Σελίδα 35 από 69 ΠρώτοΠρώτο ... 25333435363745 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 341 μέχρι 350 από 681

Θέμα: Μπάχαλο. Πάσης φύσεως post

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Πέστε μου βρε παιδιά γιατί δεν βγάζω άκρη με τα βιβλία...
    Είτε αυτά γράφουν ότι θέλουν είτε εμένα κάτι μου διαφεύγει...
    Το παρακάτω διάγραμμα είναι σωστό....
    Παίρνω πτώση πίεσης για φ15 σε 3 παροχές...
    100 λίτρα
    400 λίτρα
    1000 λίτρα
    Σε σύγκριση με άλλο βιβλίο βρίσκω διαφορές στην πτώση πίεσης στα 400 λίτρα και πάνω.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    το πρώτο διάγραμμα λαμβάνει και τοπικές αντιστάσεις με ζ=1 χωρίς όμως να λέει τίποτε περισσότερο. Το δεύτερο λαμβάνει μάλλον μόνο λόγο τριβών της ροής δηλαδή τραχύτητας που έχει ο σωλήνας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    Πού πας και τα βρίσκεις ρε Γρηγόρη τα διάφορα διαγράμματα που είναι σαν τα ρολόγια και δεν πάνε ποτέ μαζί!
    Λοιπόν το πρώτο δείχνει στον γάμο του Καραγκιόζη. Το δεύτερο προσεγγίζει κάπως αλλά με κρύο νερό (περ. 20° - 30°). Και τα δύο δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν την ταχύτητα, πόσο μάλλον την πτώση πίεσης.
    Οι σωστές τιμές για Φ15 χαλκό είναι: για 80° Δp=65,5 mmWS/m & για 10° Δp=89,7 mmWS/m
    Η ταχύτητα δεν θέλει διαγράμματα. Υπολογίζεται ως εξής: V = Q/(2,8275 X di²) [V->m/sec, Q->l/h, di-->mm.
    Συνεπώς με Φ15 και 400 l/h έχω: V = 400/(2,8275 X 13²) = 0,84 m/sec.
    Ο ένας την δίνει 0,62 m/sec & ο άλλος: 1,1 m/sec
    Γρηγόρη θα σας δώσω εγώ διαγράμματα για ψυχρό και θερμό νερό. Τα έφτιαξα για τον φίλο μου τον Κλάους τον Γερμανό το 1984. Από τότε τα έβαλα σε βαθύ συρτάρι διότι δεν χρησιμοποιώ διαγράμματα παρά συναρτήσεις (που με αυτές βγήκαν τα διαγράμματα). Θα τα κάνω pdf και θα τα ανεβάσω για κάθε ενδιαφερόμενο. Ας τα βάλει και ο Dimis στο site του αν το θέλει.

DDD
    Υπάρχουν δύο ειδών απώλειες πίεσης στα δίκτυά μας. Οι γραμμικές και οι τοπικές. Οι γραμμικές είναι τριβές ας πούμε στον σωλήνα και αναφέρονται σε πτώση πίεσης ανά μέτρο και οι δεύτερες είναι στα εξαρτήματα και αναφέρονται απλά σαν πτώσεις πίεσης. Οι πρώτες δεν έχουν καμία δουλειά με τον ζ αλλά ούτε οφείλονται και στην τραχύτητα. Απλά αυξάνονται με την τραχύτητα. Παράδειγμα ο πλαστικός σωλήνας που έχει τραχύτητα θεωρητικά 0 έχει γραμμικές απώλειες. Ο ζ αναφέρεται καθαρά στα εξαρτήματα.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by Pirate

DDD
    Υπάρχουν δύο ειδών απώλειες πίεσης στα δίκτυά μας. Οι γραμμικές και οι τοπικές. Οι γραμμικές είναι τριβές ας πούμε στον σωλήνα και αναφέρονται σε πτώση πίεσης ανά μέτρο και οι δεύτερες είναι στα εξαρτήματα και αναφέρονται απλά σαν πτώσεις πίεσης. Οι πρώτες δεν έχουν καμία δουλειά με τον ζ αλλά ούτε οφείλονται και στην τραχύτητα.
    Εγώ ξέρω ότι οφείλονται και στην τραχύτητα, όχι όμως αποκλειστικά.

Σχετικά με το πρώτο διάγραμμα μήπως θεωρεί mmH20 πτώση ανά μέτρο και ζ? Δηλαδή για να βρώ την ΠΠ που θα έχω λαμβάνω ΠΠ x μέτρα x ζ?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    DDD
    Η πρόταση: «Ένα φυσικό μέγεθος οφείλεται σε κάτι όχι όμως αποκλειστικά» είναι σχήμα οξύμωρο για τη Φυσική διότι δεν μπορεί να μαθηματικοποιηθεί. Ας δούμε τις παρακάτω φυσικές προτάσεις με τις μαθηματικές εκφράσεις τους:
    Φυσική πρόταση: «Η επιτάχυνση οφείλεται στη Δύναμη»
    Μαθηματική έκφραση: Εάν Δύναμη = 0 ==> Επιτάχυνση = 0.

Φυσική πρόταση: «Η πτώση πίεσης οφείλεται στην τραχύτητα».
    Μαθηματική έκφραση: Εάν τραχύτητα = 0 ==> Πτώση πίεσης = 0

Φυσική πρόταση: «Η πτώση πίεσης δεν οφείλεται στην τραχύτητα αλλά επηρεάζεται από αυτήν.»
    Μαθηματική έκφραση: Εάν τραχύτητα = 0 ==> ΠΠ1 = κ AND εάν τραχύτητα <> 0 ==> ΠΠ2 = λ οπότε λ > κ!

Στη Φυσική κάθε συμπέρασμα ή κάθε πρόταση πρέπει να μαθηματικοποιείται αλλιώς είναι μόνο ξερή θεωρία αδιάφορη για τον μηχανικό!

Δεν υπάρχει έννοια: «πτώση πίεσης ανά μέτρο και ζ». Είπα προηγουμένως, υπάρχει γραμμική και τοπική απώλεια πίεσης.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by Pirate

Δεν υπάρχει έννοια: «πτώση πίεσης ανά μέτρο και ζ». Είπα προηγουμένως, υπάρχει γραμμική και τοπική απώλεια πίεσης.
    Γνωστό απλά προσπαθώ να ερμινεύσω τι εννοεί το πρώτο διάγραμμα με ζ=1.

Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    να και κάτι σχετικό με τα άσχετα:

http://www.adbusters.org/media/flash/slow_down_week

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Δάσκαλε τα διαγράμματά σου λαμβάνουν υπόψη το αν η ροή είναι στρωτή ή τυρβώδης? Δηλαδή χρησιμοποιείς διαφορετικές συναρτήσεις?

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by ziko

Δάσκαλε τα διαγράμματά σου λαμβάνουν υπόψη το αν η ροή είναι στρωτή ή τυρβώδης? Δηλαδή χρησιμοποιείς διαφορετικές συναρτήσεις?
    Ziko όπως ξέρεις οι ροές που μας απασχολούν είναι 99% τυρβώδεις με αριθμό Re > 7000. Στην περιοχή χαμηλού Re έχω παίξει κάτι αλλά δεν το θυμάμαι! Θα το δω αύριο.
    Παρ' όλα αυτά θυμάμαι (όρεξη που την είχα) είχα παίξει σε 3 διαφορετικές περιοχές Re. Το είχα συζητήσει με τον Κλάους (από τους καλύτερους μηχανολόγους που έχω γνωρίσει ποτέ) και μου είχε προτείνει κι αυτός πώς να παίξω το άθλημα. Για μεγάλες ροές (μεγάλου διαμετρήματος π.χ. κλιματισμός), για μεσαίες ροές μεσαίου διαμετρήματος (π.χ. Θέρμανση) και για μικρές ροές μικρού διαμετρήματος π.χ. θερμαντικα σώματα (τώρα μου 'ρχονται ένα-ένα στο μυαλό). Τα έκανα για ψυχρό νερό (10°) που δεν είχε ο ίδιος τέτοια διαγράμματα και το επαληθεύσαμε για θερμό νερό που είχε. Πρέπει τώρα να έχω περί τα 6 διαγράμματα. Είναι στο γραφείο αλλιώς θα τα σήκωνα απόψε το βράδυ.
    Επαληθεύουν την ASHRAE καθώς επίσης και τους Ρώσσους. Επαλήθευσαν και τον Ρεκνάγκελ στο ζεστό νερό! Δουλέψτε τα άφοβα.
    Α! τα επαληθεύω κι εγώ ο ίδιος (κόντεψα να ξεχαστώ) από τις δουλειές μου!

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by DDD
    Γνωστό απλά προσπαθώ να ερμινεύσω τι εννοεί το πρώτο διάγραμμα με ζ=1.
    Το είδα κι εγώ αλλά το έγραψα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου! Στην πτώση πίεσης των εξαρτημάτων ισχύει ο -ζ- ο οποίος πολλαπλασιάζεται απί την ταχύτητα στο τετράγωνο και διαιρείται διά 2g για να σου δώσει mmWS. Στους σωλήνες ο αντίστοιχος -ζ- είναι ο παράγοντας: f X L /di όπου L το μήκος του σωλήνα, di η εσωτερική διάμετρος και f o αδιάστατος αριθμός ή συντελεστής τριβής ο οποίος για να υπολογισθεί θέλει «ανάδελτα» που με πειράζει κι ο Dipoli! (Μέχρις εκεί πάω Δημήτρη και πολύ πήγα μου φαίνεται στα 4 μου τελευταία posts).

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης