Υπάρχουν ειδικά τμήματα ταινιοδιαδρόμων που κάνουν πυροφραγή.
Δέν έχω να σου δώσω συγκεκριμένη url, αλλά αν ψάξεις στο google θα το βρείς.
w w w . m o n a c h o s . g r
Υπάρχει ο εξής προβληματισμός:
Σε βιομηχανία που έχει μέσα ταινιοδρόμους για επεξεργασία προϊόντων (μήκος 15 m) υπάρχει η απαίτηση βάση κανονισμού να υπάρχουν πυροδιαμερίσματα. Ο προβληματισμός μου είναι πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί πυροδιαμέρισμα σε σημείο που "κόβει" έναν ταινιόδρομο? Δεν υπάρχει σημείο που δεν μπορεί να γίνει αυτό, δηλαδή λόγω συνθηκών, μηχανημάτων και χρήσης δεν μπορεί να γίνει διαμερισματοποίηση σε σημεία που δεν υπάρχουν ταινιόδρομοι. Η εγκατάσταση spr δεν εξυπηρετεί γιατί αν και μειώνει τα πυρ/τα, δεν τα γλυτώνω. Καμιά άποψη?
Υπάρχουν ειδικά τμήματα ταινιοδιαδρόμων που κάνουν πυροφραγή.
Δέν έχω να σου δώσω συγκεκριμένη url, αλλά αν ψάξεις στο google θα το βρείς.
Οι πιό βιτσιόζοι θα το κάνουν μόνοι τους.
Αυτο μπορεί να γίνει "κόβοντας" τον ταινιοδιάδρομο στο σημείο που θές να δημιουργήσεις πυροδιαμέρισμα στο σημείο που θέλεις να κάνεις πυροφραγή.
Στο σημείο διακοπείς θα πρέπει να αφεθεί διάκενο 3~5cm ανάλογα με το προϊόν που χειρίζεσαι. Στο διάκενο αυτό μπορεί να κατέβει (με οδήγηση σε πλευρικούς κατακόρυφους οδηγους) πυροκουρτίνα ή συρόμενη θυρίδα πυρασφαλείας με τον δείκτη πυραντίστασης που σε ενδιαφέρει.
Συνήθως η πυροκουρτίνα κλείνει άνοιγμα σε γυψοσανίδα διάστασης ίσης με την μέγιστη διάσταση της συσκευασίας του προϊόντος.
Ο έλεγχος της κουρτίνας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους (απ' ευθείας πυρανιχνευτής, έλεγχος απο πίνακα πυρανίχνευσης, αμπούλα πυρανίχνευσης) και έλεγχο απο το ένα ή και τα δύο πυροδιαμερίσματα.
Σε περίπτωση που στο σημείο πυροφραγής ο ταινιοδιάδρομος δέν μπορεί να διακοπεί, η θέση πυροφραγής μπορεί να μεταφερθεί (με κατασκευή πυράντοχης γυψοσανίδας) σε θέση που να εξυπηρετεί.
Μονο για βιτσιόζους...
Με ταινιόδρομο 15m προκείπτει πρόβλημα στα πυροδιαμερίσματα; Μήπως είναι 150m;
Να ρωτήσω και κάτι ακόμα, η ανεμόσκαλα (μόνιμη κατακόρυφη σιδερένια σκάλα) νομίζω περνά ως όδευση διαφυγής, σωστά?
Περικλής
Εάν δεν ξέρεις εσύ, ξέρει κάποιος άλλος...
Αλήθεια, το αστεράκι σημαίνει κάτι?quote:Originally posted by peris
ναι, άρθρο 11 ΠΔ 71/88, παρ. 2.1.3 με αστεράκι
Περικλής
μπα, έτσι το έγραψε ο μάστορας, αντί για βουλίτσα, τελίτσα, γραμμίτσα, έβαλε αστεράκι!
Περικλής
Η λύση της πυροκουρτίνας δεν είναι πλήρως αποδεκτή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων, γιατί δεν εξασφαλίζει προστασία από μετάδοση ταυτόχρονα καπνού και ακτινοβολίας. Σε περιπτώσεις που η παραγωγική διαδικασία δεν το επιτρέπει όμως απ'ότι ξέρω γίνονται δεκτές αποκλίσεις. Οι πυροσβέστες δεν είναι παράλογοι (τουλάχιστον τελείως)...
Τα sprinkler δεν νομίζω ότι μπορούν να αποφευχθούν...