quote:
Originally posted by CONSTANTINOS
Από το λεβητοστάσιο θα ξεκινήσει μια σωλήνα για τα boilers λόγω έλλειψης χώρου. Έξω από αυτό ( το λεβητοστάσιο ) με ταφ θα χωρίσει για το boiler του ενός ισογείου που είναι όπως στο σχήμα του gregori αριστερά.
Λύστε τώρα και μερικές απορίες γιατί τα έχω παίξει με τις επικαρπίες και τις κληρονομιές.
1) Οι 4 κυκλοφορητές και οι 4 θερμιδομετρητές των boilers θα μπούν κοντά σε αυτά. Τίθεται κάποιο τεχνικής φύσεως θέμα;
2) Από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα boilers των ηλιακών ( είναι τριπλής καλά βαρελάκια νομίζω );
Ο υπάρχων χαλκός μπορεί να ''ξαναχρησιμοποιηθεί'';
και μια λογιστική διαπίστωση:
Για ποιό λόγο να φτιαχτούν όλα μαζί; Εάν ''πατήσω'' στο σύνολο της μελέτης σε δύο ή τρείς χρονιές τι πειράζει; Δηλ. εάν φέτος μπούν οι σωληνώσεις και 4 θερμιδομετρητές στα διαμερίσματα, 4 κυκλοφορητές boilers, οι επιλεκτικοί συλλέκτες και την ωρομέτρηση που έχουμε την βάλουμε πρόσκαιρα στα boilers. Την επόμενη χρονιά ας πούμε λέβητας - καυστήρας και την τρίτη χρονιά τα υπόλοιπα ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Νομίζω ότι και για εσάς ως επαγγελματίες θα είναι καλύτερα........
Αλλιώς να ακούσει κάποιος ένα ποσό και να πέσει ξερός και αλλιώς ότι σε τρείς δόσεις θα έχει κάτι σούπερ. Διαφορετικά γίνεται διαγωνισμός εκπτώσεων που τελικά οδηγούν σε έκπτωση της κατασκευής ή του έργου και στο τέλος φταίει ο
μηχανολόγος, ο υδραυλικός, ο άλφα, ο βήτα. Τα έχετε πεί εσείς οι ίδιοι ( έχω διαβάσει όλο το forum ). Τα ίδια διαπιστώνω και εγώ ως επαγγελματίας σε κάποιον άλλο τομέα.
Το ''δέσιμο'' μετράει στις μέρες που ζούμε.
Με εκτίμηση.