Να φασταστώ Γρηγόρη ότι σου έλαχε οικοδομή πανομοιότυπη με την δική μου;
Ευτυχία για μένα, μιας και θα γίνεις πηγή άντλησης δεδομένων. Για σένα δεν ξέρω. Οι ενδοκτιριακές σχέσεις είναι δύσκολες.
Το μόνο που μπορώ να περιγράψω είναι η δική μου περίπτωση.
Έχοντας τελειώσει την δεύτερη μελέτη εφαρμογής με πολύ υπομονετικό συνάδελφό σας ( καταλαβαίνετε τι πέρασε μαζί μου [8D] ) πήρα τις θερμικές απώλειες του κάθε διαμερίσματος.
Όπου υπήρχαν νούμερα που δεν ταίριαζαν με την αίσθηση των κατοίκων, τα ξανασυζητήσαμε βρίσκοντας τι έφταιγε και εν τέλει οριστικοποιήθηκαν.
Ήταν εμφανές ότι τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα είχαν πολύ καλό όριο λειτουργίας ( δεν ξέρω εάν λέω την σωστή λέξη ) δηλ. η ονομαστική ισχύς των σωμάτων επαρκούσε να καλύψει τις θερμικές απώλειές των με 65/52/22.
Το τρίτο διαμέρισμα ήθελε αντίστοιχα περίπου 75/62/22 και το τέταρτο για τα σκουπίδια.
Η πρώτη βιαστική σκέψη ήταν να μεγαλώσουν τα 6 σώματα του τέταρτου διαμερίσματος που ούτως ή άλλως είχε πρόβλημα. Μιας που θα αλλάζαμε σώματα, τι λίγο τι πολύ, θα το πηγαίναμε και αυτό το διαμέρισμα σε 65/52/22.
Μετά όμως θα προέκυπτε το πρόβλημα που ρωτάει ο Γρηγόρης, όχι τόσο από πλευράς κατανομής, όσο από πλευράς λειτουργικότητας.
Αυτοματισμοί, τρίοδες, ελεγκτές, πολυπλοκότητα κλπ = λεφτά, διότι το τρίτο διαμέρισμα θα συνέχιζε σε 75/62/22 ενώ τώρα τα άλλα τρία θα ήταν σούπερ.
Εδώ περιέργως[:0] ( ίσως να μου το αναγνωρίσει ο μηχανολόγος ) είχα μια αναλαμπή.
Κάνοντας διάφορες δοκιμές με το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του pirate διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν να αγοράσω 6 σώματα αλλά 7!!!
Προσέξτε όμως:
Τα 5 σώματα στο τρίτο διαμέρισμα και 2 σώματα στο τέταρτο διαμέρισμα, καθώς και κάποιες εσωτερικές ανταλλαγές και όλα πλέον θα είχαν το ίδιο σημείο λειτουργίας.
Εξαρτάται πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ ξέρω ότι όποια από τις δύο επιλογές ακολουθούσα πάλι 6 σώματα θα είχα περίσσευμα.***
Προτίμησα την ομαδοποίηση της λειτουργίας και όχι την διαφορετικότητα.
Υ.Γ. ***Επειδή θα περισσέψουν και άλλα πράγματα, να ανοίξω στο forum topic με αγγελίες;
Με εκτίμηση.
Κώστας.

Απάντηση σε αυτήν την απάντηση
.***