Σελίδα 7 από 8 ΠρώτοΠρώτο ... 5678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων 61 μέχρι 70 από 78

Θέμα: Περί αυτονομίας

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Θέλω να κάνω μία ερώτηση στους μηχανολόγους...
    Στο παραπάνω σχέδιο που είναι 4 σπίτια με 4 μπόιλερ όλα αυτονομημένα και με θερμιδομετρητές δικούς τους...Αν ένας από αυτούς αποφασίσει να κάνει και αντιστάθμιση με τρίοδι βλέπετε κάποιο πρόβλημα στην κατανομή δαπανών ή γενικότερα?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Dec 2007
    Θέση
    ATHENS
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    3,376
    Να φασταστώ Γρηγόρη ότι σου έλαχε οικοδομή πανομοιότυπη με την δική μου;
    Ευτυχία για μένα, μιας και θα γίνεις πηγή άντλησης δεδομένων. Για σένα δεν ξέρω. Οι ενδοκτιριακές σχέσεις είναι δύσκολες.

Το μόνο που μπορώ να περιγράψω είναι η δική μου περίπτωση.

Έχοντας τελειώσει την δεύτερη μελέτη εφαρμογής με πολύ υπομονετικό συνάδελφό σας ( καταλαβαίνετε τι πέρασε μαζί μου [8D] ) πήρα τις θερμικές απώλειες του κάθε διαμερίσματος.
    Όπου υπήρχαν νούμερα που δεν ταίριαζαν με την αίσθηση των κατοίκων, τα ξανασυζητήσαμε βρίσκοντας τι έφταιγε και εν τέλει οριστικοποιήθηκαν.
    Ήταν εμφανές ότι τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα είχαν πολύ καλό όριο λειτουργίας ( δεν ξέρω εάν λέω την σωστή λέξη ) δηλ. η ονομαστική ισχύς των σωμάτων επαρκούσε να καλύψει τις θερμικές απώλειές των με 65/52/22.
    Το τρίτο διαμέρισμα ήθελε αντίστοιχα περίπου 75/62/22 και το τέταρτο για τα σκουπίδια.

Η πρώτη βιαστική σκέψη ήταν να μεγαλώσουν τα 6 σώματα του τέταρτου διαμερίσματος που ούτως ή άλλως είχε πρόβλημα. Μιας που θα αλλάζαμε σώματα, τι λίγο τι πολύ, θα το πηγαίναμε και αυτό το διαμέρισμα σε 65/52/22.
    Μετά όμως θα προέκυπτε το πρόβλημα που ρωτάει ο Γρηγόρης, όχι τόσο από πλευράς κατανομής, όσο από πλευράς λειτουργικότητας.
    Αυτοματισμοί, τρίοδες, ελεγκτές, πολυπλοκότητα κλπ = λεφτά, διότι το τρίτο διαμέρισμα θα συνέχιζε σε 75/62/22 ενώ τώρα τα άλλα τρία θα ήταν σούπερ.
    Εδώ περιέργως[:0] ( ίσως να μου το αναγνωρίσει ο μηχανολόγος ) είχα μια αναλαμπή.
    Κάνοντας διάφορες δοκιμές με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του pirate διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν να αγοράσω 6 σώματα αλλά 7!!!
    Προσέξτε όμως:
    Τα 5 σώματα στο τρίτο διαμέρισμα και 2 σώματα στο τέταρτο διαμέρισμα, καθώς και κάποιες εσωτερικές ανταλλαγές και όλα πλέον θα είχαν το ίδιο σημείο λειτουργίας.
    Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ ξέρω ότι όποια από τις δύο επιλογές ακολουθούσα πάλι 6 σώματα θα είχα περίσσευμα.***
    Προτίμησα την ομαδοποίηση της λειτουργίας και όχι την διαφορετικότητα.

Υ.Γ. ***Επειδή θα περισσέψουν και άλλα πράγματα, να ανοίξω στο forum topic με αγγελίες;

Με εκτίμηση.
    Κώστας.

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101
    quote:Originally posted by gregori

Θέλω να κάνω μία ερώτηση στους μηχανολόγους...
    Στο παραπάνω σχέδιο που είναι 4 σπίτια με 4 μπόιλερ όλα αυτονομημένα και με θερμιδομετρητές δικούς τους...Αν ένας από αυτούς αποφασίσει να κάνει και αντιστάθμιση με τρίοδι βλέπετε κάποιο πρόβλημα στην κατανομή δαπανών ή γενικότερα?
    Οι θερμιδομετρητές σου καταγράφουν ακριβώς αυτό που παίρνεις. Αν ένα διαμέρισμα λειτουργεί με 1 m³/h και στείλεις νερό 75° και γυρίσει 60° τότε θα σου καταγράψουν σε μία ώρα 1000Χ15=15.000 θερμ ή 17,5 kWh ενέργεια. Αν στείλεις νερό 30° και επιστρέψει 25° θα σου καταγράψουν 1000Χ5=5.000 θερμ. ή 5,8 kWh ενέργεια.
    Όμως!
    Μίλησες για τρίοδη. Προσοχή που θα βάλεις την τρίοδη και από πλευράς αίσθησης θερμοκρασίας αλλά και από πλευράς ογκομετρικής παροχής. Πρέπει και τα δύο να βρίσκονται από τη μεριά του διαμερίσματος. Για καλό και για κακό δεν μας δείχνεις που σκέφτεσαι να μπει η μελλοντική τρίοδη αντιστάθμισης; Ώστε να σιγουρευτούμε «άπαντες όλοι» που έλεγε κι ένας Λοχίας στο στρατό;

Υ.Σ.
    Τι τη θες την αντιστάθμιση στην Ελλάδα ρε Γρηγόρη;

Και κάτι άλλο: Μάζεψε ρε Γρηγόρη το πλάτος του σχεδίου σου στα 1000 pixels. Για να μη σκρολάρουμε τη σελίδα δεξιά-αριστερά.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Σπουδαίο μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2006
    Θέση
    76185 Karlsruhe, , Germany.
    Ιδιότητα:
    Απαντήσεις
    453
    KALHMERA,

gregori > POLY OMORFO TO SXEDIO SOY. PES MOY OMWS OI GWNIES
    STIS SWLHNWSEIS MENOYN AMONWTES KAI STHN PRAKSH H MONO STO SXEDIO?

pirate > GIATI STHN ELLADA DEN XREIAZETAI ANTISTA8MHSH ?

KALO SABBATOKYRIAKO

Nikos

Nikos

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    quote:Originally posted by Nikos Mavrofidis

gregori > POLY OMORFO TO SXEDIO SOY. PES MOY OMWS OI GWNIES
    STIS SWLHNWSEIS MENOYN AMONWTES KAI STHN PRAKSH H MONO STO SXEDIO?
    Οι γωνιές μένουν αμόνωτες για τον έλεγχο στατικής πίεσης. Μετά θα μονωθούν και στο σκίτσο, ε Γρηγόρη?

Super Moderator DDD's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    1,695
    περί του σκίτσου πάλι, αμέσως μετά τον κυκλ/τή βλέπω ένα εξάρτημα σαν ημι-ταυ. Υποθέτω πως είναι φίλτρο. Αν είναι όντως, αυτό δεν θα ήταν καλύτερα να βρίσκεται στην επιστροφή ώστε να συγκρατεί εκεί σωματίδια από σωλήνες και σώματα πριν μπει στο λέβητα και κλυκλ/τες?

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Καπετάνιο δεν σε έπιασα που εννοείς να έχω την τρίοδι...

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος ziko's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    Mar 2003
    Θέση
    Αθήνα, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Μηχανολόγος Μηχανικός
    Απαντήσεις
    917
    Γρηγόρη κάτι δεν πάει καλά με τα βελάκια και τις ροές σου ή λέω βλακείες?

Η τρίοδη ανάμιξης, τοποθετείται πριν τον κυκλοφορητή του διαμερίσματος με την αντιστάθμιση. Το νερό έρχεται από τον κεντρικό συλλέκτη προσαγωγής, μπαίνει στην τρίοδη και βγαίνει προς τον κυκλοφορητή. Ο τρίτος κλάδος της τρίοδης είναι η επιστροφή από τις καταναλώσεις.

Υποψήφιος Μηχανικός

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jul 2007
    Θέση
    Athens
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    4,175
    Για ξαναδες το σχέδιο καλά...
    Αυτό δεν γίνετε?

www.udravlikos.gr

Εξέχον μέλος
    Ημερομηνία εγγραφής
    Jun 2008
    Θέση
    Glyfada, , Greece.
    Ιδιότητα:
    Αγνωστη
    Απαντήσεις
    3,101

Ηλεκτρονικό κατάστημα ειδών θέρμανσης και κλιματισμού

Μόλις άνοιξα το PC ήταν το πρώτο θέμα που μπήκα. Μεγάλο ενδιαφέρον! Ξεπέρασε και τα ΔΔ. Πέταξα τον πόντο, αντέδρασε ο Νίκος, άιντε και θα γράφω μέχρι πρωίας! Και αντί να είμαστε παρέα και να τα σπάμε μέχρι πρωίας, καθόμαστε μόνοι και καλωδιωμένοι και πληκτρολογούμε πιο γρήγορα και από τη Νίτσα τη γραμματέα ενός επιχειρηματία πελάτη μου.

Γρηγόρη καλό το Microsoft Visio αλλά όπως έχω πει και στον συνεργάτη μου που έχει έρωτα με αυτό, είναι μόνο για προσπέκτους. Μπερδεύτηκα!
    Προφανώς θέλεις να δώσεις ένα διαμέρισμα μετά την τρίοδη αλλά χρωμάτισε με βυσινί το αναμεμιγμένο νερό που δεν μπορώ να καταλάβω πού το στέλνεις. Έτσι όπως έβαλες τον κυκλοφορητή και την τρίοδη κάτω είναι hot, πλάι δεξιά είναι επιστροφή, επάνω είναι αναμεμιγμένο αλλιώς δεν εξηγείται.
    Απαντώ έτσι προς το παρόν και εδώ είμαι... Τα λέμε.

Στίγμα Μαστροκαπετάνιου

Δικαιώματα απάντησης