Σελίδα 55 από 69 ΠρώτοΠρώτο ... 545535455565765 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 541 μέχρι 550 από 681

Θέμα: Μπάχαλο. Πάσης φύσεως post

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    251

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by nyannaco

Αυτή η απαξία προς τα Vista που κυκλοφορεί γενικώς, στερείται πλέον βάσης, τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου άποψη. Είχε κάποια βάση στην αρχή της κυκλοφορίας τους, με τις παιδικές ασθένειες (που πλέον έχουν εκλείψει) και τις αυξημένες απαιτήσεις σε πόρους συστήματος (που όμως όλα τα σύγχρονα PC / laptop διαθέτουν πλέον). Επιπλέον, είναι πιο σταθερά από τα XP, αλλά και πιο όμορφα. Ισως το τελευταίο να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά για κάποιον που δουλεύει τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα με το PC, μήπως τελικά δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως;
    Προσωπικά δουλεύω παράλληλα Vista (στο σπίτι) και XP (στο γραφείο) πάνω από ένα χρόνο τώρα, και αν είχα την επιλογή θα πήγαινα και στο γραφείο στα Vista, και όχι το αντίθετο. Τα W7 δεν τα έχω καν δει και δεν έχω άποψη.

Νίκος
    Καταρχάς συμφωνώ γι' αυτά που λες περί εμφάνισης. Και παρεπιπτόντως, αν θες, μπορείς να προσομοιάσεις την εμφάνιση των Vista στο PC σου που έχει XP με το παρακάτω πρόγραμμα:
    http://www.crystalxp.net/galerie/en.id.130.htm
    Το χω βάλει στο παλιό PC γιατί ήθελα να του αλλάξω εμφάνιση... Δοκίμασε το...

Τα Vista όμως λόγω γραφικών (και όχι μόνο) είναι απίστευτα "βαριά" - αδικαιολόγητα κατά την γνώμη μου... Πχ, δεν είναι δυνατόν να κάνει πάνω από ένα λεπτό να boot-άρει καινούργιο laptop. Το θεωρώ απαράδεκτο με βάση τα χαρακτηριστικά που έχει επάνω. Και φυσικά δεν φταίει το laptop αλλά οι εκατοντάδες υπηρεσίες που φορτώνουν στην εκκίνηση των Vista.

Επίσης, μου την σπάει απίστευτα έτσι πως έχουν οργανώσει κάποια μενού, που μόνο και μόνο για να πούνε ότι αλλάξανε κάτι, τα έχουν κάνει δύσχρηστα... (ενδεικτικά αναφέρω το δεξί κλικ για να μπεις στις ιδιότητες οθόνης - με Vista κάνεις ένα κάρο κλικ μέχρι να ρυθμίσεις αυτό που θες). Ο σκοπός είναι η δουλειά σου να γίνεται γρήγορα και όχι να ψάχνεις 10 ώρες για κάτι που γινόταν παλιά με 2 κλικ... [}]

Τέλος, το ότι η αγορά δεν τα συμπάθησε (βλέπε πωλήσεις) μου λέει πολλά... Γενικά τα παραλληλίζω με τα Milenium (άλλη μάπα κι αυτά). Και τα δύο βγήκαν πρόχειρα από την Microsoft μόνο και μόνο γιατί υπήρχαν πιέσεις... Θέλω να πιστεύω ότι τα 7 θα είναι τα νέα XP (σύμφωνα και με τον προηγούμενο παραλληλισμό μου) και να είναι καλύτερα από τα Vista....

Η βλακεία είναι ανίκητη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Φίλε Mechanix, σεβαστή η άποψή σου περί Vista vs. XP. Εμένα δεν με πείραξε ιδιαίτερα να ψάχνω λίγο στην αρχή για να βρω πού είναι κρυμμένη η τάδε ρύθμιση - άλλωστε για ό,ποιον το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα το control panel να έχει εμφάνιση XP, που και εμένα με βοήθησε στην αρχή. Και ναι, είναι βαριά, το είπα, αλλά το τετραπήρυνο πισάκι μου δεν μασάει! Οπότε τελικά για μένα πιο πολύ μετράει η σταθερότητά τους. Αυτό βέβαια είναι η δική μου γνώμη, με βάση τα δικά μου κριτήρια. Τα δικά σου είναι προφανώς διαφορετικά, οπότε και η διαφορετική προτίμηση δικαιολογημένη.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Κώστα, οι γνώσεις μου περί EDI είναι γενικές, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Η εταιρεία μου το χρησιμοποιεί εκτεταμένα στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα δεν το υποστηρίζουν οι συνεργάτες μας, οπότε δεν χρησιμοποιείται. Πάντως θεωρείται πλέον τεχνολογία της προηγούμενης γενιάς. Η νέα τάση (τί νέα δηλαδή, χρόνια το ακούω) είναι το XML, οπότε δύσκολα θα επένδυε κανείς σε ανάπτυξη EDI σήμερα.
    Τί πληροφορίες ψάχνεις;

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μισόλογα και συγκεχυμένες σκόρπιες πληροφορίες συλλέγω από 2 πλευρές όμως. Η μια πλευρά είναι...κρατική και η άλλη πλευρά μια ομάδα μεγάλων επιχειρήσεων. Νομίζω ότι κάτι θα γίνει και ήθελα να δω ...υποδομή, λειτουργία, απαιτήσεις κ.λ.π. Ένα case studies στα Ελληνικά...

Edit: Είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το επιβάλεις στους συνεργάτες.

Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι το επιβάλεις στους συνεργάτες.
    Κατά κανόνα επιβάλλεται από τον πελάτη στον προμηθευτή. Επειδή όμως το αρχικό κόστος είναι αρκετά μεγάλο, και ανεξάρτητο της αξίας των εμπορευμάτων / υπηρεσιών που θα εξυπηρετήσει, η επένδυση δεν δικαιολογείται πολύ εύκολα σε μια εμπορική σχέση όχι μεγάλης αξίας. Στην ελληνική αγορά λιανικής χρησιμοποιείται ελάχιστα - πριν καμμιά δεκαριά χρόνια το ξεκίνησαν πιλοτικά μία μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με δυο-τρεις μεγάλους προμηθευτές της, και έκτοτε δεν έχω ακούσει καμία ουσιαστική αλλαγή. Λίγο η απροθυμία των μικρότερων παικτών της αγοράς να επενδύσουν, λίγο η δικαιολογία ότι έρχεται η επόμενη τεχνολογία, και περισσότερο βέβαια η ελληναράδικη νοοτροπία [B)]

Νίκος

Επίλεκτο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2008
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    251
    quote:Originally posted by nyannaco

Φίλε Mechanix, σεβαστή η άποψή σου περί Vista vs. XP. Εμένα δεν με πείραξε ιδιαίτερα να ψάχνω λίγο στην αρχή για να βρω πού είναι κρυμμένη η τάδε ρύθμιση - άλλωστε για ό,ποιον το επιθυμεί, υπάρχει η δυνατότητα το control panel να έχει εμφάνιση XP, που και εμένα με βοήθησε στην αρχή. Και ναι, είναι βαριά, το είπα, αλλά το τετραπήρυνο πισάκι μου δεν μασάει! Οπότε τελικά για μένα πιο πολύ μετράει η σταθερότητά τους. Αυτό βέβαια είναι η δική μου γνώμη, με βάση τα δικά μου κριτήρια. Τα δικά σου είναι προφανώς διαφορετικά, οπότε και η διαφορετική προτίμηση δικαιολογημένη.

Νίκος
    Σεβαστή και η δική σου αποψή σου φίλε Νίκο...
    Τετραπύρηνο PC-άκι ε... Ο δικός μου ο Athlon XP 2600+ τι να πει τότε..
    Κρατάει ακόμα, αλλά με XP φυσικά...

Πάντως δοκίμασε αν θες το προγραμματάκι της Brico...
    Είναι μια καλή λύση ώστε να βάλεις σε ένα παλιό PC (πχ σαν το δικό μου) που έχει XP (και δεν αντέχει Vista προφανώς) κάποια από τα φαντεζί γραφικά των Vista... Παρεπιπτόντως, δεν είναι και πολύ βαρύ... Try it!

Η βλακεία είναι ανίκητη...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by The Mechanix
    Πάντως δοκίμασε αν θες το προγραμματάκι της Brico...
    Είναι μια καλή λύση ώστε να βάλεις σε ένα παλιό PC (πχ σαν το δικό μου) που έχει XP (και δεν αντέχει Vista προφανώς) κάποια από τα φαντεζί γραφικά των Vista... Παρεπιπτόντως, δεν είναι και πολύ βαρύ... Try it!
    Δεν μπορώ να το κάνω, το PC με τα XP είναι της εταιρείας και δεν επιτρέπεται να φορτώνω άσχετα. Εχω και τον ρουφιάνο τον SMS που παρακολουθεί...

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Στέλιο Λ., από τα τέλη Μαίου ακόμα μετακομίζεις; Μπα, μάλλον θα έμπλεξες με τον λάθος internet provider

Νίκος

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by The Mechanix
    Τετραπύρηνο PC-άκι ε... Ο δικός μου ο Athlon XP 2600+ τι να πει τότε..
    Κρατάει ακόμα, αλλά με XP φυσικά...
    Αισίως έγινε 9 ετών το PC που γράφω καθημερινά... με 2Κ pro επάνω. Και είναι αυτό (το desktop δλδ) που τραβάει και όλα τα μανίκια του γραφείου, από μελέτες μέχρι εκτυπώσεις και πάσης φύσεως άλλη εργασία.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by Peris
    Αισίως έγινε 9 ετών το PC που γράφω καθημερινά