Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 11 μέχρι 20 από 25

Θέμα: Ηλεκτοβάνες στην Επιστροφη?

Super Moderator
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2006
    Θέση
    , , .
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    528

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Μας προβλημάτισες φίλε μουστάκια τώρα....
    Γιατί να έχει καθιερωθεί να μπαίνουν στην εισαγωγή?............

Για τον απλούστατο λόγο ότι στην επιστροφή μπαίνουν οι θερμιδομετρητές !!!!!!!!!!!!

Απλώς αυτοί που αντιγράψανε το σύστημα,όπως πάντα πήραν μόνο τα στοιχεία που ήθελαν.........[xx(][xx(][xx(]

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Ρε παιδιά να πω κάτι....διαβάζω διαβάζω εδώ και καιρό για προβλήματα κατανομής δαπανών σε ωρομέτρηση και βλέπω να προτείνετε με φανατισμό από Μοναχό, Πέρι, και εσύ Βασίλη...όπως και άλλα παιδιά θερμιδομετρηση για να λύσουν το πρόβλημα τους....Υπάρχει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα στα υφιστάμενα....Η τοποθέτηση τους βάση της κατασκευής δεν είναι εφικτή της περισσότερες φορές...Εδώ ο φίλος Μουστάκιας δεν έχει χώρο ούτε μία ηλεκτροβάνα να τοποθετήσει στην εισαγωγή και προβληματίζεται....
    Συμπέρασμα μου είναι...οκ θερμιδομέτρηση αλλά όποτε αυτό είναι εφικτό στα υφιστάμενα (σχεδόν ποτέ)....και πάντα θερμιδομέτρηση στα καινούργια την οποία θα πρέπει να την προβλέπει και η μηχανολογική μελέτη είτε είναι είτε δεν είναι εφαρμογής 100%. Όσο όμως η θερμιδομέτρηση δεν είναι νομοθετικά υποχρεωτική λίγη θα είναι η κατασκευαστές πολυκατοικιών που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη να πληρώσουν αυτα τα 1,2,3 χιλιάρικα για να την τοποθετήσουν. Πουλάει περισσότερο ένα εμφανίσιμο πλακάκι από μία θερμιδομετρηση λόγο άγνοιας του πελάτη. Όταν αρχίζει και πληρώνει τα πρώτα κοινόχρηστα και θεωρήσει ότι αδικείται τότε αρχίζουν τα όργανα.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Άμα πρόκειτε μόνο για δυο κυκλώματα ανά συλλέκτη προχώρα και αν θερμαίνονται τα πρώτα σώματα (είπες βέβαια ότι δε σε σου είναι πρόβλημα αυτό) μπορείς να βάλεις ένα αντεπίστροφο στην αρχή κάθε κυκλώματος και τέλος. Αλλα ρε σεις είναι δυνατό να κατεβαίνει το ζεστό νερό από τους συλλέκτες προς τα κάτω, με ανάμειξη;

Διαχειριστής monachus's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    May 2001
    Θέση
    Θεσσαλονίκη
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    3,002
    Blog Entries
    1
    Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις βάνες στην επιστροφή.

Ο λόγος, όπως και σε πολλά πράγματα που κάνουμε είναι η συνήθεια.
    Επειδή δέν βλέπουμε συχνά βάνες στην επιστροφή, έχουμε αποφασίσει ότι αυτο είναι το σωστό, και προφανώς θα υπάρχει κάποιος λόγος.
    Η συγκεκριμένη συνήθεια προέκυψε για τον λόγο που αναφέρει ο burnerman, δηλαδή της τοποθέτησης των βανων στην προσαγωγή ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτηση θερμιδόμετρου στην επιστροφή.

Προβλέπουμε δηλαδή (τρομάρα μας).

w w w . m o n a c h o s . g r

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    113
    Χαίρομαι που συμφωνούμε όλοι, έστω και στη θεωρία [8D]
    Σύντομα θα γίνει η άσκηση και θα τα δούμε και στην πράξη.
    Πρίν θέσω εδώ το ερώτημα, είχα ρωτήσει ένα μηχανολόγο (πολύ έμπειρος ο άνθρωπος, έχει κάνει χιλιάδες μελέτες) και είχε κάποιες επιφυλλάξεις, μάλλον έντονες, χωρίς ωστόσο να μου πεί το λόγο.
    Δε μου είπε όχι, αλλά θα έλεγα ο,τι μου το "πρότεινε"...
    Βασικά αυτά είναι προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι, όταν καλούμαστε να συνεχίσουμε δουλειά άλλων.
    Με τσ' υγείες μας!

Είμαι ελεύθερος, να κάνω ό,τι θέλουν...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    να πω και εω την γνωμη μου..καλησπερα καταρχας!!πιστευω οτι το ζεσταμα των πρωτον σωματων σε καποιες περιπτωσεις ισως και να ειναι ενοχλητικο κυριος εαν ο ιδιοκτητης ειναι λιγο περιεργος,και αυτο ως εκ των πλειστων ειναι σιγουρο.Π.Χ(κυριε υδραβλικε αφου δεν ζηταω θερμανση γιατι ζεστενονται τα σωματα???).ετσι μαλον η η/β καθιερωθηκε στην προσαγωγη.
    -και μια ερωτηση..αν υπηρχε θερμιδομετρο μετα την η/β τη θα γινοταν?εχοντας υποψη οτι η η/β ειναι στην επιστροφη.μηπως θα εγραφε?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Χρήστο....Γειά σου καταρχάς...
    Τα θερμιδόμετρα συνήθως πάνε στην επιστροφή....

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    το γνωριζω,αλλα μηπως το θερμιδομετρο θα γραφει ενω εχουμε την η/β μας κλειστη?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εγώ δεν ξέρω να σου απαντήσω.....ας αναμένουμε τους άλλους φίλε να δούμε τι θα πουν.

www.udravlikos.gr

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

ειμαι σιγουρος οτι καποια καταγραφη θα υπαρχει,γιατι το αισθητηριο προσαγωγης θα διαβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια αποτι το επιστροφης,λογο το οτι το ενα ζεστενετε λογο επαγωγης ενω το αλλο ειναι απομονωμενο απο το κυκλωμα.

Δικαιώματα απάντησης