Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 10 από 22

Θέμα: Ερώτηση alieus για εγκατάσταση θέρμανσης

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ερώτηση alieus για εγκατάσταση θέρμανσης

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μεταφορά αυτούσιων διαλόγων από το forum Φυσικού Αερίου

quote:Originally posted by alieus

Δεν ξέρω αν αυτό το φόρουμ ή το συγκεκριμένο ποστ είναι μόνο για τεχνικούς αλλά και για απλούς καταναλωτές, για κοινούς θνητούς δηλαδή
    αλλά ως τελικός χρήστης εδώ στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. Άνοιξη 2007 ήρθε το ΦΑ στην πολυκατοικία μας. Από πλευράς ΔΕΠΑ φαίνονται όλα εντάξει, τίποτα το extreme όπως άλλα που βλέπω στις φωτο. Το καλοκαίρι 2007 αφού έχω πάρει διάφορες προσφορές καταλήγω κάπου και ξεκινάει η εγκατάσταση. Σπίτι περίπου 75 τετραγωνικά βορεινό και με ένα δωμάτιο που βλέπει σε πρασιά με δυο τοίχους εκτεθειμένους στο εξωτερικό περοβάλλον και που ανέκαθεν δεν ζεσταινόταν με τίποτα. Τα επεσήμανα όλα αυτά στον μελετητή-εγκαταστάτη-τεχνικό και μου είπαν ότι έβαλαν ό,τι πρέπει για να έχω ομοιόμορφη ζέστα. Έβαλαν λέβητα riello residence 24Kw και αρκετά θερμαντικά σώματα πάνελ, μάλιστα στο κρύο δωμάτιο υπολόγισαν είπε ύψος επί πλάτος επί μήκος και όλα αυτά επί συντελεστή 68 για να έχω κι εκεί ζέστα. Αποτέλεσμα, ζέστη ικανοποιητική σε 2 χώρους, έτσι κι έτσι σε άλλους και...δροσιά στο δωμάτιο στην πρασιά. Έχω κάνει παράπονα, μια μου λένε να βάλουμε τον θερμοστάτη στο πιο κρύο δωμάτιο (τώρα είναι στο χωλ, στον πιο ζεστό χώρο) αλλά θα πρέπει να κλείνω την στρόφιγγα από τα άλλα σώματα, πήγαιν' έλα δηλαδή, ή να βάλουμε θερμοστατικές κεφαλές στα σώματα φτου κι απ' την αρχή δουλειές και ακούω ότι δεν προσφέρουν και τίποτα σημαντικό και ότι σε περιοχές με σκληρό νερό όπως η δική μας πιάνουν γρήγορα άλατα και πρέπει να αλλάζουν κάθε 2 χρόνια και ότι δεν δίνουν εντολή για πάνω από 23 βαθμούς κελσίου, ή να βάλουμε ένα τρίστηλο σώμα αντί δίστηλο που έχει τώρα το κρύο δωμάτιο αλλά με επιφύλαξη μήπως δεν σηκώσει τις παραπάνω θερμίδες ο κυκλοφορητής και κανα δυο παρόμοιες "λύσεις" όπως ενίσχυση με εγκατάσταση εξωτερικού κυκλοφορητή, που όμως δεν ακούγεται τίποτα ως υποσχόμενο ότι θα λύσει το πρόβλημα. Μήπως θα έπρεπε να βάλω άλλον λέβητα, πιο ισχυρό; Ίσως θα πρέπει να αναθέσω την μελέτη σε μηχανικό του πανεπιστημίου; Τι είδους μηχανικοί αναλαμβάνουν μελέτες για θέρμανση στα διαμερίσματα; Μηχανολόγοι μηχανικοί ή κάποια άλλη ειδικότητα; Παίρνουν πολλά; Αν ξεκινήσω κάτι θέλω αυτή τη φορά να είναι σωστό και τελικό. Ευχαριστώ
    Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    πάντως όχι αυτοί που πολλαπλασιάζουν μήκοςΧπλάτοςΧύψος με το 68! για να κάνουν "μελέτη".
    Τέτοιες δουλειές στη Θεσσαλονίκη γίνονται πολλές από "μάστορες" και άλλους "γνώστες-ξερόλες".
    Το ότι δεν ζεσταίνεσαι είναι καθαρά θέμα ροής νερού (φαντάζομαι δεν ζεσταίνει το σώμα). Είναι συχνό φαινόμενο με τα εξωτερικά δίκτυα χαλκοσωλήνα (κάτι τέτοιο δεν σας έκαναν?) και ανύπαρκτης μελέτης (τι μελέτη να κάνει κάποιος που δεν ξέρει?).
    Πολλάες φορές είναι και δικό σας πρόβλημα (ο "γνώστης" τελικός καταναλωτής που ξέρει από που και πως θα περάσουν οι σωλήνες και κάνει κάτι ζιγκ-ζαγκ που θέλουν 15 κυκλοφορητές να γυρίσουν τα νερά....
    Τέλος πάντων για να μην πλατιάζω, πολλά από αυτά που συζητήθηκαν, έχουν αναλυθεί και σε άλλα ποστ.
    Εκτίμησή μου είναι ότι δεν φταίει ο λέβητας και ότι η λύση με το μερικό στραγγαλισμό των πιό ζεστών σωμάτων, θα επιφέρει αποτέλεσμα (να δείτε δηλ. εάμ στραγγαλίσσετε μερικώς τα πρώτα σώματα που θα είναι καυτά και προς τα πίσω πηγαίνοντας -μάλλον το κρύο δωμάτιο είναι τελευταίο- να έχετε πλήρη ροή)
    Οι θερμοστατικές κεφαλές κάνουν δουλειά.
    Ο επιπλέον κυκλοφορητής θα κάνει δουλειά αλλά είναι ύστατη λύση διότι μάλλον δεν έχετε πολλά σώματα.

Περικλής

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ευχαριστώ Peris. Ναι, είναι αλήθεια ότι τα ζιγκ ζαγκ των εξωτερικών χαλκοσωλήνων στο σπίτι δεν είναι λίγα. Αλλά πώς να τα αποφύγει κανείς!
    Ευχαριοστώ και πάλι

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by burnerman

quote:Originally posted by peris
    ...........Τέτοιες δουλειές στη Θεσσαλονίκη γίνονται πολλές από "μάστορες" και άλλους "γνώστες-ξερόλες"...........

Περικλής

Εδώ κάτω να δείς τι γίνεται......Τελικά παντού είναι τα ίδια.....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::
    Don't try to bribe me.You can't afford my rates!

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    Ναι, εξωτερικοί χαλκοσωλήνες είναι. Το σώμα δεν ζεσταίνεται μεν όπως τα άλλα, όμως η διαφορά δεν είναι μεγάλη, ζεσταίνεται αρκετά καλά, ως προς την γνώμη μου από πού θα πέρναγαν οι σωλήνες, μου λέγαν "από όπου θες εσύ". Δεν έκανα τίποτα για να επιβάλλω κάτι.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by and
    Να επισημάνω πάντως ότι μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι καταναλωτές που επιλέγουν βάση της φθηνότερης προσφοράς και όταν τους χρεώσεις μελέτη θέρμανσης την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια........

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by dipoli

.... ενώ στη συνέχεια τα πηδηματακια γινονται βαρυτερα και τρέχουν και δε φτάνουν

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by gregori
    Για ένα διαμέρισμα 75 τετραγωνικών το μηχάνημα 24κβ που έχεις είναι μία χαρά.....Αν το ακούσουν οι γερμανοί πως με 24 κβ σε 75 τμ και ανησυχούμε μήπως είναι μικρό θα μας βαρέσουν.
    Το δωμάτιο που είναι κρύο είπες ότι έχει δίστηλο φαντάζομαι εννοείς 22 αρι μίας και είπες πως έχεις πάνελ...
    Εγώ θα ήθελα να τεκμηριώσουμε ότι στο κρύο δωμάτιο πράγματι η επιλογή έγινε βάση όγκο Χ68 τον μπακαλίστικο τρόπο που λέμε εδώ μέσα...
    (που τον χρησιμοποιούν όμως όλοι σχεδόν που κάνουν μικρές κατασκευές ανεξαρτήτου ειδικότητας)
    Μέτρα λοιπόν τις 3 διαστάσεις του δωματίου και πες μας ακριβός τις διαστάσεις του θερμαντικού σώματος που έχεις στον χώρο.
    Αν πράγματι έχει επιλεγεί σώμα βάση του όγκοΧ68 και αυτό καίει καλά αλλά δεν θερμαίνει τον χώρο είναι απλό....το σώμα είναι μικρό και θέλει μεγαλύτερο θερμαντικό σώμα.

www.udravlikos.gr

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ο χώρος έχει διαστάσεις 3,4 επί 4 επί 2,8 και το πάνελ είναι διαστάσεων 90εκ ύψος επί 80εκ πλάτος επί 10εκ πάχος.
    Ευχαριστώ

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Να αναφέρω πως το ερώτημα σου είναι άσχετο με το θέμα του τόπικ και παρασυρθήκαμε όλοι και απαντήσαμε. Επρεπε να σου πούμε να ανοίξεις καινούργιο τόπικ και να ξεκινήσουμε σαν καινούργιο θέμα.

Εντάξει ρε παιδιά δεν λέμε ότι η μελέτη δεν είναι σωστή....αλλά δεν θέλει και πολύ εμπειρία για να πει κάποιος πώς σε ένα χώρο 38κυβικών ένα σώμα που να αποδίδει πραγματικά 2600 θερμίδες δεν θα το ζέσταινε....εκτός αν μιλάμε για την Αλάσκα ή να είναι όλο τζαμαρία....

Με τον απλό κυβισμό του χώρου θα έπρεπε να είχες βάση των παραπάνω ένα θερμαντικό σώμα που να αποδίδει 2600 θερμίδες
    Εσύ έχεις ένα σώμα 22Χ900Χ800
    Αναφέρεις πως το σώμα καίει μεν αλλά όχι και τόσο καλά (το γιατί αυτό είναι άλλο θέμα)....Να υποθέσω πως προσαγωγή έχει 70β....Δες τον πίνακα αποδόσεων στο παρακάτω τόπικ.
    Υπάρχει ένα λάθος που γίνετε συχνά κατά την επιλογή των θερμαντικών σωμάτων.....Πρέπει κάποιος να προσέξει με προσοχή τις αποδόσεις που δίνουν οι εταιρίες βάση ποιας ΔΘ μιλάνε και με τι θερμοκρασία εισαγωγής....Αυτοί τις περισσότερες φορές δείχνουν θερμίδες με 90-70....
    90 Βαθμούς κανένας δεν ρυθμίζει τον καυστήρα του.

http://www.monachos.gr/forum/topic.a...hTerms=Buderus

www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης