-
Εξέχον μέλος
Αυτή τη στιγμή, η ηλιακή υποβοήθηση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ενδοδαπέδιας θέρμανσης ή δικτύων με fan coils (σε σώματα οι θερμοκρασίες του νερού είναι υψηλότερες και δεν χρησιμοποιείται). Τα δοχεία αδρανείας που αναφέρει ο Γρηγόρης ποικίλουν σε κατασκευή και τρόπο λειτουργίας, κάποια δε παράγουν και ζεστό νερό χρήσης. Το θέμα είναι ότι χρειάζεσαι αρκετό χώρο για να εγκαταστήσεις ηλιακούς συλλέκτες (η δε γεωθερμία απαιτεί είτε γεώτρηση στην περίπτωση του γεωεναλλάκτη που μπαίνει σε βάθος, ή έκταση σε m2 για την περίπτωση επιφανειακού εναλλάκτη). Στην περίπτωσή σου αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Το σύνθετο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο αυτοματισμός που θα χρειαστεί και λιγότερο το υδραυλικό κομμάτι. Υδραυλικά απλά θα χρειαστεί να περάσεις αναμονές σωληνώσεων από χαλκό από το δώμα σου (ή τη θέση των συλλεκτών) έως το λεβητοστάσιό σου. Περισσότερες λεπτομέρειες εξετάζονται ανάλογα με την περίπτωση.
-
Εξέχον μέλος
Έχω μερικές απορίες:
2) Είναι σκόπιμο να ανοίγει κάποιος ( όπως εγώ ) νέο θέμα για την ίδια οικοδομή αλλά σε άλλο τομέα; Ή κατάχρηση της φιλοξενίας και της βοήθειας των ειδικών; Δηλ. θέλω να επεκταθώ στο τι έδειξε η μελέτη για το εσωτερικό των διαμερισμάτων όπως θερμίδες κ.λ.π.
Την γνώμη μου θα πω...
Νομίζω στην περίπτωσή τις οικοδομής σου καλά κάνεις και αναφέρεις εδώ τα ερωτήματά σου....Αν κρίνεις πως το θέμα θα έχει πολύ ενδιαφέρων και θα υπάρχουν πολλές απαντήσεις που ξεφεύγουν εντλελώς με το αρχικό θέμα τότε ανοίγεις καινούργιο τοπικ.
3) Κε gregori τι πρόγραμμα χρησιμοποιείται για τα σχέδια;
Επειδή με έχουν ρωτήσει πολλές φορές αυτή την ερώτηση θα σας πω πως ξεκίνησε αυτή η ιστορία...
Πάντα έψαχνα να βρω ένα εύκολο προγραμματάκι όπου οι βιβλιοθήκες να έχουν όλα τα εξαρτήματα ενός λεβητοστασίου ώστε να μπορείς να στήσεις ένα λεβητοστάσιο απλά και κατανοητά αλλά και για να κάνεις κατόψεις...
Πράγμα που τελικά ποτέ δεν βρήκα...
Κάποιος φίλος μηχανικός μου σύστησε το Visio Microsft...πιο πολύ για απλά πράγμα σε κατόψεις...παίζοντας με το πρόγραμμα και με τα χρόνια άρχισα να φτιάχνω μόνος μου υδραυλικά εξαρτήματα είτε σε σκίτσα είτε σκαννάροντας έτσι ώστε να μπορώ να τα κολλάω και να στήνω αυτό που θέλω. Παλαιότερα σαν χόμπι μου άρεσε να ασχολούμαι με επεξεργασία εικόνας και είχα μάθει σχετικά καλά το photopaint τις Corel ανταγωνιστικό πρόγραμμα του photoshop...
Με αυτά τα δύο προγράμματα φτιάχνω λοιπόν τα σχεδιάκια.
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
-
Εξέχον μέλος
Το αγοράζω, όπως είναι επιπλωμένο. Παρακολουθώ gregori τις προσπάθειες βελτιώσεων των σχεδίων σου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει και εμένα η ΄΄μπάλα΄΄. Εκεί που πνίγομαι από τα Ε9, έρχεσαι και πετάς το.....όνειρο. Που θα πάει, θα έρθει ο Ιούλιος.
Σε ευχαριστώ που με θυμήθηκες με το upgrade του σχεδίου.
-
Εξέχον μέλος
-
Σπουδαίο μέλος
Ετσι και ειναι με χαλκο αυτο θα κανει παρτυ το μαγαζι που θα ψωνισεις...
Θερμοκολλητικη ειναι μια καλη επιλογη εδω πιστευω...
Ωραιο, απλο και λειτουργικο ομως. Ελεγχεις τα παντα..
Μια ενσταση στο θεμα μποιλερ ιδιαιτερα οσο αφορα την Αθηνα...
Γιατι μια τετοια επενδυση οταν εχουμε 30μερες με συννεφια???
Προσωπικα ειμαι οπαδος του παραδοσιακου ηλιακου και οταν εχει συννεφα καις και λιγο ρευμα.. Το ολο κοστος της κατασκευης θα εχει αποσβεση??
Και αναφερομαι στα φθαρτα μερη της εγκαταστασης του μποιλερ περισσοτερο.. Στο παρον σχεδιακι γλυτωνεις 3 ζευγη σωληνων..
Το μονο σημειο που συμπαθω τα μποιλερ ειναι σε μεζονετα που εχεις ενα κεντρικο οποτε ενα ζευγαρι σωληνων αφορα το ηλιακο και τελος..
-
Εξέχον μέλος
Εχει δίκαιο ο King.....Το είχα πει και εγώ στην αρχή....Ακριβή κατασκευή....
Αλλά από την άλλη μπορεί να βλέπουμε πολλές σωλήνες αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για 4 ιδιοκτησίες...η μόνη διαφορά από μία μεζονέτα είναι ότι λόγο του κοινού λέβητα θα πρέπει να μπουν θερμιδομετρητές....κατα τα άλλα τα εξαρτήματα έιναι λιγότερα από 4 μεζονέτες.
www.udravlikos.gr
-
Εξέχον μέλος
Από το λεβητοστάσιο θα ξεκινήσει μια σωλήνα για τα boilers λόγω έλλειψης χώρου. Έξω από αυτό ( το λεβητοστάσιο ) με ταφ θα χωρίσει για το boiler του ενός ισογείου που είναι όπως στο σχήμα του gregori αριστερά.
Λύστε τώρα και μερικές απορίες γιατί τα έχω παίξει με τις επικαρπίες και τις κληρονομιές.
1) Οι 4 κυκλοφορητές και οι 4 θερμιδομετρητές των boilers θα μπούν κοντά σε αυτά. Τίθεται κάποιο τεχνικής φύσεως θέμα;
2) Από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα boilers των ηλιακών ( είναι τριπλής καλά βαρελάκια νομίζω );
Ο υπάρχων χαλκός μπορεί να ''ξαναχρησιμοποιηθεί'';
και μια λογιστική διαπίστωση:
Για ποιό λόγο να φτιαχτούν όλα μαζί; Εάν ''πατήσω'' στο σύνολο της μελέτης σε δύο ή τρείς χρονιές τι πειράζει; Δηλ. εάν φέτος μπούν οι σωληνώσεις και 4 θερμιδομετρητές στα διαμερίσματα, 4 κυκλοφορητές boilers, οι επιλεκτικοί συλλέκτες και την ωρομέτρηση που έχουμε την βάλουμε πρόσκαιρα στα boilers. Την επόμενη χρονιά ας πούμε λέβητας - καυστήρας και την τρίτη χρονιά τα υπόλοιπα ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Νομίζω ότι και για εσάς ως επαγγελματίες θα είναι καλύτερα........
Αλλιώς να ακούσει κάποιος ένα ποσό και να πέσει ξερός και αλλιώς ότι σε τρείς δόσεις θα έχει κάτι σούπερ. Διαφορετικά γίνεται διαγωνισμός εκπτώσεων που τελικά οδηγούν σε έκπτωση της κατασκευής ή του έργου και στο τέλος φταίει ο μηχανολόγος, ο υδραυλικός, ο άλφα, ο βήτα. Τα έχετε πεί εσείς οι ίδιοι ( έχω διαβάσει όλο το forum ). Τα ίδια διαπιστώνω και εγώ ως επαγγελματίας σε κάποιον άλλο τομέα.
Το ''δέσιμο'' μετράει στις μέρες που ζούμε.
Με εκτίμηση.
-
Εξέχον μέλος
Διορθώθηκαν κάποια λαθάκια στο παραπάνω σχέδιο...
Παιδιά άμα έχετε παρατηρήσεις ή βλέπετε τίποτα λάθη πάνω στα σχέδια τα δικά μου να τα λέτε...Το αντέχω
Μαθαίνουμε όλοι από τα λάθη μας....
www.udravlikos.gr
-
Διαχειριστής
Δικαιώματα απάντησης