισμά σου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το πάγιο δεν είναι αυτό που γράφεις στο πρώτο post, δηλαδή το 30%. Το πάγιο που πληρώνεις είναι ένα ποσοστό επι της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου, και είναι (εμπειρική-χονδρική εκτίμιση) της τάξης του 5-10% για την περίπτωσή σου.

Για τα υπόλοιπα (ασανσέρ, καθαρίστρια, νερό) και γω δεν ξέρω πως πάει το θέμα.

Δικαιώματα απάντησης