Εμφάνιση αποτελεσμάτων 1 μέχρι 6 από 6

Θέμα: κυκλοφορητες?

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22

κυκλοφορητες?

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

-καλησπερα σας.μιας και εχω την απορια ειπα να την ανεβασω.
    -υπαρχει προβλημα μεγαλο αν ο κυκλοφορητης πρεσσαρει σε κλειστο κυκλωμα ή ισχυει το οτι οι στροφες του μειωνωνται αν βρεθει σε αυτη την κατασταση??(εξερουμε τους inverter που ουτος η αλλος αυτη ειναι η δουλεια τους.)

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    quote:Originally posted by xristos25

-καλησπερα σας.μιας και εχω την απορια ειπα να την ανεβασω.
    -υπαρχει προβλημα μεγαλο αν ο κυκλοφορητης πρεσσαρει σε κλειστο κυκλωμα ή ισχυει το οτι οι στροφες του μειωνωνται αν βρεθει σε αυτη την κατασταση??(εξερουμε τους inverter που ουτος η αλλος αυτη ειναι η δουλεια τους.)
    1. Ναι, θα ανεβάσει θερμοκρασία μεχρι να καταστραφεί και ότι άλλο μπορεί να γίνει μέχρι να σταματήσει...
    2. Οχι, οι στροφές παραμένουν στην ουσία σταθερές, αν και ανάλογα απο την σχεδιαση της φτερωτης μπορεί να πανε πολυ λιγο πάνω ή πολυ λιγο κάτω. (συνήθως λίγο πάνω)

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Feb 2008
    Θέση
    thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    22
    εχει παρει το αυτι μου οτι ορισμενοι κυκλοφορητες π.χ GRUNDOFOS UPS δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα..ισχυει αυτο?

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Oct 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    418
    quote:Originally posted by xristos25

εχει παρει το αυτι μου οτι ορισμενοι κυκλοφορητες π.χ GRUNDOFOS UPS δεν εχουν κανενα απολυτος προβλημα..ισχυει αυτο?
    Έχουν κάποια θερμικη ασφάλεια που σε περίπτωση υπερθέρμανσης του κινητήρα τούς προστατεύει αλλά δεν είναι πανάκεια ούτε πρέπει να βασιζεται κανείς σε αυτό. Το σύστημα πρέπει να μην αφήνει την αντλία να δουλεύει με μηδενική ροή.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    [quote]quote:Originally posted by panos09

Originally posted by xristos25

Το σύστημα πρέπει να μην αφήνει την αντλία να δουλεύει με μηδενική ροή.
    Ακριβώς*...Ακόμα και inverter κυκλοφορητή αν έχεις δεν πρέπει να δουλεύει με μηδέν ροή.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by panos09

2. Οχι, οι στροφές παραμένουν στην ουσία σταθερές, αν και ανάλογα απο την σχεδιαση της φτερωτης μπορεί να πανε πολυ λιγο πάνω ή πολυ λιγο κάτω. (συνήθως λίγο πάνω)
    Στους κυκλοφορητές νομίζω πως οι στροφές πέφτουν όσο στραγγαλίζεις το δίκτυο (κλείνεις βάνες).

Είχα γράψει και σε άλλο topic ότι η wilo λέει πως για κυκλοφορητές μέχρι 1Kw μπορείς να έχεις μηδενική παροχή, αρκεί, αν θυμάμαι καλά, η θερμοκρασία να είναι 10 βαθμούς κάτω από τη μέγιστη ή κάτι τέτοιο. Αυτό όμως υποθέτω ότι αφορά τον κινητήρα και όχι την έδραση του άξονα ή το βράσιμο των νερών. Για μικρές αντλίες βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για βράσιμο. Γενικά πάντως οι κυκλοφορητές καταπονούνται περισσότερο στις μικρές παροχές και αυτή είναι μια αιτία βλαβών. Ακόμα και το να δουλεύει ο κυκλοφορητής μόνο με βαλβίδα διαφορικής, για λόγους πχ αποθέρμανσης, προσπαθώ να το κάνω όσο γίνεται σύντομο.

Για ποιο λόγο να δουλεύεις τον κυκλοφορητή με μηδέν παροχή; Δεν κερδίζεις τίποτα και μπορείς να το αποφύγεις πανέυκολα στις συνήθισμένες περιπτώσεις.

Δικαιώματα απάντησης