Σελίδα 32 από 69 ΠρώτοΠρώτο ... 22303132333442 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 311 μέχρι 320 από 681

Θέμα: Μπάχαλο. Πάσης φύσεως post

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πού είναι το ερώτημα ρε συ Γρηγόρη; 10 κυβικά ροή περνάει άνετα από 1/2'' σφαιρικό βανάκι με κυκλοφορητάκι τον RS-25/2!
    Μόνο μη ξεγελασθείς και βάλεις μόνο ένα. Θέλεις συστοιχία: Βάζεις 15 σειρές των 8 μας βγαίνουν κάπου 120 τέτοια κυκλοφορητάκια οπότε τότε θα περάσεις τα 10 κυβικά από τη 1/2''

Το διάγραμμα αυτό το έφτιαξε σαλεπιντζής ή παγωταντζής, θα σε γελάσω!
    Ο Ιταλός πιο κοντά αλλά κι αυτός αποκρύπτει την αλήθεια ή δεν την ξέρει καλά:
    Λοιπόν: Τα σφαιρικά και άλλα εξαρτήματα εξαρτάται κατά πολύ με τι σωλήνα θα τα συνδέσεις. Παράδειγμα: έστω σφαιρικό ολικού περάσματος 1/2'' & ροή 0,5 m³/h. Αν το συνδέσεις με:
    Φ15 ---------- ~ 15 mmWS
    Φ18 ---------- ~ 2 με 3 mmWS
    Φ22 ----------- ~ ~ 13 mmWS
    Φ28 ----------- ~ 24 mmWS
    Φ35 ------------ ~ 32 mmWS
    Φ42 ------------ ~ 40 mmWS

Αν η ροή γίνει 1,0 m³/h τότε οι παραπάνω τιμές τετραπλασιάζονται και αν γίνει 1,5 εννιαπλασιάζονται και αν γίνει 2,0 m³/h τότε 16πλασιάζονται!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Διαχειριστής dimis's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Δήμος Βόλβης Ν. Θεσσαλονίκης
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Φίλε Γρηγόρη
    Σε βλέπω και το ψάχνεις πολύ το κάθε θέμα. Καλά κάνεις αλλά… πάντα υπάρχει το αλλά
    Όταν πρωτοξεκίνησα το 1990 (βλέπεις δεν ήμουν πάντα υδραυλικός αλλά πρώτα πέρασα από όλα τα στάδια της κατασκευής της οικοδομής εκτός από μπετά, τούβλα και σοβά) το ίδιο έκανα και εγώ με σένα. Το έψαχνα και διάβαζα πολύ. Έκανα σεμινάρια στην Αγγλία το Βέλγιο την Ιταλία στην Ολλανδία και στην Αθήνα (Άνοιξα κατάστημα με σχετικά είδη θέρμανσης τότε και οι εισαγωγείς μας πηγαίνανε τσάμπα να γνωρίζουμε τα προϊόντα που κάνανε εισαγωγή)
    Τότε ίσως να ήμουν ο πρώτος που είχα κατασκευάσει μόνος μου πρόγραμμα (δουλεύοντας σε ένα comondore 64) με γλώσσα για υπολογιστές για να βρίσκω τις απώλειες κάθε χώρου και να προσαρμόζω το κατάλληλο θερμαντικό σώμα. Τότε δεν υπήρχαν τα windows.
    Μετά από λίγα χρόνια παράτησα και το εμπόριο και τα προγράμματα. Πλέον όταν μπαίνω σε ένα σπίτι κοιτάω μια γύρω μου και γράφω στο χαρτί μου τι ακριβώς σώμα πρέπει να τοποθετήσω σε κάθε χώρο, τι ακριβώς λέβητα και καυστήρα πρέπει να βάλω τι ακριβώς κυκλοφορητή, δοχείο κλπ. Μπορεί να πέφτω έξω αρκετές φορές αλλά ποτέ δεν μου παραπονέθηκε κανένας πελάτης ότι δεν μπορεί να ζεσταθεί. Και αυτό γιατί πάντα προσπαθώ να είμαι πάντα πάνω από τα όρια. Αρκετές φορές βέβαια ο πελάτης μπορεί να πληρώσει και 100 ευρώ παραπάνω για μεγαλύτερα από το κανονικό σώματα. Αλλά το κόστος του σταματά εκεί. Έχω αποκτήσει την φήμη ότι οι εγκαταστάσεις μου δεν παρουσιάζουν προβλήματα. Και έτσι προτιμούν να δώσουν την δουλειά σε μένα και ας είμαι 100 ‘η 200 ευρώ (στα 3000 ευρώ) παραπάνω από κάποιους άλλους.
    Βέβαια δεν μιλώ ότι δεν με νοιάζει αν πέσω πολύ έξω στην επιλογή του λέβητα . Αλλοίμονο γιατί εκεί θα πληρώνει μια ζωή παραπάνω από τις απώλειες ενός μεγάλου για τις ανάγκες του λέβητα. Αλλά αν βάλω έναν κατά κάτι μεγαλύτερο κυκλοφορητή δεν θα γίνει και τίποτε (άντε ας πληρώσει και 20 ευρώ παραπάνω) αλλά δεν θα φάω ούτε τον χρόνο μου να ασχοληθώ τι κυκλοφορητή ακριβώς χρειάζεται αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα είμαι και οριακός. Αν κάνει θόρυβο τον βάζω στην πρώτη σκάλα και δουλεύει και ξεκούραστα.
    Όλα αυτά τα λέω την στιγμή που δεν θα υπάρχει μελέτη από μηχανολόγο και ξέρεις ότι στην πλειοψηφία των ατομικών δεν υπάρχει τέτοια. Αλλά και αν υπάρχει μελέτη πάντα προσπαθώ να πείσω τον μηχανολόγο ότι πρέπει να βάλουμε κάτι μεγαλύτερο από την μελέτη του για να μην έχουμε προβλήματα αλλά όμως και να μην είναι ενεργοφάγο το όλο σύστημα (τώρα μου ήρθε η έννοια αυτή, κοίτα να δεις τις δυνατότητες της Ελληνικής γλώσσας)
    Το τελικό μου μήνυμα. Ψάχτο αλλά μην κολλάς. Τα χρόναι περνάνε γρήγορα και δεν είσαι ο θεωρητικός. Είσαι ο τεχνίτης και πρέπει να βγάλεις περισσότερα από τους θεωρητικούς.

http://levitostasia.net

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by dimis
    Τα χρόναι περνάνε γρήγορα και δεν είσαι ο θεωρητικός. Είσαι ο τεχνίτης και πρέπει να βγάλεις περισσότερα από τους θεωρητικούς.
    Να τα μας τώρα! Δηλαδή οι θεωρητικοί είναι λιτοδίαιτοι ή τρώνε εκ του πνεύματος που περισσεύει;

Γιατί καλέ μας πειράζετε!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Συμβουλές είναι καπετάνιε σε ένα φίλο που αγαπώ. Μην το παίρνεις προσωπικά Υπάρχουν μηχανολόγοι με τρεις και εξήντα και υπάρχουν και μηχανολόγοι ελίτ με τις φεράρι τους . Το ίδιο ισχύει και για τους υδραυλικούς. Η προτροπή μου είναι ο Γρηγόρης να πάει κάποτε στην δεύτερη κατηγορία των φεράρι (μπορεί και να ανοίκει κι όλας δεν το ξέρω)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Τότε θα ευτυχήσει σίγουρα!!
    Και το λες εσύ που είσαι και φιλοσοφημένος!
    Μάστορα σήμερα δεν ήπιες φαίνεται το τσιπουράκι σου και μας κάνεις απανωτά σαρδάμ!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200
    Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Ήπια πολύ περισσότερο από οτι έπρεπε Μεταφορικά είναι όλα. Φεράρι= άνεση, Φεράρι= όχι άγχος για το αύριο, Φεράρι= δυνατότητα να φιλοσοφείς Νιστηκό αρκούδι δεν χορεύει. Το ξέρουν καλά αυτό οι παλαιότεροι Ρομ= τσιγγάνοι=....
    Πάμε για ύπνο?
    Εγώ πάω γιατί αύριο (σήμερα) θα πάω να τοποθετήσω είδη υγιεινής (πωπω τι σπαστικό αλλά πρέπει)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Η φιλοσοφική διάθεση μάστορα είναι σαν την αναφυλαξία! Φουντώνει και ξεσπάει και στη συνέχεια ηρεμεί. Δεν έχει να κάνει με το πάχος του πορτοφολιού. Αντίθετα μάλιστα! Ζω επαγγελματικά με πολύ παχιά πορτοφόλια και βλέπω τι παίζεται. Έχω πελάτη που με τσιγκλάει για να του απαντώ, διότι βρίσκει τις επιστολές μου πολύ ενδιαφέρουσες από λογοτεχνικής και φιλοσοφικής πλευράς. Το αποζητούν κι αυτοί μόνο που δεν αφιερώνουν τον τόσο δα χρόνο! Και τον αφιερώνουμε εμείς που τι είχαμε τι χάσαμε!
    Ασε μάστορα! Καλύτερα λίγα και ψύχραιμοι και φιλόσοφοι και το ουζάκι μας και το CDακι μας και το τραγουδάκι μας, παρά πολλά και ανήσυχοι συνεχώς!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Γρηγόρη είμαι σχεδόν σίγουρος για την προέλευση του πρώτου πίνακα. Έχεις φάει κόλλημα με τους συγκεκριμένους διακόπτες. Σίγουρα πρόκειται περί λάθους. Αξίζει τελικά τον κόπο να είσαι ο καλός Σαμαρείτης της συγκεκριμένης εταιρείας; Ειδικά εσύ θα έπρεπε με τα υλικά αυτά να ήσουν στο στύλ: Φύγε εσύ, έλα εσύ. Μου κάνεις, δεν μου κάνεις. Ο επόμενος. Άντε γειά. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

Με εκτίμηση. ( Πρόσεχε, άσχετος ).
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κώστα καλά το έπιασες...
    Αλλά σου ξανα έχω πει ότι η προμήθεια των υλικών είναι σημαντική και χρονοβόρα...
    Οι μάρκες που θα βρείς εύκολα στα μαγαζιά είναι συγκεκριμένες....
    Σαν κατασκευή θεωρώ καλή την ποιότητα των υλικών τους αλλά σαν στήσιμο θέλουν πολλοί δουλειά και μηχανολόγους με μεράκι πριν βγάλουν ένα διάγραμμα στον αέρα να μην είναι πατάτα.
    Γιατί ακόμα και το διάγραμμα με τις στροφές στα κολλεκτερ τους και αυτό πατάτα είναι.

Αλλά θα σου απαντήσω ακόμα καλύτερα με ένα ερώτημα...
    Πόσες ώρες-μέρες-εβδομάδες έφαγες για την προμήθεια υλικών για την ανακατασκευή της θέρμανσης σου?

ΜαστροDimi μεράκι είναι φίλε...
    Δεν θα βγάλω πολλά λεφτά από αυτό ποτέ...
    Εχεις ακούσει αυτο που λένε μερικοί....Αυτός το έχει....ο άλλος δεν το έχει...
    Εγω το πολύ χρήμα δεν το έχω.... Δεν με πάει...δεν κάνω πως το λένε
    Καλό μεροκάματο ώστε να ανταπεξέρχομαι αξιοπρεπώς στις υποχρεώσεις θέλω να έχω.. και να μπορώ την δουλειά να την κάνω και λίγο χαβαλέ, διασκέδαση και μεράκι...αλλιώς μπουχτίζω και βαριέμαι.....

Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2002
    Θέση
    Ιδιότητα:
    Υδραυλικός
    Απαντήσεις
    1,200

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Κώστα καλά το έπιασες...
    Αλλά σου ξανα έχω πει ότι η προμήθεια των υλικών είναι σημαντική και χρονοβόρα...
    Οι μάρκες που θα βρείς εύκολα στα μαγαζιά είναι συγκεκριμένες....
    Σαν κατασκευή θεωρώ καλή την ποιότητα των υλικών τους αλλά σαν στήσιμο θέλουν πολλοί δουλειά και μηχανολόγους με μεράκι πριν βγάλουν ένα διάγραμμα στον αέρα να μην είναι πατάτα.
    Γιατί ακόμα και το διάγραμμα με τις στροφές στα κολλεκτερ τους και αυτό πατάτα είναι.

Αλλά θα σου απαντήσω ακόμα καλύτερα με ένα ερώτημα...
    Πόσες ώρες-μέρες-εβδομάδες έφαγες για την προμήθεια υλικών για την ανακατασκευή της θέρμανσης σου?

ΜαστροDimi μεράκι είναι φίλε...
    Δεν θα βγάλω πολλά λεφτά από αυτό ποτέ...
    Εχεις ακούσει αυτο που λένε μερικοί....Αυτός το έχει....ο άλλος δεν το έχει...
    Εγω το πολύ χρήμα δεν το έχω.... Δεν με πάει...δεν κάνω πως το λένε
    Καλό μεροκάματο ώστε να ανταπεξέρχομαι αξιοπρεπώς στις υποχρεώσεις θέλω να έχω.. και να μπορώ την δουλειά να την κάνω και λίγο χαβαλέ, διασκέδαση και μεράκι...αλλιώς μπουχτίζω και βαριέμαι.....
    Η φιλοσοφική διάθεση μάστορα είναι σαν την αναφυλαξία!
    Μάλλον εχθές μου πέρασε αλλά σήμερα φούντωσε πάλι.
    ποιο είναι το νόημα λοιπόν?
    Όσοι έχουν μεράκι και δεν το βλέπουν απλά σαν επάγγελμα κάνουν"παπάδες" Γεια σου βρε φίλε. Δυο λέξεις ανταλάξαμε φωνητικά και πολλά μηνύματα. Ένα κατάλαβα. Ότι και εσύ Ζορμπάς είσαι. Κοίτα να παραμείνεις έτσι. Φιλιά ρεσί και πρόσεχε δεν θα διανοηθώ την άνοιξη να λείπεις από την έναρξη της νέας μου τρέλας. Δεν σε καλώ τώρα. Δεν είμαι έτοιμος.
    Συνέχισε έτσι και δεν θα χάσεις. Βλακείες έλεγα εχθές και πολύ σωστά το επισήμανε ο Καπετάνιος.

Δικαιώματα απάντησης