Σελίδα 6 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 51 μέχρι 60 από 78

Θέμα: Περί αυτονομίας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Έπρεπε να σε στριγκλίσω λίγο για να γράψεις ε?
    Λοιπόν...Η εγκατάσταση είναι καινούργια και δεν την έχουμε πρεσάρει ακόμα γιαυτό ο αυτόματος γράφει 0
    Όσο για τα θερμόμετρα είναι νέας γενιάς....όταν αντιλαμβάνονται ότι η εγκατάσταση δεν έχει νερό μέσα δείχνουν την ώρα...

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Από το λεβητοστάσιο θα ξεκινήσει μια σωλήνα για τα boilers λόγω έλλειψης χώρου. Έξω από αυτό ( το λεβητοστάσιο ) με ταφ θα χωρίσει για το boiler του ενός ισογείου που είναι όπως στο σχήμα του gregori αριστερά.
    Λύστε τώρα και μερικές απορίες γιατί τα έχω παίξει με τις επικαρπίες και τις κληρονομιές.

1) Οι 4 κυκλοφορητές και οι 4 θερμιδομετρητές των boilers θα μπούν κοντά σε αυτά. Τίθεται κάποιο τεχνικής φύσεως θέμα;

2) Από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα boilers των ηλιακών ( είναι τριπλής καλά βαρελάκια νομίζω );
    Ο υπάρχων χαλκός μπορεί να ''ξαναχρησιμοποιηθεί'';

και μια λογιστική διαπίστωση:
    Για ποιό λόγο να φτιαχτούν όλα μαζί; Εάν ''πατήσω'' στο σύνολο της μελέτης σε δύο ή τρείς χρονιές τι πειράζει; Δηλ. εάν φέτος μπούν οι σωληνώσεις και 4 θερμιδομετρητές στα διαμερίσματα, 4 κυκλοφορητές boilers, οι επιλεκτικοί συλλέκτες και την ωρομέτρηση που έχουμε την βάλουμε πρόσκαιρα στα boilers. Την επόμενη χρονιά ας πούμε λέβητας - καυστήρας και την τρίτη χρονιά τα υπόλοιπα ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Νομίζω ότι και για εσάς ως επαγγελματίες θα είναι καλύτερα........
    Αλλιώς να ακούσει κάποιος ένα ποσό και να πέσει ξερός και αλλιώς ότι σε τρείς δόσεις θα έχει κάτι σούπερ. Διαφορετικά γίνεται διαγωνισμός εκπτώσεων που τελικά οδηγούν σε έκπτωση της κατασκευής ή του έργου και στο τέλος φταίει ο μηχανολόγος, ο υδραυλικός, ο άλφα, ο βήτα. Τα έχετε πεί εσείς οι ίδιοι ( έχω διαβάσει όλο το forum ). Τα ίδια διαπιστώνω και εγώ ως επαγγελματίας σε κάποιον άλλο τομέα.
    Το ''δέσιμο'' μετράει στις μέρες που ζούμε.

Με εκτίμηση.
    Εκτός από τις παραπάνω απορίες προστέθηκε άλλη μία.
    Κε gregori o κυκλοφορητής των ηλιακών θα στέλνει σε όλα τα boilers ανεξάρτητα εάν κάποιο δεν χρειάζεται;
    Άν είναι εφικτό μπορείς το ένα boiler της ταράτσας να το κάνεις κίτρινο;
    Με εκτίμηση.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Κε gregori
    Σκέτο Γρηγόρη μου κάθετε πιο καλά

quote κυκλοφορητής των ηλιακών θα στέλνει σε όλα τα boilers ανεξάρτητα εάν κάποιο δεν χρειάζεται;
    Ναι όπως και ένας απλός ηλιακός με φυσική κυκλοφορία.....τι θέλεις τώρα βρε φίλε Κώστα να βάλουμε άλλους 3 κυκλοφοριτές και εδώ?

Κίτρινο? Γιατί? ΑΕΚΤΖΗΣ?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Σχετικά με την ΑΕΚ σταμάτησα να ασχολούμαι έντονα τα τελευταία 13 χρόνια..........[V]

Γρηγόρη, σε σχέση με το κόστος, σε τι τιμές μπορούν να αγοραστούν αυτά τα υλικά;
    Με τις τιμές που αγοράζετε εσείς οι επαγγελματίες.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Αν αναλάβεις εσύ ως ιδιώτης την αγορά και την μεταφορά των υλικών μαζί με το ρίσκο του λάθους ή της αλλαγής υπάρχει πιθανότητα άμα είσαι καλός στα παζάρια να τα πάρεις ακόμα φθηνότερα από ότι τα παίρνω εγώ.
    Είναι καθαρά θέμα έρευνα αγοράς.
    Αν το αναλάβει ο κατασκευαστείς του έργου για μένα δικαιούται να πληρωθεί για τα παραπάνω που ανέφερα.
    Η όλη έρευνα, προμήθεια και μεταφορά υλικών δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα και όποιος την κάνει αξίζει για μένα να πληρωθεί είτε είναι ιδιώτης είτε εργολάβος.
    Το θέμα που θίγεις είναι ένα θέμα που το είχαμε ξανασυζητήσει στο φόρουμ...Κάποια παιδιά είπαν πως δεν είναι σωστό να βγάζουμε τιμές στον αέρα και αυτό θα το σεβαστό.
    Επίσης Κώστα για να πείς ότι κάνεις 100% σωστή δουλεία θα πρέπει να κάνεις μελέτη για όλο αυτό το πράγμα...εντάξει εγώ απο μεράκι έφτιαξα το σχεδιάκι αλλά υπάρχουν θέματα μελέτης που εγώ δεν έχω τις γνώσεις.
    Υπάρχουν θέματα διατομών σωλήνας επιλογή κυκλοφοριτών, καμινάδας,λέβητα και καυστήρα πού όπως και να το κάνουμε μόνο με μελέτη εφαρμογής απο μηχανολόγο βγαίνουν σωστά σωστά.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Έχεις δίκιο.

Για την απορία:
    2) Από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα boilers των ηλιακών ( είναι τριπλής καλά βαρελάκια νομίζω );

Ποιά η γνώμη σου;

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    quote:Originally posted by CONSTANTINOS

Έχεις δίκιο.

Για την απορία:

Ποιά η γνώμη σου;
    Είχα την εντύπωση πως τα μπόιλερ ηταν ξεχωριστά από τα ηλιακά...Στην αρχή είχες γράψει αυτό
    quote:Στην ταράτσα θα μπούν 3 boilers δαπέδου τριπλής 130 ή 160 lt ( δεν έχω αποφασίσει ακόμα ) που θα συνδεθούν κοινά σε επιλεκτικούς συλλέκτες
    .
    για αυτό δεν σου απάντησα....
    Αν τα ηλιακά σου είναι μία χαρα με ενσωματομένο απο πάνω απο τους συλλέκτες τα μπόιλερ γιατί να τα πειράξεις?
    Σχετικά με τον χαλκό δεν υπάρχει πρόβλημα να χρησιμοποιηθεί αρκεί να είναι κατάλληλες οι διατομές.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Εντομεταξύ δεν κάνεις μία ερώτηση στην ΔΕΠΑ μήπως σύντομα έρθει το αέριο από εκεί και γλυτώσεις όλα τα παραπάνω με επίτοιχες μοναδούλες που είναι και ότι καλύτερο.

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Όταν ξεκίνησα το post είχα κατά νου για καινούργια.
    Μετά στην πορεία της συζήτησης μπήκε η σκέψη χρησιμοποίησης κάποιων υπαρχόντων υλικών. Βλέπε € € €
    Εδώ και δύο μέρες π.χ. μου ήρθε στο μυαλό ότι το ισόγειο έχει την πολυτέλεια ενός πολύ καλού παταριού και γυροφέρνω στο μυαλό μου μήπως είναι καλύτερα για αυτούς που μένουν εκεί το ένα από τα τρία boilers να τοποθετηθεί εκεί. Τι λες;

Τα ηλιακά είναι στην πίσω μεριά της ταράτσας και δύο χρόνια τώρα τα βλέπει ο ήλιος ( χειμώνας ) από τις 11πμ περίπου και μετά εξαιτίας δώματος γείτονα και μία ώρα λιγότερη το απόγευμα εξαιτίας του δικού μου δώματος. Από αυτή την εποχή και μετά που γυρνάει ο ήλιος είναι καλά ( εχθές Δευτέρα 8:15πμ τα είχε δει ο ήλιος ), αλλά θέλω να πιάσω την μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια τον χειμώνα. Θα μεταφερθούν στην πρόσοψη της ταράτσας. Για αισθητικούς λόγους δεν ήθελα τα boilers πάνω από τους συλλέκτες γιατί δεν είναι οριζόντια αλλά όρθια αφενός και αφετέρου στον έναν ηλιακό έχει σπάσει το ένα από τα δυο τζάμια του. Μπορεί να δοκιμάσω να κατεβάσω τα βαρελάκια οπότε να χρειάζεται μόνο το υδραυλικό kit. Έτσι δεν είναι;
    ( Άσε που μου αρέσουν τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα, οι μετρήσεις, τα πειράματα, η στατιστική. Βρήκα χόμπι με αυτό το site).
    Μή μου πεις για φωτογραφίες γιατί δεν έχω χρόνο. Θα το κάνω όμως. Στο Καματερό μόνο σε μία λεωφόρο έχει έρθει το αέριο. Εγώ είμαι εντελώς αντίθετα. Σύνορα Καματερού - Αγ. Αναργύρων - Αχαρναί. Κάτι σαν Τριεθνές. Είναι αραιοκατοικημένο κομμάτι, με γρήγορους ρυθμούς το βλέπω σε 10 χρόνια. Αέριο!!! Κάτσε να έρθει το Σάββατο ο καυστηρατζής που ψάχνω κάνα δυο μήνες.
    Για μελέτη με αδικείς. Είναι στην αρχή του topic. Την έχει ανεβάσει κάποιος gregori, τον ξέρεις;
    Έχει και άλλα θέματα όπως κατανομή δαπανών, απαιτούμενες θερμίδες για τα διαμερίσματα κ.ά. Έχω υπ΄όψιν να ανοίξω δύο - τρία θέματα ακόμη στο forum.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

quote:Για μελέτη με αδικείς. Είναι στην αρχή του topic. Την έχει ανεβάσει κάποιος gregori, τον ξέρεις;
    Έχει και άλλα θέματα όπως κατανομή δαπανών, απαιτούμενες θερμίδες για τα διαμερίσματα κ.ά. Έχω υπ΄όψιν να ανοίξω δύο - τρία θέματα ακόμη στο forum.
    Πάω πάσο....
    Για τα άλλα που ρωτάς αλλάζεις το όλο κόλπο.....Και για να απαντήσω πρέπει να πληκτρολογώ μία ώρα και αν θα βγάλουμε άκρη....
    Θα κανονίσουμε ένα φορομικό φαγοπότι να τα πούμε από κοντά όλοι παρέα.

www.udravlikos.gr

Δικαιώματα απάντησης