Σελίδα 3 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 21 μέχρι 30 από 43

Θέμα: ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΡΡΟΗ

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Γρηγόρη, ευχαριστώ πολύ και περαστικά!

Το άνοιγμα από πίσω τελικά δύσκολα παίζει, λόγω κατασκευής: οι τοίχοι είναι σάντουιτς οπλισμένο τσιμέντο μέσα έξω με μονωτικό στη μέση, και θέλει... τανκ για να τρυπηθούν. Ο τζακάς έφαγε γύρω στις 3-4 ώρες για να ένα άνοιγμα 10x10εκ (για τον αερισμό του τζακιού) με βαρβάτο ηλεκτρικό σκαπτικό!

Η μπανιέρα είναι μαντέμι, δεν είχε ορατό άνοιγμα, αλλά ο πνιγμένος απ'τα μαλλιά του πιάνεται.

Επόμενο βήμα: έλεγχος σιφωνιού (ελπίζω να το βρω στεγνό), και τσιμεντάρισμα σύμφωνα με τις οδηγίες σου αν φαίνεται ύποπτο.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Νίκο πόσο σίγουροι είμαστε ότι δε φταίει η ύδρευση; Δεν το τσεκάρεις πρώτα;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Μίλτο, το σπίτι ήταν κλειστό αρκετές εβδομάδες, και η παροχή (βλακωδώς) ανοιχτή, και το βρήκα στεγνό. Τα νερά βγήκαν μετά τη χρήση του μπάνιου.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2006
    Θέση
    Tρίκαλα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    2,965
    Άρα ξεχνάμε την ύδρευση....

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by miltos

Άρα ξεχνάμε την ύδρευση....
    Ευτυχώς ναι!

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    quote:Originally posted by gregori
    έχω πετύχει αρκετά όμως που τα αφήσανε στο έλεος τους και φυσικά με το που ανεβαίνει λίγο το νερό μπαίνει μέσα στην πλάκα... Eγώ αν το έβρισκα αστοκάριστο θα το στεγανοποιούσα με ένα ταχεία πήξεως τσιμέντο της DUROSTIK τρίκιλο σε σακουλάκι.
    Λοιπόν, Γρηγόρη, το χείλος του σιφωνιού δαπέδου με το πλακάκι μου φαίνεται ότι έχασκε, απ'όσο μπορούσα να δω. Ακολούθησα λοιπόν τη συμβουλή σου με το ταχύπηκτο τσιμέντο, και οι πρώτες δοκιμές δείχνουν ενθαρρυντικές, δεν ξαναείδα νερά στα πλακάκια με το λίγο που χρησιμοποιήθηκε το μπάνιο. Το Πάσχα που θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο θα δείξει.

Νίκος

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Νίκο τι έγινε τελικά με την διαρροή?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414
    Γρηγόρη, το Πάσχα που χρησιμοποιήθηκε αρκετά το μπάνιο δεν ξαναέβγαλε. Αρα,
    ή ήταν όντως το χείλος του σιφωνιού που έχασκε (έγραψες!), ή είχε δίκιο ο dipoli για τις συμπυκνώσεις - αν και το γεγονός ότι το νερό εμφανιζόταν σε πολύ συγκεκριμένα σημεία, εκ των οποίων κάπιοα δεν ήταν εξωτερικά, μου λέει ότι δεν ήταν αυτό, τουλάχιστον όχι μόνο του. Για να επιβεβαιωθεί ή να καταρριφθεί αυτή η θεωρία θα πρέεπι να περιμένω τον επόμενο χειμώνα
    Πάντως θεωρώ πιθανό τελικά να ήταν και τα δύο.

Νίκος

Νέο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jan 2009
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    12
    quote:Originally posted by gregori

quote:Δεν είμαι σίγουρος τί ακριβώς εννοείς "πίσω πλευρά", αλλά όπως μπορείς να δεις από το σκαρίφημά μου, μάλλον δεν έχω τέτοια επιλογή, αφού η μπανιέρα είναι κολλητά στον τοίχο από τις τρεις πλευρές. 'Η εννοείς κάτι άλλο;
    Οσο για τον αρμό, ήταν η πρώτη μου ελπίδα. Πέρασα σιλικόνη (που δεν είχε - δεν θα έπρεπε
    και δεν χρησιμοποιήθηκε η μπανιέρα για το επόμενο 24ωρο, αλλά λίγα νερά εμφανίστηκαν και πάλι (υποθέτω από τη χρήση του νιπτήρα).
    Σχετικά με την πίσω μεριά εννοώ το παρακάτω αν φυσικά υπάρχει πρόσβαση.

Το ερώτημα σου σχετικά με την μπανιερά και την σιλικόνη σηκώνει κουβέντα......Αν πάντως διακρίνεις με το μάτι πως έχει άνοιγμα καλά έκανες και την πέρασες σιλικόνι. Φυσικά ειναι και μονόδρομος η σιλικόνι στις πλαστικές μπανιέρες...(Εγω την σιχαίνομαι....Μουχλιάζει και φαίνεται απαίσια όσο καλή μάρκα και αντιμουχλική και να βάλεις)

quote:Αυτή η περίπτωση είναι από τις μεγαλύτερες ελπίδες μου! Αν ισχύει, το πλακώνω στη σιλικόνη, ή υπάρχει πιο ενδεδειγμένο υλικό/μέθοδος;

Τέλος, περίπτωση να ανεβαίνει το νερό της διαρροής από το δάπεδο στον τοίχο (30-40 πόντους) και να "περπατάει" και οριζόντια κανα-δυο μέτρα, έχεις δει; Παίζει;
    Καλά άμα είναι αυτό θα είσαι τυχερός....συνήθως αυτό το φτιάχνουν είτε ο πλακάς άμα είναι μερακλής με την τσιμεντοκονίας του και την κόλα του ή ο υδραυλικός όταν πάει να τοποθετήσει το σκαράκι....έχω πετύχει αρκετά όμως που τα αφήσανε στο έλεος τους και φυσικά με το που ανεβαίνει λίγο το νερό μπαίνει μέσα στην πλάκα....
    Εγώ αν το έβρισκα αστοκάριστο θα το στεγανοποιούσα με ένα ταχεία πήξεως τσιμέντο της DUROSTIK τρίκιλο σε σακουλάκι.

Στο δεύτερο ερώτημα σχετικά με το αν ανεβαίνει το νερό θα έλεγα ναι...πολύ συχνά το βλέπουμε....
    Μιάς και με ταλαιπωρεί μία ίωση και βαριέμαι στο σπίτι να σου πω μία περίπτωση που μου έτυχε πριν από 2 χρόνια....
    Με φωνάζουν σε ένα διαμέρισμα 130τμ στον 1 όροφο από κάτω πυλωτή...ωραίο διαμέρισμα.....Με το που έμπαινες στο διαμέρισμα βρομούσε υγρασία....οι τοίχοι από την κουζίνα έως το μπάνιο ήταν μούσκεμα χαμηλά....μεσολαβούσε διάδρομος και ένα υπνοδωμάτιο.....και στην πιλοτή έσταζαν νερά κοντά στο μπάνιο....
    Οι ντουλάπες τα ρούχα του ενοικιαστεί είχαν γίνει κυριολεκτικά κώλος και τα ξύλα σάπισαν....
    Ο ενοικιαστείς με τον ιδιοκτήτη στα μαχαίρια.....ο ένας κατηγορούσε ότι του νοίκιασε άχρηστο διαμέρισμα και μάλιστα του έκανε αγωγή και του ζητούσε αποζημίωση για καταστροφή των ρούχων και για το αυχενικό του.....και ο άλλος του έκανε μήνυση πως ο ενοικιαστείς του κατέστρεψε το σπίτι....και τελικά δεν είχε άδικο....

Να σας πω ότι ταλαιπωρήθηκα 2-3 μέρες να ψάχνω....
    Τι τρύπες στην μπανιέρα έκανα....Τι όχρα έριχνα..
    Στα πατώματα έκανα ανοίγματα όπως και στις ντουλάπες....παντού νερό.
    Η ύδρευση ήταν αλλαγμένη και περασμένη εξωτερική...
    Η θέρμανση δεν έδειχνε να χάνει...
    Στο τέλος βάζω μανόμετρο και βλέπω να πέφτει η πίεση τις ΕΥΔΑΠ....
    Ακολουθούσα όλο το δίκτυο μα νερό δεν έβλεπα να χάνει.....
    ΕΕΕ τι ήταν τελικά....
    Το πλυντήριο ρούχων που ήταν εντοιχισμένο στην κουζίνα(12 μέτρα τώρα απο το μπάνιο ε) έσταζε το ρακόρ του λάστιχου πλυντηρίου με διακόπτη...το γελοίο ήταν ότι με το που το έσφιξα λίγο με το χέρι σταμάτησε....σε εκείνο το σημείο τα πλακάκια ήταν αστοκάριστα και το νερό έμπαινε όλο μέσα στην πλάκα....έβρισκε εύκολη διαφύγει απο το υπνοδωμάτια που ήταν απο πίσω και είχαν πατώματα και πήγαινε και ξέρναγε στην άλλη άκρη του σπιτιού που ήταν του μπάνιο....με λίγα λόγια μία ζημιά αρκετών χιλιάδων € απο ένα στοκάρισμα...άμα ήταν στοκαρισμένα τα πλακάκια το νερό θα έβγαινε στην κουζίνα και θα το έβλεπε κάποιος....
    Για όλο το παραπάνω περιστατικό πήγα και μάρτυρας στο δικαστήριο στην κόντρα παραπάνω κυρίων.

www.udravlikos.gr
    Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος:
    Η χρήση της ώχρας σε τι θα βοηθούσε?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,414

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Την ώχρα την χρησιμοποιείς σαν χρωστική για να εντοπίσεις την πηγή της διαρροής. Ρίχνεις ώχρα αρχικά στο σιφώνι δαπέδου, και περιμένεις να βγουν τα νερά για να δεις αν έχουν χρώμα (άρα διαρροή από το σιφώνι και μετά) ή όχι. Αν όχι, ρίχνεις ώχρα σε ένα-ένα υποδοχέα (μπανιέρα, νιπτήρας κλπ) μέχρι να βγει το χρώμα, οπότε ξέρεις ότι η διαρροή είναι μεταξύ του συγκεκριμένου υποδοχέα και του σιφωνιού δαπέδου.
    Η λεκάνη ελέγχεται με τον ίδιο τρόπο αλλά ανεξάρτητα, δεδομένου ότι η αποχέτευσή της δεν περνάει από το σιφώνι δαπέδου.
    Αν ούτε η λεκάνη ούτε κάποιος υποδοχέας βγάλει χρώμα, τότε η διαρροή είναι από τις σωληνώσεις (ύδρευση/ θέρμανση). Αυτό πάντως φαίνεται και από το αν βγαίνει νερό συνέχεια (ύδρευση / θέρμανση), ή μονο με χρήση υποδοχέων (αποχέτευση).

Νίκος

Δικαιώματα απάντησης