Σελίδα 4 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 23456 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 31 μέχρι 40 από 78

Θέμα: Περί αυτονομίας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Σήμερα ρε παιδιά συζήτησα το θέμα του κεντρικού μπόιλερ με αρκετούς φίλους...
    Για να μην αδικώ την περίπτωση οφείλω να πώ πως αρκετοί από τον χώρο ήταν υπέρ...με επιχειρήματα του είδος....
    Εχεις πάντα ζεστό νερό και οικονομικά αρκεί να συντηρήτε κάθε χρόνο τα ηλιακά και το ανόδιο του μπόιλερ......
    Εντάξει μπορεί σε μένα να έτυχαν 2 περιπτώσεις προβληματικές και να είμαι λίγο αρνητικά επηρεασμένος για αυτό παίρνω πίσω το μακριά και αλάργα που έγραψα παραπάνω.....και απλά αναφέρω μία επιφύλαξη.

Όσο με αυτά που γράφει ο Κ Πέρις μας παραπάνω φυσικά και συμφωνώ....αλλά έλα που στην Αθήνα το αέριο σε πολλές περιοχές δεν έχει πάει ακόμα....και επίσης στις περιοχές που έχει πάει πόσοι από τους κατασκευαστές που χτίζουν πολυκατοικία θα βάλουν ατομική μονάδα σε κάθε διαμέρισμα...?
    Αυτό νομίζω με τα χρόνια θα το επιβάλει η αγορά....
    Τώρα και στα 70 τμ βάζουν τζάκια γιατί ο πελάτης το ζητάει σαν τρελός...όταν ο πελάτης καταλάβει τα οφέλη της ατομικής μονάδας τότε μπορεί και να το δούμε και αυτό....

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Παιδιά θα συμπνεύσω με τον Πέρι. Η απόλυτη αυτονομία στη χώρα που λέγεται Ελλάδα πρέπει να είναι οδηγός για όλους. Ξεχωριστό boiler για κάθε ιδιοκτησία. Τελεία και παύλα. Καταρχήν πως θα εκτιμήσεις την χωρητικότητα κεντρικού boiler (δεν είναι τυχαίο ότι δεν προτείνεται τέτοια περίπτωση από τους master του είδους σε ζεστά νερά χρήσης Ιταλούς)? Είναι τελείως εκτίμηση ή υπερδιαστασιολόγηση (ότι κάνουν οι συνάδελφοι εγκαταστάτες-υδραυλικοί με την επιλογή σωμάτων με το 40-50-60 θερμίδες το κυβικό)... Έχω δει αδέλφια να πάνε δικαστήρια για κατανομές δαπανών...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Κε ziko η υπερδιαστασιολόγηση δίνει και παίρνει. Έχετε δίκιο.

Πέστε με μπακάλη αλλά ένα boiler 150 Lt καλύπτει μια τετραμελή οικογένεια. 150Lt στους 60c σημαίνει με Δt50 ( καλά τα λέω; ) κάπου 250 lt ζεστό νερό χρήσης στους 40 βαθμούς. Στους 41 αρχίζεις να ξεφλουδάς. Μετρημένα με βρεφικό θερμόμετρο ( για τα μωρά θέλεις χαμηλότερη θερμοκρασία ).Εν τω μεταξύ αυτά τα λίτρα με σχετική άνεση θα έλεγα θα τα πάρεις απο τα ηλιακά. Εάν δεν τα πάρεις τότε θα ανάψεις τον λέβητα και θα κάνεις την μικρότερη δυνατή δαπάνη. Μπορεί σε πρώτη σκέψη το ατομικό boiler να κοστίζει παραπάνω, αλλά ας πούμε ότι τώρα στις 1 την νύχτα έχεις ένα 400άρι boiler που δείχνει 30 βαθμούς. Τι θα κάνεις; Θα ζεστάνεις 400 lt για να κάνεις ένα ντούς; Προσωπικά και σε οικογενειακή πολυκατοικία που είμαι θα αισθανόμουν πολύ άσχημα. Ειλικρινά απο σεβασμό στους υπόλοιπους που δεν φταίνε για την δική μου αυπνία θα προτιμούσα να ζεστάνω ένα κουβά νερό στην κουζίνα παρά να ανάψω το κοινόχρηστο 400άρι boiler.

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by gregori
    Τώρα και στα 70 τμ βάζουν τζάκια γιατί ο πελάτης το ζητάει σαν τρελός...όταν ο πελάτης καταλάβει τα οφέλη της ατομικής μονάδας τότε μπορεί και να το δούμε και αυτό....
    Θα αντιστραφεί σε λίγα χρόνια, θα ζητούν ατομικό και όχι τζάκι (το ίδιο κόστος έχουν σαν αυτόνομες μονάδες -ένα φθηνό τζάκι και ένα φθηνό ατομικό) και πουλάει αεράτα!

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Διαχειριστής
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Thessaloniki, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,103
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS
    Ειλικρινά απο σεβασμό στους υπόλοιπους που δεν φταίνε για την δική μου αυπνία θα προτιμούσα να ζεστάνω ένα κουβά νερό στην κουζίνα παρά να ανάψω το κοινόχρηστο 400άρι boiler.
    εντάξει, δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα ρε παιδιά, εκτός και εάν σε οικοδομή με 6 διαμερίσματα, σας έβαζαν ένα 400άρι και τέλος![:0]
    Αυτό δεν είναι σωστό.
    ΠΧ. σε οικοδομή με 7 διαμερίσματα, βάλαμε 1Χ300+1Χ200. Πάντα πρώτο είναι το 300άρι και όταν έχεις μεγάλη ζήτηση και γρήγορη πτώση ΔΤ, μπαίνει και το δεύτερο το οποίο πάντα είναι standby. Το καλοκαίρι με τις "απουσίες" των ενοίκων, γίνεται αντιστροφή και μπορείς το 2ο να το θέσεις εκτός.
    Και κάτι άλλο φίλε Κώστα: εσείς δεν "ανάβετε" απολύτως τπτ. Με του που ανοίγετε τη βρύση το νερό είναι εκεί, σε χρόνο dt (ανακυκλοφορία γαρ, έξω από το διαμέρισμά σας, εκεί που είναι και ο μετρητής, διότι αλλιώς ο τελευταίος όροφος έχει πετάξει 20 λίτρα νερό για να πάρει 1 λίτρο ζεστό για να πλύνει τα χέρια του παιδιού του).
    ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΠΟΙΛΕΡ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΖΟ.

Περικλής
    Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Μα και τα μικρά boilers κάνουν ανακυκλοφορία.

Τώρα στην περίπτωσή μου, εκεί π.χ. που κατεβαίνει μέσα στον φωταγωγό η σωλήνα του ζεστού και στο σημείο πρίν μπεί στο διαμέρισμα θα την ''πιάσουμε'' με ένα ταυ και θα γίνει ανακυκλοφορία, οπότε ο χρήστης του τελευταίου διαμερίσματος αντί για 15 μέτρα κρύου νερού θα τραβήξει μόνο 2-3 μέτρα.

Κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω σχετικά με την υπερδιαστασιολόγηση είναι ότι στην πατρική οικογένεια 5 ατόμων με έναν ELCO 80 LT μεγαλώσαμε. Εντάξει γίναμε πιο χαλαροί με τα ντουζάκια μας, με τις ανέσεις μας αλλά προσωπικά όχι και 200lt για μια τετραμελή οικογένεια.
    Επειδή μου κίνησε την περιέργεια, σούπερ μπάνιο με κόντρα ξύρισμα σκάρτα 25 lt νερού. Επειδή μιλάω για τριπλής ενέργειας, τι να το κάνω το πολύ νερό αλλά χλιαρό ( βλέπε συννεφιά ); Προτιμώ λίγο και καλό.

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Κώστα φίλε...
    Ο Περικλής μιλάει για ανακυκλοφορία σε κεντρικά μπόιλερ με μεγάλες διατομές σωλήνα....Στη δικιά σου περίπτωση με ατομικό μπόιλερ και μικρές διατομές δεν είναι και 100% απαραίτητο να κάνεις ανακυκλοφορία...
    Εγώ μάλλον δεν θα έκανα....
    Αν μονώσεις καλά τις σωλήνες σου θα κάνεις υπομονή την πρώτη την φορά που θα τραβήξεις νερό μερικά δευτερόλεπτα.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Έτσι εξηγούνται όλα. Συγνώμη για το.........πείσμα.

Να θέσω μια άλλη παράμετρο για το υπάρχον θέμα - κτίριο.

Σε αυτή την φάση ( Ιούνιο - Ιούλιο 2008 ) θα γίνουν αυτά τα πράγματα τα οποία έχουν συζητηθεί σχετικά εκτενώς σε αυτό το topic.

Αλλά επειδή το βλέπω ότι όλο πλησιάζει και η αγορά στο θέμα θα μπεί ( εάν δεν το έχει κάνει ήδη ) σε φάση ωρίμανσης, τι υποδομή θα έπρεπε εάν το θεωρείτε απαραίτητο να σχηματιστεί, να τοποθετηθεί, να προβλεφθεί ώστε να έρθει κάποτε σε 1 ή 2 χρόνια η ηλιακή υποβοήθηση της θέρμανσης και να κουμπώσει;

Μιλάμε πάντα πάνω στο σχέδιο του gregori με την διαφορά ότι θα αναχωρήσει μια γραμμή απο το κολλεκτέρ του λεβητοστασίου για τα boilers και οι κυκλοφορητές των boilers θα τοποθετηθούν κοντά σε αυτά.

Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εντάξει τώρα πας σε ψηλά γράμματα....
    Τουλάχιστον εγώ πέρα από λίγα πράγματα που έχω διαβάσει δεν είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω σε αυτό το θέμα.....
    Αν κάνεις search έχουμε κανα 2 τοπικ που αναφέρονται πάνω στο θέμα τις ηλιακής υποβοήθησης με πιο πολύ να παίζει αυτό το μπόιλερ τις buderus.....ή κάποιο δοχείο αδρανείας αλλά θα πρέπει να σου απαντήσει στο θέμα μάλλον κάποιος μηχανολόγος που θα έχει ασχοληθεί με το θέμα.
    Κάτι η ηλιακή υποβοήθηση κάτι η γεωθερμία έτσι όπως πάει το ενεργειακό θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Originally posted by gregori

Εντάξει τώρα πας σε ψηλά γράμματα....
    Τουλάχιστον εγώ πέρα από λίγα πράγματα που έχω διαβάσει δεν είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω σε αυτό το θέμα.....
    Αν κάνεις search έχουμε κανα 2 τοπικ που αναφέρονται πάνω στο θέμα τις ηλιακής υποβοήθησης με πιο πολύ να παίζει αυτό το μπόιλερ τις buderus.....ή κάποιο δοχείο αδρανείας αλλά θα πρέπει να σου απαντήσει στο θέμα μάλλον κάποιος μηχανολόγος που θα έχει ασχοληθεί με το θέμα.
    Κάτι η ηλιακή υποβοήθηση κάτι η γεωθερμία έτσι όπως πάει το ενεργειακό θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

www.udravlikos.gr
    Εντελώς ενημερωτικά έχω διαβάσει όλο το forum. Θα το γράψω στην θερμοϋδραυλική μου βιογραφία στο μέλλον.

Έχω μερικές απορίες:

1) Η διαφορά δοχείου αδράνειας και boiler τριπλής για ζεστό νερό χρήσης είναι μόνο στις σερπαντίνες ή και στην κατασκευή;

2) Είναι σκόπιμο να ανοίγει κάποιος ( όπως εγώ ) νέο θέμα για την ίδια οικοδομή αλλά σε άλλο τομέα; Ή κατάχρηση της φιλοξενίας και της βοήθειας των ειδικών; Δηλ. θέλω να επεκταθώ στο τι έδειξε η μελέτη για το εσωτερικό των διαμερισμάτων όπως θερμίδες κ.λ.π.

3) Κε gregori τι πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τα σχέδια;

Με εκτίμηση.

Δικαιώματα απάντησης