Σελίδα 3 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 35

Θέμα: Καταναλωση ενεργειας...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by miltos

Έχεις κανά link;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Σύμφωνα με τη ΔΕΗ τα πράγματα φαίνονται να είναι ακόμα καλύτερα για το λιγνίτη:

Με συστηματικές δράσεις, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη υδροδυναμικού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Χώρας, ένταξη του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα της Επιχείρησης και τα έργα αύξησης του βαθμού απόδοσης των μονάδων, έχει επιτύχει τη μείωση του συντελεστή εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από 1,3 g CO2/kWh το 1990 σε 1,03 g CO2/kWh το 2003, δηλαδή κατά 21%.

Στο κείμενο μάλλον έχει κάνει λάθος στις μονάδες και λέει g CO2, αντί για Kg CO2

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51
    Μου φαίνεται οτι η λύση της αντλία θερμότητας υψηλού COP τελικά είναι η καλύτερη τόσο απο κόστος λειτουργίας όσο και περιβαλλοντολογικά.

Και ξέχασα στον υπολογισμό που έκανα πριν να βάλω και το ρεύμα που καίει ο κυκλοφορητής κι ο καυστήρας (οχι οτι θα έκανε τεράστια διαφορά αλλά θα πρόσθετε σίγουρα κάτι)

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Προς το παρών έχω κάποιες αμφιβολίες για τους ρύπους του πετρελαίου. Θα το τσεκάρω. Τώρα, παρασκευή βράδυ όπως είπες, δεν μπορώ να κάνω και πολλά...

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Nikea - Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    18
    quote:Originally posted by DDD

Ομως η ποιότητα της θέρμανσης δεν είναι ίδια με τα κλασικά σώματα και έτη φωτός πίσω από την ενδοδαπέδια καθώς δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερή την υγρασία του χώρου και κάνουν και θόρυβο που τις βραδυνές ώρες ύπνου σε κατοικία μπορεί να είναι θέμα.
    Πώς γίνεται τα fan coil να αφαιρούν υγρασία από ένα κλειστό χώρο στην λειτουργία της θέρμανσης; (Στην λειτουργία της ψύξης γίνεται από την υγροποίηση της υγρασίας του αέρα πάνω στο στοιχείο αφού έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από το σημείου δρόσου)

Δεν νομίζω να υπάρχει συσκευή που μόνο με θέρμανση του αέρα σε ένα κλειστό χώρο να αφαιρεί υγρασία!

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by Giorgos
    Στους -20 (λίγο σπάνιο για Ελλάδα) έχει τη δυνατότητα χρήσης εφεδρικής αντίστασης. Παρόλα αυτά στους -20 μπορεί να ανεβάσει θερμοκρασία νερού μέχρι 40 βαθμούς ενώ απο τους 0 και πάνω μέχρι 55.
    quote:
    Το Altherma της DAIKIN.
    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ρε παιδιά, είναι καλό το μηχάνημα και κορυφαία η εταιρία και έχει διάφορα πάνω με δοχεία κλπ και επικουρικά κουμπώνει λέβητας, αλλά ο καλύτερος αερόψυκτος ψύκτης που έχω δει στους 0 ανεβάζει 45 βαθμούς και υδρόψυκτος λίγο παραπάνω (όχι όμως πάνω από 50 σε καμία περίπτωση-και όλα αυτά μετρημένα στην πράξη και όχι στα τεχνικά χαρακτηριστικά των φυλλαδίων - και η FIAT δλινει για το αυτοκινητάκι μου 5.7λίτρα/100Km μέση κατανάλωση, αλλά κάτω από 6.5 δεν πέφτει σε μικτό κύκλο)
    Να μην ξεχνάμε ότι σε "πολικές" θερμοκρασίες, μπορεί ναι μεν να δουλεύει, αλλά όχι συνεχώς, διότι κάνει και συχνή απόψυξη και διακόπτεται η ομαλή ροή ενέργειας.
    Και κάτι άλλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ήπια κλίματα, αλλά η ΔΕΗ θα εξακολοθήσει να σε @#$%^@#$ καθώς έχει διαφορετική άποψη περί κλιμακωτών τιμολογίων
    Όσον αφορά τη χρήση γεωτρήσεων, θα συμφωνήσω εν μέρει, καθώς δημιουργούν και περιβαλλοντικά προβλήματα. Η εναλλαγή θερμότητας με το έδαφος, είναι καλύτερη, φιλικότερη και με σίγουρο βαθμό απόδοσης στους -20 (το έδαφος είναι πάντα σταθερό).
    Και με βαθμό απόδοσης 400 ή 500% τότε σίγουρα είναι η καλύτερη λύση.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2004
    Θέση
    , , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    51
    Καλημέρα παιδιά

σας παραθέτω link με ένα calculator που έχει η Greenpeace για τις εκπομπές ρύπων

http://www.greenpeace.org/greece/207945/207996/220996

Το calculator επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου (και τις πράξεις μου όλως παραδόξως)οτι η κατανάλωση ρεύματος παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα απο τη κατανάλωση πετρελαίου.

Που τελικά μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι το COP μιας ηλεκτροβόρου συσκευής παίζει τον πρωταρχικό ρόλο τόσο στην οικονομία όσο και περιβαλλοντολογικά.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Αν δεν κάνω και γω λάθος η αντλία θερμότητας συμφέρει απέναντι στο λέβητα με καύση πετρελαίου από άποψη ρύπων αν έχει COP>3.5.

Άρα είχες δίκιο. Τα περίμενα διαφορετικά τα πράματα διότι νομίζω πως ο βαθμός απόδοσης κατά την παραγωγή ηλεκτρισμού είναι κάτω από 40%. Με βάση ότι η ενέργεια στα εργοστάσια της ΔΕΗ προέρχεται μόνο από την καύση άνθρακα, ενώ κατά την καύση πετρελαίου καίμε και υδρογόνο νόμιζα πως υπερτερεί το πετρέλαιο.

Για σύγκριση αντλίας θερμότητας και λέβητα με καύση φυσικού αερίου ο πολύπλοκος επιστημονικός υπολογισμός μου έδειξε ότι θα έπρεπε η αντλία θερμότητας να έχει COP > 5.5 ώστε να εκπέμπει λιγότερους ρύπους.

Τα παραπάνω είναι με βάση τα στοιχεία της green peace και αφορούν την ελληνική πραγματικότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, που στηρίζεται κυρίως στο λιγνίτη.

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by ap.angelis

Πώς γίνεται τα fan coil να αφαιρούν υγρασία από ένα κλειστό χώρο στην λειτουργία της θέρμανσης; (Στην λειτουργία της ψύξης γίνεται από την υγροποίηση της υγρασίας του αέρα πάνω στο στοιχείο αφού έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από το σημείου δρόσου)

Δεν νομίζω να υπάρχει συσκευή που μόνο με θέρμανση του αέρα σε ένα κλειστό χώρο να αφαιρεί υγρασία!
    Λοιπόν εννοούσα σχετική υγρασία (φ) και όχι απόλυτη (W). Αυτό θα πει πως αν δεις τον ψυχρομετρικό χάρτη, προκειμένου να έχουμε ποσότητα αέρα από 20 C π.χ. στους 40C (με το πέρασμα από το στοιχείο) και δεδομένου όπως λες πως η υγρασία (η απόλυτη, W) του χώρου παραμένει σταθερή (αν και αυτό δεν είναι πάντα και τόσο αλήθεια για άλλους λόγους πχ πλήθος ανθρώπων), προκύπτει πως η σχετική υγρασία του χώρου μειώνεται και είναι συναρτήσει της αρχικής σχετικής υγρασίας (πχ 20C). Αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μια αίσθηση ξηρότητας στο χώρο καθότι θα επηρεάζει και την λειτουργία εξάτμισης υγρασίας του ανθρώπινου σώματος όπως και της αναπνοής. Αυτό γίνεται εντονότερο όσο πιο κοντά είσαι στο ρεύμα του αέρα που βγαίνει από το fcu και βέβαια απαιτεί χρόνο. Πάντως εμπειρικά το έχω αισθανθεί μετά από κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα που δούλευε το fcu σε σχετικά μικρό χώρο (τυπικό δωμάτιο).

εκτός θέματος μεν αλλά είναι ενδιαφέρον ζήτημα δε για όλους με βάση τις εμπειρίες μας.

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2008
    Θέση
    Nikea - Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    18

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Ο ζεστός αέρας που βγαίνει από ένα fan coil όσο αυτό λειτουργεί σίγουρα έχει χαμηλή σχετική υγρασία λόγο της αυξημένης θερμοκρασίας του. Το ίδιο ισχύει για τον ζεστό αέρα που βγαίνει με φυσική κάθετη ροή από ένα καλοριφέρ. Το ίδιο ισχύει για τον ζεστό αέρα που κινείται ανοδικά λόγο της θέρμανσης του δαπέδου.

Σε ένα κλειστό χώρο τελικά με οποιονδήποτε τρόπο θέρμανσης στην ίδια θερμοκρασία θα έχουμε την ίδια ακριβώς σχετική υγρασία. Αυτός που θα αλλάξει από τον τρόπο θέρμανσης θα είναι η κατανομή στον χώρο. Με ένα fan coil θα έχουμε ομοιόμορφη κατανομή, με ένα καλοριφέρ θα έχουμε μεγαλύτερη σχετική υγρασία όσο απομακρυνόμαστε από το καλοριφέρ, ενώ με ενδοδαπέδια θα δημιουργηθούν στρώματα που όσο πιο χαμηλά πάμε τόσο μικρότερη θα είναι η σχετική υγρασία.

Εάν σε κάποιο χώρο υπάρχουν φαινόμενα υγροποίησης (πχ σε παράθυρο, οροφές) συμφέρει η χρήση fan coil.

Δικαιώματα απάντησης